FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Denver John Quizzes, Trivia and Puzzles
Denver John Quizzes, Trivia

John Denver Trivia

John Denver Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G

Fun Trivia
8 John Denver quizzes and 101 John Denver trivia questions.
1.
Flying for Us
  Flying for Us   best quiz  
Fun Fill-It
 20 Qns
John Denver wrote and sang the beautiful song "Flying for Me" as a tribute to those who died in the space shuttle Challenger disaster. You may not know the song but you should be able to work most of the answers out.
Very Easy, 20 Qns, Midget40, Mar 02 24
Very Easy
Midget40 gold member
Mar 02 24
60 plays
2.
  To Serenade the Stars   top quiz  
Fun Fill-It
 16 Qns
John Denver's evocative ballad, "This Old Guitar", tells the story of the guitar he was given by his grandmother when he was a lad and how it influenced his life. Enjoy!
Very Easy, 16 Qns, VegemiteKid, Mar 04 24
Very Easy
VegemiteKid gold member
Mar 04 24
85 plays
3.
  The Life and Lyrics of John Denver   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I have been a fan of John Denver since a child. This quiz tests your knowledge of the man and his music.
Average, 10 Qns, MEE2, Oct 29 16
Average
MEE2
3138 plays
4.
  Tough John Denver Lyrics Trivia   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
See if you can match the John Denver lyrics to the songs in which they appear. If you can, Far Out!
Tough, 10 Qns, melodramatic, Feb 06 07
Tough
melodramatic
1835 plays
5.
  Rocky Mountain High   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Rocky Mountain High" is one of John Denver's most well-known and beloved songs. How much do you know about this 70's classic?
Average, 10 Qns, bobthebirder, Nov 11 06
Average
bobthebirder
2378 plays
6.
  The Ultimate John Denver Lyrics Quiz    
Multiple Choice
 20 Qns
In this quiz I will either have you guess the missing word from a John Denver lyric or tell me the song that the lyrics are from.
Average, 20 Qns, thelawyer, Mar 17 13
Average
thelawyer
3018 plays
7.
  John Denver Lyrics Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is for all John Denver fans. He was a talent that God took away much to soon. Enjoy remembering! Peace
Difficult, 10 Qns, brinnmc, Apr 03 15
Difficult
brinnmc
2318 plays
8.
  John Denver    
Multiple Choice
 5 Qns
5 easy questions that any true John Denver fan, should have no trouble getting totally correct.
Average, 5 Qns, starwood, Dec 28 15
Average
starwood
4355 plays
trivia question Quick Question
What song are these lyrics from: "We are never alone, even though we'd like to be."?

From Quiz "John Denver Lyrics"




Related Topics
  Country Music [Music] (406 quizzes)


John Denver Trivia Questions

1. What number is mentioned in the opening line of the song?

From Quiz
Rocky Mountain High

Answer: 27

"He was born in the summer of his 27th year" is the first line of "Rocky Mountain High". It's how old John Denver is saying that he was when he was born. "Rocky Mountain High" is the story of his life.

2. What word is missing here: "I'm sorry for the way things are in ________"?

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: China

This is from "I'm Sorry" which is from John Denver's "Windsong" album as well as some of his "Greatest Hits" albums. He wrote the words and music.

3. "Almost heaven West Virginia, Blue Ridge Mountains, Shenandoah River..." Is the first line from what song?

From Quiz The Life and Lyrics of John Denver

Answer: "Take Me Home Country Roads"

Although this song talks about West Virginia and is used by the tourism board of that state, it is geographically wrong. The Blue Ridge Mountains and Shenandoah River are both located in Virginia.

4. Jessie went away last summer couple of months ago...

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: 'I Rather be a Cowboy'

On the album Farewell Andromeda 1973 'After all our time together it was hard to see her go.'

5. Which song did John denver write for his father, after his Father passed away?

From Quiz John Denver

Answer: On the wings of a dream

John Denver's father died of a heart attack in the mid 80s.

6. Clap your hands and sing along when you hear these lyrics, "We'd have chicken pie and country ham and homemade butter on the bread!"

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: Grandma's Feather Bed

The first time I heard this song was on "An Evening with John Denver," and I laughed out loud at the "Maybe I'd better reconsider about the gal down the road..." add-in to it.

7. Complete the line: "When he first came to the mountains, his ____ was far away, on the road and hanging by a ____."

From Quiz Rocky Mountain High

Answer: life, song

"When he first came to the mountains, his life was far away, on the road and hanging by a song." A beautiful lyric, don't you think?

8. What song are these lyrics from: "We are never alone, even though we'd like to be."?

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: Autograph

This song appeared on a couple of his "Greatest Hits" albums.

9. Which song of John Denver's was recorded by Peter, Paul and Mary?

From Quiz John Denver

Answer: Leaving on a Jet Plane

10. Some of my fave JD songs were his love songs. This comes from a heartbreaker... "Love is why I came here in the first place, Love is now the reason I must go."

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: Seasons of the Heart

First introduced on the "Seasons of the Heart" cd, this is, in my opinion, one of JD's most beautiful songs.

11. In the first chorus, what's softer then a lullaby?

From Quiz Rocky Mountain High

Answer: the shadow from the starlight

"The shadow from the starlight is softer than a lullaby." Another captivating lyric that shows how John thought of the mountains he called his home.

12. Fill in the missing word: "All of her days have gone soft and cloudy All of her dreams have gone dry All of her nights have gone sad and shady She's getting ready to _____"?

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: fly

These lyrics are from "Fly Away" from the album "Windsong".

13. In the quiet stillness I can hear symphonies the loviest music I know

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: 'How can I leave you Again?'

From the album I Want to Live 1977

14. What is the name of the estate where John Denver lived?

From Quiz John Denver

Answer: Starwood

15. A John Denver lyric that has found its way into many wedding ceremonies, "And in those times of trouble when you are most alone, The memory of love will bring you home."

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: Perhaps Love

Originally written to entice Placido Domingo to sing one of his lyrics, this was performed as a duet between the two men. When I get married, this will be sung as my wedding song going down the aisle.

16. "He climbed _______ mountains, saw silver clouds below." Which word fills the blank?

From Quiz Rocky Mountain High

Answer: cathedral

"He climbed cathedral mountains, saw silver clouds below." This is the first line of the third verse.

17. Name the song: "It's by far the hardest thing I've ever done To be so in love with you and so alone".?

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: Follow me

What a great song! "Follow Me" has appeared on 11 albums! It first was released on the "Take Me to Tomorrow" album.

18. "To sail on a dream on a crystal clear ocean" is the first line from what song?

From Quiz The Life and Lyrics of John Denver

Answer: "Calypso"

"Calypso" was written in honor of Captain Jacques Yves Cousteau, who brought us closer to the world beneath our seas. His ship was named "Calypso". John wrote this song while filming a special aboard the ship. He and Capt. Cousteau became good friends. Sadly, Capt. Cousteau passed away several months before John did in 1997.

19. Sometimes I wake up feeling crabby yeah, she gives me love as sweet as candy

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: 'It Makes Me Giggle'

From the album Spirit 1976- 'now wiggle for me'

20. On what date and year, did the world lose the legendary John Denver

From Quiz John Denver

Answer: Oct 12th 1997

21. The rolling of the sea, and call of ship bells begins the song in which this beautiful lyric appears, "For though we are strangers in your silent world, To live on the land we must learn from the sea."

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: Calypso

John Denver took a voyage with Jacques Cousteau in the 1970's, sailing on the magnificent exploration vessel, "Calypso." This song is his tribute to the works of Cousteau and his crew.

22. "And they say that he got crazy once and he tried to touch the ____." What's the missing word?

From Quiz Rocky Mountain High

Answer: sun

"And they say that he got crazy once and he tried to touch the sun." This line is about an experience with drugs. This song, as I said earlier, is his biography, and he apparently left out little.

23. What song is this from: "And I can't help believing in my own mind I know I'm going to hate to see it end"?

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: Poems, Prayers and Promises

This song, "Poems, Prayers and Promises" was released on 12 albums, including one in Italian!

24. Hey everybody tell me how do you feel? Are you satisfied with your life? Do you think it's real?

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: 'Take me to Tomorrow'

From the album Take Me to Tomorrow 1970

25. How was John Denver Killed?

From Quiz John Denver

Answer: Plane crash

26. What does John Denver say he lost in the song?

From Quiz Rocky Mountain High

Answer: a friend

"And he lost a friend but kept a memory." This is another true event. One of John's friends died in a motorcycle accident.

27. The lady with whom I was speaking thought I was feeding her some old line

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: 'Two Shots'

From the album Windsong 1975

28. John's words echoed the need by those dependent on us for a voice, with the following lyrics, "Have you heard the song the humpback hears five hundred miles away, telling tales of ancient history of passages and home."

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: I Want to Live

"I Want to Live" was first introduced on the "I Want to Live" album. The song itself never hit the charts, but for those true JD fans, we knew it was one of his most heartfelt plea for ecology and world peace.

29. "More people, more ______________" What comes next?

From Quiz Rocky Mountain High

Answer: scars upon the land

"More people, more scars upon the land." This is what John feared, that they'll "try to tear the mountains down to bring in a couple more". Sadly, that's exactly what happens to pristine wildernesses such as the one that John is speaking of.

30. Complete these lyrics: I want to live, I want to grow I want to be, ___ _____ ____ ___.?

From Quiz John Denver Lyrics

Answer: I want to know

"I Want to Live" was released on an album of the same name and has been on 6 others.

This is category 1576
Last Updated Apr 08 2024 12:50 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.