FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lyrics Of Teresa Brewer
Quiz about Lyrics Of Teresa Brewer

Lyrics Of Teresa Brewer Trivia Quiz


From 1950-1960, Teresa Brewer had 35 top 100 hits. From the lyrics given, can you name these ten? [All songs listed are by Teresa Brewer.] Sources: "Joel Whitburn's Pop Hits: Singles And Albums 1940-1954" (JW), and Billboard's Top/Hot 100.

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. B

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
390,098
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
309
- -
Question 1 of 10
1. These lyrics appear in which Teresa Brewer song?

"I've been thinkin' it over
Ever since your slippin' around began.
Now I'll become a rover,
And two can play that game as well as one."
Hint


Question 2 of 10
2. The artist: Teresa Brewer. The words:

"I think he's handsome and he's smart.
He thinks I'm a work of art.
I think that he's the greatest man,
And likewise he's my biggest fan."

The tune?
Hint


Question 3 of 10
3. "Till I kiss you once again
Keep my love locked in your heart.
Darling, I'll return and then
We will never have to part."

Name that number by Teresa Brewer.
Hint


Question 4 of 10
4. Which Teresa Brewer song includes these lyrics?

"I'll swim an ocean, ocean of love if you desire.
Here we are under a star getting the feel of love,
Heart to heart never apart,
Head over heels in love."
Hint


Question 5 of 10
5. The artist: Teresa Brewer. The lines:

"When you announced our wedding,
You made me mighty proud.
I whispered 'Two was company,'
But you preferred a crowd."

The song title?
Hint


Question 6 of 10
6. "The teardrops that you stepped on
As you danced across the floor
Were crushed like my poor heart was
When you walked out of my door."

This quatrain comes from what Teresa Brewer melody?
Hint


Question 7 of 10
7. Teresa Brewer used these lyrics in which tune?

"You smile and I'm happy.
You frown and I'm blue.
For me there's no sunshine,
Unless the sun shines for you."
Hint


Question 8 of 10
8. The artist: Teresa Brewer. The lyrics:

"Closer, my dear come closer.
The nicest part of any melody
Is when you're dancing close to me."

The song?
Hint


Question 9 of 10
9. "Each lonely night
I'll go to bed,
My heart the pillow where
You used to lay your head."

These words are found in which song by Teresa Brewer?
Hint


Question 10 of 10
10. To listen to these lines, what Teresa Brewer song would you need to play?

"Take a walk around the corner
Where the cats all stop
Where you dig the juicy ribs
And then you'll dance that bop."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. These lyrics appear in which Teresa Brewer song? "I've been thinkin' it over Ever since your slippin' around began. Now I'll become a rover, And two can play that game as well as one."

Answer: Jilted

All ratings are from (JW). "Jilted" was number six in 1953. "You'll Never Get Away" reached number 17 in 1952. "Skinnie Minnie" got to number 22 in 1954. And "Longing For You" made it to number 23 in 1951.
2. The artist: Teresa Brewer. The words: "I think he's handsome and he's smart. He thinks I'm a work of art. I think that he's the greatest man, And likewise he's my biggest fan." The tune?

Answer: Mutual Admiration Society

On the Top 100, "Mutual Admiration Society" reached number 21 in 1956, and "Tear Drops In My Heart" got to number 64 in 1957. "Silver Dollar" was rated number 20 on Billboard's Juke Box list in 1955. "Peace Of Mind" peaked at number 66 on the Hot 100 in 1959.
3. "Till I kiss you once again Keep my love locked in your heart. Darling, I'll return and then We will never have to part." Name that number by Teresa Brewer.

Answer: Till I Waltz Again With You

Ranks are all from (JW). "Till I Waltz Again With You" was a top number one hit in 1952. "Choo'n Gum" (1950) and "Bell Bottom Blues" (1953) both got to number 17, and the B side of "Bell Bottom Blues," "Our Heartbreaking Waltz," made number 23.
4. Which Teresa Brewer song includes these lyrics? "I'll swim an ocean, ocean of love if you desire. Here we are under a star getting the feel of love, Heart to heart never apart, Head over heels in love."

Answer: Heavenly Lover

On the Hot 100 in 1959, "Heavenly Lover" was number 40. "Fair Weather Sweetheart" was its B side. On the Top 100 in 1956, "Crazy With Love" reached number 73, and "I Love Mickey" got to number 87.
5. The artist: Teresa Brewer. The lines: "When you announced our wedding, You made me mighty proud. I whispered 'Two was company,' But you preferred a crowd." The song title?

Answer: Ricochet

The ratings of all four songs are from (JW). In 1953, "Ricochet" was a number two hit, "Dancin' With Someone (Longin' For You)" reached number 17, and "Into Each Life Some Rain Must Fall" got to number 23. In 1952, "Gonna Get Along Without Ya Now" checked in at number 25.
6. "The teardrops that you stepped on As you danced across the floor Were crushed like my poor heart was When you walked out of my door." This quatrain comes from what Teresa Brewer melody?

Answer: A Tear Fell

"A Tear Fell" was a solid number seven hit on the Top 100 in 1955. "Bo Weevil," its B side, reached number 17. Also on the Top 100, "You Send Me" got to number 31 in 1957, and "Pickle Up A Doodle" oozed into number 99 in 1958.
7. Teresa Brewer used these lyrics in which tune? "You smile and I'm happy. You frown and I'm blue. For me there's no sunshine, Unless the sun shines for you."

Answer: Baby, Baby, Baby

In 1953, "Baby, Baby, Baby" reached number 12 (JW). "I Guess It Was You All The Time" was the B side. In 1955, "The Banjo's Back In Town" was number 15 on Billboard's Juke Box list, and "Pledging My Love" got to number 17 on Billboard's Disk Jockey list.
8. The artist: Teresa Brewer. The lyrics: "Closer, my dear come closer. The nicest part of any melody Is when you're dancing close to me." The song?

Answer: Music, Music, Music

"Music, Music, Music" was a smash number one hit in 1950 (JW). "Anymore" reached number 31 on the Hot 100 in 1960. In 1959, "The One Rose (That's Left In My Hand)" got to number 75 on the Hot 100. Its B side was "Copenhagen".
9. "Each lonely night I'll go to bed, My heart the pillow where You used to lay your head." These words are found in which song by Teresa Brewer?

Answer: Empty Arms

On the Top 100, "Empty Arms" was number 18 in 1957, and "Shoot It Again" made number 66 in 1955. "Let Me Go Lover" in 1954 got to number six on Billboard's Juke Box list. "Have You Ever Been Lonely" reached number 84 on the Hot 100 in 1960.
10. To listen to these lines, what Teresa Brewer song would you need to play? "Take a walk around the corner Where the cats all stop Where you dig the juicy ribs And then you'll dance that bop."

Answer: A Sweet Old Fashioned Girl

"A Sweet Old Fashioned Girl" was a number nine hit on the Top 100 in 1956. "The Hula Hoop Song" reached number 38 on the Hot 100 in 1958. Its B side was "Goodbye, John". "Peace Of Mind" made number 60 on the Hot 100 in 1959.
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Song Lyrics:VI:

Five quizzes, each on a different singer from the 50s, 60s or beyond.

  1. Lyrics of Cliff Richard Easier
  2. Lyrics Of Lonnie Donegan Easier
  3. Lyrics Of Johnny Cash Average
  4. Lyrics Of Teresa Brewer Average
  5. Lyrics Of Tony Bennett Average

7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us