FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Johnny Cash  Cocaine Blues
Quiz about Johnny Cash  Cocaine Blues

Johnny Cash - "Cocaine Blues" Trivia Quiz


This famous song was recorded 'At Folsom Prison' in 1968 - it was one of the songs that related to the prisoners at Folsom, so therefore it was a big hit in the prison.

A multiple-choice quiz by ilovepuppies. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Johnny Cash

Author
ilovepuppies
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
233,205
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 20
Plays
2663
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 96 (10/20), Guest 87 (20/20), Guest 208 (17/20).
- -
Question 1 of 20
1. Fill in the blank: "Early one mornin' while makin' the rounds,
I took a shot of cocaine, and I shot my _____ down"
Hint


Question 2 of 20
2. What is the missing word? "I went right home and I went to bed,
I stuck that lovin' __ beneath my head"
Hint


Question 3 of 20
3. What goes in the blank space? "Got up next mornin' and I grabbed that gun,
took a shot of cocaine and away I run,
made a good run but I run too slow, they overtook me down in ______, Mexico"
Hint


Question 4 of 20
4. Can you complete this one? "Late in the hot joints takin' the _____ in walked the sheriff from Jericho Hill,
he said Willy Lee your name is not Jack Brown"
Hint


Question 5 of 20
5. Finish this: "Said yes oh yes my name is Willy Lee if you've got the warrant just aread it to me.
Shot her down because she made me sore
I thought I was her daddy but she had ___ more."
Hint


Question 6 of 20
6. Fill this in: "When I was arrested I was dressed in _____
They put me on a train and they took me back"
Hint


Question 7 of 20
7. What is the missing word? "Had no friend for to go my bail they slapped my _____ up carcass in that country jail."
Hint


Question 8 of 20
8. The blank word is? "Early next mornin' bout a half past nine I _____ the sheriff coming down the line"
Hint


Question 9 of 20
9. Finish this sentence: "Ah and he coughed as he cleared his ______" Hint


Question 10 of 20
10. Which word has been taken out? "He said come on you ____ heck into that district court." Hint


Question 11 of 20
11. What belongs in the space? "Into the courtroom my trial began where I was handled by twelve ____ men"
Hint


Question 12 of 20
12. Fill in this blank: "Just before the jury started out I saw the _____ judge commence to look about"
Hint


Question 13 of 20
13. Which word belongs in the sentence? "In about five minutes in walked the ___ holding the verdict in his right hand"
Hint


Question 14 of 20
14. Try and complete the sentence: "The ____ read in the first degree I hollered Lowdy Lowdy have a mercy on me"
Hint


Question 15 of 20
15. Complete the line: "The judge he _____ as he picked up his pen 99 years in the Folsom pen" Hint


Question 16 of 20
16. Which number fits in the blank? "__ years underneath that ground I can't forget the day I shot that bad bitch down."
Hint


Question 17 of 20
17. What slots in here? "Come on you've gotta _____ unto me" Hint


Question 18 of 20
18. Try and finish this one: "lay off that _____" Hint


Question 19 of 20
19. Complete this last sentence: "and ___ that cocaine be."
Hint


Question 20 of 20
20. What did Johnny die of? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 04 2024 : Guest 96: 10/20
Mar 11 2024 : Guest 87: 20/20
Mar 08 2024 : Guest 208: 17/20
Mar 06 2024 : clydek: 16/20
Mar 06 2024 : KingLouie6: 10/20
Mar 06 2024 : BayRoan: 9/20
Mar 06 2024 : Linda_Arizona: 13/20
Mar 06 2024 : kerriel: 12/20
Mar 06 2024 : winston1: 10/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Fill in the blank: "Early one mornin' while makin' the rounds, I took a shot of cocaine, and I shot my _____ down"

Answer: woman

Johnny Cash was born on February 26th 1932 to parents Ray and Carrie Cash. He was officially named J.R. with no first or middle name. He is the fourth of seven children - his five other siblings being Louise, Roy, Jack, Tommy, Reba and Joann.
2. What is the missing word? "I went right home and I went to bed, I stuck that lovin' __ beneath my head"

Answer: 44

His mother, Carrier Cash, bought him a guitar for his tenth birthday in 1942. On his late brother Jack's gravestone reads 'Meet Me In Heaven', which later became the title of one of Johnny's songs.
3. What goes in the blank space? "Got up next mornin' and I grabbed that gun, took a shot of cocaine and away I run, made a good run but I run too slow, they overtook me down in ______, Mexico"

Answer: Juarez

After he graduated from high school, he enlisted in the Air Force and was sent to Germany. He wrote daily to Vivian Liberto, who was to become his first wife.
4. Can you complete this one? "Late in the hot joints takin' the _____ in walked the sheriff from Jericho Hill, he said Willy Lee your name is not Jack Brown"

Answer: pills

In 1955: Sam Phillips renamed J.R. Johnny Cash; 'Cry Cry Cry' became Johnny's first single; Vivian Cash gave birth to their first daughter, Rosanne. At the end of 1955, Johnny Cash and the Tennessee Two released 'Folsom Prison Blues'.
5. Finish this: "Said yes oh yes my name is Willy Lee if you've got the warrant just aread it to me. Shot her down because she made me sore I thought I was her daddy but she had ___ more."

Answer: five

'I Walk The Line' became Johnny's first number one hit single in 1956. Also in 1956 Johnny's second daughter, Kathleen, was born.
6. Fill this in: "When I was arrested I was dressed in _____ They put me on a train and they took me back"

Answer: black

Johnny's first album was released in 1957 called 'Johnny Cash With His Hot and Blue Guitar'. In 1957, his dream to perform at the Grand Ole Opry became true and eventually he landed a permanent place which required him to come back and sing every Saturday night. His third daughter, Cindy was born.
7. What is the missing word? "Had no friend for to go my bail they slapped my _____ up carcass in that country jail."

Answer: dried

In 1958, his Sun Records contract ended and he signed with Columbia Records - requiring him to move to Los Angeles.
8. The blank word is? "Early next mornin' bout a half past nine I _____ the sheriff coming down the line"

Answer: spied

The Carter Family joined The Johnny Cash Roadshow in 1961. Johnny Cash's fourth daughter, Tara, was born in 1961.
9. Finish this sentence: "Ah and he coughed as he cleared his ______"

Answer: throat

In 1964, Billboard showed the new Hot Country Albums chart, where Johnny's Ring of Fire album was listed at No. 1, where it remained for a total of 14 weeks. It became his first RIAA gold album.
10. Which word has been taken out? "He said come on you ____ heck into that district court."

Answer: dirty

In 1965, Johnny Cash was arrested returning from Mexico with 668 Dexedrine and 475 Equanil pills in his guitar case. A 30-day suspended jail term and $1,000 fine was given to him. Shortly after this arrest, Johnny performed on the Grand Ole Opry stoned, and in anger took the stand and dragged it across the footlights on the stage. The Opry promptly informed him they wouldn't be needing his performances any longer.
11. What belongs in the space? "Into the courtroom my trial began where I was handled by twelve ____ men"

Answer: honest

His drug abuse increased to dangerous levels in 1965 and wife, Vivian, divorced him. June Carter stepped in to help Johnny kick his drug addiction and lead him back to Christianity. In 1968, Johnny recorded his new album 'At Folsom Prison' and it was a huge success.
12. Fill in this blank: "Just before the jury started out I saw the _____ judge commence to look about"

Answer: little

Johnny and June finally got married on March 1st 1968. In 1969, the "San Quentin" album was recorded by Columbia.
13. Which word belongs in the sentence? "In about five minutes in walked the ___ holding the verdict in his right hand"

Answer: man

John Carter Cash was born in 1970, Johnny and June's only child. In the same year, the Johnny Cash Show premiered on ABC-TV with special guest, Bob Dylan. 1969 turned out to be Johnny's greatest year, as he sold over six and a half million records.
14. Try and complete the sentence: "The ____ read in the first degree I hollered Lowdy Lowdy have a mercy on me"

Answer: verdict

On April 17th 1970, Johnny Cash was invited to the White House to perform in front of President Nixon. In 1975, Johnny completed his autobiography 'The Man in Black' which is now out of print.
15. Complete the line: "The judge he _____ as he picked up his pen 99 years in the Folsom pen"

Answer: smiled

In 1976 'One Piece At A Time' was Johnny's last number one record. In 1977, Johnny receieved the Award of Merit at the fourth annual American Music Awards.
16. Which number fits in the blank? "__ years underneath that ground I can't forget the day I shot that bad bitch down."

Answer: 99

In 1980, Johnny was inducted to the Country Music Hall of Fame. At 48, he was the youngest living member of the Hall of Fame.
17. What slots in here? "Come on you've gotta _____ unto me"

Answer: listen

In 1985 Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson and Kris Kristofferson joined together as the Highwaymen and released their first album called 'Highwaymen'. Also in that year, Johnny published 'Man in White', a novel about Paul the Apostle. A year later in 1986, Columbia dropped Johnny from their label.
18. Try and finish this one: "lay off that _____"

Answer: whiskey

In 1990, Johnny received the Academy of Country Music's Pioneer Award. Two years later, Johnny was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame becoming the only ever person to be introduced into the Country, Rock and Roll and Songwriters Hall of Fames. He also received the Grammy Legend Award.
19. Complete this last sentence: "and ___ that cocaine be."

Answer: let

From 1993 onward: Johnny was honoured at the Kennedy Center Awards, was signed by American Recordings; released his second autobiography, 'Cash: An Autobiography'; and received the Grammy Lifetime Achievement Award.
20. What did Johnny die of?

Answer: Diabetes

On the 15th March 2003 Johnny's soulmate, June Carter, passed away. Nearly six months later on the 12th September 2003, Johnny died at Baptist Hospital of complications with diabetes.
Source: Author ilovepuppies

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us