FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Lennon John Quizzes, Trivia and Puzzles
Lennon John Quizzes, Trivia

John Lennon Trivia

John Lennon Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
18 John Lennon quizzes and 200 John Lennon trivia questions.
1.
  Instant Karma: The Campaign to Save Darfur   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is a John Lennon lyrics quiz, based on songs that were included on the CD "Instant Karma: The Amnesty International Campaign to Save Darfur". Note: I've used the North American release of the CD.
Easier, 15 Qns, guitargoddess, Jan 22 10
Easier
guitargoddess gold member
1483 plays
2.
  The Murder of John Lennon   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
John Lennon's life was cut tragically short when he was gunned down outside the Dakota apartment building by Mark David Chapman. Be sure to read the interesting info; that's where the whole story is told!
Average, 10 Qns, guitargoddess, Mar 17 11
Average
guitargoddess gold member
4796 plays
3.
  Song by Song: "Imagine"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Coming in at #3 on Rolling Stone magazine's 2004 list of the 500 Greatest Songs of All Time is John Lennon's "Imagine." Learn a bit more about the song through this quiz.
Easier, 10 Qns, skylarb, Nov 05 21
Easier
skylarb
Nov 05 21
588 plays
4.
  Working Class Hero   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Imagine a working class hero, imagine John, an inspiration.
Average, 15 Qns, deadmeat, Jan 04 20
Average
deadmeat
Jan 04 20
5415 plays
5.
  John Lennon   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
John Lennon was a man of peace and love.
Average, 10 Qns, gregchrisb, Oct 08 12
Average
gregchrisb
4958 plays
6.
  John Lennon-The Solo Recordings 1   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
John Lennon is considered one of the greatest musicians of the twentieth century. This quiz focuses on his solo recordings both during and after the Beatles.
Easier, 10 Qns, redwaldo, Feb 15 11
Easier
redwaldo gold member
923 plays
7.
  John Lennon-The Solo Recordings 2   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is the second quiz in a series that focuses on the solo recordings of John Lennon during and after The Beatles.
Average, 10 Qns, redwaldo, Jul 09 13
Average
redwaldo gold member
416 plays
8.
  John Lennon and the Beatles    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is dedicated to John Lennon and the Beatles.
Average, 10 Qns, will999, Jun 05 20
Average
will999
Jun 05 20
4352 plays
9.
  John Lennon Basics    
Multiple Choice
 15 Qns
These are the basic songs written by John Lennon after the Beatles split up.
Average, 15 Qns, mattyjames, Sep 29 02
Average
mattyjames
4874 plays
10.
  Lennon's Life & Music    
Multiple Choice
 10 Qns
I happen to be a huge fan of John Lennon (a past member of The Beatles) and I hope that this quiz is good enough to satisfy all the other fans out there. Enjoy!
Tough, 10 Qns, fragglerocker22, Jan 23 03
Tough
fragglerocker22
3539 plays
trivia question Quick Question
With John Lennon on lead vocal for the song 'Being For The Benefit of Mr. Kite', who did he tell us danced the waltz?

From Quiz "Animal Imagery in the songs of John Lennon."




11.
  Animal Imagery in the songs of John Lennon.    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten questions on the strange and wonderful creatures inhabiting the music of John Lennon. In the context of this quiz, I am referring to compositions written by and/or sung by John Lennon, notwithstanding the Lennon/McCartney attribution.
Average, 10 Qns, monopod53, Jul 09 11
Average
monopod53
2136 plays
12.
  John Lennon Mania    
Multiple Choice
 10 Qns
John Lennon: Working Class Hero! A little trivia on the man, and his band!
Average, 10 Qns, parquedad, Feb 03 08
Average
parquedad
2674 plays
13.
  In John's Life    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten questions about John Lennon's life and career. Good luck!
Tough, 10 Qns, Joko24, Feb 29 16
Tough
Joko24
1988 plays
14.
  All John!    
Multiple Choice
 10 Qns
Of all the Beatles John Lennon was my favorite Beatle! I hope you all enjoy my quiz!
Tough, 10 Qns, ladymadonna, Jul 15 04
Tough
ladymadonna
2677 plays
15.
  John Lennon-The Solo Recordings 3   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The third quiz in a series that focuses on the solo recordings of John Lennon during and after The Beatles.
Average, 10 Qns, redwaldo, Mar 07 14
Average
redwaldo gold member
354 plays
16.
  John Lennon the "Working Class Hero"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz all about John Lennon.
Average, 10 Qns, bilig, Jul 18 14
Average
bilig
2505 plays
17.
  Imagine All the People    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz focuses on John Lennon after the Beatles.
Average, 10 Qns, topgun261, Jan 11 11
Average
topgun261
821 plays
18.
  "Walls And Bridges" by John Lennon    
Multiple Choice
 15 Qns
On "Walls And Bridges" John Lennon never appears on the musician credits as himself. Can you match the John Lennon pen name to the song? Well that is most of the quiz is about, so good luck.
Very Difficult, 15 Qns, bilig, Aug 09 16
Very Difficult
bilig
904 plays
Related Topics
  Beatles, The [Music] (392 quizzes)


John Lennon Trivia Questions

1. Which 1969 album chronicles the wedding of John and Yoko and their Amsterdam "bed-in"?

From Quiz
John Lennon-The Solo Recordings 3

Answer: Wedding Album

The "Wedding Album" is a souvenir of John and Yoko's wedding in Gibraltar on March 20 1969 on side one. The elaborate packaging includes pictures of the wedding cake, marriage certificate and the ceremony. The second side of the record details key events of the Amsterdam "bed-in" at the Hilton Hotel from March 25-31 1969.

2. What was the last studio album released by the Beatles?

From Quiz Imagine All the People

Answer: Let It Be

Most of "Let It Be" was recorded before "Abbey Road", but "Abbey Road" was released first.

3. On which day in 1980 did the murder take place?

From Quiz The Murder of John Lennon

Answer: December 8

John Lennon was killed on December 8, 1980, a Monday night, at about 10:50 p.m. He was 40 years old. For those of you who thought that October 9 sounded familiar, that was John's birthday.

4. What Lennon classic does this lyric come from? "Every body's talking about Bagism, Shagism, Dragism, Madism, Ragism, Tagism, this-ism, that-ism, isn't it the most?"

From Quiz Instant Karma: The Campaign to Save Darfur

Answer: Give Peace A Chance

John Lennon wrote this song during the Amsterdam bed-in in 1969, after a reporter asked John and Yoko what they were trying to do. John replied, "All we are saying is give peace a chance." The song was then recorded on June 1, 1969 at the Queen Elizabeth Hotel in Montreal, Canada, during the couple's second bed-in. This song was recorded for "Instant Karma" by Aerosmith, and featured Sierra Leone's Refugee All Stars. Another version was recorded by the Puppetmastaz, but was not included on the final release.

5. Who took care of John most of his life?

From Quiz John Lennon

Answer: Aunt Mimi

John's dad left him when he was five and his mom left him to her sister.

6. In what year did John Lennon create the Quarry Men?

From Quiz John Lennon Mania

Answer: 1957

This band, which included fellow Beatle band members Paul and George at the time, changed its name to Johnny and the Moondogs, which was an acknowledgement of John`s role as a leader.

7. A lot of strange creatures make their appearance in the John Lennon song, 'I Am The Walrus'. In that tune, custard is said to be dripping from what?

From Quiz Animal Imagery in the songs of John Lennon.

Answer: a dead dog's eye

You have to applaud the alliteration and sibilence in this tune. Lennon also has provided a sensual panorama. Taste, sight, sound... this song has it all. ("Yellow matter custard." Yum.) The song is from the album 'Magical Mystery Tour'.

8. On which date was John Lennon born?

From Quiz John Lennon and the Beatles

Answer: October 9, 1940

John Lennon was born on October 9, 1940 in Liverpool, England. When he was four years old, his parents separated and he ended up living with his Aunt Mimi.

9. What was John Lennon's first non-Beatles single?

From Quiz John Lennon the "Working Class Hero"

Answer: Give Peace A Chance

On the original single it lists the credits as Lennon/McCartney as the song writers.

10. When was John Lennon born?

From Quiz In John's Life

Answer: October 9th, 1940

John was born on the 9th of October 1940. 9 was a very important number in his life. He was born on October 9th, he died on December 8th (it was December 9th back in England), he and Yoko Ono had 9 O's in their names between them, and he composed "Revolution 9," "No. 9 Dream" and performed in a medley entitled "Rishikesh No. 9." The three other dates are birthdates of the three other Beatles. Ringo was born on July 7th, 1940, Paul was born on June 18th, 1942, and George was born on February 24th, 1943. Sidenote: George had thought for the first forty years of his life that he was born early the next morning, but he was born a few minutes before midnight on the 24th (which happens to be 44 years give or take a few minutes before I was born).

11. How did John Lennon appear on "Going Down On Love"?

From Quiz "Walls And Bridges" by John Lennon

Answer: Dr. Winston O'Ghurkin

John Lennon was born October 9, 1940 at 6:30. A World War II air raid was in progress.

12. What is John's full name?

From Quiz Lennon's Life & Music

Answer: John Winston Lennon

John was named "Winston" after the famous Winston Churchill!

13. What song is this line from? "Let's hear it for the good people...the hippies."

From Quiz John Lennon Basics

Answer: Give Peace a Chance

He also asks to "hear it for the Hare Krishnas".

14. When was John Lennon born ?

From Quiz Working Class Hero

Answer: October 1940

On October 9, 1940 at Oxford Street Maternity Hospital, in Liverpool England, John Winston Lennon was born to Julia and Freddie Lennon.

15. Who eventually received co-writing credit for the song "Imagine"?

From Quiz Song by Song: "Imagine"

Answer: Yoko Ono

John Lennon was inspired by "Cloud Piece" and several other poems from "Grapefruit," a 1964 collection by Yoko Ono. She eventually received credit for co-writing the song in 2017. She also helped to co-produce the song, along with Phil Spector and Lennon. Lennon and Ono also released a film featuring footage of themselves to promote the "Imagine" album in 1972.

16. The opening track of "John Lennon/Plastic Ono Band", was issued, in an edited form, as a single in the USA in December 1970. What is the title of the song that pleads for family relations?

From Quiz John Lennon-The Solo Recordings 3

Answer: Mother

"Mother" was written after Lennon had undertaken Primal Therapy. The song exhibits a sparse arrangement with John on vocals and piano, Ringo Starr on drums and Klaus Voorman on bass guitar. It reached number 43 in the USA charts. The song has been covered by Barbra Streisand and Christina Aguilera.

17. Like many rock musicians, Lennon suffered from drug abuse at times during his life. Which song, released as his second single under the Plastic Ono Band name, details the withdrawal symptoms from drug addiction?

From Quiz John Lennon-The Solo Recordings 2

Answer: Cold Turkey

"Cold Turkey" was released in October 1969 and reached number 30 on the Billboard chart. Lennon recorded acoustic guitar demos before Eric Clapton played the searing guitar riff on the final recording. Klaus Voorman (bass) and Ringo Starr on drums were other key musicians used on the record. Lennon was disappointed with the lack of success for this song and cited this as one of the reasons for returning his M.B.E. award in a letter to the Queen.

18. The first solo single was released by Lennon in 1969. It was recorded with an assortment of people; Lennon credited the recording to the Plastic Ono Band. What is this song that has continued to be used in anti-war causes?

From Quiz John Lennon-The Solo Recordings 1

Answer: Give Peace A Chance

"Give Peace A Chance" was recorded at a Peace 'bed-in' in Montreal, Canada. The participants in the song included Timothy Leary and Allen Ginsberg. The song was sung at most rallies against the Vietnam war. John and Yoko continued a "peace" media campaign by conducting 'bed-ins', promoting peace by erecting billboard posters throughout the world (War Is Over If you Want It) and speaking against the Vietnam war.

19. What was John Lennon's first solo album to be released?

From Quiz Imagine All the People

Answer: John Lennon/Plastic Ono Band

"Rolling Stone" magazine named "John Lennon/Plastic Ono Band" the 22nd greatest album of all time.

20. What did John Lennon and Yoko Ono do on the morning of his death?

From Quiz The Murder of John Lennon

Answer: shot the cover of "Rolling Stone"

Annie Leibovitz had conducted the photo shoot for "Rolling Stone" at the couple's home. It was supposed to be a photo of just John, but he insisted that Yoko be included. The photo, of a naked John clinging to Yoko in their bed, did appear on the cover of "Rolling Stone", on January 22, 1981. It was the third last picture ever taken of John.

21. "My feet are so heavy, and so is my head. I wish I was a baby. I wish I was dead." What song is this lyric from?

From Quiz Instant Karma: The Campaign to Save Darfur

Answer: Cold Turkey

"Cold Turkey" was originally recorded by The Plastic Ono Band. In the book "The Love You Make", Peter Brown said that John originally wanted this to be a Beatles song but that Paul McCartney didn't like it. Brown also said that John's inspiration for this song came when he and Yoko gave up their heroin habits cold turkey. A Lenny Kravitz version of this song was included on the "Instant Karma" CD.

22. In 1945, John started his school life at what school?

From Quiz John Lennon Mania

Answer: Dovedale Primary

Even early on in life, his vocabulary and writing skills impressed his teachers. He also excelled in art. Even this early on, John stood out. He was easily distracted and often played the class clown.

23. What was John's childhood address?

From Quiz All John!

Answer: 251 Menlove Ave.

John grew up at 251 Menlove Avenue with his aunt Mary Smith ( aunt Mimi) and his uncle George.

24. In the song, 'I Am The Walrus', John Lennon sang about a creature 'climbing up the Eiffel Tower'. What was this bizarre entity?

From Quiz Animal Imagery in the songs of John Lennon.

Answer: semolina pilchard & semolina pilchards

Semolina is a type of milled flour, used primarily for the making of pasta. A pilchard is a small fish of the herring family. Pilchards are commonly referred to as sardines.

25. What was the name of John's first wife?

From Quiz John Lennon and the Beatles

Answer: Cynthia Powell

At college he met Cynthia, and John married Cynthia in August of 1962 and they had a son together and they named him Julian.

26. When was John Lennon born?

From Quiz John Lennon the "Working Class Hero"

Answer: October 9, 1940

John was born during an air raid in World War II.

27. What were the names of John's parents?

From Quiz In John's Life

Answer: Alfred and Julia

John lived with his mother Julia and his father Alfred until he was about 4 years old, and then he moved in with his aunt Mimi. Julia died when John was 17. John once said of his father, "I saw him twice in my life till I was 22... I saw him and spoke to him and decided I still didn't want to know him." Louise was the name of George Harrison's mother, Julian was John's oldest son (real name John Charles Julian Lennon) and Martha was Paul McCartney's sheepdog.

28. John Lennon appeared as Mel Torment on which song?

From Quiz "Walls And Bridges" by John Lennon

Answer: Scared

In March of 1966 in an interview John Lennon states that The Beatles are more popular then Jesus Christ. These statements caused an anti-Beatles happening which included boycotts, record burning, and threats. John also issues a formal apology at a press conference.

29. How many moles does John have on his forehead?

From Quiz Lennon's Life & Music

Answer: 3

"One thing about his body that is very important: he had three prominent moles on his forehead. I think it was a sign of him being connected to maybe Buddha, like a third eye." quoted from Yoko Ono about John Lennon.

30. From "Instant Karma!": "Better get yourself together darling, join the _______ ________"

From Quiz John Lennon Basics

Answer: human race

"Instant Karma's gonna get you, gonna knock you right on your head". Probably his first big hit as a solo artist.

This is category 2167
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.