FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Keith Toby Quizzes, Trivia and Puzzles
Keith Toby Quizzes, Trivia

Toby Keith Trivia

Toby Keith Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K

Fun Trivia
14 Toby Keith quizzes and 145 Toby Keith trivia questions.
1.
  Toby Keith with Willie Nelson "Beer For My Horses"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This song rings of flashbacks to a time when country music was pure country. All you have to do is choose the missing lyrics. Have fun and good luck!
Easier, 10 Qns, JuniorTheJaws, Apr 09 20
Easier
JuniorTheJaws gold member
Apr 09 20
8582 plays
2.
  Toby Keith Number One Hits Vol. 1   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Toby Keith has become a fixture in Country Music and has the number one hits to justify that status. In this quiz you will identify his various hits.
Easier, 10 Qns, tazman6619, Mar 27 10
Easier
tazman6619 gold member
1186 plays
3.
  Toby Keith First Liners   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
I'll provide the first line to a Toby Keith song, and you'll be asked to give the title of the song.
Average, 15 Qns, YodaFan465, Sep 07 06
Average
YodaFan465
6882 plays
4.
  Should've Been a Cowboy   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Should've Been a Cowboy" was Toby Keith's first Number One hit. This quiz will test your knowledge of the song.
Easier, 10 Qns, tazman6619, Mar 22 10
Easier
tazman6619 gold member
1197 plays
5.
  Red, White, and Blue Controversy   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
September 11, 2001 - a day no one in America will ever forget. Many interesting songs came out as a result. This quiz is about Toby Keith's song "Courtesy of the Red, White, and Blue".
Average, 10 Qns, tazman6619, Feb 04 10
Average
tazman6619 gold member
759 plays
6.
  Toby Keith Number One Hits Vol. 2   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Toby Keith has become a fixture in country music and has the number one hits to justify that status. In this quiz you will identify his various hits.
Easier, 10 Qns, tazman6619, Mar 27 10
Easier
tazman6619 gold member
598 plays
7.
  'How Do You Like Me Now?'    
Multiple Choice
 10 Qns
This is one of my favorite songs by Toby.
Average, 10 Qns, NalaMarie, Sep 02 09
Average
NalaMarie gold member
6152 plays
8.
  Toby Keith Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
The first ever Toby Keith Quiz. I hope you like it.
Easier, 10 Qns, bountyhunter28, Oct 03 04
Easier
bountyhunter28
4240 plays
9.
  Toby Keith Lyrics   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Are you a fan of Toby Keith like me? If you like his music, take this quiz! I will gurantee you will do well!
Average, 10 Qns, speedracerusa, Dec 18 11
Average
speedracerusa
461 plays
10.
  How well do you know the album "Clancy's Tavern"?    
Multiple Choice
 10 Qns
You may like the album, but do you love it enough to be able to answer these questions? Here are questions about the songs' lyrics and the album itself. Have fun!
Average, 10 Qns, ch_ris127, Feb 01 12
Average
ch_ris127
143 plays
trivia question Quick Question
What song is this line from: "Here you come knockin' on my door baby, tell me what you got on your mind..."?

From Quiz "Toby Keith First Liners"




11.
  "Hit it" by Toby Keith    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a great song by Toby Keith. Let's see if you know the lyrics. (does not include the chorus)
Average, 10 Qns, lsutigers6712, Jan 17 08
Average
lsutigers6712
607 plays
12.
  Toby Keith    
Multiple Choice
 10 Qns
Toby Keith is one of my favorite country singers. I believe he is one of the most under rated singers. This quiz deals with a potpourri of Keith and his music.
Tough, 10 Qns, Irish Tinker, Jun 12 11
Tough
Irish Tinker
2921 plays
13.
  Every Dog Has Its Day    
Multiple Choice
 10 Qns
"Every Dog Has Its Day" is one of the silliest songs I've ever heard, but the lyrics are catchy. Try my quiz and see what you think about it.
Average, 10 Qns, zil_ennov, Apr 23 10
Average
zil_ennov
541 plays
14.
  More Toby Keith Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
My second Toby Keith quiz.
Tough, 10 Qns, bountyhunter28, Jan 04 04
Tough
bountyhunter28
2038 plays
Related Topics
  Country Music [Music] (406 quizzes)


Toby Keith Trivia Questions

1. Finish the lyric. "I was hangin' out last night at the Top Cat when the band slowed down to _______".

From Quiz
Every Dog Has Its Day

Answer: Merle

"The band slowed down to Merle" is referring to country music singer Merle Haggard. He has been in the music business since the early 1960s. Some of Merle's number one songs include, "Workin' Man Blues", "If We Make It Through December", and "Twinkle Twinkle Lucky Star".

2. "Grandpappy told my pappy, back in my day, son A man had to answer for the wicked that he done." This song is a duet with Willie Nelson. Can you name it?

From Quiz Toby Keith Number One Hits Vol. 2

Answer: Beer For My Horses

The song spent six weeks at number one on the US Billboard Hot Country Singles & Tracks chart starting on June 14, 2003. It was preceded by Diamond Rio's "I Believe" and succeeded by Lonestar's "My Front Porch Looking In". The song reached number 22 on US Billboard Hot 100. The video for the song won the ACM award for Video of the Year for 2003. A film adaptation of the song was made in 2008 but it was universally panned. It was Toby's second single to be certified Gold by the Recording Industry Association of America. It was the third single off of his album "Unleashed" to reach number one.

3. "Go west young man, haven't you been told California's full of whiskey, women and gold" Which song contains these lyrics?

From Quiz Toby Keith Number One Hits Vol. 1

Answer: Should've Been a Cowboy

The song hit number one on the US Billboard Hot Country Singles and Tracks chart on June 5, 1993. It was preceded by John Michael Montgomery's "I Love the Way You Love Me" and succeeded by Patty Loveless' "Blame It on Your Heart". Two other songs from Toby's self titled first album, "Toby Keith", finished number two, "A Little Less Talk and a Lot More Action" and "Wish I Didn't Know Now", but this was the only one to make it to number one.

4. The beginning of the song starts with Toby referencing characters from a long running American TV Western. What show were these characters in?

From Quiz Should've Been a Cowboy

Answer: Gunsmoke

Interestingly, "Gunsmoke" started out as a radio program and then became a TV series. For several years the shows ran concurrently. The TV show lasted for twenty years. Keith uses the characters from it to evoke the quintessential portrait of the American West where cowboys roamed free.

5. The song "Courtesy of the Red, White, and Blue" has a secondary title in parentheses. What is it?

From Quiz Red, White, and Blue Controversy

Answer: The Angry American

The song is also called "The Angry American". Although the song was a number one hit on Country radio, it had a mixed reception. "Blender" magazine named it one of the "50 Worst Songs Ever". Keith said, "It wasn't written for everybody. And when you write something from your heart - I had a dad that was a veteran, taught me how precious our freedom is - I was so angry when we were attacked here on American soil that it leaked out of me." (Source: CBS News Online, 11/5/2003, "The Early Show")

6. What was Toby Keith's 1st single off of his "Shock N'Y'All" album?

From Quiz More Toby Keith Trivia

Answer: I Love This Bar

"I Love This Bar" is off of his tenth album "Shock N'Y'All".

7. What song is this line from: "American girls and American guys..."?

From Quiz Toby Keith First Liners

Answer: "Courtesy of the Red, White, and Blue"

"Courtesy of the Red, White, and Blue" was written in response to the terrorist attacks of September 11, 2001. This song appeared on the "Unleashed" CD. The song was also written after Keith had lost his father.

8. "Well, a man come on the __________ news, said somebody's been _____, somebody's been ______...somebody blew up a ________."

From Quiz Toby Keith with Willie Nelson "Beer For My Horses"

Answer: Six o'clock, shot, abused, building

Toby Keith, was born on July 8, 1961, in Clinton, Oklahoma, to H. K. and Joan Covel. He has two sisters, Torrie and Tracy. All three of the Covel children loved music, but Toby was the shining star in the family. He would perform songs that he heard on the radio, and he had dreams of becoming a famous entertainer and making his father very proud.

9. What was Toby Keith's first single?

From Quiz Toby Keith Trivia

Answer: Should've Been A Cowboy

"Should've Been A Cowboy" was his first single. "He Ain't Worth Missing" was another single off of his debut album. "Me Too" and "You Shouldn't Kiss Me Like This" came later on two different albums.

10. 'Yeah I was always the crazy one, broke into the ______, and I wrote your number on the 50-yard line'?

From Quiz 'How Do You Like Me Now?'

Answer: stadium

11. Finish the lyrics. "Man, I hit it 'cross the bar room trying to find my _______."

From Quiz Every Dog Has Its Day

Answer: baby girl

Toby Keith released his first album in 1993. His first song release, "Should Have Been A Cowboy" went to number one on the country charts. Some other number ones by Toby Keith include, "How Do You Like Me Now", "My List", "American Ride".

12. The first character mentioned in the song from a long-running American TV Western was played by James Arness. Who was it?

From Quiz Should've Been a Cowboy

Answer: Marshal Dillon

James Arness played the role of Marshal Dillon over five decades. The series ran from 1955 to 1975. Then in 1987 he reprised the role in "Return to Dodge" and again in the 1990s for four different TV movies. Keith uses Marshal Dillon because he is the archetypal cowboy in that he never got tied down to anyone or anything. He was married to his job, much like the cowboy of the West.

13. One member of a very popular country group at the time took offense to the song and made his/her views known, starting a well-publicized feud with Keith. Who was this artist?

From Quiz Red, White, and Blue Controversy

Answer: Natalie Maines of The Dixie Chicks

Natalie Maines told the "Los Angeles Daily News", "I hate it. It's ignorant, and it makes country music sound ignorant. It targets an entire culture - and not just the bad people who did bad things. You've got to have some tact. Anybody can write, 'We'll put a boot in your ass'. But a lot of people agree with it. The kinds of songs I prefer on the subject are like Bruce Springsteen's new songs". The feud took on a life of its own and Keith later regretted how it all went down. He said, "I really disappointed myself in that, but you live and learn, and hopefully next time somebody decides to critique my music, another artist, maybe I'll take the high road next time." (Source: top40-charts.com, 08/08/2002)

14. Who did Toby write "Don't Leave, I Think I Love You" with?

From Quiz More Toby Keith Trivia

Answer: Ronnie Dunn

Ronnie from Brooks & Dunn heard Toby's song "I'm Just Talkin' About Tonight" and liked it. They were in a bar and heard a guy say "Don't Leave, I Think I Love You" and decided to make it a song.

15. What song is this line from: "Tell it like it is..."?

From Quiz Toby Keith First Liners

Answer: "The Critic"

"The Critic" appears on 2003's "Shock'n Y'all". The song speaks against critics, and some have speculated that the song is in response to some negative reviews Keith has gotten. One way or the other, the song does not favor critics.

16. "Somebody stole a ____, somebody got _____...somebody didn't get too far yeah, they didn't get too far."

From Quiz Toby Keith with Willie Nelson "Beer For My Horses"

Answer: Car, away

Toby's debut album entitled "Toby Keith," racked the talented singer a number one hit "Should've Been a Cowboy," with his tribute about superstars of yesteryear. That same album scored him such hits as "Wish I Didn't Know Now," "He Ain't Worth Missing," and "A Little Less Talk And A Lot More Action." That same year, Keith was named Billboard's Top New Country Artist for 1993. The young boy from Oklahoma had finally made it to the big leagues.

17. 'You were always a perfect one, and a _____________, so under your number I wrote, Call for a good time'?

From Quiz 'How Do You Like Me Now?'

Answer: valedictorian

18. In the song "Clancy's Tavern", what is the name of the dude that cooks in the kitchen?

From Quiz How well do you know the album "Clancy's Tavern"?

Answer: Elmo

The song Clancy's Tavern is based on a real bar that belonged to Keith's grandmother in Arkansas. He used to go there as a kid, and sure as it is, the best songs comes from the singer's own heart and real-life experiences.

19. Which song does this lyric belong to? "I got her made in the shade."

From Quiz Toby Keith Lyrics

Answer: Trailerhood

It is from the song "Trailerhood", from the album "Bullets in the Gun". The full lyric goes, "I got her made in the shade, with a moon-shine lemonade"

20. "Some drunk tried to punk me and ask my baby, "do you dance". She said "____________________". What did my baby say?

From Quiz Every Dog Has Its Day

Answer: Yes I do, but not with you, I'm waiting on my man.

In addition to country music, Toby Keith has found some time for acting. He wrote and starred in the movie, "Beer For My Horses". The movie title came from a song Toby Keith sang with Willie Nelson.

21. "I don't do it for the money, there's bills that I can't pay, I don't do it for the glory, I just do it anyway." Which song is this?

From Quiz Toby Keith Number One Hits Vol. 2

Answer: American Soldier

The song spent four weeks at number one on the US Billboard Hot Country Singles & Tracks chart starting on February 21, 2004. It was preceded by Alan Jackson's "Remember When" and succeeded by Tim McGraw's "Watch the Wind Blow By". It reached number 28 on US Billboard Hot 100. It was Toby's fourth single to be certified Gold by the Recording Industry Association of America. It was the second of three singles off of his album "Shock'n Y'all" to reach number one. The video for the song was filmed partly at Edwards Air Force Base, California.

22. The second character mentioned in the song was played by Amanda Blake in a long running American TV Western. Who was it?

From Quiz Should've Been a Cowboy

Answer: Miss Kitty

Amanda Blake was the third person inducted into the Hall of Great Western Performers at the National Cowboy and Western Heritage Museum in Oklahoma City, after Tom Mix and Gary Cooper. For Keith, Miss Kitty was the always-faithful girlfriend of the cowboy who would never settle down. He assumes she would have married Dillon in a "New York minute", but Dillon never wanted that.

23. At first Keith did not plan to record "Courtesy of the Red, White, and Blue", but only to sing it live at his concerts for members of the military. Which high-ranking military man convinced Keith it was his patriotic duty to record the song?

From Quiz Red, White, and Blue Controversy

Answer: Gen. James L. Jones, Commandant of the Marine Corps

After hearing the song, Gen. James L. Jones told Keith, "It's your job as an entertainer to lift the morale of the troops. If you want to serve, that is what you can do." (Source: Wikipedia) Keith recalled it this way, "He [the Marine Corp commandant] said, 'You have to release it. You can serve your country in other ways besides suiting up in combat. We will go kick their butts. But we survive on morale. I mean, we live on the morale. That's what we travel on. I highly recommend you put that song out.'" (Source: CBS News Online, 60II section). Keith recorded the song and released it as the lead single off the album "Unleashed" (2002).

24. What song is this line from: "I'm just a middle-aged, Middle-Eastern, camel-herdin' man..."?

From Quiz Toby Keith First Liners

Answer: "The Taliban Song"

"The Taliban Song" is a self-described patriotic love song. Keith sings this song with his friend Scotty Emerick on "Shock'n Y'all". Keith said that "The Taliban Song" is a funny song.

25. What country legend did Toby Keith team up with for "Whiskey for My Men, Beer for my Horses"?

From Quiz Toby Keith

Answer: Willie Nelson

Toby was having a drink with Willie Nelson when Toby told Willie that he had a song that he would really like Willie to sing the second verse of. When Willie heard the title he told Toby "With a title like that it would be hard to have a bad song" The song shot right up the chart to number 1.

26. "___________ told _________ back in my day, son...a man had to answer for the _______ he done."

From Quiz Toby Keith with Willie Nelson "Beer For My Horses"

Answer: Grandpappy, my pappy, wicked

Willie Nelson was born in Abbott, Texas on April 30, 1933, and was raised by his grandparents. As a small child working in his grandparents fields, he heard many different types of music, which one day he would incorporate into his own unique and individual style.

27. In the song "Made in America", what did the singer's old man have tattooed on his arm?

From Quiz How well do you know the album "Clancy's Tavern"?

Answer: semper fi

Semper fi (meaning 'always faithful') is the US marine corps' motto. Keith's father served in the army and became his source of inspiration for many of his patriotic songs, specifically "The Courtesy of the Red, White and Blue". Carpe Diem means 'Seize the Day', and is probably best known as the quote from the movie "Dead Poets Society". The pledge of allegiance is also mentioned in the same song ("Made in America") in the next verse.

28. What song does this lyric belong to? "He's flying high tonight, he's got a brand new lover. Here you come running"

From Quiz Toby Keith Lyrics

Answer: He Ain't Worth Missing

The lyric is from "He Ain't Worth Missing", from his debut album "Toby Keith." The song also was on the albums, "Greatest Hits Volume 1", "20th Century Masters" and "35 Biggest Hits".

29. "See every dog has its day dog, when the big dog throws him a bone. One moment in the sunshine when ________________." What's the missing lyrics?

From Quiz Every Dog Has Its Day

Answer: your ducks lined up in a row

To "have your ducks lined up in a row" means that all the small details are taken care of and everything is where it should be.

This is category 10486
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.