Quiz about A Boy Named Sue
Quiz about A Boy Named Sue

A Boy Named Sue Trivia Quiz


This quiz is about the song "A Boy Named Sue" written by Sheldon Allan Silverstein (Shel Silverstein) and performed by Johnny Cash.

A multiple-choice quiz by eastcountydgaf. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Johnny Cash

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
272,537
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
19 / 25
Plays
4057
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 68 (3/25), Guest 70 (17/25), Bristolfive (20/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How old was Sue when his dad left him? Hint

His dad left before he was born
2
3
6

2. What two things did Sue's father leave behind when he left? Hint

A deck of cards and a worn out picture
His old horse and 200 dollars
A cowboy hat and a six shooter
An old guitar and an empty bottle of booze

3. What does Sue not blame his father for doing? Hint

Naming him Sue
Running and hiding
Leaving his mother
Dealing cards

4. What was the meanest thing his dad ever did? Hint

Named his son Sue
Pulled his gun on Sue
Left Sue and his mother
Got drunk and mean

5. What did Sue's name get from lots of people? Hint

Snickers
Tears
Whispers
Laughs

6. What would Sue do when a girl would giggle at his name? Hint

Turn red
Cry
Punch her out
Get mad

7. What would Sue do when a guy would laugh at his name? Hint

Bust his head
Call them out
Laugh right back
Crack em in the grill

8. What happened to Sue as he grew up? Hint

His fist got hard and his wits got keen
He became fit and lean
He got ugly and obscene
He started wearing boots and jeans

9. Why would Sue roam from town to town? Hint

To find a judge to change his name
To kill the man that gave him this awful name
To hide his shame
It was the life of a gambler he chose

10. What did Sue make a vow on? Hint

His mother's life
His own name
His mother's grave
The moon and stars

11. What was the vow that Sue made? Hint

To change his name
To kill his father
To find a girl who would accept Sue's name
To not return to town

12. Where does Sue finally run into his father? Hint

Memphis
Mississippi
Gatlinburg
New Orleans

13. What does Sue call his father when he sees him dealing stud? Hint

A sight for sore eyes
A dirty mangy dog
A wicked rebel
A mean old snake

14. How did Sue know it was his father? Hint

He looked a lot like Sue
A worn out picture
A folded old letter
His smile

15. What happened when Sue looked at him? Hint

His guns jumped from their holsters
His blood ran cold
His fists took over
The lights went out

16. What did Sue say to his father when he saw him there? Hint

My name is Sue, how do you do, now you're gonna die!
I've been looking for you old man!
How bout we step outside cowboy!
I thought I'd find you at one of these joints!

17. After Sue hits him hard in between the eyes, when his father gets up, what's the first thing he does? Hint

Goes for his guns
Cuts off a piece of Sue's ear
Laughs and grabs his beer
Throws Sue through the wall

18. Where does Sue hit his father with the chair? Hint

Over his head
Across his teeth
Into his back
On his knee

19. What did Sue's father kick like? Hint

A wild stallion
A mule
A stubborn stud
a kangaroo

20. What did Sue hear his father do while they fought? Hint

Laugh and cuss
Crack and break
Spit and bleed
Sigh and creak

21. According to Sue's dad, what does a man have to be to make it in this world? Hint

Hard working
A man
True
Tough

22. What does his father tell him helped to make him strong? Hint

The fact the his father left him alone
His name
Fighting with the drop of a hat
carrying himself the way he does

23. What does Sue have the right to do after their fight? Hint

Hate him
Tell people he'd won their fight
Walk away a man
Kill him

24. Why should Sue thank his father? Hint

For leaving when he did
For his name
For the fight that made him a man
For the way he raised him

25. What is the name that Sue says he's going to name his son if he ever has one? Hint

Sue
John
Mary
George


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How old was Sue when his dad left him?

Answer: 3

"My daddy left home when I was 3 and he didn't leave much for ma and me."
2. What two things did Sue's father leave behind when he left?

Answer: An old guitar and an empty bottle of booze

"Just this old guitar and an empty bottle of booze."
3. What does Sue not blame his father for doing?

Answer: Running and hiding

"Now I don't blame him cause he run and hid."
4. What was the meanest thing his dad ever did?

Answer: Named his son Sue

"But the meanest thing that he ever did, was before he left, he went and named me Sue."
5. What did Sue's name get from lots of people?

Answer: Laughs

"Well he must have thought that it was quite a joke, and it got a lot of laughs from a' lot's of folks, seems I had to fight my whole life through."
6. What would Sue do when a girl would giggle at his name?

Answer: Turn red

"Some gal would giggle and I'd get red."
7. What would Sue do when a guy would laugh at his name?

Answer: Bust his head

"And some guy'd laugh and I'd bust his head, I tell you life ain't easy for a boy named Sue."
8. What happened to Sue as he grew up?

Answer: His fist got hard and his wits got keen

"Well, I grew up quick and I grew up mean, my fist got hard and my wits got keen."
9. Why would Sue roam from town to town?

Answer: To hide his shame

"I'd roam from town to town to hide my shame."
10. What did Sue make a vow on?

Answer: The moon and stars

"But I made me a vow to the moon and stars."
11. What was the vow that Sue made?

Answer: To kill his father

"I'd search the honkey tonks and bars, and kill the man that gave me this awful name."
12. Where does Sue finally run into his father?

Answer: Gatlinburg

"Well it was Gatlinburg in mid-July, and I just hit town and my throat was dry, thought I'd stop and have myself a brew."
13. What does Sue call his father when he sees him dealing stud?

Answer: A dirty mangy dog

"At an old saloon on a street of mud, there at a table dealing stud, sat the dirty mangy dog that named me Sue."
14. How did Sue know it was his father?

Answer: A worn out picture

Well I knew that snake was my own sweet dad from a worn out picture that mother'd had, and I knew that scar on his cheek and his evil eye."
15. What happened when Sue looked at him?

Answer: His blood ran cold

"He was big and bent and grey and old and I looked at him and my blood ran cold."
16. What did Sue say to his father when he saw him there?

Answer: My name is Sue, how do you do, now you're gonna die!

"And I said, "my name is Sue, how do you do, now you're gonna die."
17. After Sue hits him hard in between the eyes, when his father gets up, what's the first thing he does?

Answer: Cuts off a piece of Sue's ear

"Well I hit him hard right between the eyes, and he went down but to my surprise, he come up with a knife and cut off a piece of my ear."
18. Where does Sue hit his father with the chair?

Answer: Across his teeth

"But I busted a chair right across his teeth, and we crashed through the wall and into the street, kicking and a gouging in the mud and the blood and the beer."
19. What did Sue's father kick like?

Answer: A mule

"I tell ya I've fought tougher men, but I really can't remember when, he kicked like a mule and he bit like a crocodile."
20. What did Sue hear his father do while they fought?

Answer: Laugh and cuss

"Well I heard him laugh and then I heard him cuss, he went for his guns but I pulled mine first, he stood there looking at me and I saw him smile."
21. According to Sue's dad, what does a man have to be to make it in this world?

Answer: Tough

"And he said: "Son, this world is rough and if a man's gonna make it he's gotta be tough, and I knew I wouldn't be there to help you along."
22. What does his father tell him helped to make him strong?

Answer: His name

"So I gave you that name and I said goodbye, I knew you'd have to get tough or die, and it's that name that helped to make you strong."
23. What does Sue have the right to do after their fight?

Answer: Kill him

"Now you just fought one hell of a fight and I know you hate me and you've got the right to kill me now and I wouldn't blame you if you do."
24. Why should Sue thank his father?

Answer: For his name

"But you ought to thank me before I die, for the gravel in your gut and the spit in ya eye, cause I'm the son of a bitch that named you Sue."
25. What is the name that Sue says he's going to name his son if he ever has one?

Answer: George

"I got all choked up and I threw down my gun, and I called him my pa, and he called me his son, and I walked away with a different point of view. And I think about him now and then, every time I try and every time I win. And if I ever have a son I think i'm gonna name him, Bill or George any thing but Sue, I still hate that name!"

This song was written by Shel Silverstein and he also wrote another poem which tells the point of view of Sue's father. It's called "Father of a boy named Sue."
Source: Author eastcountydgaf

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 68: 3/25
Jan 24 2023 : Guest 70: 17/25
Jan 16 2023 : Bristolfive: 20/25
Jan 03 2023 : william1961: 21/25
Jan 01 2023 : Guest 101: 24/25
Dec 30 2022 : Guest 107: 23/25
Dec 28 2022 : Guest 174: 14/25
Dec 19 2022 : Guest 35: 19/25
Dec 14 2022 : Guest 3: 18/25

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us