FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movie Theme Songs
Quiz about Movie Theme Songs

Movie Theme Songs Trivia Quiz


If you've seen most of these movies or seen their trailer, then this movie theme song quiz should be very easy. Test your knowledge on popular movie's theme songs.

A multiple-choice quiz by Peaches87. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music from TV and Movies
  8. »
  9. Soundtracks for Experts

Author
Peaches87
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
94,565
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1121
- -
Question 1 of 10
1. What movie had the theme song, 'As If'? Hint


Question 2 of 10
2. What movie's theme song had these lyrics: 'It lasted forever, and it ended so soon...' Hint


Question 3 of 10
3. The song 'Charm Attack' is what movie's theme song? Hint


Question 4 of 10
4. Which movie had the song 'What Makes You Different (Makes You Beautiful)' as a theme song? Hint


Question 5 of 10
5. In 'American Pie' there was a video with a guy cleaning up a high school and singing a song. This same song was also playing at a party where Michelle and Jim were talking to each other. What song was that and who sings it? Hint


Question 6 of 10
6. In 'Coyote Ugly' Violet sings LeAnn Rimes' 'Can't Fight the Moonlight' at the bar. True or false?


Question 7 of 10
7. In 'Crossroads' what song did Lucy sing at the end when she was auditioning? Hint


Question 8 of 10
8. What was Mr. Deeds' theme song and who sang it? Hint


Question 9 of 10
9. The theme song of 'xXx' was shown in the trailer of the movie. What was the song? Hint


Question 10 of 10
10. The movie 'Center Stage' had a theme song by what teen pop artist? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What movie had the theme song, 'As If'?

Answer: Bring It On

'As If' is sung by the girl group Blaque.
2. What movie's theme song had these lyrics: 'It lasted forever, and it ended so soon...'

Answer: A Walk to Remember

'A Walk to Remember's' theme song was called 'Cry'. Sung by Mandy Moore of course.
3. The song 'Charm Attack' is what movie's theme song?

Answer: Whatever It Takes

'Charm Attack' is sung by Leona Naess.
4. Which movie had the song 'What Makes You Different (Makes You Beautiful)' as a theme song?

Answer: Princess Diaries

'What Makes You Different (Makes You Beautiful)' is sung by the Backstreet Boys.
5. In 'American Pie' there was a video with a guy cleaning up a high school and singing a song. This same song was also playing at a party where Michelle and Jim were talking to each other. What song was that and who sings it?

Answer: 'You Wanted More' - Tonic

The song was playing at Stifler's party (post-prom).
6. In 'Coyote Ugly' Violet sings LeAnn Rimes' 'Can't Fight the Moonlight' at the bar. True or false?

Answer: True

LeAnn Rimes also went to visit Violet and sang the song with her at the end.
7. In 'Crossroads' what song did Lucy sing at the end when she was auditioning?

Answer: Not A Girl, Not Yet A Woman

Lucy was played by Britney Spears.
8. What was Mr. Deeds' theme song and who sang it?

Answer: 'Where Are You Going' - Dave Matthews Band

The DMB's video for 'Where Are You Going' had clips of the movie Mr. Deeds.
9. The theme song of 'xXx' was shown in the trailer of the movie. What was the song?

Answer: 'Somewhere Out There' - Our Lady Peace

The song 'Somewhere Out There' by Our Lady Peace was played in the trailer of the movie "XXX".
10. The movie 'Center Stage' had a theme song by what teen pop artist?

Answer: Mandy Moore

Mandy Moore's video for the song 'I Wanna Be With You' features the movie 'Center Stage'.
Source: Author Peaches87

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us