Quiz about Lyrics Of Johnny Cash
Quiz about Lyrics Of Johnny Cash

Lyrics Of Johnny Cash Trivia Quiz


From 1955-1964, Johnny Cash placed 40 solo songs on Billboard's Country Music charts, 25 in the top ten. Many of the 40 also made Billboard's Top/Hot 100. From the lyrics given, name these ten Johnny Cash songs. [All songs listed are by Johnny Cash.]

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Johnny Cash

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
390,014
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
399
Last 3 plays: Guest 217 (8/10), Guest 73 (7/10), Guest 86 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which Johnny Cash song are these lyrics?

"Now, you can give my other suit to the Salvation Army,
And every thing else I leave behind.
I ain't taking nothing that'll slow down my traveling
While I'm untangling my mind."
Hint

Dark As A Dungeon
Give My Love To Rose
Home Of The Blues
Understand Your Man

2. The artist: Johnny Cash. The lines:

"He would marry her next spring.
Saved his money, bought a ring.
Then one day a movie scout
Came to town to take her out."

The work?
Hint

The Big Battle
Big River
Ballad Of A Teenage Queen
Cry! Cry! Cry!

3. "One little dream at night and I can dream all day.
It only takes a memory to thrill me,
One little kiss from you and I just fly away.
Pour me out your love until you fill me."

This quatrain is from what Johnny Cash song?
Hint

Don't Make Me Go
What Do I Care
All Over Again
Next In Line

4. These words are from which signature song by Johnny Cash?

"As sure as night is dark and day is light,
I keep you on my mind both day and night.
And happiness I've known proves that its right."
Hint

Tennessee Flat Top Box
Bad News
The Ballad Of Ira Hayes
I Walk The Line

5. The singer: Johnny Cash. The lyrics:

"I walked by your house tonight,
And hoped that I might see
The guy who's got you in the spin.
I wish that guy was me."

The song?
Hint

The Ways Of A Woman In Love
Seasons Of My Heart
You're The Nearest Thing To Heaven
Smiling Bill McCall

6. "He sang a song as on he rode,
His guns hung at his hips.
He rode into a cattle town
A smile upon his lips."

These lines appear in which tune by Johnny Cash?
Hint

Little Drummer Boy
Second Honeymoon
Don't Take Your Guns To Town
Goodbye Little Darlin'

7. The lyrics are found in which Johnny Cash number?

"Because I love you so, I take much more than I should take.
I want you even though I know my heart is gonna break.
You build me up and for a while I'm all a-glow."

Hint

There You Go
I Got Stripes
Train Of Love
Five Feet And Rising

8. The artist: Johnny Cash. The words:

"She's watching now with her new love I know.
Walk proud and slow.
Be strong and sure give the crowd their show.
They want blood you know!"

The tune?
Hint

The Matador
I Love You Because
In The Jailhouse Now
The Rebel--Johnny Yuma

9. "God gave me that girl to lean on,
Then he put me on my own.
Heaven help me be a man
And have the strength to stand alone."

Name the Johnny Cash song from which these lines come.
Hint

Come In Stranger
Guess Things Happen That Way
Frankie's Man Johnny
You Dreamer You

10. These lyrics are from which top hit by Johnny Cash?

"The taste of love is sweet
When hearts like ours meet.
I fell for you like a child,
Oh, but the fire went wild."
Hint

So Doggone Lonesome
Ring Of Fire
Folsom Prison Blues
Thanks A Lot


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which Johnny Cash song are these lyrics? "Now, you can give my other suit to the Salvation Army, And every thing else I leave behind. I ain't taking nothing that'll slow down my traveling While I'm untangling my mind."

Answer: Understand Your Man

In 1964, Billboard's Country Music chart listed "Understand Your Man" as a number one smash hit (and it reached number 49 on Billboard's Hot 100). Its B side, "Dark As A Dungeon," got to number 49. In 1957, "Home Of The Blues" ranked number three (and got to number 88 on Billboard's Top 100). Its B side, "Give My Love To Rose," reached number 13.
2. The artist: Johnny Cash. The lines: "He would marry her next spring. Saved his money, bought a ring. Then one day a movie scout Came to town to take her out." The work?

Answer: Ballad Of A Teenage Queen

"Ballad Of A Teenage Queen" topped the Billboard Country Music chart in 1958 at number one (and got to number 35 on The Top 100). "Big River," its side B, rated a number 4 (and a number 14 on the Hot 100). "Cry! Cry! Cry!" was a number 14 in 1955. In 1962, "The Big Battle" reached number 24.
3. "One little dream at night and I can dream all day. It only takes a memory to thrill me, One little kiss from you and I just fly away. Pour me out your love until you fill me." This quatrain is from what Johnny Cash song?

Answer: All Over Again

Johnny Cash's "All Over Again" reached number four on Billboard's Country Music chart in 1958 (and number 38 on the Hot 100). Its B side, "What Do I Care," made number seven (and number 52 on the Hot 100). "Next In Line" got to number nine in 1957, and "Don't Make Me Go," its side B, was number 22.
4. These words are from which signature song by Johnny Cash? "As sure as night is dark and day is light, I keep you on my mind both day and night. And happiness I've known proves that its right."

Answer: I Walk The Line

In 1956, on the Billboard Country Music list, "I Walk The Line" was a number one mega-hit (and made number 19 on the Top 100). In 1961, "Tennessee Flat Top Box" reached number 11 (and got to number 84 on the Top 100). In 1964, "The Battle Of Ira Hayes" peaked at number three, and "Bad News," its B side, reached number eight.
5. The singer: Johnny Cash. The lyrics: "I walked by your house tonight, And hoped that I might see The guy who's got you in the spin. I wish that guy was me." The song?

Answer: The Ways Of A Woman In Love

On Billboard's Country Music list in 1958, "The Ways Of A Woman In Love," side A, was a number two hit (and it reached number 24 on the Hot 100), and "You're The Nearest Thing To Heaven," side B, was a number five hit. "Seasons Of My Heart" made number ten in 1960, and its B side, "Smiling Bill McCall," peaked at number 13.
6. "He sang a song as on he rode, His guns hung at his hips. He rode into a cattle town A smile upon his lips." These lines appear in which tune by Johnny Cash?

Answer: Don't Take Your Guns To Town

"Don't Take Your Guns To Town" was a number one super hit in 1959 on Billboard's Country Music chart (and a number 32 on the Hot 100). "Second Honeymoon" reached number 15 in 1960 (and number 79 on the Hot 100). Also in 1959, "Goodbye Little Darlin'" topped out at number 22 and "Little Drummer Boy" reached number 24 (and number 63 on the Hot 100).
7. The lyrics are found in which Johnny Cash number? "Because I love you so, I take much more than I should take. I want you even though I know my heart is gonna break. You build me up and for a while I'm all a-glow."

Answer: There You Go

The Billboard Country Music chart listed "There You Go" at number one in 1956, and "Train Of Love," its side B, at number seven. In 1959, "I Got Stripes" rated number four (and number 43 on the Hot 100), and "Five Feet And Rising," its B side, got to number 14.
8. The artist: Johnny Cash. The words: "She's watching now with her new love I know. Walk proud and slow. Be strong and sure give the crowd their show. They want blood you know!" The tune?

Answer: The Matador

The song: "The Matador". The year: 1963. The rating: Number two on Billboard's Country Music chart (and number 44 on the Hot 100). "In The Jailhouse Now" (1962) reached number eight. "I Love You Because" (1960) got to number 20. And "The Rebel--Johnny Yuma" (1961) peaked at number 24.
9. "God gave me that girl to lean on, Then he put me on my own. Heaven help me be a man And have the strength to stand alone." Name the Johnny Cash song from which these lines come.

Answer: Guess Things Happen That Way

In 1958, "Guess Things Happen That Way" was a top number one hit on Billboard's Country Music chart (and a number 11 on the Top 100). Its B side, "Come in Stranger," topped out at number six (and got to number 66 on the Top 100). In 1959, "Frankie's Man Johnny" went to number nine (and to number 57 on the Hot 100). Its B side, "You Dreamer You," was a number 13.
10. These lyrics are from which top hit by Johnny Cash? "The taste of love is sweet When hearts like ours meet. I fell for you like a child, Oh, but the fire went wild."

Answer: Ring Of Fire

"Ring Of Fire" was a number one super hit on Billboard's Country Music list in 1963 (and number 17 on the Hot 100). In 1955, "Doggone Lonesome (side A) and "Folsom Prison Blues" (side B) were both ranked number four. "Thanks A Lot" got to number 12 in 1959.
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 19 2023 : Guest 217: 8/10
Jan 18 2023 : Guest 73: 7/10
Jan 09 2023 : Guest 86: 4/10
Jan 03 2023 : Guest 24: 4/10
Dec 28 2022 : Guest 174: 5/10

Related Quizzes
This quiz is part of series Song Lyrics:VI:

Five quizzes, each on a different singer from the 50s, 60s or beyond.

  1. Lyrics of Cliff Richard Easier
  2. Lyrics Of Lonnie Donegan Easier
  3. Lyrics Of Johnny Cash Average
  4. Lyrics Of Teresa Brewer Average
  5. Lyrics Of Tony Bennett Average

2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us