FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Johnny CashJune Carter Cash Jackson Lyrics
Quiz about Johnny CashJune Carter Cash Jackson Lyrics

Johnny Cash/June Carter Cash "Jackson" Lyrics Quiz


A quiz on the classic duet "Jackson" by Johnny Cash and June Carter Cash.

A multiple-choice quiz by ElmoFringby30. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Johnny Cash

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
142,069
Updated
Apr 14 22
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 20
Plays
4756
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: toddruby96 (13/20), Guest 86 (16/20), Guest 166 (20/20).
- -
Question 1 of 20
1. "We got married in a _____ " Hint


Question 2 of 20
2. "Hotter than a ______ sprout" Hint


Question 3 of 20
3. "We've been _______ 'bout Jackson, ever since the fire went out." Hint


Question 4 of 20
4. "I'm goin' to Jackson, I'm gonna ______ around." Hint


Question 5 of 20
5. "Yeah, I'm goin' to Jackson, ______
______ Jackson town."
Hint


Question 6 of 20
6. "Well, go on down to Jackson; go ahead and wreck your ______." Hint


Question 7 of 20
7. "Go play your ______ you big-talkin' man, make a big fool of yourself." Hint


Question 8 of 20
8. "Yeah, go to Jackson, go ______ your hair!" Hint


Question 9 of 20
9. "Honey, I'm gonna snowball Jackson.
See if I ______."
Hint


Question 10 of 20
10. "When I breeze into that city, people gonna ______ and bow. (hah!)" Hint


Question 11 of 20
11. "All them women gonna make me, ______ 'em what they don't know how." Hint


Question 12 of 20
12. "I'm goin' to Jackson, you turn-a loose-a my ______." Hint


Question 13 of 20
13. "Goodbye, that's _______ she wrote." Hint


Question 14 of 20
14. "But they'll laugh at you in Jackson, and I'll be dancin on a Pony ______." Hint


Question 15 of 20
15. "They'll lead you 'round town like a ______ hound." Hint


Question 16 of 20
16. "With your tail ______ between your legs." Hint


Question 17 of 20
17. "Yeah. go to Jackson, you big-talkin' ______." Hint


Question 18 of 20
18. "And I'll be ______ in Jackson," Hint


Question 19 of 20
19. "behind my ______ fan." Hint


Question 20 of 20
20. "______we got married in a fever, hotter than a pepper sprout."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 04 2024 : toddruby96: 13/20
Mar 01 2024 : Guest 86: 16/20
Mar 01 2024 : Guest 166: 20/20
Feb 23 2024 : Guest 136: 19/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "We got married in a _____ "

Answer: fever

"Jackson" was written by Jerry Lieber and Billy Edd-Wheeler.
2. "Hotter than a ______ sprout"

Answer: pepper

The album that "Jackson" was released on is called "Carryin' On".
3. "We've been _______ 'bout Jackson, ever since the fire went out."

Answer: talkin'

"Jackson" was released in 1967.
4. "I'm goin' to Jackson, I'm gonna ______ around."

Answer: mess

Cash and Carter won a Grammy for their recording of "Jackson" in 1967.
5. "Yeah, I'm goin' to Jackson, ______ ______ Jackson town."

Answer: look out

Johnny Cash and June Carter were married in 1968.
6. "Well, go on down to Jackson; go ahead and wreck your ______."

Answer: health

Another Grammy winning duet they recorded was "If I Were A Carpenter".
7. "Go play your ______ you big-talkin' man, make a big fool of yourself."

Answer: hand

Cash and Carter have one child together, John Carter Cash.
8. "Yeah, go to Jackson, go ______ your hair!"

Answer: comb

Between them Carter and Cash have seven children. Johnny had four daughters with his first wife, June had two daughters before she married Johnny, and Johnny and June had one son.
9. "Honey, I'm gonna snowball Jackson. See if I ______."

Answer: care

Through their years together Cash and Carter recorded many duets, with "Jackson" probably being the most popular.
10. "When I breeze into that city, people gonna ______ and bow. (hah!)"

Answer: stoop

Cash and Carter spent a lot of time in their home in Jamaica.
11. "All them women gonna make me, ______ 'em what they don't know how."

Answer: teach

Johnny Cash had a very popular television show in the early 1970's.
12. "I'm goin' to Jackson, you turn-a loose-a my ______."

Answer: coat

The Album "Carryin' On" was recently re-released on CD, re-mastered and containing 2 bonus songs.
13. "Goodbye, that's _______ she wrote."

Answer: all

Sadly, Johnny Cash passed in September, 2003 from complications due to diabetes.
14. "But they'll laugh at you in Jackson, and I'll be dancin on a Pony ______."

Answer: Keg

June Carter Cash passed away after heart surgery in May of 2003.
15. "They'll lead you 'round town like a ______ hound."

Answer: scalded

Johnny Cash and June Carter Cash are buried in a Nashville area cemetary, near her parents and sisters.
16. "With your tail ______ between your legs."

Answer: tucked

June Carter Cash's final CD will be released in September, 2003.
17. "Yeah. go to Jackson, you big-talkin' ______."

Answer: man

Cash has had a re-surgance in sales and popularity with his recordings on the American Records label.
18. "And I'll be ______ in Jackson,"

Answer: waitin'

As of August 1, 2003, Cash is still recording music (on the American Record label).
19. "behind my ______ fan."

Answer: Jaypan

Jaypan? Well, it sounds right on the recording.
20. "______we got married in a fever, hotter than a pepper sprout."

Answer: Well now

A great song from their earlier days - give it a listen sometime. I hope you enjoyed this quiz.
Source: Author ElmoFringby30

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. A Boy Named Johnny Easier
2. Johnny Cash Easier
3. Johnny Cash's "Folsom Prison Blues" Average
4. Johnny Cash - "Cocaine Blues" Average
5. Johnny Cash Average
6. Lyrics Of Johnny Cash Average
7. Song by Song: "I Walk the Line" Average
8. A Boy Named Sue Average
9. Johnny Cash Average
10. Singing With The Man In Black Average
11. Classic Cash Average
12. Johnny Cash Average

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us