Quiz about Johnny Cash Lyrics
Quiz about Johnny Cash Lyrics

Johnny Cash Lyrics Trivia Quiz


Match the lyrics to the correct song.

A multiple-choice quiz by Elli06. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Johnny Cash

Author
Elli06
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
291,032
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2124
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: GoodwinPD (10/10), Sharibluesrv (9/10), Guest 172 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What song, written by June Carter-Cash, are these lyrics from "The taste of love is sweet, when hearts like ours meet" Hint

Ring Of Fire
A Boy Named Sue
I Walk The Line
Folsom Prison Blues

2. The line "You stay a little while and then you're gone again", is from which classic song? Hint

I Hung My Head
Solitary Man
Get Rhythm
Cry, Cry, Cry

3. "He stopped once to wipe the sweat away" was a line from which popular song? Hint

Oh Lonesome Me
Get Rhythm
Hurt
Goodnight, Irene

4. The lyrics "That I'd search the honky-tonks and bars" are from which Johnny Cash song? Hint

A Boy Named Sue
Hey Porter
Remember The Alamo
In The Jailhouse Now

5. "You're the dirty hack that shot your woman down" is a line from which famous song? Hint

Folsom Prison Blues
Greystone Chapel
Home Of The Blues
Cocaine Blues

6. Which Johnny Cash song is this line from? "This old train is puffing smoke" Hint

Hey Porter
Peace In The Valley
Folsom Prison Blues
The Road Goes On Forever

7. The line "To gather flowers constantly and to come each time you call" is from which classic song? Hint

Man In Black
It Ain't Me Babe
The One On The Right Is On The Left
Green Green Grass Of Home

8. "I wear this crown of thorns upon my liar's chair" is a line from which song? Hint

Cry, Cry, Cry
Folsom Prison Blues
Hurt
It Aint Me Babe

9. "Where the rain never falls the sun never shines" is from which Johnny Cash song? Hint

So Doggone Lonesome
In My Life
Dark As A Dungeon
Oh Lonesome Me

10. Which song is the line "I need a friend" from? Hint

Help Me Make It Through The Night
Highwayman
God's Gonna Cut You Down
Engine One-Forty-Three


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song, written by June Carter-Cash, are these lyrics from "The taste of love is sweet, when hearts like ours meet"

Answer: Ring Of Fire

"Ring of Fire" was recorded on March 25, 1963. It quickly became the biggest hit of Johnny Cash's career, staying at #1 on the charts for seven weeks.
2. The line "You stay a little while and then you're gone again", is from which classic song?

Answer: Cry, Cry, Cry

"Cry, Cry, Cry", released in 1955, was Cash's first recording that found an audience. It ended up reaching number 6 in the country charts.
3. "He stopped once to wipe the sweat away" was a line from which popular song?

Answer: Get Rhythm

"Get Rhythm" was Cash's first number one single on the country charts. It is a song about optimism, centering on a shoeshine boy who "gets rhythm" to cope with the uninteresting nature of his job.
4. The lyrics "That I'd search the honky-tonks and bars" are from which Johnny Cash song?

Answer: A Boy Named Sue

Johnny Cash was at the height of his popularity when he recorded this song live at San Quentin State Prison in California. The concert was recorded for broadcast for Granada Studios on February 24, 1969. The song quickly shot to number 2 in the pop charts and number 1 in the country charts.
5. "You're the dirty hack that shot your woman down" is a line from which famous song?

Answer: Cocaine Blues

"Cocaine Blues" is one of the songs Johnny Cash performed at the Folsom Prison concert.
6. Which Johnny Cash song is this line from? "This old train is puffing smoke"

Answer: Hey Porter

"Hey Porter" was written by Johnny Cash on the way home from a four year stint in the United States Air Force. It was recorded in September 1954 and released as a single a year after in July.
7. The line "To gather flowers constantly and to come each time you call" is from which classic song?

Answer: It Ain't Me Babe

"It Ain't Me Babe" Was originally written and recorded by popular Country/Rock artist, Bob Dylan. Dylan and Cash admired each others work and with Dylan's blessing, Cash recorded the song with June Carter.
8. "I wear this crown of thorns upon my liar's chair" is a line from which song?

Answer: Hurt

"Hurt" was written by Trent Reznor and first released on Nine Inch Nails 1994 album "The Downward Spiral". In 2002 Johnny Cash covered the song and it became one of his final releases before his death in 2003.
9. "Where the rain never falls the sun never shines" is from which Johnny Cash song?

Answer: Dark As A Dungeon

"Dark as a Dungeon" is a song written by singer-songwriter Merle Travis. The song received much of its fame when it was performed at Johnny Cash's Folsom Prison concert. Dolly Parton also covered this song in 1981.
10. Which song is the line "I need a friend" from?

Answer: Help Me Make It Through The Night

"Help Me Make It Through the Night" is a country music ballad composed by Kris Kristofferson and released in 1970. It was covered by artists such as Sammi Smith and Gladys Knight and the Pips before Johnny Cash and June Carter eventually covered it. It was featured on the 2006 on the album "Duets", a compilation album released by Sony BMG.
Source: Author Elli06

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : GoodwinPD: 10/10
Jan 25 2023 : Sharibluesrv: 9/10
Jan 25 2023 : Guest 172: 10/10
Jan 25 2023 : Guest 73: 4/10
Jan 25 2023 : comark2000: 8/10
Jan 25 2023 : Lucifermerlin: 6/10
Jan 25 2023 : tazman6619: 7/10
Jan 25 2023 : ThomasCJames: 10/10
Jan 25 2023 : maninmidohio: 10/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us