FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Brad Paisley The Music Videos
Quiz about Brad Paisley The Music Videos

Brad Paisley: The Music Videos Quiz


This quiz is to test your knowledge on how closely you pay attention to Mr. Paisley's music videos. Do you? Hope you guys have fun!

A multiple-choice quiz by mansonfan2001. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Brad Paisley

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
274,745
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
269
- -
Question 1 of 15
1. In the video for "Two People Fell in Love", what are the kids throwing around at the family reunion? Hint


Question 2 of 15
2. What is the name of the photo shop at Dollywood in the video for "Wrapped Around"? Hint


Question 3 of 15
3. In the video for "I'm Gonna Miss Her (The Fishin' Song)", an episode from "The Jerry Springer Show" is shown. What is it entitled? Hint


Question 4 of 15
4. Whom does the bachelorette pick instead of Brad in the video for "Celebrity"? Hint


Question 5 of 15
5. In the video for "Whiskey Lullaby", what does the soldier discover when he arrives home? Hint


Question 6 of 15
6. What does the dirty vehicle have written on the windshield in the video for "Mud on the Tires"? Hint


Question 7 of 15
7. In the video for "The World", what did the little girl take from her older sister? Hint


Question 8 of 15
8. What brand-name phone is Brad using in the video for "She's Everything"? Hint


Question 9 of 15
9. In the video for "Online", what is printed on the nerd's blue shirt? Hint


Question 10 of 15
10. What does Brad eat while sitting on the bench in the video for "Waitin' on a Woman"? Hint


Question 11 of 15
11. In the video for "Start a Band", what is the name of the guitar game that the two kids play? Hint


Question 12 of 15
12. In the video for "American Saturday Night", where does the poster say the "American Saturday Night Tour" is? Hint


Question 13 of 15
13. What is the name of the Japanese country band in the video for "Welcome to the Future"? Hint


Question 14 of 15
14. In the video for "Water", what color is the float that Brad is lying upon? Hint


Question 15 of 15
15. In the video for "This Is Country Music", which artist isn't referenced in the list of country singers? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the video for "Two People Fell in Love", what are the kids throwing around at the family reunion?

Answer: a football

This was the first single released from the album "Part II". The album came out in 2001.
2. What is the name of the photo shop at Dollywood in the video for "Wrapped Around"?

Answer: Ashley's Antique Photorium

"Wrapped Around" was a track off the album "Part II". The movie "Father of the Bride Part II" gave rise to the name "Part II".

Source: Wikipedia
3. In the video for "I'm Gonna Miss Her (The Fishin' Song)", an episode from "The Jerry Springer Show" is shown. What is it entitled?

Answer: My Husband Left Me for a Fish!

This song was written by Brad Paisley and Frank Rogers. It was released on February 25, 2002.
4. Whom does the bachelorette pick instead of Brad in the video for "Celebrity"?

Answer: Little Jimmy Dickens

The video for "Celebrity" featured Jason Alexander and William Shatner, among others. Both actors later returned for Paisley's music video "Online".
5. In the video for "Whiskey Lullaby", what does the soldier discover when he arrives home?

Answer: His wife cheating on him

The song was written by Bill Anderson and Jon Randall. The song was written after Jon Randall's divorce in 1999.

Source: Wikipedia
6. What does the dirty vehicle have written on the windshield in the video for "Mud on the Tires"?

Answer: Got Mud? Going Fishing!

"Mud on the Tires" was a track on the album "Mud on the Tires" (2003). The song was released in 2004. There's nothing like driving a brand new truck through huge puddles of mud, also known as "mudding".
7. In the video for "The World", what did the little girl take from her older sister?

Answer: Brad Paisley CD

"The World" is featured on the album "Time Well Wasted". In the video, the little girl takes this same album from her sister.
8. What brand-name phone is Brad using in the video for "She's Everything"?

Answer: Nokia

"She's Everything" is featured on the album "Time Well Wasted". The song was written by Will Nance and Brad Paisley. This was his seventh song to go to number one!

Source: Wikipedia
9. In the video for "Online", what is printed on the nerd's blue shirt?

Answer: Beam Me Up

The line "...go check out Myspace" has sometimes been replaced with "...go check my Facebook page" during concert performances. The song "Online" went to number one on the US Billboard Hot Country Songs chart.
10. What does Brad eat while sitting on the bench in the video for "Waitin' on a Woman"?

Answer: Pizza

In a "Great American Country" interview Brad described working with Andy as a "dream come true". He stated: "It's one of the things I've had on my wish list of things to do...He has influenced my life more than most people that I grew up with - more than most people that I actually knew my whole life" (2008).

Source: gactv.com
11. In the video for "Start a Band", what is the name of the guitar game that the two kids play?

Answer: Guitar Showdown

Unlike most of the songs on the album "Play", "Start a Band" was not an instrumental song. The song was released in 2008.

Source: Wikipedia
12. In the video for "American Saturday Night", where does the poster say the "American Saturday Night Tour" is?

Answer: The Awesome Dome

Even with the title "American Saturday Night", there are a lot of foreign references in the song. For example, the opening lyrics say:

"Whoa whoa
She's got Brazilian leather boots
On the pedal of her German car
Listen to the Beatles singing back in the USSR".
13. What is the name of the Japanese country band in the video for "Welcome to the Future"?

Answer: Charlie Nagatani and the Cannonballs

"Welcome to the Future" was released in 2009. This song was performed at the White House in front of President Barack Obama! Welcome to the future!

Source: Wikipedia
14. In the video for "Water", what color is the float that Brad is lying upon?

Answer: Orange

"Water" is a track off the album "American Saturday Night". The single was produced by Frank Rogers. To me, this song is just about enjoying the hot weather from the comfort of your swimming pool.
15. In the video for "This Is Country Music", which artist isn't referenced in the list of country singers?

Answer: Randy Travis

"This Is Country Music" went to number two on the US Billboard Hot Country Songs chart in 2010. The song was released in December 2010.
Source: Author mansonfan2001

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Video Voyeur #8: Brad Paisley Average
2. "Celebrity" by Brad Paisley Average
3. Brad Paisley Difficult
4. Hole and Courtney Love Average
5. Motor City Madman Average
6. Kelly Osbourne Difficult

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us