FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Jennings Waylon Quizzes, Trivia and Puzzles
Jennings Waylon Quizzes, Trivia

Waylon Jennings Trivia

Waylon Jennings Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K

Fun Trivia
6 Waylon Jennings quizzes and 70 Waylon Jennings trivia questions.
1.
  Waylon's Words   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Waylon Jennings is gone but his songs are still with us. How many of these classics can you identify from the lyrics?
Average, 10 Qns, deputygary, May 16 08
Average
deputygary
1849 plays
2.
  Wayon Ol' Waylon   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This is my second quiz concerning the greatest Country singer in the world in my opinion, Waylon Jennings. Most answers will be found in the book "Waylon", or on his web site.
Tough, 20 Qns, bullshipper, Jun 02 18
Tough
bullshipper
Jun 02 18
941 plays
3.
  Waylon's World   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the greatest talent to ever Waltz Across Texas and ask the question, "Don't You Think This Outlaw Bit Done Got Out Of Hand?" I refer to that son of Sweet Mother Texas...Waylon Jennings.
Tough, 10 Qns, mikeu, Feb 28 14
Tough
mikeu
201 plays
4.
  Shooter Jennings: Waylon's Outlaw Son    
Multiple Choice
 10 Qns
The only outlaw son of country artist legends, Waylon Jennings and Jessi Colter. In 2005, he entered the musical recording scene with his own rambunctious style. See how much you know about this rebel son.
Tough, 10 Qns, lilady, Mar 02 09
Tough
lilady
246 plays
5.
  Shooter Jennings    
Multiple Choice
 10 Qns
I am a big Shooter Jennings fan. I hope some of you are, too. This quiz is about Shooter and his album "Put The O Back in the Country". This is my first quiz. I hope everyone enjoys it.
Average, 10 Qns, Jade_Kat, May 10 09
Average
Jade_Kat
156 plays
6.
  Always Been Crazy   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here are a few questions about the greatest singer in the world in my opinion, Waylon Jennings.
Tough, 10 Qns, bullshipper, Oct 02 10
Tough
bullshipper
721 plays
trivia question Quick Question
On the album, "Put the O Back in the Country", Shooter sings a song the title of which is also the name of a drink. Which one is it?

From Quiz "Shooter Jennings"




Related Topics
  Country Music [Music] (406 quizzes)


Waylon Jennings Trivia Questions

1. His late father, Waylon, gave Shooter his nickname. What is his birth-given name?

From Quiz
Shooter Jennings: Waylon's Outlaw Son

Answer: Waylon Albright Jennings

Waylon Arnold Jennings was his late father's name. William Alvin Jennings, his late grandfather from Littlefield, Texas. Shooter is named for Ritchie Albright, his father's long time drummer and best friend. Shooter was welcomed into the world on May 19, 1979.

2. What year was Waylon born?

From Quiz Wayon Ol' Waylon

Answer: 1937

His actual birthday was June 15, 1937.

3. Who did Waylon Jennings give his seat to, on the plane that killed Buddy Holly?

From Quiz Always Been Crazy

Answer: J.P. "The Big Bopper" Richardson

He gave up his seat because the band bus heater didn't work and J.P. Richardson was suffering from a cold.

4. When is Shooter's birthday?

From Quiz Shooter Jennings

Answer: May 19, 1979

That means he is a Taurus. Taurus is from April 21 through May 22. The sign for Taurus is the bull. It is said that people born under this sign can be stubborn. I wonder if that's where they came up with the saying of someone being bull-headed?

5. After graduation, Shooter left Nashville, Tennessee and moved to Los Angeles, California. What was the name of the first band he assembled?

From Quiz Shooter Jennings: Waylon's Outlaw Son

Answer: Stargunn

Shooter did not feel that Nashville was the place for him to begin his own musical career as his late father had. He knew there would be too many expectations. He was a fan of the rock group, Nine Inch Nails at the age of 16. It was not until the death of his dad in 2002 that his love for country music was revived. His drummer, Bryan Keeling was a former member of the group, Water the Dog, before joining Shooter and the 357's. Jason Bracelin at www.aboutcountry.com, questioned him about the names of his previous and current bands in an interview. Shooter replied, "What can I say? I have a thing for guns."

6. What is Waylon's real name?

From Quiz Wayon Ol' Waylon

Answer: Waylon Arnold Jennings

Harold Jenkins is Conway Twitty, Charles Hardin is Buddy Holley's real name. Jerry Hubbard is the real name of Jerry Reed.

7. "It's the same old tune, fiddle and guitar Where do we take it from here Rhinestone suits and new shiny cars We've been the same way for years We need to change." Can you identify this song?

From Quiz Waylon's Words

Answer: Are You Sure Hank Done It This Way

The Hank is, of course, Hank Williams, Sr. Hank made his debut at the Grand Ole Opry in 1949. He was destined to perform less than four years. He died on January 1, 1953 in the back seat of his car on his way to a show in Ohio. He was 29. During his short performing career, Hank wrote and performed such standards as "Move it on Over", "Honky Tonkin'", "Your Cheatin' Heart", "Long Gone Lonesome Blues" and "Lovesick Blues."

8. As a Texas teenager Waylon's band was the Longhorns. As an adult he had a tight and fine skilled group of loyal musicians behind him. What was Waylon's predominant adult professional band named?

From Quiz Waylon's World

Answer: The Waylors

Waylon was proud to have the Waylors behind him and they were more family and friends than side men. Richie Albright - drums Jerry Gropp - guitar Jerry "Jigger" Bridges - Bass These were the core unit. Many others were Waylors over the years including Waylon's family members and even one of Earl Scruggs' sons (Gary).

9. What is Shooter's birth name?

From Quiz Shooter Jennings

Answer: Waylon Albright Jennings

His dad nicknamed him Shooter because he was a little son of a gun.

10. Shooter made his big-screen debut playing opposite of which actor in the 2005 Oscar winning film, "Walk the Line"?

From Quiz Shooter Jennings: Waylon's Outlaw Son

Answer: Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix did an excellent portrayal of country music legend, Johnny Cash, in the James Mangold film. As a tribute, Shooter acted as his famous father in a scene reenacting the early 1970s when Cash and Jennings were struggling to pursue musical careers. Cash moved into a small apartment in Nashville, Tennessee with Jennings, splitting the expense. Both became famous outlaw legends in their successful careers. John Carter Cash is the only son of outlaw artists, Johnny and June Carter Cash.

11. What denomination Church did Waylon attend as a child?

From Quiz Wayon Ol' Waylon

Answer: Church of Christ

Waylon's love for playing guitar caused some concern for his Mother as the Church of Christ in those days didn't use musical instruments.

12. What Country Music star helped Waylon get a contract with RCA records?

From Quiz Always Been Crazy

Answer: Bobby Bare

Chet Atkins signed him. He shared an apartment with Johnny Cash. Herb Alpert was part owner of a record company Waylon was contracted to but released Waylon to RCA.

13. Shooter played his dad in the movie, "Walk the Line". Who was this movie about?

From Quiz Shooter Jennings

Answer: Johnny Cash

Johnny Cash was called "The man in black". He had a fondness for wearing all black on stage. Johnny is famous for many, many songs, "A Boy Named Sue" is just one.

14. What article of jewelry does Shooter proudly wear today that was worn by his father before he died on February 13, 2002?

From Quiz Shooter Jennings: Waylon's Outlaw Son

Answer: crimson earring

Waylon once told his son that he wanted to be like him, so at the age of 60, he got his ear pierced. Shooter inherited his late father's crimson studded earring in the shape of Waylon's iconic eagle logo. As an added note of interest, Waylon's leather-bound guitar, seen as he played the theme song on "The Dukes of Hazzard"(1979-1985) television series, was passed down to Shooter. He now plays the famed guitar at his own concerts.

15. What album did Waylon record first under his contract with full producing rights?

From Quiz Always Been Crazy

Answer: Honky Tonk Heroes

At the end of recording "Ladies Love Outlaws" Waylon's contract was up for renewal and he had it put in that he would have total control of his music and production. "Honky Tonk Heroes" was the first he released after RCA agreed and renewed his contract.

16. "I looked for trouble and I found it son Straight down the barrel of a lawman's gun I'd try to run but I don't think I can You make one move and you're a dead man friend." What song are these lines from?

From Quiz Waylon's Words

Answer: I Ain't Living Long Like This

"Theme From the Dukes of Hazzard" is a Waylon song and he was in a group with Johnny Cash, Willie Nelson and Kris Kristopherson who called themselves the Highwaymen. I just made up "Cornered and Treed" but that might be a good name for a country song, don't you think?

17. What is Shooter's band's name?

From Quiz Shooter Jennings

Answer: The .357's

"Young Guns" was a movie. The Shotguns is just something I made up. The Silver Bullet Band is with Bob Seger.

18. Can you name the animal which is also the name of one of Shooter's albums?

From Quiz Shooter Jennings: Waylon's Outlaw Son

Answer: The wolf

In his fourth studio album, "The Wolf" (October 2007), Shooter unites the blend of traditional honky-tonk country with a hard-driven, southern rock feel. The CD features Shooter's face, shaded blue, with vivid red glasses. His official web site is called The Wolves Den. You can check it out at www.shooterjennings.com.

19. How many brothers did Waylon have?

From Quiz Wayon Ol' Waylon

Answer: 3

Tommy, James and Beau were their real names.

20. "There only two things in life that make it worth livin' That's guitars that tune good and firm feelin' women I don't need my name in the marquis lights I got my song and I got you with me tonight." Can you identify this song?

From Quiz Waylon's Words

Answer: Luckenbach, Texas

There really is a Luckenbach in Texas. It is located 50 miles north of San Antonio and 50 miles west of Austin. It consists mainly of a post office, general store and dance hall where many country acts have performed. Their sign advertises the population as "3."

21. What holiday does Shooter sing about on the album "Put the O Back in the Country"?

From Quiz Shooter Jennings

Answer: The 4th of July

This song features George Jones singing "He Stopped Loving Her Today".

22. After six years of life in Los Angeles, Shooter relocated to New York City. His big break came when it was requested of him to play in May 2003, for which venue?

From Quiz Shooter Jennings: Waylon's Outlaw Son

Answer: The House of Blues

Shooter became aware he wanted to return to his country heritage so he dispersed his group on March 30, 2003. Trying to figure out his next move in New York, an invitation to play at the House of Blues came soon after. The dilemma was that he had no band to accomplish this. However, he accepted the invitation anyway, using a backup band. After the successful House of Blues gig, the backup band officially became the 357's. Shooter declared, "The group just clicked from the first time we played together".

23. What year did Waylon sign with RCA?

From Quiz Wayon Ol' Waylon

Answer: 1964

He signed after Bobby Bear introduced him to Chet Atkins.

24. On the album, "Put the O Back in the Country", Shooter sings a song the title of which is also the name of a drink. Which one is it?

From Quiz Shooter Jennings

Answer: Southern Comfort

Southern Comfort is made in Louisville, KY, U.S.A.. It has a label on the bottle that says it was "perfected in New Orleans, Louisiana,U.S.A..

25. In 2005, Shooter released his song, "4th of July". Who was the country music legend featured singing a duet with him on this song?

From Quiz Shooter Jennings: Waylon's Outlaw Son

Answer: George Jones

At the opening of the album, Jones states, "I'm just here to help ol' Shooter 'Put the 'O' Back in Country'", hence the name for his first debut album released in 2005 on Universal South Records. The duet, a chorus of, "He Stopped Loving Her Today" (1980) can be heard sung at the end of the song. More than 200,000 copies of this album have been sold. Although he did a duet with Hank Williams, Jr., it was not included on this album.

26. Waylon wore a leather wrist band on his wrist. Why?

From Quiz Wayon Ol' Waylon

Answer: It providied support for an old injury he suffered

Waylon broke his wrist in a car accident. The wrist brace helped him to continue to play his guitar. After the wrist healed he continued to wear the brace because he felt it helped his wrist.

27. What is the nickname Waylon called his son who is also a recording artist?

From Quiz Always Been Crazy

Answer: Shooter

Shooter is Walon Albright Jennings' nick name. Hoss is a name Waylon called people whose name he couldn't recall.

28. In the song "Put the O Back in the Country", what does Shooter call the type of music he plays?

From Quiz Shooter Jennings

Answer: Hillbilly music

Waylon Jennings called his music "outlaw music".

29. When Waylon first moved to Nashville who did he share an apartment with?

From Quiz Wayon Ol' Waylon

Answer: Johnny Cash

He toured with Hank Jr. early in Hank's Career. Ritchie Albright was Waylon's Best friend and Drummer. Ralph Mooney played Steel guitar in Waylon's Band.

30. In early 2009, Shooter was on CMT's "Crossroads" with whom?

From Quiz Shooter Jennings

Answer: Jamey Johnson.

CMT's "Crossroads" is a show that takes two singers or bands then has them play each other's songs. Jamey Johnson is known for his song "In Color".

This is category 16676
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.