FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Soundtracks for Experts Quizzes, Trivia and Puzzles
Soundtracks for Experts Quizzes, Trivia

Soundtracks for Experts Trivia

Soundtracks for Experts Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music from TV and Movies

Fun Trivia
30 quizzes and 355 trivia questions.
1.
  Movie Songs of the 1990s   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know songs that were recorded specifically for movies in the 1990s? I'll give you a few clues, and ask you to name either the song or the movie.
Difficult, 10 Qns, jmorrow, Mar 04 09
Difficult
jmorrow editor
1827 plays
2.
  Sarah McLachlan in Movies & Television   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz about the many movies and television shows in which Sarah McLachlan's songs were featured. If you're a Sarah fan or know about a lot of soundtracks, it'll be easy. Have fun and I hope you enjoy this quiz.
Difficult, 15 Qns, TaraFan, May 28 05
Difficult
TaraFan
695 plays
3.
  Theme Songs   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is about a wide variety of theme songs. Most are from TV shows, but there are many miscellaneous theme songs also.
Difficult, 20 Qns, bullymom, Feb 17 14
Difficult
bullymom
4231 plays
4.
  Musical iDentities    
Multiple Choice
 10 Qns
iPod advertisements tend to be the catchiest ones on TV, and in the past, some great songs have been danced to on the screen. See what you know about the songs featured on Apple's infectious commercials. Good luck!
Difficult, 10 Qns, kyleisalive, Jul 04 22
Difficult
kyleisalive editor
Jul 04 22
561 plays
5.
  "May the 'Music' Be With You"    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge of the original "Star Wars" trilogy soundtrack - see if you can name the musical titles that accompanied Luke, Han Solo and Princess Leia on their adventures in the galaxy far, far away. May the Force, and the music, be with you!
Difficult, 10 Qns, darthrevan89, Jun 04 09
Difficult
darthrevan89
286 plays
6.
  Music and the Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
Although the acting and the script are what movies are all about, it's also important for a movie to have good music. See how many of these questions you can answer regarding music in the movies. Enjoy!
Difficult, 10 Qns, RDA333a, May 30 07
Difficult
RDA333a
1574 plays
7.
  Popular Music/Theme Songs In Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
Delve into the wonderful world of music in the movies!
Difficult, 10 Qns, Illini43, Jun 10 12
Difficult
Illini43 gold member
940 plays
8.
  Movie Soundtracks 1    
Multiple Choice
 15 Qns
Here you will find questions about some of the songs and scenes from the movies of our generation that have already made their way into classic pop culture.
Difficult, 15 Qns, africa, Apr 29 13
Difficult
africa
2607 plays
9.
  Song In A Scene Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the second part to my first quiz of the same title. I will describe a movie scene, you tell me what song was playing during that scene. There are some spoilers. Good luck!
Very Difficult, 10 Qns, scarygirl11, May 25 13
Very Difficult
scarygirl11 gold member
213 plays
10.
  Classical Music In The Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge of classical music, and how it is used in various movies. Good luck!
Difficult, 10 Qns, asutbone, Jan 12 03
Difficult
asutbone
983 plays
11.
  When Music meets TV    
Multiple Choice
 20 Qns
When two cultures collide! Rock stars on and TV, and TV stars who want to rock...here are 20 multiple choice questions to test your memory!
Difficult, 20 Qns, roket555, Oct 27 03
Difficult
roket555
1237 plays
12.
  "The Prayer" Through the Years    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about the different versions of this song originally performed by Celine Dion and Andrea Bocelli?
Difficult, 10 Qns, ARose08, May 20 18
Difficult
ARose08
May 20 18
78 plays
13.
  In Like Flint    
Multiple Choice
 10 Qns
In Like Flint was a spoof spy movie of the 1960's starring James Coburn. This quiz concerns music from movies and television shows of that era and genre. This quiz is an Authors challenge from Kyleisalive
Difficult, 10 Qns, Desimac, May 30 17
Difficult
Desimac gold member
140 plays
14.
  Song in a Scene    
Multiple Choice
 10 Qns
Some movies will have a song playing that will really go well with a particular scene, whether it be in the beginning, middle, or end of the film. In this quiz, I will describe a movie scene or intro, you tell me what song was playing.
Impossible, 10 Qns, scarygirl11, Apr 09 12
Impossible
scarygirl11 gold member
324 plays
15.
  Difficult Movie Music Quiz - 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
Hey guys! This quiz is pretty straight forward. I'll give you two parts of the questions as clues and you just have to find the last piece of information. Most of these movies are my favourites and are fairly recent to 2007.
Difficult, 10 Qns, bellezzan_girl, Apr 29 07
Difficult
bellezzan_girl
964 plays
16.
  Songs From the Movies Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second installment of songs from the movies. I hope you enjoy it.
Difficult, 10 Qns, xhopper, May 28 07
Difficult
xhopper
648 plays
17.
  Questions on Music From The Movies    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a pretty tough movie and music quiz. Good luck!
Very Difficult, 15 Qns, zippyland, Jan 19 12
Very Difficult
zippyland
1054 plays
18.
  Lights, Camera, Opera    
Multiple Choice
 10 Qns
There are many films which feature opera sequences. See how well you do with a few questions featuring movies and opera.
Tough, 10 Qns, fdgla, Nov 30 02
Tough
fdgla
227 plays
19.
  Jane Austen Movies Music    
Multiple Choice
 10 Qns
For the ultimate Jane Austen movie music lover! It could be tough but if you like the music as much as I do, you'll know every answer!
Difficult, 10 Qns, triviaisgreat, Oct 09 04
Difficult
triviaisgreat
196 plays
20.
  Movies Rock    
Multiple Choice
 10 Qns
What is a movie without the music behind it? Some movies have such signature sounds that they are easily recognized by the songs themselves. Let's see if you can identify the movie by its soundtrack.
Difficult, 10 Qns, Kinneylover20, May 04 12
Difficult
Kinneylover20
491 plays
21.
  Anime Music Quiz!    
Multiple Choice
 25 Qns
This quiz was once run by #Mechaanime at their local anime club, challenging members of their knowledge over a vital part in Anime -- the music. Enjoy the quiz and be amazed at what you can learn after finishing ^_^.
Difficult, 25 Qns, ayanami9870, Jan 20 20
Difficult
ayanami9870
Jan 20 20
529 plays
22.
  10 Question Songs from the Movies Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you the song, you give me the movie! I'll warn you: These are very obscure. I was listening to Judy Kaye's CD with these songs and had no idea what movies they came from. So I thought I'd see if anyone else did!
Impossible, 10 Qns, ladymacb29, May 27 04
Impossible
ladymacb29 editor
738 plays
23.
  Music from the movies Quiz Challenge    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz features music from the movies of the 1990's and 2000's.
Difficult, 10 Qns, technoid, Mar 21 03
Difficult
technoid
603 plays
24.
  Movie Songs 1    
Multiple Choice
 10 Qns
An average quiz - I give you the song, you select the movie which featured that song.
Difficult, 10 Qns, MarcosPL, Sep 30 02
Difficult
MarcosPL
825 plays
25.
  Movie Theme Songs    
Multiple Choice
 10 Qns
If you've seen most of these movies or seen their trailer, then this movie theme song quiz should be very easy. Test your knowledge on popular movie's theme songs.
Difficult, 10 Qns, Peaches87, Sep 18 02
Difficult
Peaches87
1121 plays
26.
  One Song Two Films    
Multiple Choice
 10 Qns
Four movie pairs and one song. Pick the pair where the named song is featured in both movies. For real film buffs, it should be a snap; if not, good luck.
Difficult, 10 Qns, thaibob, Jul 25 12
Difficult
thaibob
281 plays
27.
  Which song belongs to the Soundtrack (2003)    
Multiple Choice
 10 Qns
Some of the movies that went to the top of the charts in 2003, also have a popular soundtrack. You've got to guess which movie has which song on its soundtrack or is featured in the movie. The 10 movies selected are the Top 10 Grossing movies for 2003:)
Difficult, 10 Qns, bit_cheeky, Jan 28 04
Difficult
bit_cheeky
539 plays
28.
  Best Of Cinema    
Multiple Choice
 15 Qns
Hi! I hope you will answer my questions! Find the movie or the song.
Difficult, 15 Qns, IndianSummer, Jul 05 14
Difficult
IndianSummer
1159 plays
29.
  More Love Songs From The Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
Just another quiz on love songs from the movies. Hope you enjoy.
Tough, 10 Qns, pc.swhrt, Sep 28 10
Tough
pc.swhrt
851 plays
30.
  Saturday night at the movies    
Multiple Choice
 10 Qns
Which was more important- the movies or the music?
Tough, 10 Qns, Prawnsticks, Aug 27 02
Tough
Prawnsticks
637 plays

Soundtracks for Experts Trivia Questions

1. "The Prayer" was originally released on the soundtrack for which 1998 animated film?

From Quiz
"The Prayer" Through the Years

Answer: Quest for Camelot

"Quest for Camelot" (American title) is a 1998 animated film that follows the adventures of Kayley, who wants to be a Knight of the Round Table like her father, Sir Lionel. She eventually succeeds in her quest and is made a Knight of the Round Table at the end of the movie. "The Prayer" was included on the soundtrack as two solo versions; Celine Dion sang in English, and Andrea Bocelli sang in Italian. The two later released the song as a duet.

2. "Our Man Flint" and the sequel, "In Like Flint" had magnificent soundtracks. Which award winning composer was responsible for the score?

From Quiz In Like Flint

Answer: Jerry Goldsmith

Both movies had a mostly musical soundtrack. However, on the studio version of the soundtrack, is a song titled "Galaxy A-Go-Go", credited to Jerry Goldsmith and Randy Newman. This is Randy Newman's earliest credit on a film score. The "Flint" movies were tongue in cheek spoofs of James Bond movies and cemented James Coburn's star quality which had been on the rise, with solid performances in films like "The Magnificent Seven", The Great Escape and "Charade".

3. The waltz "I'm Forever Blowing Bubbles" was a hit on Tin Pan Alley when released in 1919. The first movie to play it was "The Passing Show of 1918". In which pair of films would you hear it?

From Quiz One Song Two Films

Answer: "The Public Enemy" and "Get Him to the Greek"

The song is played intermittently in "The Public Enemy" while "Get Him to the Greek" features an instrumental version. Kiersten Morgan sings it in "The Watermelon", a lone guitar strums it in "Sweet and Lowdown" and it is played during a scene in "Women in Love".

4. "I Am Sam" uses the music of what famous musical act throughout the entire movie?

From Quiz Popular Music/Theme Songs In Movies

Answer: The Beatles

Sean Penn was unable to obtain the rights in order to use original recordings. He asked assorted artists such as Sheryl Crow, Nick Cave and Paul Westerberg to do cover songs instead. Submitted by Tag2371.

5. Which hit song by Boys II Men was featured in the Eddie Murphy film "Boomerang"?

From Quiz Movie Songs of the 1990s

Answer: End of the Road

"End of the Road" was Boys II Men's most successful single - it stayed at the number one spot on the Billboard Hot 100 singles chart for a record-breaking thirteen weeks in 1992, and won two Grammy Awards. The song can be found as a bonus track on the 1993 reissue of the band's "Cooleyhighharmony" album, and on the soundtrack for "Boomerang", which was certified triple platinum in 1995 and also launched Toni Braxton's career. "Water Runs Dry", "On Bended Knee" and "I'll Make Love To You" were all hits by Boys II Men from their album "II", which was released two years after "End of the Road".

6. Which signature "Star Wars" theme, heard prominently in all six films of the saga, accompanies the Episode IV: "A New Hope" scene featuring Luke at his Aunt and Uncle's moisture farm, gazing out at Tatooine's binary sunset?

From Quiz "May the 'Music' Be With You"

Answer: The Force Theme

"The Force Theme (May the Force Be With You)" is one of the most recognizable themes of the saga. Though it is often heard in subtler versions, there is at least one scene in each of the six films where a dramatic rendition is played, such as the above-described Binary Sunset scene in Episode IV and Darth Vader's traditional Jedi cremation in Episode VI. "Luke's Theme" is an alternative name given to the main title. "The Moisture Farm" is a title from the soundtrack, but it is not the theme you are looking for. "Binary Sunset," not "Tatooine Sunset," is an alternate title of "The Force Theme."

7. What is the first song that Johnny and Baby dance to in "Dirty Dancing"?

From Quiz Songs From the Movies Part 2

Answer: Love Man

Patrick Swayze made his singing debut in this film with "She's Like the Wind".

8. In the 1978 hit comedy "Foul Play", starring Chevy Chase and Goldie Hawn, what song was playing when Dudley Moore was doing a strip tease in his apartment?

From Quiz Music and the Movies

Answer: Staying Alive

Moore, playing "swinger" Stanley Tibbets, thinks he is gonna score with Goldie Hawn's character. After all, she did sit down with him at the singles bar and told him bluntly, "Take me home with you". But all she wanted was to hide from the men out to kill her. So Stanley made her a drink while putting on the Bee Gee's hit from "Saturday Night Fever". It was a hilarious scene.

9. Which movie keeps it mellow with a soundtrack that includes the tracks, "Don't Panic" by Coldplay, "Caring is Creepy" by The Shins, "I Just Don't Think I'll Ever Get Over You" by Colin Hay, and "The Only Living Boy In New York" by Simon & Garfunkel?

From Quiz Movies Rock

Answer: Garden State

The soundtrack also includes: "In The Waiting Line" by Zero 7, "New Slang" by The Shins,"Blue Eyes" by Cary Brothers, "Fair" by Remy Zero, "One of These Things First" by Nick Drake, "Lebanese Blonde by Thievery Corporation, "Such Great Heights" by Iron and Wine, "Let Go" by Frou Frou, and "Winding Road" by Bonnie Somerville. Zach Braff not only wrote the script, played the main character, and directed the action, but he also arranged and produced the soundtrack. Not bad for his first movie. Another interesting note about this CD, the tracks are in the same order on the disc as they are in the movie.

10. What is the opening theme to the 1995 A&E/BBC version of "Pride and Prejudice" titled?

From Quiz Jane Austen Movies Music

Answer: Pride and Prejudice Theme

In the opening scene of this "Pride and Prejudice", Mr. Bingley and Mr. Darcy ride horseback through the countryside. The music plays as they come to Mr. Bingley's new estate, Netherfield.

11. DMX's song "X gon'give it to ya" is featured in which Jet Li action movie?

From Quiz Music from the movies

Answer: Cradle 2 the Grave

The movie came out in 2003 and starred (among others) Jet Li, Marc Dacascos, and DMX himself. The movie was directed by Andrzej Bartkowiak, who has also directed "Lethal Weapon 4", "U.S. Marshalls", and "The Devil's Advocate".

12. What film does the song "As I Lay Me Down" appear in?

From Quiz More Love Songs From The Movies

Answer: Now And Then

"Now and Then" is a lovely film about growing up and about the friendships that you can count on no matter what age you are.

13. Which opera was featured in the movie "Going My Way?"

From Quiz Lights, Camera, Opera

Answer: Carmen

Rise Stevens sang "Carmen."

14. The Cult - "Painted On My Heart"

From Quiz Movie Songs 1

Answer: "Gone in 60 Seconds"

The main character, a retired car thief, is played by Nicolas Cage. He also starred in "City Of Angels" and "Face-off".

15. What movie had the theme song, 'As If'?

From Quiz Movie Theme Songs

Answer: Bring It On

'As If' is sung by the girl group Blaque.

16. "Sakura Saku" is the opening theme of what anime series?

From Quiz Anime Music Quiz!

Answer: Love Hina

"Love Hina" became one of the most popular anime series created in the year 2000, and is still adored by many fans. The comic (manga) has continued admist the end of the anime show.

17. David Essex wrote his hit "Rock On" for which 1973 movie?

From Quiz Saturday night at the movies

Answer: That'll Be the Day

"That'll Be the Day" also starred ex-Beatle Ringo Starr.

18. 'The Toy Parade' was the instrumental theme song of what classic television show?

From Quiz Theme Songs

Answer: 'Leave it to Beaver'

19. In the movie 'Superstar' starring Molly Shannon, which song does Mary Catherine Gallagher fantasize dancing with Skye Corrigan to in the school cafeteria?

From Quiz Movie Soundtracks 1

Answer: 'Everybody Dance Now'

Starting with the ever-popular 'robot', Mary and her friends get up and dance around the carfeteria in a coordinated dance reminiscent of old 80's movies.

20. 'It Must Have Been Love' (Roxette)

From Quiz Best Of Cinema

Answer: 'Pretty Woman'

This song is at the end of the movie.

21. Which movie opened with two high-schoolers entering a parking lot to the tune of Aerosmith's 'Sweet Emotion'?

From Quiz Music From The Movies

Answer: Dazed and Confused

Richard Linklater, the director of 'Dazed and Confused', also directed the cult film 'Slacker'.

22. In which two languages is "The Prayer" duet sung?

From Quiz "The Prayer" Through the Years

Answer: English and Italian

"The Prayer" was included on the "Quest for Camelot" soundtrack as two solo versions, and Celine Dion and Andrea Bocelli later released it as a duet. The song appeared on Dion's album "These Are Special Times" and Bocelli's album "Sogno". It has also been performed several other times by various artists.

23. Johnny Rivers had a hit with "Secret Agent Man" the theme for a spy series. What was the original name of the series when it aired in England?

From Quiz In Like Flint

Answer: Danger Man

Danger Man starred Patrick McGoohan. When aired in the USA it was retitled "Secret Agent". Patrick McGoohan went on to star in a great series, "Prisoner". He then moved to the USA for some years and featured prominently in a few movies, such as "Ice Station Zebra" and Escape From Alcatraz" Johnny Rivers was a fixture in the top twenty US pop charts throughout the sixties and seventies. He made it to the top spot in 1966 with "The Poor Side of Town". Between 1964 and 1977 Johnny Rivers placed 30 singles on the Billboard Hot 100 with 10 of them reaching the top ten. "Man in A Suitcase" starred Richard Bradford as an ex CIA operative turned Private Eye.

24. Johnny Mercer and Henry Mancini teamed up to compose this Academy Award winning song in 1961, "Moon River". It was first heard in "Breakfast at Tiffany's" sung by Audrey Hepburn and whistled by George Peppard. What other film pairing both have it?

From Quiz One Song Two Films

Answer: "Born on the Fourth of July" and "Fletch"

"Born on the Fourth of July" and "Fletch" both have instrumental versions. Andy Williams sings it in "Stuck on You" while "Curse of the Pink Panther" and "Elizabethtown" use it as background music. "Roman Holiday", "Sabrina", and "Paris When It Sizzles" are other Hepburn films but no version of "Moon River". The team of Mercer and Mancini also teamed to write "Days of Wine and Roses" another Academy Award winner.

25. Which song, also performed by Marilyn Monroe in "Some Like It Hot", was sung by Woody Allen, Goldie Hawn and others in the movie "Everyone Says I Love You"?

From Quiz Popular Music/Theme Songs In Movies

Answer: "I'm Thru With Love"

"I'm Thru With Love" (sometimes spelled "I'm Through With Love"), written by Gus Kahn, Matt Melneck and Joseph Livingston, was originally recorded by Bing Crosby in 1931 and reached a top ranking of number 3 on the pop charts. With a number of different artists - like Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan or in more recent times, Diana Krall - presenting their takes of this song, it can be considered a standard of American music. Submitted by Picard25.

26. Patty Smyth co-wrote and recorded the song "Look What Love Has Done" for which Arnold Schwarzenegger comedy?

From Quiz Movie Songs of the 1990s

Answer: Junior

The 1994 comedy "Junior" featured Emma Thompson, Danny DeVito, a very pregnant Arnold Schwarzenegger, and this Grammy, Golden Globe and Oscar-nominated theme song by Patty Smyth, best known for her duet "Sometimes Love Just Ain't Enough" with Don Henley. "Look What Love Has Done" was written by Carol Bayer-Sager, James Ingram, Patty Smyth and James Newton Howard, who also wrote the score for "Junior". Unfortunately, the song cannot be found on the film's soundtrack release or on any of Patty Smyth's albums - it was only released as a single at the same time the film came out.

27. Another song from the third generation was by the Black Eyed Peas, who had already gained fame from their "Elephunk" album. What song, from the same album, was featured in the ad (and was the band's third single)?

From Quiz Musical iDentities

Answer: Hey Mama

"Hey Mama" is a song with a genuinely catchy beat. With the three members of the Black Eyed Peas and newcomer, Fergie, the song takes rap and dance and makes a good hybrid song. This type of music is more evident in the group's next album, "Monkey Business", which went three-times-platinum in the United States, sending four singles to the Billboard Charts. "Elephunk" also released the hit song "Where is the Love?", a collaboration between the Black Eyed Peas and Justin Timberlake, who would later be featured in "Monkey Business'" song "My Style". "Where is the Love?" later became the band's breakthrough hit. "Hey Mama" later appeared in the movies "Garfield" and "Along Came Polly", both times in its radio edited version.

28. As depicted on Episode IV, Chalmun's Cantina in Mos Eisley, Tatooine really jives with the musical stylings of Figrin D'an and the Modal Nodes. What type of music does this all-Bith band play?

From Quiz "May the 'Music' Be With You"

Answer: Jizz

Chalmun's Cantina got a facelift in the 1997 Special Edition release in the original trilogy; some of the formerly seen aliens such as Lak Sivrak (a Shistavanen Wolfman) were replaced with new puppets. If you look closely, the two new characters actually have the same head; one was just turned backwards and given a turban to form a second Mos Eisley denizen.

29. This song, by Keegan, is from the movie 'Raise Your Voice', starring Hilary Duff. What is the name of the song?

From Quiz Movie Music

Answer: Change in My Condition

The other three songs are also in the movie, but by different artists. 'Are You Ready' is by Three Days Grace, who make a guest appearance in the movie, and the other two songs are sung by Hilary Duff in the movie.

This is category 24907
Last Updated May 11 2024 5:51 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.