FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Harrison George Quizzes, Trivia and Puzzles
Harrison George Quizzes, Trivia

George Harrison Trivia

George Harrison Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K

Fun Trivia
Rest In Peace
George Harrison 1943-2001

7 George Harrison quizzes and 85 George Harrison trivia questions.
1.
  George Harrison   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
George Harrison, the lead guitarist of the most famous rock group of all time, The Beatles, died on Thursday, November 29, 2001. Here is a little quiz dedicated to a good man...
Average, 15 Qns, thejazzkickazz, Dec 07 12
Average
thejazzkickazz gold member
9671 plays
2.
  My Sweet Lord   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The first number-one single by an ex-Beatle, as well as the UK's biggest selling single of 1971, "My Sweet Lord" by George Harrison can still speak to us today. It was chosen in 2004 as one of the 500 Greatest Songs of All Time by "Rolling Stone.
Average, 10 Qns, ponycargirl, Dec 20 17
Average
ponycargirl editor
Dec 20 17
297 plays
3.
  George Harrison's Lesser Known Songs   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
I'll give you some lyrics to some of George's lesser known solo songs. See if you can guess the titles. (No fair cheating!) :)
Tough, 15 Qns, kennell, Dec 30 18
Tough
kennell gold member
Dec 30 18
1034 plays
4.
  In Memory of George Harrison   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Lets see how much you know about my favorite Beatle George Harrison ... may he rest in peace and never be forgotten.
Average, 10 Qns, monalisa2, Sep 19 11
Average
monalisa2
5304 plays
5.
  George Harrison : The Quiet Beatle   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An underrated talent, George Harrison was a generous, humorous and talented individual who matured into an exceptional musician during his tenure with the Beatles. His life was tragically cut short by cancer in 2001.
Tough, 10 Qns, jstagamtome, Jun 12 09
Tough
jstagamtome
973 plays
6.
  George Harrison's "Brainwashed" Album    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz about George Harrison's final album, "Brainwashed." There is one question for each track on the album, plus three extras. Having listened to the album will help you. Good luck!
Tough, 15 Qns, Joko24, Jun 25 05
Tough
Joko24
733 plays
7.
  The Solo Career Of George Harrison    
Multiple Choice
 10 Qns
These 10 questions are dedicated to the solo career of former Beatle George Harrison.
Tough, 10 Qns, daytrip512, Nov 14 10
Tough
daytrip512
1431 plays
trivia question Quick Question
For whom did George Harrison's first wife leave him?

From Quiz "In Memory of George Harrison"




Related Topics
  Beatles, The [Music] (394 quizzes)


George Harrison Trivia Questions

1. On what album was "My Sweet Lord" (1970) released?

From Quiz
My Sweet Lord

Answer: All Things Must Pass

"All Things Must Pass" (1970) was released by George Harrison just a few months after the Beatles broke up. He was, in fact, the first member of the Beatles to release a solo album. It was, however, more than just a solo album; it was a triple album, with most of its works (23 tracks altogether) coming from songs that George had originally written for the Beatles. He was a very prolific songwriter, but so were John Lennon and Paul McCartney. Albums released by the Beatles typically only had one or two songs that George had written. Hit singles on the triple album included "My Sweet Lord" and "What Is Life". Before his death, the album was reissued in honor of the 30th anniversary of its release. The Recording Industry Association of America certified it six times platinum in 2001.

2. This song was released on George's first solo album, "All Things Must Pass". "In the fog and in the rain Through the pleasures and the pain On the step outside you stand With your flowers in your hand."

From Quiz George Harrison's Lesser Known Songs

Answer: Apple Scruffs

This is a song that he dedicated to the fans who stood day after day outside EMI Studios hoping for autographs and such. (They came up with this name themselves, by the way.) One of the nicest verses in the song is: "While the years they come and go Now, your love must surely show me That beyond all time and space We're together face to face, my Apple Scruffs Apple Scruffs, Apple Scruffs How I love you, how I love you." George really did appreciate his fans.

3. Who was the first Beatle George met?

From Quiz In Memory of George Harrison

Answer: Paul McCartney

George met Paul while riding on the same school bus in Liverpool.

4. George Harrison first met which other Beatle as a student of Liverpool Institute?

From Quiz George Harrison

Answer: Paul McCartney

George attended primary school at Dovedale Primary before becoming a student at the Liverpool Institute in 1954, where he met Paul.

5. What was the name of George Harrison's estate in Henley-on-Thames, featured in his first solo album after the breakup of the Beatles, "All Things Must Pass"?

From Quiz George Harrison : The Quiet Beatle

Answer: Friar Park

He had a recording studio set up on the grounds, and had one track "The Ballad of Sir Frankie Crisp" relate to the builder of the estate. He hired 10 gardeners to keep up the grounds, including his two older brothers.

6. What was the name of George's first album?

From Quiz The Solo Career Of George Harrison

Answer: Wonderwall Music

"Wonderwall Music" was the first solo album by any Beatle (1968) and features atmospheric Indian music.

7. To which Renaissance artist does George Harrison refer in the first verse of "P2 Vatican Blues (Last Saturday Night)?"

From Quiz George Harrison's "Brainwashed" Album

Answer: Michelangelo Buonarotti

"Gazed at the ceiling from below, a splendid Michelangelo," he sings, referring to the painting on the ceiling of the Sistine Chapel in Rome. Listen for this: at 1:33, when George begins the line "I wish somebody would tell me," the "I" sounds just like a guitar string is being picked. I think he finally turned into his guitar. Also, for those who are wondering, when he sings Ć½three Hail Marys," he is not trying to make it sound like "Murray." George's voice may have sounded different throughout the album because of his throat cancer.

8. The first band George, Paul and John were in together: what was its name?

From Quiz In Memory of George Harrison

Answer: The Quarrymen

This was a Liverpool local band founded by John Lennon.

9. In 1958 George became a member of which music group, which already included John Lennon and Paul McCartney?

From Quiz George Harrison

Answer: The Quarrymen

George had already participated in some performances with the Rebels previous to his joining the Quarrymen, which already included his friend Paul, in 1958. At this point, Ringo Starr had not become the drummer for the group. He would replace Pete Best in that position by 1962.

10. George was introduced to John Lennon by Paul. Which song did George play perfectly for John on the upper level of a Liverpool bus to convince John that George should become a member of the group?

From Quiz George Harrison : The Quiet Beatle

Answer: Raunchy

This information was provided on the first segment of the Beatles' "Anthology" video series.

11. What song by the band Cream was co-written with George Harrison?

From Quiz The Solo Career Of George Harrison

Answer: Badge

Due to contract problems, his name could not appear on the album, so George used the pseudonym of L'Angelo Misterioso. Eric Clapton played lead guitar on the Beatles song "While My Guitar Gently Weeps" written by George. George's first wife Patti Boyd eventually left him for Eric Clapton.

12. Harrison, who was born in February, 1943, wrote "Pisces Fish" about himself and his zodiac sign. Complete the lyric: "I'm a Pisces Fish and the river runs through _____"

From Quiz George Harrison's "Brainwashed" Album

Answer: My soul

This song features the first of two references to animal feces in the album ("Canadian geese crap along the bank;" the other being probably too profane to mention, but it is in the song "Brainwashed"). I actually have the same birthday as George, born 44 years to the minute after he was.

13. The first band George, Paul and John were in together: how old was George when he became a full time member?

From Quiz In Memory of George Harrison

Answer: 16

He started sitting in with the band at 15 but became an official member at 16.

14. George met the woman who soon would become his first wife in 1964. What was her name?

From Quiz George Harrison

Answer: Pattie Boyd

He married Patti Boyd in 1966 and divorced her in 1977. Eric Clapton, one of George's best friends, wrote a tribute song to Patti Boyd which became a mega-hit, namely 'Layla'. Clapton married Patti Boyd a couple years after her divorce with George. George re-married too...with Olivia Arias, whom he stayed with until his death.

15. What was the reason for George being deported from Germany in the early years of the Beatles tour in Hamburg?

From Quiz George Harrison : The Quiet Beatle

Answer: He was underage to work after midnight

George was only seventeen, and the law required he be eighteen to work in the clubs after midnight.

16. What other career was George known for?

From Quiz The Solo Career Of George Harrison

Answer: Movie Producer

George was the executive producer of "Monty Python's Life Of Brian", "Time Bandits", and "Shanghai Surprise".

17. George earned what nickname due to his frequent unsmiling demeanor?

From Quiz George Harrison

Answer: The Quiet One

18. What is George's recollection of how he became interested in the sitar?

From Quiz George Harrison : The Quiet Beatle

Answer: He was introduced to it during the filming of "Help!" where there was an Indian music group playing in a restaurant

George recounts this version in "The Beatles Anthology". Other sources indicate David Crosby of the Byrds introduced him to the instrument. It is true he felt "Norwegian Wood" needed something different, but this was well after he was introduced to the sitar.

19. Which song did George Harrison win a Grammy Award for?

From Quiz The Solo Career Of George Harrison

Answer: Marwa Blues

George won a Grammy in 2004 for Best Pop Instrumental Performance for the song "Marwa Blues".

20. In "Rising Sun," when you take a ride on the street of villains, who can be your guide?

From Quiz George Harrison's "Brainwashed" Album

Answer: The devil

This is the first line: "On the street of villians, taken for a ride, you can have the devil as a guide."

21. What British musician inspired George to play guitar?

From Quiz In Memory of George Harrison

Answer: Lonnie Donegan

As a child George's favorite musician, whom he would listen too often, was British skiffle king Lonnie Donegan.

22. George Harrison became infatuated with Indian culture in the late 1960s. Ravi Shankar became a spiritual and musical guide to George during this period. What instrument did Ravi train George on at this time?

From Quiz George Harrison

Answer: Sitar

The Sitar is a stringed instrument with a very distinctive sound. George helped popularize the instrument in the west. George also later wrote an introduction to a biography of Ravi Shankar.

23. Several well-known musicians played with George Harrison on "My Sweet Lord" (1970). Who played the zither?

From Quiz My Sweet Lord

Answer: Uncredited

Alan White who played with "Yes", once claimed that he had been one of the drummers on the song, and there has also been talk that Peter Frampton may have added acoustic guitar after the initial session. Some sources claim that John Lennon played rhythm guitar. None of those claims have ever been substantiated. It is very easy to hear the influences of Indian music on the song, including a zither, and George, who played slide-guitar, used it to simulate other traditional Indian string instruments. The person who played the zither, however, was left uncredited.

24. What song did George write for the film "Time Bandits"?

From Quiz The Solo Career Of George Harrison

Answer: Dream Away

"Dream Away" appeared in the movie "Time Bandits" and George Harrison was the executive producer of the film.

25. What is unique about "Marwa Blues"?

From Quiz George Harrison's "Brainwashed" Album

Answer: It is the album's only instrumental

"Marwa Blues" is a 3-minute 41-second instrumental featuring guitars, keyboards, finger cymbals, drums, and a string arrangement. George did compose it and also played the slide guitar. Several songs on the album do not feature the ukulele. This song opens the DVD featured in the Special Edition set.

26. Harrison was sued by the copyright holders of the song 'He's so fine' because his hit song __________ closely resembled that song?

From Quiz In Memory of George Harrison

Answer: My Sweet Lord

Unfortunately he lost ... the song 'He's so Fine' was made popular by The Chiffons in 1962 (personally,I don't see the resemblance).

27. George was a fan of which sport, to which he frequently accompanied his son Dhani?

From Quiz George Harrison : The Quiet Beatle

Answer: Grand Prix racing

George attended his first Grand Prix race at age 12, and was one of only 100 people to purchase the McLaren F1 road car.

28. This song was released on "Best of Dark Horse 1976-1989". "If your hair should fall If your shares should crash You'll get by even without getting a rash"

From Quiz George Harrison's Lesser Known Songs

Answer: Cheer Down

George later released "The Dark Horse Years 1976-1992", which is a set of eight remastered CDs and a DVD with the interview with George that I've mentioned throughout this quiz, six videos, film excerpts from the "Live In Japan" concert, and a few scenes from the Madonna/Sean Penn movie "Shanghai Surprise". The CDs included are: "33 & 1/3", "George Harrison", "Cloud 9", "Gone Troppo", "Somewhere In England" and the entire "Live In Japan" concert. The videos included are: "This Song", "Crackerbox Palace", two different versions of "Got My Mind Set On You" (the library one is better, in my opinion; and, no, it's not George who does the back flip from the chair and the disco dance, but many people think it's him, which George thought was really hilarious! "I don't dance," he said in the interview. "I'm amazed at how many people think it's me!" Look closely-the man is younger, heavier and has longer, darker and more curly hair than George), "When We Was Fab", and my personal favorite, "This Is Love." A must have for the truly devoted George Harrison fan! (Watch the "Live in Japan" concert excerpt when the band is doing the song "Taxman". A blonde back-up singer sticks her tongue out at the camera! Really childish!)

29. What nickname did George go by as a member of the Traveling Wilburys?

From Quiz The Solo Career Of George Harrison

Answer: Nelson Wilbury

George Harrison (aka: Nelson Wilbury) was Lead vocals, guitars, and backing vocals for the Traveling Wilburys. The other nicknames of the Traveling Wilburys were: Otis Wilbury (Jeff Lynne), Lefty Wilbury (Roy Orbison), Lucky Wilbury (Bob Dylan), and Charlie T. Jnr (Tom Petty).

This is category 7659
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.