FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Cash Johnny Quizzes, Trivia and Puzzles
Cash Johnny Quizzes, Trivia

Johnny Cash Trivia

Johnny Cash Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
23 Johnny Cash quizzes and 295 Johnny Cash trivia questions.
1.
  The Ultimate Johnny Cash Quiz   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Hope you enjoy this quiz about the life and career of one of America's greatest country singing legends.
Average, 15 Qns, Bigwoo, Dec 14 12
Average
Bigwoo gold member
6027 plays
2.
  A Boy Named Johnny   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
I'll give you words from a Johnny Cash song; you match that set to the title of the song in which that set is found. For example, given "train", "guns", "Reno", "die", "lonesome whistle", you would match these with "Folsom Prison Blues".
Easier, 10 Qns, alaspooryoric, Feb 19 18
Easier
alaspooryoric gold member
Feb 19 18
569 plays
3.
Classic Cash
  Classic Cash    
Photo Quiz
 10 Qns
I hope the pictures help you figure out which Johnny Cash tune is being described.
Average, 10 Qns, wjames, Sep 03 16
Average
wjames gold member
688 plays
4.
  Johnny Cash   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a general quiz about Johnny Cash, although there may be some hard questions. Cash is one of the most influential musical artists of all time, and I liked learning some new info about him. Have Fun!
Average, 10 Qns, dmacleodavon, Mar 12 17
Average
dmacleodavon
3785 plays
5.
  A Boy Named Sue   top quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
This quiz is about the song "A Boy Named Sue" written by Sheldon Allan Silverstein (Shel Silverstein) and performed by Johnny Cash.
Average, 25 Qns, eastcountydgaf, Nov 23 17
Average
eastcountydgaf
Nov 23 17
4164 plays
6.
  Johnny Cash - Live at San Quentin   best quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
In 1969, Johnny Cash appeared before a live audience of inmates at San Quentin State Prison. The show was performed live, and recorded for record release and television. This quiz is about the venue, performers, songs, and dialogue.
Tough, 20 Qns, picqero, Apr 22 07
Tough
picqero
1836 plays
7.
  Questions on Johnny Cash   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
See if you know the song being described sung by the man in black.
Easier, 10 Qns, bigedd919, Mar 24 10
Easier
bigedd919
7199 plays
8.
  Johnny Cash - "Cocaine Blues"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
This famous song was recorded 'At Folsom Prison' in 1968 - it was one of the songs that related to the prisoners at Folsom, so therefore it was a big hit in the prison.
Average, 20 Qns, ilovepuppies, Aug 26 11
Average
ilovepuppies
2611 plays
9.
  Johnny Cash/June Carter Cash "Jackson" Lyrics   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
A quiz on the classic duet "Jackson" by Johnny Cash and June Carter Cash.
Average, 20 Qns, ElmoFringby30, Apr 14 22
Average
ElmoFringby30
Apr 14 22
4753 plays
10.
  Johnny Cash's "Folsom Prison Blues"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the lyrics of the Johnny Cash classic - "Folsom Prison Blues." Good Luck!
Average, 10 Qns, Elmofringby30, Aug 06 06
Average
Elmofringby30
4745 plays
trivia question Quick Question
After Sue hits him hard in between the eyes, when his father gets up, what's the first thing he does?

From Quiz "A Boy Named Sue"




11.
  Average Johnny Cash Quiz - 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz deals with the legendary Johnny Cash, how well do you know the 'Man In Black'? (and if you read this intro you will automatically get at least one question right!)
Average, 10 Qns, mobilizer, Aug 05 13
Average
mobilizer
5817 plays
12.
  Song by Song: "I Walk the Line"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Dig into this popular hit by Johnny Cash.
Average, 10 Qns, skylarb, Nov 05 21
Average
skylarb
Nov 05 21
263 plays
13.
  Lyrics Of Johnny Cash    
Multiple Choice
 10 Qns
From 1955-1964, Johnny Cash placed 40 solo songs on Billboard's Country Music charts, 25 in the top ten. Many of the 40 also made Billboard's Top/Hot 100. From the lyrics given, name these ten Johnny Cash songs. [All songs listed are by Johnny Cash.]
Average, 10 Qns, lowtechmaster, Oct 29 17
Average
lowtechmaster
Oct 29 17
434 plays
14.
  Singing With The Man In Black   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Ten occasions when the great Johnny Cash appeared with other artists.
Average, 10 Qns, 480154st, Apr 08 20
Average
480154st gold member
Apr 08 20
414 plays
15.
  Johnny Cash Lyrics   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Match the lyrics to the correct song.
Average, 10 Qns, Elli06, Jun 23 08
Average
Elli06
2159 plays
16.
  Johnny Cash Live!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Johnny Cash's empathy toward prisoners sparked the recording of two of his most successful albums: "Live at Folsom Prison" and "Live at San Quentin". This quiz is about those two albums. Enjoy!
Average, 10 Qns, Bob9491, Mar 07 20
Average
Bob9491
Mar 07 20
191 plays
17.
  Johnny Cash's "One Piece At A Time"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How about we lend a hand and try to piece together the 'ole Cadillac made famous by Mr. Cash - Good Luck!
Average, 10 Qns, annanne, Nov 06 14
Average
annanne
296 plays
18.
  Because You're Mine, I Walk The Line   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about one of the greatest singers of all time: Johnny Cash.
Average, 10 Qns, katy_sh, Jul 03 08
Average
katy_sh
1087 plays
19.
  I'm Getting Swallowed By A Boa Constrictor    
Multiple Choice
 15 Qns
This song is from one of my favorite Johnny Cash albums "Everybody Loves A Nut", which revealed Johnny's lighter side. Even if you've never heard it, it should be easy and fun. *Some info tidbits are from "World Book" and "National Geographic".
Average, 15 Qns, joaniem, Sep 17 07
Average
joaniem
424 plays
20.
  When the Man Comes Around   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz concerns the life and music of Johnny Cash.
Average, 10 Qns, Desimac, Sep 03 14
Average
Desimac gold member
409 plays
21.
  Who's on the Left?    
Multiple Choice
 15 Qns
One of the funniest songs I've ever heard was Johnny Cash's "The One On the Right". It's about a musical folkgroup that took their politics way too seriously. Do you know which political position each member was?
Average, 15 Qns, frankray, Aug 01 09
Average
frankray
334 plays
22.
  Johnny Cash Songs 1955-2002    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about Johnny Cash's hit songs from 1955 to 1969.
Tough, 15 Qns, Koebs6, Nov 04 13
Tough
Koebs6
461 plays
23.
  Johnny Cash's "Ballad of Casey Jones"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on Johnny Cash's version of "The Ballad of Casey Jones". This song was performed on his album "Blood Sweat & Tears".
Difficult, 10 Qns, frankray, Jan 20 09
Difficult
frankray
393 plays
Related Topics
  Carter Cash, June [Music] (2 quizzes)

  Country Music [Music] (406 quizzes)


Johnny Cash Trivia Questions

1. Although this man would go on to work many times with Johnny Cash, one of their first collaborations was "There Ain't No Good Chain Gang" in 1978. Which country star and balladeer in TV show "The Dukes of Hazzard" (1979-85) was this?

From Quiz
Singing With The Man In Black

Answer: Waylon Jennings

"There Ain't No Good Chain Gang" is written from the perspective of a prison inmate thinking about the family he has left at home and became a fan favourite right from its release, reaching number two in the Billboard Country chart in USA.

2. On both live albums, what are the first words out of Johnny's mouth?

From Quiz Johnny Cash Live!

Answer: "Hello. I'm Johnny Cash."

I always thought it was cool that Johnny opened his shows this way. It had a certain humble flair to it. He did the same thing on his weekly TV show. His back would be to the camera and he would turn dramatically, the spotlight would hit him and he would say those famous words.

3. In which Johnny Cash song are these lyrics? "Now, you can give my other suit to the Salvation Army, And every thing else I leave behind. I ain't taking nothing that'll slow down my traveling While I'm untangling my mind."

From Quiz Lyrics Of Johnny Cash

Answer: Understand Your Man

In 1964, Billboard's Country Music chart listed "Understand Your Man" as a number one smash hit (and it reached number 49 on Billboard's Hot 100). Its B side, "Dark As A Dungeon," got to number 49. In 1957, "Home Of The Blues" ranked number three (and got to number 88 on Billboard's Top 100). Its B side, "Give My Love To Rose," reached number 13.

4. Where was Johnny Cash born?

From Quiz When the Man Comes Around

Answer: Kingsland, Arkansas

Johnny was born in Kingsland, Arkansas on February 26, 1932. The family moved to Dyess, Arkansas in 1935.

5. In 1955, Johnny Cash and The Tennessee Two released which songs?

From Quiz Johnny Cash Songs 1955-2002

Answer: "Cry Cry Cry", "Hey Porter", "Folsom Prison Blues", "So Doggone Lonesome"

In 1955, Johnny Cash, Marshall Grant and Luther Perkins signed on to a contract with Sun Records, a record label owned by big-time music producer Sam Phillips. After being turned down by Phillips for Gospel music, Cash and his band took another crack at it. This time, they were ready with the first song Cash had written and it would be a huge hit song. The song was "Cry Cry Cry". It was backed by "Hey Porter". In December of that year, Cash and his band returned to Sun Records and recorded "Folsom Prison Blues" which was backed with "So Doggone Lonesome". "Folsom Prison Blues" was covered by Joaquin Phoenix for "Walk The Line".

6. In Cash's song "The One on the Right" where was the one on the right?

From Quiz Who's on the Left?

Answer: On the left

This song was written by Jack Clement and recorded by Johnny Cash in 1965. It was on the album "Everyone Loves a Nut".

7. According to Cash on what type of locomotive did Casey Jones win his fame?

From Quiz Johnny Cash's "Ballad of Casey Jones"

Answer: 68 Wheeler

Actually there isn't any locomotive with a configuration of 68 wheels. The first number (in this case six), represents the number of wheels under the forward truck. The maximum number that I could find anywhere was four wheels. What the writer might have been trying to say was a 4-8-2.

8. What song, written by June Carter-Cash, are these lyrics from "The taste of love is sweet, when hearts like ours meet"

From Quiz Johnny Cash Lyrics

Answer: Ring Of Fire

"Ring of Fire" was recorded on March 25, 1963. It quickly became the biggest hit of Johnny Cash's career, staying at #1 on the charts for seven weeks.

9. When was Johnny Cash born?

From Quiz Because You're Mine, I Walk The Line

Answer: 1932

Johnny Cash was born on February 26, 1932 in Kingsland, Arkansas. He was the son of Ray and Carrie Cash. He grew up in Dyess, Arkansas. His brother Tommy Cash was also a rather successful country singer.

10. How old was Sue when his dad left him?

From Quiz A Boy Named Sue

Answer: 3

"My daddy left home when I was 3 and he didn't leave much for ma and me."

11. The song starts out with, I'm getting swallowed by a Boa Constrictor, by a Boa Constrictor, by a Boa Constrictor. What is it that he doesn't like one bit?

From Quiz I'm Getting Swallowed By A Boa Constrictor

Answer: Snakes

I'm getting swallowed by a Boa Constrictor, by a Boa Constrictor, by a Boa Constrictor. I'm getting swallowed by a Boa Constrictor, and I don't like snakes one bit. This song was written by Shel Silverstein. He also wrote "A Boy Named Sue" for Johnny

12. What is Johnny Cash's common nickname?

From Quiz Johnny Cash

Answer: The Man in Black

He and his band wore black because it was their only matching color they had in their outfits. But a song of his, "Man in Black", explained better why black was his color. Some lyrics tell a good reason: "I wear the black for the poor and the beaten down,/Livin' in the hopeless, hungry side of town,/I wear it for the prisoner who has long paid for his crime,/" and "I wear it for the sick and lonely old,/For the reckless ones whose bad trip left them cold,/ I wear the black in mournin' for the lives that could have been,/ Each week we lose a hundred fine young men." He since became known as the man in black, both on and off stage.

13. In which U.S. State is San Quentin State Prison located?

From Quiz Johnny Cash - Live at San Quentin

Answer: California

San Quentin State Prison opened in 1852, and is the oldest working prison in California. It was built by convicts, who until its completion slept on a prison ship anchored nearby. Although there is a Christian saint called Quentin, San Quentin State Prison was actually named after a native American Indian called Qintin. In 1969, Johnny Cash's 'San Quentin' album was voted Album of the Year by the Country Music association.

14. In what state was Cash born and raised?

From Quiz Johnny Cash

Answer: Arkansas

He was born in Kingsland, Arkansas and raised in Dyess, Arkansas. As a small boy he worked in the cotton fields. The death of his teen age brother, Jack, coupled with the tough economic conditions he was reared in, shaped much of his music.

15. Which word fills the blank? "I hear the train a comin' It's rollin' round the _____,"

From Quiz Johnny Cash's "Folsom Prison Blues"

Answer: bend

Cash first recorded "Folsom Prison Blues" in 1955 - it was released (in the U.S.) in January, 1956.

16. "We got married in a _____ "

From Quiz Johnny Cash/June Carter Cash "Jackson" Lyrics

Answer: fever

"Jackson" was written by Jerry Lieber and Billy Edd-Wheeler.

17. What was Johnny's very first single?

From Quiz Johnny Cash

Answer: 'Cry, Cry, Cry'

'Cry, Cry, Cry' was his first single in 1955 (the flip side was 'Hey Porter'), but his first HIT single was 'I Walk The Line' in 1956.

18. In which famous Memphis, Tennessee studio was "I Walk the Line" recorded?

From Quiz Song by Song: "I Walk the Line"

Answer: Sun Studio

"I Walk the Line" was recorded at Sun Studio in Memphis, Tennessee on April 2, 1956. It was written by Johnny Cash and produced by Sam Phillips. The single was released May 1, 1956. Originally called Memphis Recording Service, Sun Studio opened in 1950 and has recorded such artists as Johnny Cash, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis, and Elvis Presley.

19. Originally recorded in 1948, and recorded solo by Johnny Cash in 1979, he teamed up with this country music legend in 1997 to perform "Ghost Riders (In the Sky)" on TV show, "VH1 Storytellers".

From Quiz Singing With The Man In Black

Answer: Willie Nelson

"Ghost Riders (In the Sky)" was originally recorded by Stan Jones and has been recorded by musicians too numerous to mention since then, and as diverse as Elvis Presley, horror movie star Christopher Lee, death metal band Children of Bodom, and Dixie Chicks.

20. On the "Folsom Prison" album Johnny sings a gospel song that was written by an inmate named Glen Sherley. What was the title?

From Quiz Johnny Cash Live!

Answer: Greystone Chapel

With Johnny's support and encouragement, Glen Sherley wrote several other songs. Glen was sitting in the front row at Johnny's show and was unaware that Cash was going to do the song. Sadly Glen took his own life at age 42.

21. The artist: Johnny Cash. The lines: "He would marry her next spring. Saved his money, bought a ring. Then one day a movie scout Came to town to take her out." The work?

From Quiz Lyrics Of Johnny Cash

Answer: Ballad Of A Teenage Queen

"Ballad Of A Teenage Queen" topped the Billboard Country Music chart in 1958 at number one (and got to number 35 on The Top 100). "Big River," its side B, rated a number 4 (and a number 14 on the Hot 100). "Cry! Cry! Cry!" was a number 14 in 1955. In 1962, "The Big Battle" reached number 24.

22. What song, recorded in 1955, was Johnny's first charted record?

From Quiz When the Man Comes Around

Answer: Cry! Cry! Cry!

"Cry! Cry! Cry!" reached number 14 on the Billboard Country charts in November 1955. "Rock Island Line", "There You Go" and "Folsom Prison Blues", all made the Billboard Country charts in the 1950s. "There You Go" was Johnny's second number one hit on the Billboard Country charts in late 1956.

23. In 1956, Johnny Cash And The Tennessee Two released another song. This one was about love. What is the name of the song?

From Quiz Johnny Cash Songs 1955-2002

Answer: I Walk The Line

Another hit song written by Johnny Cash, "I Walk The Line" was originally intended for Elvis to sing. Johnny Cash And The Tennessee Two would go on later that year to record other hits. It was covered by Joaquin Phoenix in "Walk The Line".

24. In Cash's song "The One on the Right" where was the one in the middle?

From Quiz Who's on the Left?

Answer: On the right

The song was a crossover success, reaching number two on the Country Billboard Single chart and 46th on the Pop Billboard Single Chart. Cash had a lot of crossover hits.

25. When did the caller call Casey?

From Quiz Johnny Cash's "Ballad of Casey Jones"

Answer: Half past four

This time is mentioned in the third line.

26. The line "You stay a little while and then you're gone again", is from which classic song?

From Quiz Johnny Cash Lyrics

Answer: Cry, Cry, Cry

"Cry, Cry, Cry", released in 1955, was Cash's first recording that found an audience. It ended up reaching number 6 in the country charts.

27. What was Johnny Cash also known as?

From Quiz Because You're Mine, I Walk The Line

Answer: The Man in Black

Johnny Cash was also known as "The Man in Black". "Man In Black" was the title of one of Cash's successful albums which was released by Columbia Records. Most of the songs on this album have political references. The album also included a song with the same name: "Man In Black", which was about Johnny Cash himself.

28. What two things did Sue's father leave behind when he left?

From Quiz A Boy Named Sue

Answer: An old guitar and an empty bottle of booze

"Just this old guitar and an empty bottle of booze."

29. What do you know, he's swallowed my___.

From Quiz I'm Getting Swallowed By A Boa Constrictor

Answer: toe

What do you know, he's swallowed my toe. The album "Everybody Loves A Nut" was released by Columbia Records in the United States in 1966

30. What is Johnny Cash's birth name and when was his birthday?

From Quiz Johnny Cash

Answer: J.R. Cash, February 26, 1932

He was born in Kingsland, Arkansas and his hometown was Dyess, Arkansas. He died September 12, 2003 at age 71.

This is category 10075
Last Updated Feb 25 2024 9:09 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.