FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  True or False Quizzes, Trivia and Puzzles
  True or False Quizzes, Trivia

True or False Trivia

True or False Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »

Fun Trivia
Well... is it true or is it not? Here's where we find out!
88 quizzes and 1,232 trivia questions.
1.
Fact or Fiction You Decide
  Fact or Fiction? You Decide!    
Photo Quiz
 15 Qns
Welcome to Kalibre's world of the weird and wonderful! I challenge you to decide which of these 15 statements is true and which is the invention of yours truly. Good luck!
Average, 15 Qns, Kalibre, Oct 15 25
Average
Kalibre gold member
Oct 15 25
227 plays
2.
  That Can't Be Right, Can It?    
Classification Quiz
 10 Qns
In this quiz, your job is to decide which of these 10 crazy statements are true and which are false. This might be tricky at first but with careful deduction, you will find the truth...maybe! Good luck.
Tough, 10 Qns, BigTriviaDawg, Dec 28 23
Tough
BigTriviaDawg gold member
Dec 28 23
4313 plays
3.
  Well Is It The Truth?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
These questions are a mix of various topics. How well can you distinguish the truth from a lie? Let's see...
Tough, 25 Qns, timence, Jul 12 21
Tough
timence gold member
Jul 12 21
48099 plays
4.
  Let's Have Some True/False Fun    
Multiple Choice
 10 Qns
I'm totally bored and I know you're so anxious to play a new game. Let's see which are true and which questions are false. You ready?
Average, 10 Qns, Linkan, Sep 30 23
Average
Linkan gold member
Sep 30 23
39459 plays
5.
  It's Silly Enough to Be True 3   top quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Fifteen facts to tantalize your brain. These facts could be true, or there again, they may be fabricated. Good luck and happy quizzing.
Tough, 15 Qns, Inquizition, Jan 02 13
Tough
Inquizition
26525 plays
6.
  It's True Isn't It? Or Is It?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
I noticed there haven't been any new 'true or false' quizzes for a while...so here's one for you all, I love these because you have a 50-50 chance of getting each question right (well, in theory). Enjoy!
Tough, 25 Qns, timence, May 28 19
Tough
timence gold member
May 28 19
23995 plays
7.
  10 True or False Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a true or false quiz to test your knowledge.
Average, 10 Qns, Ken1260, Jul 13 25
Average
Ken1260
Jul 13 25
30461 plays
8.
  A 50 - 50 Chance. Life's a Lot Like That!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
There is lots to learn here. I tried to make it as interesting as possible. Enjoy and have fun. Information gleaned from the New York Library Desk Reference. 2002.
Tough, 25 Qns, tigey, Aug 23 08
Tough
tigey
16384 plays
9.
  True or False #3    
Multiple Choice
 10 Qns
All the answers are a choice of two - true or false. Have fun!
Easier, 10 Qns, kabel, Apr 23 15
Easier
kabel
21311 plays
10.
  Did This Happen? True or False   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
Twenty questions on some people and events of interest. By way of a clue, I will tell you that ten of these questions are true while the other ten are total falsehoods. Good luck.
Tough, 20 Qns, justawful, Jul 02 18
Tough
justawful
13298 plays
11.
A Diversity of Truth or Falseness
  A Diversity of Truth (or Falseness)   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Ten true/false questions covering ten trivial categories. Can you distinguish the truths from the falsehoods?
Average, 10 Qns, timence, Jul 21 14
Average
timence gold member
3446 plays
12.
  50/50 Extravaganza!   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz features some of the oddest facts in the world! However, some will be false, but only you, the quiz player, can find them. Try and determine whether each of these facts are true or false. I hope you learn something!
Tough, 10 Qns, onua9159, Mar 23 25
Tough
onua9159
Mar 23 25
12965 plays
13.
  It's Silly Enough to Be True 4   top quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Fifteen facts to tantalize your brain. These facts could be true, or there again, they may be fabricated. Good luck and happy quizzing.
Tough, 15 Qns, Inquizition, Apr 17 15
Tough
Inquizition
7999 plays
14.
  It's Silly Enough to Be True 2   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Fifteen facts to tantalize your brain. These facts could be true, or there again, they may be fabricated. Good luck and happy quizzing.
Tough, 15 Qns, Inquizition, Apr 27 18
Tough
Inquizition
7910 plays
15.
  It's Silly Enough to Be True   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Fifteen general knowledge facts to tantalize your brain. These facts could be true, or there again, they may be fabricated. Good luck and happy quizzing.
Tough, 15 Qns, Inquizition, Mar 27 23
Tough
Inquizition
Mar 27 23
9000 plays
16.
Half the Answers are True
  Half the Answers are True...   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
and the other half of the answers are false. I don't know if knowing that makes this quiz easier or more difficult, but I wish you good luck. :-)
Tough, 10 Qns, Tizzabelle, Jan 20 15
Tough
Tizzabelle gold member
1561 plays
17.
  True or False #4    
Multiple Choice
 10 Qns
No tricks this time. However, there is a pattern. Can you figure it out?
Average, 10 Qns, Kabel, Aug 19 25
Average
Kabel
Aug 19 25
18061 plays
18.
  True or False #6    
Multiple Choice
 10 Qns
All the answers are a choice of two - true or false. Have fun!
Easier, 10 Qns, kabel, Jan 23 13
Easier
kabel
15944 plays
19.
  A Smattering of Generalities   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
There are some things that we've always believed that just "ain't so". Try this quiz and if you really think about the question, I hope you will be successful.
Tough, 20 Qns, tigey, Jun 03 25
Tough
tigey
Jun 03 25
9463 plays
20.
  True or False Mania!    
Multiple Choice
 15 Qns
A mixture of statements where you need to decide one thing : True or False?
Average, 15 Qns, LMN, Aug 06 20
Average
LMN
Aug 06 20
13526 plays
21.
  Tell Me The Truth   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you ten different statements about various people or objects. Your task is to select whether they are true or false. Have fun!
Average, 10 Qns, Creedy, Dec 01 12
Average
Creedy gold member
3171 plays
22.
  The Odds Are In Your Favor!   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Six of these ten statements are TRUE. You just need to figure out which ones!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Mar 15 16
Average
kyleisalive editor
2929 plays
23.
  It's Silly Enough to Be True 8   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Ten questions to tantalize your brain. These facts could be true, or there again, they may be fabricated. Good luck and happy quizzing.
Average, 10 Qns, Inquizition, Nov 10 22
Average
Inquizition
Nov 10 22
4561 plays
24.
  Impossible - But True?    
Multiple Choice
 10 Qns
Some things just CAN'T be true - you look at them, and your brain just rejects them as being just too nutty for words. But truth is sometimes stranger than fiction. Which of these true or false statements are true?
Average, 10 Qns, smalltownhick, Jan 10 12
Average
smalltownhick
12449 plays
25.
  True or False #5    
Multiple Choice
 10 Qns
Still another True or False quiz with a twist. You can find the answers to these questions hidden in the first word of the statement. Hee Hee Hee, Kabel.
Average, 10 Qns, kabel, Oct 03 02
Average
kabel
13772 plays
26.
  Do Carrots Cry?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
You read a lot of interesting trivial things on the web and in e-mail lists that circulate. But while some are true, many of them are just invented. How well can you distinguish? Just tell me whether each of the following statements is true or false.
Average, 10 Qns, timence, Apr 28 13
Average
timence gold member
2766 plays
27.
  True-or-False Spectacular   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is my first pure true-or-false quiz, and it covers a variety of subjects. Have a ball with this, and let me know how you like it!
Tough, 15 Qns, cag1970, Apr 30 05
Tough
cag1970
6859 plays
28.
  True or False Pot Pourri   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
150 points are up for grabs, simply decide if the given statements are true or false.
Tough, 15 Qns, sunfloweruk23, Jul 02 18
Tough
sunfloweruk23
9389 plays
29.
  Lunch With a Lying Hermes    
Multiple Choice
 10 Qns
Your journey with Hermes comes to an end with a conversation over a tasty Greek lunch, but he is a little confused! Will you be able to decipher whether he's telling the truth or not? Good luck!
Easier, 10 Qns, Lpez, Aug 16 17
Easier
Lpez
942 plays
30.
  It's Either True Or False    
Multiple Choice
 10 Qns
I seem to soak up unusual facts like a sponge. I thought it might be fun to pass some of them along. All answers will be either true or false.
Tough, 10 Qns, LindaC007, Apr 28 14
Tough
LindaC007
10718 plays
Page 1 - Page 2 - Page 3

True or False Trivia Questions

1. Palm trees really are trees. Is this correct or inaccurate?

From Quiz
Not Your Ordinary T/F Quiz!

Answer: inaccurate

Palm trees, believe it or not, are really grasses- members of the monocots! They are not true trees, or even related to true trees, which are dicots.

2. Many types of cactus grow in the Sahara Desert. Is this absolutely veracious or entirely mistaken?

From Quiz Not Your Ordinary T/F Quiz!

Answer: entirely mistaken

Cacti are for the most part native only to North America. In Africa, euphorbias, which can look like cacti but are not related, take their place.

3. Peas, beans and alfalfa are all legumes. Is this straight or false?

From Quiz Not Your Ordinary T/F Quiz!

Answer: straight

The legume family is often known as the bean family. Some other members are acacia trees and sweet peas.

4. Peanuts grow on peanut trees. Is this a fact or an error?

From Quiz Not Your Ordinary T/F Quiz!

Answer: an error

Peanuts actually grow underground on bushy plants.

5. A strawberry isn't a berry but a banana is. Yes or no?

From Quiz Is It, or Isn't It?

Answer: A banana is a berry. A strawberry is not

A strawberry isn't a true berry. Neither is a raspberry or a blackberry. Most people think of berries as small, pulpy fruit that can be picked off a plant, but classification is complex, Three layers are necessary: the exocarp (outer skin), mesocarp (flesh in the middle) and endocarp (innermost section, which is the seed-holder). The same layered structure appears in other berries, including the banana, watermelon, eggplant, grape and orange. Their exocarps are tougher and thicker, taking the form of a peel or a rind. Note that a strawberry has its seeds on the outside. Also bananas do not grow on trees but they grow on giant herbs.

6. The leaves of potato plants are poisonous if eaten. Is this entirely accurate or total balderdash?

From Quiz Not Your Ordinary T/F Quiz!

Answer: entirely accurate

They contain the toxic alkaloid solanine. Potatoes are actually members of the nightshade family (along with tomatoes and eggplant).

7. Tomatoes and cucumbers belong to the same family. Is this wholly verifiable or grossly erroneous?

From Quiz Not Your Ordinary T/F Quiz!

Answer: grossly erroneous

Tomatoes, as mentioned above, are in the nightshade family-Solanaceae- while cucumbers are in the squash family- Cucurbitaceae.

This is category 162
Last Updated Oct 15 2025 8:51 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.