FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Pantera Quizzes, Trivia and Puzzles
Pantera Quizzes, Trivia

Pantera Trivia

Pantera Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
8 Pantera quizzes and 80 Pantera trivia questions.
1.
  Pantera Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the band Pantera.
Average, 10 Qns, TheDeadly1, Apr 05 10
Average
TheDeadly1
4496 plays
2.
  Pantera Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
Finish the lyrics to these songs from the best metal band ever, Pantera. This will be easy for Pantera fans.
Average, 10 Qns, baumsquad, Jul 26 09
Average
baumsquad
2131 plays
3.
  Pantera Lyrics!   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
If you know Pantera lyrics, this quiz is for you.
Tough, 10 Qns, black_death, Jul 29 14
Tough
black_death
1491 plays
4.
  The band Pantera   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
See how well you know Pantera. Some questions may be easier than others but there will be a few head scratchers. Enjoy!
Tough, 10 Qns, puremetalhead, Jul 09 14
Tough
puremetalhead
712 plays
5.
  Dimebag Darrell, the God of Riffs    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the life of one of the greatest guitarists of all time, Darrell Abbott, better known as Dimebag Darrell. Rest in Peace Dime.
Tough, 10 Qns, markinzon, Feb 25 21
Tough
markinzon
Feb 25 21
171 plays
6.
  RevolutionsCreation    
Multiple Choice
 10 Qns
For those southern metal shredders, this is a test. See if you know Pantera as well as you think you do.
Tough, 10 Qns, sonofpanteracfh, Nov 25 06
Tough
sonofpanteracfh
2158 plays
7.
  Dimebag Darrell    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the late great Darrell Lance Abbott.
Tough, 10 Qns, Beaverly, Dec 15 18
Tough
Beaverly
Dec 15 18
277 plays
8.
  Pantera: Glam, Groove, Both or Neither    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you a statement or ask a question and you have to decide if it's true for Pantera's "glam" era ('83-'89) or for the groove era ('90-2001) or for both or neither.
Difficult, 10 Qns, markinzon, Feb 02 21
Difficult
markinzon
Feb 02 21
112 plays
trivia question Quick Question
What is the name of the security guard that the band liked to hang out with and included him in their home videos?

From Quiz "The band Pantera"




Related Topics
  Heavy Metal [Music] (283 quizzes)


Pantera Trivia Questions

1. Dimebag formed Pantera with his brother Vinnie Paul and who else?

From Quiz
Dimebag Darrell, the God of Riffs

Answer: No one. Pantera was his and Vinnie's band

He formed the band with his brother Vinne Paul. Dimebag was only fifteen years old when they formed Pantera. Pantera released their debut album in 1983, called "Metal Magic", with Terry Glaze on vocals. In 1986, Phil Anselmo joined the band to replace Terry Glaze. The rest of the Pantera albums were released with him.

2. In which era was Darrell Abbott credited on albums as "Diamond Darrell"?

From Quiz Pantera: Glam, Groove, Both or Neither

Answer: Both

Darrell Abbott or best known as Dimebag Darell, was the guitarist of Pantera. He and his brother, Vinne Paul were the funders of Pantera. He was credited under this name from their debute album "Metal Magic", until their seventh album, the 1994 "Far Beyond Driven". That was the first album where he was mentioned as Dimebag Darrell.

3. Where was Dimebag born?

From Quiz Dimebag Darrell

Answer: Ennis, Texas

Ennis, Texas was the birthplace of Darrell Lance Abbott on August 20, 1966 to Jerry and Carolyn Abbott.

4. What is the very well known phrase said by Dimebag Darrell?

From Quiz The band Pantera

Answer: Getcha Pull

Dimebag said this a number of times in the "Dimevision" DVD and throughout his whole life. It was like his own special catch phrase.

5. What song do these lyrics belong to: "Orphaned to the dope and drinks, I learned my lessons, somehow, from you."?

From Quiz Pantera Lyrics!

Answer: 25 Years

The song "25 Years" appears on the album "Far Beyond Driven". The song is probably about Phil Anselmo's family life when he was a child.

6. "I ask you, please just give us..."

From Quiz Pantera Lyrics

Answer: 5 minutes alone

"5 Minutes Alone" is a song off the album "Far Beyond Driven", which was released in early 1994.

7. Which two band members are brothers?

From Quiz Pantera Quiz

Answer: Dimebag and Vinnie

Dimebag (Darrell Lance Abbott) and Vinnie (Vincent Paul Abbott) are brothers. Both were born in Dallas, TX.

8. In 1989, what well-known metal band invited the then, Diamond Darrell, to take the place of former guitarist, Jeff Young?

From Quiz RevolutionsCreation

Answer: Megadeth

Good thing he declined. Although Megadeth Rocks as well.

9. How was Darrell Abbott credited on Pantera albums, before "Dimebag Darrell"?

From Quiz Dimebag Darrell, the God of Riffs

Answer: Diamond Darrell

He had been called Diamond Darrell since their debut album, "Metal Magic", but he changed it to Dimebag Darrell in 1994, and "Far Beyond Driven" was the first album where he was credited as Dimebag Darrell.

10. Which era has the song "Die Young"?

From Quiz Pantera: Glam, Groove, Both or Neither

Answer: Neither

Pantera never made a song called "Die Young". "Die Young" was a Black Sabbath song off of their ninth album and the first to feature Ronnie James Dio on vocals, instead of Ozzy Osbourne, "Heaven and Hell".

11. How did Dimebag Darrel come across his first Dean ML?

From Quiz Dimebag Darrell

Answer: He was awarded it by The Agora Ballroom after winning a series of local guitar competitions

He was awarded it after winning numerous local guitar competitions. He then sold it to Buddy Blaze, who gave it Dimebag's signature lighting bolt paint job and then gave it back to him years later

12. While being interviewed on a German TV program, Phil Anselmo stated that he got in trouble in Europe for refering to Pantera as another well known band. What was that band?

From Quiz The band Pantera

Answer: Saxon

After playing the show, while he was saying goodnight to the crowd, Phil said "Thank you, we're Saxon". This made the crowd angry, and resulted in the band getting in trouble.

13. "Reverend he turned to me, without..."

From Quiz Pantera Lyrics

Answer: A tear in his eye

"Cemetery Gates" is one of Pantera's few "slow" songs and appears on the 1990 release "Cowboys From Hell" and the soundtrack to the movie "Demon Night".

14. What year was the album "Cowboys from Hell" released?

From Quiz Pantera Quiz

Answer: 1990

"Cowboys from Hell" was released in the year 1990 and includes songs like "Cowboys from Hell", "Domination", and "Cemetary Gates".

15. What movie did Pantera guitarist Dimebag Darrell compose the song 'Caged in a Rage' for?

From Quiz RevolutionsCreation

Answer: 'Supercop'

Good song. Dimebag tears it up.

16. Which band asked Darrell in 1988 to join them?

From Quiz Dimebag Darrell, the God of Riffs

Answer: Megadeth

ave Mustaine asked him to join them in 1988. He heard of Pantera from Dave Ellefson's (Megadeth's bassist) girlfriend, who was a friend of the members of Pantera. Dave Mustaine asked Dimebag to join them as a guitarist, but he said he agreed only if he can bring his brother, Vinnie Paul to be the drummer. Dave Mustaine rejected it because he had already hired Nick Menza as a drummer. "I actually called him up and asked him to play in Megadeth," Mustaine told the Tampa Bay Times in a 2019 interview. "Fate would have completely changed if I would have called him before I called Nick Menza. I said, "Hey, Darrell, I'm looking for a guitar player." And he goes, "Can I bring my brother?" And I went, "Who's your brother?" He goes, "Vinnie Paul! Don't you know Vinnie Paul?"

17. Which era has albums which had front covers feature a picture of the band members?

From Quiz Pantera: Glam, Groove, Both or Neither

Answer: Both

Both era has albums with the members on the front cover. The first album cover like this was their second album, the 1984 "Project in the Jungle". This album was one of the three albums which had Terry Glaze on vocals. Dimebag Darrell was only seventeen during the recording of the album. The second album with the members on the cover art was "Power Metal", which was the first album to feature Phil Anselmo on vocals. It was released in 1988 and the cover art was a picture of the members. The third and last album featuring the members on the cover art was one of their most famous albums, the 1990 "Cowboys from Hell". The cover art features pictures of the band members in a pub.

18. When did Dimebag Darrell form Pantera?

From Quiz Dimebag Darrell

Answer: 1981

1981 was the year that he formed Pantera, but it wasn't until Phil Anselmo replaced original singer Terry Glaze that the Pantera we now know was born.

19. On the Pantera home video, which band member said "I can't wait to get back on the road"?

From Quiz The band Pantera

Answer: Rex

Rex never liked being in front of the camera, so this was one of the more memorable things he said on the video. He was not included in much of the band's home videos.

20. What song are these lyrics from: "Run your mouth when I'm not around, it's easy to achieve. You cry to weak friends that sympathize."?

From Quiz Pantera Lyrics!

Answer: Walk

The song "Walk" appears on the album "Vulgar Display Of Power". It is one of their most popular tunes.

21. "For your sacred sow is left..."

From Quiz Pantera Lyrics

Answer: Slaughtered

"Slaughtered" is my favorite song off of the "Far Beyond Driven" CD.

22. Which two Pantera members are part of a side project band called "Down"?

From Quiz Pantera Quiz

Answer: Phil and Rex

Rex is the only member in that band not from New Orleans, LA.

23. How many members of Pantera are partners in the ownership of the Dallas, Texas strip-joint, The Clubhouse?

From Quiz RevolutionsCreation

Answer: 3 & three

Nice club, go if you have the chance.

24. How old was Dimebag during the recording of Pantera's debut album, "Metal Magic"?

From Quiz Dimebag Darrell, the God of Riffs

Answer: Sixteen

He was only sixteen when they recorded it and his brother Vinnie was nineteen. "Metal Magic" was recorded in 1982 and Dimebag Darrell was born in 1966. The album was followed by the 1984 "Projects in the Jungle" and the 1985 "I Am the Night". These three albums were the only ones with Terry Glaze on vocals and they are often mislabeled as glam metal, but in fact they are more like normal heavy metal.

25. Pantera performed on the "Monsters of Rock" festival.

From Quiz Pantera: Glam, Groove, Both or Neither

Answer: Groove era

They performed on "Monsters of Rock" in 1991, in Moscow and in 1992, in Italy. This show was one of Pantera's first big gigs. They performed the songs "Hollow", "Domination", "Mouth for War", "Rise", "This Love" and "Cowboys from Hell".

26. Dimebag once said: 'If there was no ___________ there would have been no Dimebag'.

From Quiz Dimebag Darrell

Answer: Ace Frehley

Dimebag tattooed Ace's face on his chest and had his signature tattooed on him.

27. What is the name of Dimebag's book presented by the magazine "Guitar World"?

From Quiz Pantera Quiz

Answer: Riffer Maddness

"Riffer Maddness" teaches patterns and techniques that have driven Pantera to become one of the most successful heavy bands in rock history.

28. Who is Dimebag's guitar idol?

From Quiz RevolutionsCreation

Answer: Ace Frehley

29. What was Dimebag's signature phrase?

From Quiz Dimebag Darrell, the God of Riffs

Answer: Getcha pull

He had been saying it all his life and numerous times in the "Dimevision" DVD. Nobody knows where it came from.

This is category 1748
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.