FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Waylons Words
Quiz about Waylons Words

Waylon's Words Trivia Quiz


Waylon Jennings is gone but his songs are still with us. How many of these classics can you identify from the lyrics?

A multiple-choice quiz by deputygary. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Waylon Jennings

Author
deputygary
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,291
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1859
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 136 (8/10), Guest 84 (10/10), gme24 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. "I've always been crazy and the trouble that it's put me through
I've been busted for things that I did, and I didn't do
I can't say I'm proud of all of the things that I've done
But I can say I've never intentionally hurt anyone."
What song are these lyrics from?
Hint


Question 2 of 10
2. "It's the same old tune, fiddle and guitar
Where do we take it from here
Rhinestone suits and new shiny cars
We've been the same way for years
We need to change."
Can you identify this song?
Hint


Question 3 of 10
3. [Waylon]
"Well, if he was here right now Bocephus
Would he think that we were right?
Do you think he might?"

[Hank]
"Don't you know he would Watusy (or Watashe)
Be right here by our side."
What is the name of this duet with Hank Williams, Jr.?
Hint


Question 4 of 10
4. "I looked for trouble and I found it son
Straight down the barrel of a lawman's gun
I'd try to run but I don't think I can
You make one move and you're a dead man friend."
What song are these lines from?
Hint


Question 5 of 10
5. "There only two things in life that make it worth livin'
That's guitars that tune good and firm feelin' women
I don't need my name in the marquis lights
I got my song and I got you with me tonight."
Can you identify this song?
Hint


Question 6 of 10
6. "Cowboys like smoky old pool rooms and clear mountain mornings,
Little warm puppies and children and girls of the night.
Them that don't know him won't like him and them that do,
Sometimes won't know how to take him.
He ain't wrong, he's just different but his pride won't let him,
Do things to make you think he's right."
What is this song that has also been sung by Willie Nelson?
Hint


Question 7 of 10
7. "Where does it go,
the good Lord only knows
seems like it was just the other day
I was down at Green Gables,
hawking them tables
And generally blowing all my hard earned pay."
What is the name of the only song that I'm aware of that includes the phrase "hawking them tables?"

Hint


Question 8 of 10
8. "Straightenin' the curves,
Flattenin' the hills.
Someday the mountain might get 'em but the law never will.
Makin' their way, the only way they know how.
Well, that's just a little bit more than the law will allow."
What TV show was this the theme song for?
Hint


Question 9 of 10
9. "Cowboys are special with their own brand of misery,
From being alone too long.
You could die from the cold in the arms of a nightmare,
Knowin' well your best days are gone.
Pickin' up hookers instead of my pen,
I let the words of my years fade away.
Old worn-out saddles, an 'old worn-out memories,
With no one and no place to stay."
What is the name of this ballad?
Hint


Question 10 of 10
10. "If you wanna get to heaven gotta D-I-E
you gotta put on your coat and T-I-E
Wanna get the rabbit out the L-O-G
You gotta make a commotion like a D-O-G."
What is the name of this self-titled song?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 08 2024 : Guest 136: 8/10
May 26 2024 : Guest 84: 10/10
May 22 2024 : gme24: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I've always been crazy and the trouble that it's put me through I've been busted for things that I did, and I didn't do I can't say I'm proud of all of the things that I've done But I can say I've never intentionally hurt anyone." What song are these lyrics from?

Answer: I've Always Been Crazy

This song, from the 1978 album of the same name, reached number one on the country charts.
2. "It's the same old tune, fiddle and guitar Where do we take it from here Rhinestone suits and new shiny cars We've been the same way for years We need to change." Can you identify this song?

Answer: Are You Sure Hank Done It This Way

The Hank is, of course, Hank Williams, Sr. Hank made his debut at the Grand Ole Opry in 1949. He was destined to perform less than four years. He died on January 1, 1953 in the back seat of his car on his way to a show in Ohio. He was 29. During his short performing career, Hank wrote and performed such standards as "Move it on Over", "Honky Tonkin'", "Your Cheatin' Heart", "Long Gone Lonesome Blues" and "Lovesick Blues."
3. [Waylon] "Well, if he was here right now Bocephus Would he think that we were right? Do you think he might?" [Hank] "Don't you know he would Watusy (or Watashe) Be right here by our side." What is the name of this duet with Hank Williams, Jr.?

Answer: Conversation

Hank Williams, Sr. nicknamed Hank, Jr. "Bocephus" when he was a baby because he looked just like a puppet character named Bocephus.
4. "I looked for trouble and I found it son Straight down the barrel of a lawman's gun I'd try to run but I don't think I can You make one move and you're a dead man friend." What song are these lines from?

Answer: I Ain't Living Long Like This

"Theme From the Dukes of Hazzard" is a Waylon song and he was in a group with Johnny Cash, Willie Nelson and Kris Kristopherson who called themselves the Highwaymen. I just made up "Cornered and Treed" but that might be a good name for a country song, don't you think?
5. "There only two things in life that make it worth livin' That's guitars that tune good and firm feelin' women I don't need my name in the marquis lights I got my song and I got you with me tonight." Can you identify this song?

Answer: Luckenbach, Texas

There really is a Luckenbach in Texas. It is located 50 miles north of San Antonio and 50 miles west of Austin. It consists mainly of a post office, general store and dance hall where many country acts have performed. Their sign advertises the population as "3."
6. "Cowboys like smoky old pool rooms and clear mountain mornings, Little warm puppies and children and girls of the night. Them that don't know him won't like him and them that do, Sometimes won't know how to take him. He ain't wrong, he's just different but his pride won't let him, Do things to make you think he's right." What is this song that has also been sung by Willie Nelson?

Answer: Mammas Don't Let Your Babies Grow Up to Be Cowboys

There are many parodies of this song on the internet, such as "Mammas Don't Let Your Babies Grow Up to Be Trekkies," "Mommas Don't Let Your Babies Grow Up to Be Gamers," "Mommas Don't Let Your Babies Grow Up to Be Engineers," and "Mommas Don't Let Your Babies Grow Up to Be Hackers."
7. "Where does it go, the good Lord only knows seems like it was just the other day I was down at Green Gables, hawking them tables And generally blowing all my hard earned pay." What is the name of the only song that I'm aware of that includes the phrase "hawking them tables?"

Answer: Honky Tonk Heroes

"Honky Tonk Heroes" was written by Billy Joe Shaver. Billy Joe, Waylon, Willie Nelson, and David Allen Coe were responsible for the outlaw country movement. The outlaw country stars did not like the direction country music was going. They wanted to take it back to honky tonk music--songs about drinking, rambling and tough men (you know, guy stuff.)
8. "Straightenin' the curves, Flattenin' the hills. Someday the mountain might get 'em but the law never will. Makin' their way, the only way they know how. Well, that's just a little bit more than the law will allow." What TV show was this the theme song for?

Answer: The Dukes of Hazzard

In addition to singing the theme song, which by the way is called "Good Ol' Boys", Waylon was the faceless narrator of the show.
9. "Cowboys are special with their own brand of misery, From being alone too long. You could die from the cold in the arms of a nightmare, Knowin' well your best days are gone. Pickin' up hookers instead of my pen, I let the words of my years fade away. Old worn-out saddles, an 'old worn-out memories, With no one and no place to stay." What is the name of this ballad?

Answer: My Heroes Have Always Been Cowboys

"My Heroes Have Always Been Cowboys" appeared on 1976's "Wanted! The Outlaws" album. The album was a collaboration between Waylon, Willie Nelson, Jessi Colter and Tompall Glaser. It was the very first country album to sell 1 million copies.
10. "If you wanna get to heaven gotta D-I-E you gotta put on your coat and T-I-E Wanna get the rabbit out the L-O-G You gotta make a commotion like a D-O-G." What is the name of this self-titled song?

Answer: Waymore's Blues

This song appeared on the 1975 "Dreaming My Dreams" album. This album also featured two songs paying tribute to country legends. The first song, "Are You Sure Hank Done It This Way," referenced Hank Williams, Sr. The last song, "Bob Wills is Still the King," memorialized that giant of Western swing, Bob Wills.
Source: Author deputygary

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Wayon Ol' Waylon Tough
2. Waylon's World Tough
3. Shooter Jennings: Waylon's Outlaw Son Tough
4. Shooter Jennings Average
5. Always Been Crazy Tough

7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us