FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Paisley Brad Quizzes, Trivia and Puzzles
Paisley Brad Quizzes, Trivia

Brad Paisley Trivia

Brad Paisley Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
4 Brad Paisley quizzes and 45 Brad Paisley trivia questions.
1.
  Video Voyeur #8: Brad Paisley    
Multiple Choice
 10 Qns
Brad Paisley is renowned for his creative video style. Identify one of Brad's videos with the description given.
Average, 10 Qns, pennie1478, Oct 25 11
Average
pennie1478 gold member
304 plays
2.
  "Celebrity" by Brad Paisley    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz on country singer Brad Paisley's video "Celebrity", a song about how Hollywood is perceived in the public eye.
Average, 10 Qns, GoodVibe, Sep 17 05
Average
GoodVibe gold member
2262 plays
3.
  Brad Paisley: The Music Videos    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is to test your knowledge on how closely you pay attention to Mr. Paisley's music videos. Do you? Hope you guys have fun!
Difficult, 15 Qns, mansonfan2001, Mar 18 11
Difficult
mansonfan2001
269 plays
4.
  Brad Paisley    
Multiple Choice
 10 Qns
He is my favorite singer ever, and I know quite a lot about him. So take this quiz at your own risk.
Difficult, 10 Qns, cricket3761994, May 25 07
Difficult
cricket3761994
1836 plays
Related Topics
  Country Music [Music] (406 quizzes)


Brad Paisley Trivia Questions

1. Brad Paisley incorporates himself into Alabama music videos, as he and Jeff Gordon watch the videos at an outdoor movie theater. What is the name of this video?

From Quiz
Video Voyeur #8: Brad Paisley

Answer: Old Alabama

"Old Alabama" was directed by Jim Shea in May 2011. NASCAR drivers Darrell Waltrip, Jeff Gordon, and Rick Hendrick guest starred in the video. In the video's end, Brad Paisley took a car from Jeff Gordon as compensation for paying a speeding ticket that Jeff received. The group Alabama appeared in the video and played one of their songs. The young boy playing Brad Paisley in the "Song of the South" video is wearing the same shirt that Brad wears in the opening of the video.

2. In the video for "Two People Fell in Love", what are the kids throwing around at the family reunion?

From Quiz Brad Paisley: The Music Videos

Answer: a football

This was the first single released from the album "Part II". The album came out in 2001.

3. When was Brad Paisley born?

From Quiz Brad Paisley

Answer: October 28

Yep, he's born on October 28. To be exact it was October 28, 1972.

4. According to the video, how old is Paisley?

From Quiz "Celebrity" by Brad Paisley

Answer: 30

It is shown in the "American Idol" and "Bachelorette" parodies.

5. After wrapping this shoot, Brad Paisley courted and married his co-star from the video that was known by two different names. What was the name of this video?

From Quiz Video Voyeur #8: Brad Paisley

Answer: I'm Gonna Miss Her

Brad had first seen Kim Williams on "Father of the Bride". Years later, he talked to her agent about starring in the video. Kim was taping "According to Jim" at the time. After wrapping the video, Kim and Brad dated. The video premiered in April 2002. Brad and Kim married one year later. "I'm Gonna Miss Her" is also known as "The Fishin' Song".

6. What is the name of the photo shop at Dollywood in the video for "Wrapped Around"?

From Quiz Brad Paisley: The Music Videos

Answer: Ashley's Antique Photorium

"Wrapped Around" was a track off the album "Part II". The movie "Father of the Bride Part II" gave rise to the name "Part II". Source: Wikipedia

7. How old was Brad Paisley when he made his first appearance on stage?

From Quiz Brad Paisley

Answer: 12

He got his first guitar, when he was eight. But he never appeared on stage until he was 12, and that was at the Jamboree USA.

8. In what video does a high school reunion remind Brad Paisley of his high school days?

From Quiz Video Voyeur #8: Brad Paisley

Answer: Letter to Me

"Letter to Me" was filmed at John Marshall High School in Glen Dale, West Virginia. Brad sings in an empty gymnasium while scenes of a high school reunion are interspersed in the video. At the end of the video, a home clip is shown with Brad winning an award. This "home clip" was shot in real time of a kid that looked similar to Brad Paisley. When asked about the video, Brad referred to it "as the most personal video I've ever done".

9. In the video for "I'm Gonna Miss Her (The Fishin' Song)", an episode from "The Jerry Springer Show" is shown. What is it entitled?

From Quiz Brad Paisley: The Music Videos

Answer: My Husband Left Me for a Fish!

This song was written by Brad Paisley and Frank Rogers. It was released on February 25, 2002.

10. What is Brad Paisley's fourth album called?

From Quiz Brad Paisley

Answer: Time Well Wasted

"Who Needs Pictures" is Brad Paisley's first album, and "Part Two" is his second album. "Mud on the Tires" is his third album, and "Time Well Wasted" is his fourth album.

11. What is the name of the "American Idol" parody?

From Quiz "Celebrity" by Brad Paisley

Answer: "Celebrity Icon"

Paisley says that you don't really need talent to be famous these days.

12. Jason Alexander appears for the first time in this Brad Paisley video as a man who creates an entirely new identity for himself on a MySpace page. What is the appropriate title for this video?

From Quiz Video Voyeur #8: Brad Paisley

Answer: Online

"Online" has guest stars from Jason Alexander and Estelle Harris to Patrick Wharburton. Taylor Swift and Kelly Pickler act as Brad's backup singers in the video. At the time the video was made, Taylor and Kelly were on tour with Brad. "Online" was the first country music video to reach number one on iTunes. It won the Video of the Year in 2007 at the Country Music Association awards.

13. Whom does the bachelorette pick instead of Brad in the video for "Celebrity"?

From Quiz Brad Paisley: The Music Videos

Answer: Little Jimmy Dickens

The video for "Celebrity" featured Jason Alexander and William Shatner, among others. Both actors later returned for Paisley's music video "Online".

14. What is Brad's middle name?

From Quiz Brad Paisley

Answer: Douglas

His middle name is probably Douglas because his dad's name is Douglas.

15. What stunt is shown in "Scare Tactic," which spoofs "Fear Factor"-type shows?

From Quiz "Celebrity" by Brad Paisley

Answer: Eating worms

In the segment, one of the contestants throws up after trying to survive three minutes eating worms.

16. What video shows Brad Paisley sitting on a bench in a mall waiting for his wife, when he meets an older gentleman who can relate to what he is going through?

From Quiz Video Voyeur #8: Brad Paisley

Answer: Waitin' on a Woman

"Waitin' on a Woman" stars Andy Griffith as an unnamed gentleman who joins Brad on his bench while they wait on their wives. Brad has a one minute scene in the beginning of the video that relates his impatience at Kim who hasn't shown up at the agreed upon spot. The video was shot at Tanger's Outlets in Nags Head, North Carolina. Jim Shea and Peter Tilden directed the music video.

17. In the video for "Whiskey Lullaby", what does the soldier discover when he arrives home?

From Quiz Brad Paisley: The Music Videos

Answer: His wife cheating on him

The song was written by Bill Anderson and Jon Randall. The song was written after Jon Randall's divorce in 1999. Source: Wikipedia

18. What is the gospel song on Brad Paisley's album, "Who Needs Pictures"?

From Quiz Brad Paisley

Answer: In the Garden

"The Sunday Song" isn't a real song done by Brad Paisley, and "Farther Along" and "Old Rugged Cross" are songs on his other albums.

19. What kind of coffee does the customer want?

From Quiz "Celebrity" by Brad Paisley

Answer: Mocha soy latte

The customer at the place acts up and makes a big deal when his order isn't right.

20. Loved ones who have passed on is the subject of this Brad Paisley video. The song is a duet with Dolly Parton. What is the name of this video?

From Quiz Video Voyeur #8: Brad Paisley

Answer: When I Get Where I'm Going

Brad Paisley, Teresa Earnhardt, Michael Reagan, Dolly Parton, Scott Hamilton, John Carter Cash, and Pixar director John Lasseter appear in this Brad Paisley video to show pictures of loved ones that have passed on. Dolly Parton is heard singing the duet with Brad, but never seen until the end of the video as she holds a picture of her grandfather who has passed on. Jim Shea directed this 2005 video.

21. What does the dirty vehicle have written on the windshield in the video for "Mud on the Tires"?

From Quiz Brad Paisley: The Music Videos

Answer: Got Mud? Going Fishing!

"Mud on the Tires" was a track on the album "Mud on the Tires" (2003). The song was released in 2004. There's nothing like driving a brand new truck through huge puddles of mud, also known as "mudding".

22. What car is Paisley shown driving?

From Quiz "Celebrity" by Brad Paisley

Answer: Red Ferrari

One part of the song talks about Paisley crashing a Ferrari on the way to rehab. In the video, the Ferrari is driven 200 miles, much to Shatner's disapproval. According to Paisley, second gear sticks.

23. While heading out to propose to his girlfriend, Brad is witness to a family celebration, a family reunion, and a couple getting married. What is the name of this video that describes why these events happened?

From Quiz Video Voyeur #8: Brad Paisley

Answer: Two People Fell in Love

"Two People Fell in Love" was directed by Deaton-Flanigen Productions. The music video premiered in April 2001.

24. In the video for "The World", what did the little girl take from her older sister?

From Quiz Brad Paisley: The Music Videos

Answer: Brad Paisley CD

"The World" is featured on the album "Time Well Wasted". In the video, the little girl takes this same album from her sister.

25. Finish this line: I get to cry to ____________ when things don't go my way.

From Quiz "Celebrity" by Brad Paisley

Answer: Barbara Walters

The next line goes: I get community service, no matter which law I break.

26. Brad Paisley gives video watchers an inside look at his shows in this video as he leaves Kim to go on tour. In what video does this occur?

From Quiz Video Voyeur #8: Brad Paisley

Answer: She's Everything

A silhouette of Kim is seen as Brad leaves her on the porch to go on tour. Some of his concerts are seen from the crowd's view and from backstage as Brad sings about how important Kim is to him. Scott Scovill directed this 2006 video.

27. What brand-name phone is Brad using in the video for "She's Everything"?

From Quiz Brad Paisley: The Music Videos

Answer: Nokia

"She's Everything" is featured on the album "Time Well Wasted". The song was written by Will Nance and Brad Paisley. This was his seventh song to go to number one! Source: Wikipedia

28. Brad always wanted to work with a certain record company. What company was it?

From Quiz Brad Paisley

Answer: Arista records

In an interview, he said if he had a chance, he would make a record deal with Arista records.

29. At the end of the second verse, who is being spoofed in the video?

From Quiz "Celebrity" by Brad Paisley

Answer: Michael Jackson

In the video, a man in a surgical mask and sunglasses is trying to disguise his two kids with masks.

30. Scenes of real couples reliving their first meeting take center stage in what Brad Paisley video?

From Quiz Video Voyeur #8: Brad Paisley

Answer: Little Moments

"Little Moments" was directed by Jim Shea and Peter Tilden in 2003. Several couple ranging in different ages appear in the video speaking of the first time they met while Brad sings against a blue background. At the end of the video, he and wife Kim Paisley have an unedited scene where she refers to never having done of the lines in the song. The scene ends with Kim accidentally hitting him with her sunglasses. Kim: "I never crashed your truck, ya know." Brad: "Give it time."

This is category 14394
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.