FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Music Video Quizzes, Trivia and Puzzles
Music Video Quizzes, Trivia

Music Video Trivia

Music Video Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Other Music

Fun Trivia
43 Music Video quizzes and 500 Music Video trivia questions.
1.
  1980s Music Videos Medley   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Music videos became something of an art form in the 1980s. MTV's annual awards meant that creating a memorable music videos was a must for all hit songs! This quiz remembers ten greats.
Easier, 10 Qns, lordprescott, Jan 20 24
Easier
lordprescott gold member
Jan 20 24
344 plays
2.
  80s Music Videos   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
I'll give you clues about the video, you name the video or artist. Most are from MTV in the 80s.
Average, 20 Qns, saxman4, Jan 14 24
Average
saxman4
Jan 14 24
9562 plays
3.
  I Was Also in the "Ghostbusters" Music Video   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
The theme song for the 1984 film "Ghostbusters" produced a popular music video. This video contained many cameos of people who have appeared on hit singles or in other music videos. This is a matching quiz to celebrate these music video thespians.
Easier, 10 Qns, workisboring, Dec 06 20
Easier
workisboring gold member
Dec 06 20
262 plays
4.
  Music Artists and Classic Videos   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Starting in 1981, MTV changed the face of music by giving it a face, plus a plot or two. See if you can answer these questions about some famous music videos.
Average, 10 Qns, Oddball, Jan 23 02
Average
Oddball
4517 plays
5.
  Video Killed the Sports Star    
Multiple Choice
 10 Qns
The first video to appear on MTV was 'Video Killed the Radio Star' by Buggles, which inspired me to write about music and sports - in this case, football (soccer). This quiz is about footballers who tried their hand at music, or appeared in music videos.
Average, 10 Qns, Kankurette, Jun 27 20
Average
Kankurette gold member
Jun 27 20
232 plays
6.
  MTV's First 20 Videos   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
Remember when MTV actually played music videos? This quiz will test your knowledge of the first 20 videos ever shown on the station, which now broadcasts more reality and pop culture-based shows, aimed at teenagers.
Difficult, 20 Qns, Morrigan716, Dec 31 07
Difficult
Morrigan716 gold member
2525 plays
7.
  The 5 Greatest Music Videos    
Multiple Choice
 5 Qns
Recently VH1 have had a greatest 100 video countdown. In this quiz I describe the top 5 and also tell you the artist. All you have to do is write down the name of the track. Sounds pretty simple!
Average, 5 Qns, dph1619, Mar 31 10
Average
dph1619
7023 plays
8.
  Classic Music Videos    
Multiple Choice
 20 Qns
I will be describing some classic music videos in this quiz. This covers mostly the 80's and 90's. Enjoy this trip down music video memory lane.
Average, 20 Qns, caribbean, Oct 20 05
Average
caribbean
4753 plays
9.
  Videos From 1984   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
1984 was a great year for music videos. I'll give you a description of a video that was released that year and you just guess which one it is. Good luck.
Average, 10 Qns, diamondjim68, Dec 22 10
Average
diamondjim68
1285 plays
10.
  MTV videos and shows    
Multiple Choice
 15 Qns
Test your MTV IQ from the past to the present.
Average, 15 Qns, Yoda, Aug 02 09
Average
Yoda
5785 plays
trivia question Quick Question
What popular song by .38 Special was the thirteenth video played on MTV?

From Quiz "MTV's First 20 Videos"




11.
  MTV Top Ten Videos Of The 1980s    
Multiple Choice
 10 Qns
The 1980s were a great time for music. In October, 1989, there was a Top 100 Videos of the '80s countdown. These are the top 10 videos on that list, counting down from 10-1. Good luck with the quiz.
Average, 10 Qns, diamondjim68, May 06 21
Average
diamondjim68
May 06 21
1557 plays
12.
  80s Music Videos : Part 1    
Multiple Choice
 15 Qns
I am going to give the name of the group or person who sang it. I will then describe the video. These will be 80s Music Videos.
Average, 15 Qns, caribbean, Apr 21 19
Average
caribbean
Apr 21 19
4268 plays
13.
  80S Music Videos 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you watch VH-1 Classic? See if you can remember some of these videos from the '80s.
Tough, 10 Qns, bcgcolts, Jun 21 06
Tough
bcgcolts
5547 plays
14.
  The Music Videos of Michel Gondry   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Alors! A talented, French video director is on the scene! Michel Gondry has made groundbreaking music videos since the 1980s. Would you be able to recognize them? Good luck!
Tough, 10 Qns, kyleisalive, May 07 13
Tough
kyleisalive editor
134 plays
15.
  Videos From 1992    
Multiple Choice
 10 Qns
1992 was a great year for videos. I'll give you a description of a video from that year and you just name the song.
Average, 10 Qns, diamondjim68, Jan 18 11
Average
diamondjim68
542 plays
16.
  Famous Directors Who Directed Music Videos   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The onset of MTV created a new medium for film directors to become involved in. This quiz will challenge you to determine which video was directed by a famous director. Good Luck!
Average, 10 Qns, CrowDad, Dec 13 10
Average
CrowDad
232 plays
17.
  Music Videos From the 1980s    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you watch "VH-1 Classic" or do you just remember a fair few music videos from the 80s? I will describe a video, just give me the name or artist that produced it.
Tough, 10 Qns, sahara1977, Sep 22 09
Tough
sahara1977
1630 plays
18.
  Identify The Video Clip    
Multiple Choice
 10 Qns
'Video Killed The Radio Star', some say. However, lots of wonderful music video clips have been made. I bet you have good memories of them and if you were a regular 80's TV watcher, this is a piece of cake.
Average, 10 Qns, synthy, Aug 11 08
Average
synthy
4711 plays
19.
  Movie Stars In Music Videos    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you sit and watch MTV and MTV2? Do you know which videos different movie stars were in? Then this is the quiz for you!
Tough, 10 Qns, rj211, Nov 20 10
Tough
rj211 gold member
3847 plays
20.
  Music Video Co-stars    
Multiple Choice
 15 Qns
Many TV and Hollyword stars have appeared in music videos, some as cameos and some in bigger roles. How many do you remember ?
Average, 15 Qns, laranko5, Dec 15 16
Average
laranko5
1345 plays
21.
  Identify The Video Clip II    
Multiple Choice
 10 Qns
Another chance to recognize the images on your 80's TV screen.
Average, 10 Qns, synthy, Nov 09 02
Average
synthy
3696 plays
22.
  Which Music Vid Is This?    
Multiple Choice
 20 Qns
I'll describe a music video to you, and all you have to do is tell me the name of the song which it belongs to! All questions are multi-choice. Have fun, and best of luck!
Average, 20 Qns, Bronte, Aug 13 06
Average
Bronte
5623 plays
23.
  Waiter, There's an Actress in My Music Video!    
Multiple Choice
 15 Qns
You would think they had enough to do with acting, movies, T.V, and commercials, but some actresses just can't help themselves. Can you spot the famous cameos in these music videos?
Tough, 15 Qns, bronzeagequeen, Feb 24 11
Tough
bronzeagequeen
430 plays
24.
  80s Music Videos 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Another installment from the VH-1 Classic archives.
Difficult, 10 Qns, bcgcolts, Jun 21 06
Difficult
bcgcolts
3128 plays
25.
  80s Music Videos : Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is another quiz about 80's music videos. This one might be a little more difficult because I am getting down to details about these videos.
Tough, 10 Qns, caribbean, Apr 05 06
Tough
caribbean
1537 plays
26.
  MTV: Just The Music Part    
Multiple Choice
 10 Qns
The questions or answers somehow tie-in with the people, places or things which have been present in music videos.
Very Difficult, 10 Qns, downscope, Mar 30 06
Very Difficult
downscope
622 plays
27.
  My Favourite 10 Music Videos    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz dealing with my ten favourite music videos. There will be a description of each video and you must pick which answer it is.
Tough, 10 Qns, cms13ca, Jan 19 09
Tough
cms13ca
1396 plays
28.
  Guess the Video    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you a hint to which video it is, and you guess it.
Tough, 10 Qns, Slip55, Jul 09 11
Tough
Slip55
2239 plays
29.
  MTV : Keep Your Eye On The Music    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's another quiz about music videos MTV used to play when the network would actually show music videos. Best of luck.
Difficult, 10 Qns, downscope, Sep 22 06
Difficult
downscope
676 plays
30.
  Music Videos Starring Actors/Actresses    
Multiple Choice
 10 Qns
These music videos have some well known actors/actresses; can you guess who they are?
Difficult, 10 Qns, anna31, May 21 08
Difficult
anna31
994 plays
31.
  My Top 10 Favourite Videos    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz recognizing my top ten favorite music videos from 2000-09. Each question will detail the video and what year it was released.
Difficult, 10 Qns, ashleywhttkr, Mar 01 09
Difficult
ashleywhttkr
626 plays
32.
  Celebs In Music Videos 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a second quiz on the famous faces we see in music videos, good luck!
Tough, 10 Qns, Ophelia78, Sep 20 01
Tough
Ophelia78
2278 plays
33.
  Video Mania 2!    
Multiple Choice
 10 Qns
My second quiz about random music videos! Enjoy!
Difficult, 10 Qns, broadwaygrl621, Apr 10 07
Difficult
broadwaygrl621
482 plays
34.
  Early 90s Late Night Videos    
Multiple Choice
 10 Qns
If you watched a lot of Alternative Nation, 120 Min, or Headbangers Ball you should have no problem identifying these songs.
Difficult, 10 Qns, cheeseboy, Jun 08 01
Difficult
cheeseboy
1588 plays
35.
  Celebs In Music Videos 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz on some of the famous faces we've seen in music videos, enjoy.
Difficult, 10 Qns, Ophelia78, Apr 19 04
Difficult
Ophelia78
2951 plays
36.
  What do you know about Music Video Directors?    
Multiple Choice
 5 Qns
If you know your music video directors, this should be easy. All you have to do is know who directed the music videos.
Difficult, 5 Qns, loudoggydogg, Sep 27 02
Difficult
loudoggydogg
362 plays
37.
  Hardcore MusicVideo Fan Quiz    
Multiple Choice
 20 Qns
The brainchild of 'hardcore music fan quiz'. Take a stab at it.
Very Difficult, 20 Qns, JONrulz15, Aug 04 08
Very Difficult
JONrulz15
1334 plays
38.
  Video Mania!    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a mixture of different questions about many sorts of music videos. Enjoy!
Difficult, 15 Qns, broadwaygrl621, Dec 11 06
Difficult
broadwaygrl621
576 plays
39.
  Music Videos    
Multiple Choice
 10 Qns
See if you can identify which song these music videos belong to!
Average, 10 Qns, Simba1, Dec 16 09
Average
Simba1
4013 plays
40.
  Music Videos Part 1    
Multiple Choice
 15 Qns
Ok, so we all know that song when heard on the radio, but how good are we at naming the video?? Muuhahaha...good luck!
Difficult, 15 Qns, House42, Mar 24 07
Difficult
House42
2416 plays
41.
  Stars in Music Videos    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about actors in music videos. Have fun!...
Difficult, 10 Qns, justinkcase, Feb 02 04
Difficult
justinkcase
896 plays
42.
  Music Video Observation    
Multiple Choice
 10 Qns
This is just a quick quiz to see how observant you are when watching music videos from the past couple of years.
Difficult, 10 Qns, jack_torrance, Feb 02 04
Difficult
jack_torrance
573 plays
43.
  CMT Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
If you watch CMT and pay any attention at all to the videos, this should be easy.
Very Difficult, 10 Qns, PeachyPie, Feb 18 18
Very Difficult
PeachyPie
Feb 18 18
1201 plays

Music Video Trivia Questions

1. Ranking Number One on MTV's top music video countdown of the 1980s is Michael Jackson's "Thriller". Spoofing horror films, with what spooky creature does Michael dance?

From Quiz
1980s Music Videos Medley

Answer: Zombies

The music video begins with Michael and his girlfriend watching a horror film, but then it somehow transitions to real life! Perhaps the best part of the video is the final seconds, as Michael appears to be not as human as he seems. The MTV's countdown of the best music videos of the 1980s was broadcast in 1989. In the MTV Music Video Awards (MVAs) of 1984, the video won three awards: Best Overall Performance in a Video, Viewer's Choice, and Best Choreography in a Video.

2. When Middlesbrough and Chelsea faced each other in the 1997 FA Cup final, Suggs sang Chelsea's FA Cup song, 'Blue Day'. Who did the Middlesbrough squad team up with for their song, 'Let's Dance'?

From Quiz Video Killed the Sports Star

Answer: Chris Rea

Both Chris Rea and the comedian Bob Mortimer, who also appeared in the video, are fans of Middlesbrough. Mortimer wrote a new set of lyrics for the song, and the squad and Rea sang on the chorus. Midfielder Juninho - who caused something of a stir when he was signed in 1995, as Brazilian footballers were a rarity in the UK back then - speaks at the beginning of the song, and several players show off their dodgy dance moves in the video. Chelsea went on to win the final 2-0 that year.

3. In Genesis' "Land of Confusion" video, what famous couple were featured as caricatures?

From Quiz MTV Top Ten Videos Of The 1980s

Answer: Ronald and Nancy Reagan

"Land of Confusion" was from Genesis' 1986 album, "Invisible Touch". It was released in late 1986. The video was immensely popular on MTV but was considered controversial due to its portrayal as then President Ronald Reagan coming off as an incompetent buffoon.

4. Which vamp-busting actress featured in the Stone Temple Pilots 'Sour Girl' music video?

From Quiz Waiter, There's an Actress in My Music Video!

Answer: Sarah Michelle Gellar

Stone Temple Pilots lead singer Scott Weiland was a big fan of 'Buffy the Vampire Slayer'. He personally requested Sarah Michelle Gellar for the role in the 'Sour Girl' video.

5. This video features a wedding which is distracted by rain and the bride ends up dying.

From Quiz Videos From 1992

Answer: November Rain

'November Rain' was by Guns n'Roses. The video was a continuation of their previously bizarre video 'Don't Cry'; both songs were released on their 1991 'Use Your Illusion' single. The inconsistencies of both videos were explained in their 1993 video 'Estranged'.

6. Which video won Best Video of the Year at the 1984 Video Music Awards?

From Quiz Videos From 1984

Answer: You Might Think

'You Might Think' was by the rock group The Cars. The video centered around singer Ric Ocasek and model Susan Gallagher. This was also one of the first videos to use computer graphics. 'You Might Think' also won several other awards, including best special effects and most innovative. The Cars had two other popular videos in 1984, including 'Magic' and 'Drive'.

7. Number 10. 2003. This video was shot in black and white in the second largest city in Spain, Barcelona.

From Quiz My Top 10 Favourite Videos

Answer: Evanescence - "My Immortal"

Evanescence's "My Immortal" is a soft breakup ballad utilizing slow piano key strikes. It eventually turns into a rock ballad by the end.

8. Which actor was seen in the Bangles' 1985 music video "Going Down to Liverpool"?

From Quiz Music Videos Starring Actors/Actresses

Answer: Leonard Nimoy

Leonard was nominated three times for his role in "Star Trek" as the half Vulcan, and also directed the video for this Bangles hit.

9. The first video shown on MTV hardly needs an introduction. What was the name of the song of the very appropriate first video by the British New Wave band?

From Quiz MTV's First 20 Videos

Answer: Video Killed the Radio Star

The Buggles were a British New Wave band formed in Stockport, Cheshire in 1977, consisting of Trevor Horn, Geoff Downes, and Bruce Woolley. The name The Buggles was said to be chosen by Horn, who said it was the most disgusting name he could think of at the time. It has also been said that the name was chosen as a joke between Horn and Downes and was actually a pun of The Beatles. "Video Killed the Radio Star", from the album "The Age of Plastic", was their first song, released in 1979. It only spent one week at number one on the UK charts. The video, directed by Russell Mulachy, went down in history as the first video played on MTV on August 1, 1981.

10. From what year is the comic book Andy is reading in "This Ain't a Scene, It's an Arms Race"? (Fall Out Boy)

From Quiz Video Mania 2!

Answer: 2006

In this video, we see a magazine cover saying that Fall Out Boy has signed with hip-hop producers. As they record, the people in the room make fun of them, but as the song goes on, they come to enjoy the music. Unfortunately, during a Joe's famous 360 spin, a man's glass bottle containing an achoholic drink is broken. Another magazine cover appears, revealing that Fall Out Boy has ended its ties with hip-hop. After, we see Pete in photo shoot. The photographer grabs a cell phone and begins to photograph the bassist. He instructs him to remove his clothing, with Pete looking quite confused. Yet another magazine appears, claiming that "Petey's unit" was exposed on the web. Three girls are then seen looking at the Pete's nude photos, which is a joke about the nude photos of Pete that REALLY were leaked onto the web. Then, we see the boys getting out of a car to go to a fancy party, but not without Andy stuffing his pants! The final magazine cover is shown, which is of Andy making "a HUGE splash!" Inbetween these scenes, there is a wild party at a hotel, at which Pete gets flung out of a window. At his funeral, Patrick sings while Seth Green and Michelle Trahctenburg cry, the girl from "Grand Theft Autumn/Where is Your Boy?" dances, Pete's "Dance, Dance" date kisses the guy with the antlers from "Sugar, We're Goin Down", William Beckett (the evil vampire from "A Little Less Sixteen Candles, A Little More "Touch Me"") sings along, the MTV Moonman Fall Out Boy won for "Dance, Dance" does hip-hop, and Joe performs a Guns 'N' Roses tribute on top of the coffin. Suddenly, Pete pops up out of the coffin, but then is seen sitting up in bed in 2003 while Andy reads a 2006 comic book. Andy asks if it was nightmares that awoke him, which is a reminder of the nightmares Pete had as a child. After realizing they are late for something, Patrick and Joe are woken up. They run out and then perform at a concert where everyone knows the song, although it is supossedly 2003. Pete then jumps into the audience, causing an actual injury!

11. In "Lying is the Most Fun a Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off" by Panic! at the Disco, on what hand does the girl wear the diamond bracelet?

From Quiz Video Mania!

Answer: she doesn't wear a diamond bracelet

The woman wears a pearl bracelet on her right hand. The music video's storyline is that the fishtanks represent their lives, and the fish represent a relationship that they've had. It takes place in the 1950's. When the girl's boyfriend finds that there is another fish in the fishtank, he commits suicide. Looking back on the memories, the woman realizes that she'd rather be with him than anyone else, so she breaks her tank too. This represents starting fresh. They are carried off to the ocean by the band members, beginning a new life with just each other and no peer pressure.

12. What is the woman doing at the beginning of the video "Do You Believe In Love?" by Huey Lewis And The News?

From Quiz MTV : Keep Your Eye On The Music

Answer: Sleeping

The very start of the video featured a woman sleeping in bed while lead vocalist Huey Lewis was singing the song. In a later scene, the entire band were in bed with her but she was still asleep. Towards the end of the video she was in the kitchen drinking coffee while the band performed standing around the table. She never noticed them. This song from the 1983 album "Sports" started out with the line, "I was walkin' down a one way street, just a-hopin', for a chance to meet". The 1978 Electric Light Orchestra song "Sweet Talkin' Woman" included lyrics which were practically identical.

13. Which Rolling Stones video featured the band in a tent filled with soap suds?

From Quiz MTV: Just The Music Part

Answer: It's Only Rock And Roll

The band made this video before there were channels specializing in music videos. In the early days of music, artists would film a clip to promote their songs or albums but they were rarely seen. In an interview on the Rolling Stones video called "25 X 5", singer Mick Jagger said they thought it would be fun to fill the tent with soap suds while they performed "It's Only Rock And Roll". However, they never realized that drummer Charlie Watts would be sitting through the entire shoot. The soap suds covered him and his drum kit completely.

14. A soundtrack to a 1984 film. A girl enters her house to see moving furniture and the lead singer. Includes some famous faces shouting the title of the song throughout the video.

From Quiz Music Videos From the 1980s

Answer: Ghostbusters

"Ghostbusters" was performed by Ray Parker Jr. Ray co-wrote songs for Chaka Khan (the number one in 1974, "You Got the Love") and Barry White ("You See the Trouble With Me" in 1976). Ghostbusters was released in 1984 and starred Dan Akroyd ("Crossroads" and "The Coneheads") and Bill Murray ("Charlie's Angels" and "Lost in Translation"). A sequel was released in 1989.

15. What is the name on the street sign that Noel Gallagher sings beside in the Oasis video for 'Little By Little'?

From Quiz Music Video Observation

Answer: Heathen Street

'The Full Monty' actor Robert Carlyle appears in the video.

16. What famous figure was in the Tracey Ullman video, "They Don't Know About Us"?

From Quiz Stars in Music Videos

Answer: Paul McCartney

It's interseting that Tracey Ullman had a (pretty decent) singing career before "The Tracey Ullman Show".

17. Who appeared as a corpse carried around by Tom Petty in his video for "Last Dance With Mary Jane " ?

From Quiz Music Video Co-stars

Answer: Kim Basinger

Long before her Academy Award in "LA Confidential", Kim was seen being carried, then thrown off a cliff by Tom Petty

18. Which diva has a small cameo in Whitney Houston's "How Will I Know" video?

From Quiz 80s Music Videos : Part 2

Answer: Aretha Franklin

Aretha Franklin can be seen near the end of this video. It shows Whitney looking at a screen and it shows Aretha singing one of her hits.

19. This video is from an all-girl band, but in this one the are dressed as guys for the most part, and features a "brat-packer".

From Quiz 80s Music Videos 2

Answer: "Turn To You" by The Go-Go's

Taken from their album "Talk Show", the brat packer in the video is Rob Lowe.

20. This video from a one-hit wonder group features the female lead singer in a leotard, running through tight hallways and playing the sax.

From Quiz 80S Music Videos 1

Answer: "Harden My Heart" by Quarterflash

Quarterflash was from the Great Northwest and was originally known as Seafood Mama.

21. This video takes place in a factory where CD's are being made.

From Quiz Guess the Video

Answer: Soul Asylum - "Misery"

The CD's were called "Misery".

22. There are five guys in an airport. They can't get a flight home so decide to go for a walk. They walk along a street and sing on a cliff top. Which song and band does this music video belong to?

From Quiz Music Videos

Answer: Westlife "My Love"

"My Love" was recorded in Ireland, Westlife's home country!

23. Who directed the System Of A Down video for "Chop Suey"?

From Quiz Music Video Directors

Answer: Marcos Seiga

Marcos Siega actually got System Of A Down fans to come in and be the crowd for the performance, as he also did with Papa Roach's video for "Last Resort". Marcos Siega has directed several wonderful videos, including Blink 182's "What's My Age Again" and "All The Small Things"; Weezer's "Island in the Sun", "Dope Nose", and "Keep Fishing"; TRUSTcompany's "Downfall"; Kelly Osbourne's debut video for "Papa Don't Preach", and Hoobastank's "Crawling in the Dark".

24. This video starts with a man playing bottles in the desert.

From Quiz Identify The Video Clip II

Answer: Men At Work in "Down Under"

These guys come from Australia. The hit was in 1981.

25. ZZ Top: Two men with long beards and one without encounter pretty girls at a gas station. It has a young lady who works in a shoe store and they give her a makeover so she won't be pushed around anymore.

From Quiz 80s Music Videos : Part 1

Answer: Legs

ZZ Top always drove those flashy cars. Billy Gibbons, Frank Beard, and Dusty Hill. Of those three, Frank Beard did not have one. "Sharp Dressed Man" and "Sleeping Bag" were their other hits. "Violator" was an album, as was "Eliminator".

26. A motorcyle crashing through a stained glass window - a ring being pushed forcefully onto a woman's finger - sneering, leather-clad singer has white, spiked hair. What's the video?

From Quiz 80s Music Videos

Answer: White Wedding

Billy Idol's breakthrough. He made the transition from punk rocker in the band "Generation X" to an MTV pop star. I saw him in concert back then and had as much fun people watching as watching the show! Lotsa 'punks' with some wild hair and safety pins, etc.

27. This guy becomes a werecat and a zombie!

From Quiz Identify The Video Clip

Answer: Michael Jackson in 'Thriller'

Everyone was warned: 'Don't let your kids watch this clip'. And yet, every kid saw it!

28. The band stay the night in a haunted house and dream that they turn into a mummy, a werewolf and other spooky creatures. What is the song?

From Quiz Which Music Vid Is This?

Answer: 'Everybody'

By the Backstreet Boys.

29. What video featured a comic strip-like atmosphere and angry auto mechanics?

From Quiz Classic Music Videos

Answer: Take On Me

One of my favorite videos of all time.

30. Inside a large Bedouin tent in the desert, Motley Crue tells of the rise and fall of a drug kingpin:

From Quiz Music Artists and Classic Videos

Answer: Dr. Feelgood

'Dr Feelgood' was the title cut from the Crue's 1989 album.

This is category 1792
Last Updated Apr 13 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.