FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Johnny Cash
Quiz about Johnny Cash

Music Quiz: Johnny Cash | 10 Questions


See if you know the song being described sung by the man in black.

A multiple-choice quiz by bigedd919. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Johnny Cash

Author
bigedd919
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
141,092
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
7207
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 208 (10/10), Guest 24 (4/10), Guest 99 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Hello, I'm Johnny Cash" are the famous four words Johnny says at the beginning of the song "Folsom Prison Blues" off the album "At Folsom Prison".


Question 2 of 10
2. This song is a remake from the band Nine Inch Nails. Hint


Question 3 of 10
3. What did the boy's daddy name him after he left him in this classic Cash song? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the Indian soldier who helped raise the flag at Iwo Jima? Hint


Question 5 of 10
5. "Love is a Burning Thing" is the opening in this song. Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of a song Cash did with Kris Kristofferson, Waylon Jennings, and Willie Nelson? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the song with the lyrics "the beer I had for breakfast wasn't bad,
So I had one more for dessert"?
Hint


Question 8 of 10
8. This song is about slowly stealing a car from a GM assembly line. Hint


Question 9 of 10
9. Finish the chorus to this Cash song: "Because you're mine, ..." It is also the name of the song and was an early hit.

Answer: (Four Words)
Question 10 of 10
10. This song is about a poor family who gets in a circle and sings.
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 27 2024 : Guest 208: 10/10
Mar 19 2024 : Guest 24: 4/10
Mar 18 2024 : Guest 99: 10/10
Mar 16 2024 : Guest 172: 10/10
Mar 09 2024 : PurpleComet: 7/10
Mar 08 2024 : Guest 208: 10/10
Mar 05 2024 : Guest 108: 10/10
Mar 01 2024 : Guest 86: 10/10
Feb 23 2024 : Guest 136: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Hello, I'm Johnny Cash" are the famous four words Johnny says at the beginning of the song "Folsom Prison Blues" off the album "At Folsom Prison".

Answer: True

The album "At Folsom Prison" came out in 1968. It was a live performance at Folsom Prison.
2. This song is a remake from the band Nine Inch Nails.

Answer: "Hurt"

Cash released this song on his CD "American IV: The Man Comes Around".
3. What did the boy's daddy name him after he left him in this classic Cash song?

Answer: Sue

Cash recorded "A Boy Named Sue" in 1969. It was written by Shel Silverstein.
4. What is the name of the Indian soldier who helped raise the flag at Iwo Jima?

Answer: Ira Hayes

Cash released this song, "The Ballad of Ira Hayes", in 1964. It was written by Peter LaFarge. Cash received several death threats after releasing this song because it was about an Indian.
5. "Love is a Burning Thing" is the opening in this song.

Answer: "Ring of Fire"

Cash recorded this song in 1963. It was number 1 on the country chart and number 17 in the pop chart.
6. What is the name of a song Cash did with Kris Kristofferson, Waylon Jennings, and Willie Nelson?

Answer: "Highwayman"

This song was released in 1990 on the CD "Highwayman".
7. What is the name of the song with the lyrics "the beer I had for breakfast wasn't bad, So I had one more for dessert"?

Answer: "Sunday Mornin' Comin' Down"

Kris Kristofferson wrote this song and Cash recorded it in 1970. It was ranked Number 43 on the "Top 100 Country Hits of All Time."
8. This song is about slowly stealing a car from a GM assembly line.

Answer: "One Piece At a Time"

Cash recorded this song in 1976. It was written by W. Kemp.
9. Finish the chorus to this Cash song: "Because you're mine, ..." It is also the name of the song and was an early hit.

Answer: I Walk the Line

Cash wrote and recorded this song in 1956.
It was number 26 on the "Top 100 Country Hits of All Time".
10. This song is about a poor family who gets in a circle and sings.

Answer: "Daddy Sang Bass"

This song was written by Carl Perkins and Cash recorded it in 1968.
Source: Author bigedd919

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us