FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Solo Career Of George Harrison
Quiz about The Solo Career Of George Harrison

The Solo Career Of George Harrison Quiz


These 10 questions are dedicated to the solo career of former Beatle George Harrison.

A multiple-choice quiz by daytrip512. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. George Harrison

Author
daytrip512
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
189,424
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1433
Last 3 plays: Guest 199 (7/10), Guest 136 (5/10), jumpin1973 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. George had three Songs reach #1 on the Billboard Hot 100. The first was "My Sweet Lord", which of these songs was another #1? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of George's first album? Hint


Question 3 of 10
3. What song by the band Cream was co-written with George Harrison? Hint


Question 4 of 10
4. What other career was George known for? Hint


Question 5 of 10
5. Which song did George Harrison win a Grammy Award for? Hint


Question 6 of 10
6. What song did George write for the film "Time Bandits"? Hint


Question 7 of 10
7. What nickname did George go by as a member of the Traveling Wilburys? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these songs was originally intended to be given to Ringo? Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of the insane person who broke into George's mansion and stabbed him repeatedly in 1999. Hint


Question 10 of 10
10. What was the first Harrison album to appear on George's own Dark Horse label? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 199: 7/10
Jun 01 2024 : Guest 136: 5/10
May 18 2024 : jumpin1973: 5/10
Apr 29 2024 : Guest 94: 5/10
Apr 29 2024 : Guest 81: 2/10
Apr 27 2024 : cardsfan_027: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. George had three Songs reach #1 on the Billboard Hot 100. The first was "My Sweet Lord", which of these songs was another #1?

Answer: Got My Mind Set On You

Originally written by Rudy Clark, "Got My Mind Set On You" hit #1 on the Billboard Top 100 in 1987. The song was featured on George's comeback album "Cloud Nine".
2. What was the name of George's first album?

Answer: Wonderwall Music

"Wonderwall Music" was the first solo album by any Beatle (1968) and features atmospheric Indian music.
3. What song by the band Cream was co-written with George Harrison?

Answer: Badge

Due to contract problems, his name could not appear on the album, so George used the pseudonym of L'Angelo Misterioso. Eric Clapton played lead guitar on the Beatles song "While My Guitar Gently Weeps" written by George. George's first wife Patti Boyd eventually left him for Eric Clapton.
4. What other career was George known for?

Answer: Movie Producer

George was the executive producer of "Monty Python's Life Of Brian", "Time Bandits", and "Shanghai Surprise".
5. Which song did George Harrison win a Grammy Award for?

Answer: Marwa Blues

George won a Grammy in 2004 for Best Pop Instrumental Performance for the song "Marwa Blues".
6. What song did George write for the film "Time Bandits"?

Answer: Dream Away

"Dream Away" appeared in the movie "Time Bandits" and George Harrison was the executive producer of the film.
7. What nickname did George go by as a member of the Traveling Wilburys?

Answer: Nelson Wilbury

George Harrison (aka: Nelson Wilbury) was Lead vocals, guitars, and backing vocals for the Traveling Wilburys.
The other nicknames of the Traveling Wilburys were: Otis Wilbury (Jeff Lynne), Lefty Wilbury (Roy Orbison), Lucky Wilbury (Bob Dylan), and Charlie T. Jnr (Tom Petty).
8. Which of these songs was originally intended to be given to Ringo?

Answer: All Those Years Ago

George had originally intended to give this song to Ringo but after the murder of John Lennon he rewrote the song for his 1981 Album "Somewhere In England". The song went on to hit #1 on the Adult Contemporary charts that same year.
9. What was the name of the insane person who broke into George's mansion and stabbed him repeatedly in 1999.

Answer: Michael Abrams

His wife Olivia helped save her husband by hitting Abrams with a brass poker. Abrams believed God had sent him on the murder mission.
10. What was the first Harrison album to appear on George's own Dark Horse label?

Answer: Thirty Three & 1/3

The label was created after he finished his contract with EMI/Capitol in June 1976.
Source: Author daytrip512

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us