FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about John Lennon Mania
Quiz about John Lennon Mania

John Lennon Mania Trivia Quiz


John Lennon: Working Class Hero! A little trivia on the man, and his band!

A multiple-choice quiz by parquedad. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. John Lennon

Author
parquedad
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
203,136
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2675
- -
Question 1 of 10
1. In what year did John Lennon create the Quarry Men? Hint


Question 2 of 10
2. In 1945, John started his school life at what school? Hint


Question 3 of 10
3. When John Lennon was twelve, he started filling composition books. He called this ¨paper¨ what? Hint


Question 4 of 10
4. Julia Lennon, John`s mother, died in what year? Hint


Question 5 of 10
5. Quick Quiz: What was John Lennon`s favorite color, favorite food and hobby? Hint


Question 6 of 10
6. How did John Lennon meet his manager Brian Epstein? Hint


Question 7 of 10
7. In which state was the ¨Ed Sullivan Show¨taped, in which the Beatles performed? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name of the Beatles` first feature film? Hint


Question 9 of 10
9. What did Yoko Ono and John Lennon do for their honeymoon? Hint


Question 10 of 10
10. When did John Lennon die? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 25 2024 : Guest 73: 8/10
Feb 06 2024 : Guest 99: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year did John Lennon create the Quarry Men?

Answer: 1957

This band, which included fellow Beatle band members Paul and George at the time, changed its name to Johnny and the Moondogs, which was an acknowledgement of John`s role as a leader.
2. In 1945, John started his school life at what school?

Answer: Dovedale Primary

Even early on in life, his vocabulary and writing skills impressed his teachers. He also excelled in art. Even this early on, John stood out. He was easily distracted and often played the class clown.
3. When John Lennon was twelve, he started filling composition books. He called this ¨paper¨ what?

Answer: Daily Howl

In it were drawings, news stories, weather reports and commentaries. An issue included this comical weather report: ¨Today has been dry except for the wet periods. (Which were wet).¨
4. Julia Lennon, John`s mother, died in what year?

Answer: 1958

While waiting for the bus, his mother was run over by a car driven by an off-duty police officer. She died instantly. John said, about the death of his mother, ¨It was the worst thing that ever happened to me¨.
5. Quick Quiz: What was John Lennon`s favorite color, favorite food and hobby?

Answer: Green, Corn Flakes and writing

The source of this information also stated that his favorite singer was Shirelles, that his favorite type of girl was his wife and that he had two step sisters. He was also born October 9, 1940 in Liverpool.
6. How did John Lennon meet his manager Brian Epstein?

Answer: Because when Brian worked in a store, a customer went on about the Beatles

Brian wanted to be an actor, but couldn't because he had to help out his father in his family shop. One day, someone asked for the record of the Beatles. Brian didn't have this record, but the client went on about how the Beatles were so great. At this, he knew that he had to meet the Fab 4!
7. In which state was the ¨Ed Sullivan Show¨taped, in which the Beatles performed?

Answer: New York

This was on the 7th of February, 1964. On this night,the show had a T.V audience of over 73 million people.
8. What was the name of the Beatles` first feature film?

Answer: A Hard Day`s Night

This was directed by Richard Lester. In ¨The Rolling Stones Illustrated History of Rock & Roll¨ film critic Carrie Rickey calls it ¨the definitive rock film of the decade...the giddy, through-the-looking-glass adventures of the fast-living. faster-loving, faster-talking pop combo. John, Paul, George, and Rigo were young, sexy, and sardonic.¨
9. What did Yoko Ono and John Lennon do for their honeymoon?

Answer: Bed- in for Peace

This took place in a hotel in Amsterdam from march 25 to march 31, 1969. The room was decorated in signs saying ¨hair peace¨and ¨bed peace¨ and in interviews with hundreds of journalists, the Lennons expounded their views about the war in Vietnam.
10. When did John Lennon die?

Answer: December 8, 1980

He was murdered outside the Dakota apartment building after returning home from a mixing session at the Hit factory studio. His murderer: Marc Chapman.
Source: Author parquedad

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us