FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lyrics Of Tony Bennett
Quiz about Lyrics Of Tony Bennett

Lyrics Of Tony Bennett Trivia Quiz


Between 1951 and 1965, Tony Bennett had 49 top 100 hits. From the lyrics given, can you name these ten? [All songs listed are by Tony Bennett.] Sources: "Joel Whitburn's Pop Hits: Singles and Albums 1940-1954" and Billboard's Top/Hot 100.

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. B

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
390,123
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
309
- -
Question 1 of 10
1. From which Tony Bennett do these lyrics come?

"The loveliness of Paris seems somehow sadly gray.
The glory that was Rome is of another day.
I've been terribly alone and forgotten in Manhattan."
Hint


Question 2 of 10
2. The artist: Tony Bennett. The words:

"My clothes may still be torn and tattered
But in my heart I'd be a king.
Your love is all that ever mattered.
It's everything."

The tune?
Hint


Question 3 of 10
3. "A somebody who will swear to be true
As you used to do with me,
Who'll leave you to learn
That mis'ry loves company, wait and see."

Tony Bennett crooned these lines in which number?
Hint


Question 4 of 10
4. In what song by Tony Bennett would you find these words?

"When it's time to do some kissin'
Plenty time for lotsa lovin'
And walkin' barefoot in the sand."
Hint


Question 5 of 10
5. The singer: Tony Bennett. The lyrics:

"And maybe tomorrow I'll find what I'm after
I'll throw off my sorrow, beg, steal, or borrow my share of laughter."

The number?
Hint


Question 6 of 10
6. "Day and night I want your eyes to see my eyes,
I want your lips to touch my lips,
I want your love to be my love forever more
And never never more to part."

These lines are from which song by Tony Bennett?
Hint


Question 7 of 10
7. These couplets are part of what tune by Tony Bennett?

"The moon and stars will say you're mine
Forever, and never to part"

"I only live for your love and your kiss.
It's paradise to be near you like this."
Hint


Question 8 of 10
8. The artist: Tony Bennett. The lines:

"Somewhere in space
I hang suspended
Until I know
There's a chance that she cares."

The melody?
Hint


Question 9 of 10
9. "You won't really fall in love
For you can't take the chance.
So please be honest with yourself,
Don't try to fake romance."

Name this Tony Bennett song.
Hint


Question 10 of 10
10. In which Tony Bennett song would you hear these words?

"Another love before my time
Made your heart sad and blue.
And so my heart is paying now
For things I didn't do."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From which Tony Bennett do these lyrics come? "The loveliness of Paris seems somehow sadly gray. The glory that was Rome is of another day. I've been terribly alone and forgotten in Manhattan."

Answer: I Left My Heart In San Francisco

"I Left My Heart In San Francisco" reached number 19 on the Hot 100 in 1962. On the Top 100, "From The Candy Store On The Corner (To The Chapel On The Hill)" was number 11 in 1956, "Just In Time" got to number 46 in 1956, and "One For My Baby (And One More For The Road)" made number 49 in 1957.
2. The artist: Tony Bennett. The words: "My clothes may still be torn and tattered But in my heart I'd be a king. Your love is all that ever mattered. It's everything." The tune?

Answer: Rags To Riches

The ratings for all four songs are from (JW). "Rags To Riches" was a number one smash hit in 1953. "I Won't Cry Anymore" checked in at number 12 in 1956. "Have A Good Time" reached number 16 in 1952. And "Until Yesterday" got to number 25 in 1954.
3. "A somebody who will swear to be true As you used to do with me, Who'll leave you to learn That mis'ry loves company, wait and see." Tony Bennett crooned these lines in which number?

Answer: I Wanna Be Around

On the Hot 100, "I Wanna Be Around" made number 14 in 1963, "Firefly" got to number 20 in 1958, and "Climb Ev'ry Mountain" reached number 74 in 1959. "The Autumn Waltz" was number 18 on the Top 100 in 1956.
4. In what song by Tony Bennett would you find these words? "When it's time to do some kissin' Plenty time for lotsa lovin' And walkin' barefoot in the sand."

Answer: In The Middle Of An Island

On the Top 100, "In The Middle Of An Island" got to number nine in 1957, and "Young And Warm And Wonderful" made it to number 57 in 1958. On the Hot 100, in 1965 "If I Ruled The World" reached number 34, and in 1963 "The Little Boy" checked in at number 52.
5. The singer: Tony Bennett. The lyrics: "And maybe tomorrow I'll find what I'm after I'll throw off my sorrow, beg, steal, or borrow my share of laughter." The number?

Answer: Who Can I Turn To (When Nobody Needs Me)

"Who Can I Turn To (When Nobody Needs Me)" reached number 33 in 1964 on the Hot 100. The other three song ratings are from (JW). In 1954, "There'll Be No Teardrops Tonight" made number seven, and "Take Me Back Again" got to number 29. In 1953, "I'm The King Of Broken Hearts" peaked at number 22.
6. "Day and night I want your eyes to see my eyes, I want your lips to touch my lips, I want your love to be my love forever more And never never more to part." These lines are from which song by Tony Bennett?

Answer: Can You Find It In Your Heart

Tony Bennett's "Can You Find It In Your Heart" peaked at number 19 on the Top 100 in 1956. "Cinnamon Sinner" reached number 8 in 1954 (JW). On the Hot 100, "Don't Wait Too Long" (1963) got to number 54, and "This Is All I Ask" hit number 70.
7. These couplets are part of what tune by Tony Bennett? "The moon and stars will say you're mine Forever, and never to part" "I only live for your love and your kiss. It's paradise to be near you like this."

Answer: Because Of You

All ratings are from (JW). In 1951, "Because Of You" was a number one chart topper. In 1952, "Here In My Heart" reached number 15. And in 1954, "Funny Thing" got to number 24, and "Please Driver (Once Around The Park Again)" made number 29.
8. The artist: Tony Bennett. The lines: "Somewhere in space I hang suspended Until I know There's a chance that she cares." The melody?

Answer: Stranger In Paradise

(JW) provided the ratings of all four tunes. "Stranger In Paradise" (1953) was number two. "Blue Velvet" (1951) reached number 16. "Not As A Stranger" (1954) made number 27. "Stay Where You Are" (1952) got to number 29.
9. "You won't really fall in love For you can't take the chance. So please be honest with yourself, Don't try to fake romance." Name this Tony Bennett song.

Answer: The Good Life

On the Hot 100, "The Good Life" made number 18 in 1963, "Smile" reached number 73 in 1959, and "Fly Me To The Moon" eased in at number 84. "Happiness Street (Corner Sunshine Square)" got to number 38 on the Top 100 in 1956.
10. In which Tony Bennett song would you hear these words? "Another love before my time Made your heart sad and blue. And so my heart is paying now For things I didn't do."

Answer: Cold, Cold Heart

The four songs are all ranked by (JW). In 1951, "Cold, Cold Heart" was a number one hit, and "Solitaire" got to number 17. In 1953, "Congratulations To Someone" made number 29,and "Why Does It Have To Be Me" peaked at number 26.
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Song Lyrics:VI:

Five quizzes, each on a different singer from the 50s, 60s or beyond.

  1. Lyrics of Cliff Richard Easier
  2. Lyrics Of Lonnie Donegan Easier
  3. Lyrics Of Johnny Cash Average
  4. Lyrics Of Teresa Brewer Average
  5. Lyrics Of Tony Bennett Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us