FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Pet Shop Boys Quizzes, Trivia and Puzzles
Pet Shop Boys Quizzes, Trivia

Pet Shop Boys Trivia

Pet Shop Boys Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
7 quizzes and 80 trivia questions.
1.
  PSB Lyrics With A Twist   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz about the Pet Shop Boys' lyrics, but a bit different from usual! I give you a version of the lyric to a song in formal English, and you have to decide which of the four songs I am trying to give you a clue to.
Average, 15 Qns, so_it_goes, Sep 17 05
Average
so_it_goes
531 plays
2.
  Songs of the Pet Shop Boys   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The duo of Neil Tennant and Chris Lowe are known for their witty and energetic electronic music. Can you answer these questions about the group's lyrics and themes?
Tough, 10 Qns, neon000, Dec 21 06
Tough
neon000 gold member
681 plays
3.
  Pet Shop Boys    
Multiple Choice
 10 Qns
General knowledge Pet Shop Boys quiz - not too taxing for the fans.
Tough, 10 Qns, mlodziak, Jan 01 09
Tough
mlodziak
635 plays
4.
  Pet Shop Boys medium quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my quiz all about the Pet Shop Boys.
Average, 10 Qns, gembee, Apr 21 20
Average
gembee
Apr 21 20
511 plays
5.
  Pet Shop Boys Song Facts    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about Pet Shop Boys, one of my all time favorite bands...Let's see how familiar you are with the Boys' music--predominantly facts, that is. Good luck!
Difficult, 10 Qns, player10, Feb 05 10
Difficult
player10
261 plays
6.
  Pet Shop Boys References    
Multiple Choice
 10 Qns
The Pet Shop Boys have been known to insert literate and witty references in their songs. Can you identify them?
Tough, 10 Qns, depeche_girl, Jul 29 09
Tough
depeche_girl
285 plays
7.
  Think You Know the Pet Shop Boys?    
Multiple Choice
 15 Qns
Think you know the Pet Shop Boys really well? Think again. Take this quiz to test your knowledge of the electric pop duo.
Tough, 15 Qns, McrLove, Aug 22 21
Tough
McrLove
Aug 22 21
257 plays
trivia question Quick Question
Who did the Boys work with on their album 'Yes'?

From Quiz "Think You Know the Pet Shop Boys?"





Pet Shop Boys Trivia Questions

1. Which city name fits in the following lyrics? "Don't give me all your northern pain, Don't sell me _______ in the rain."

From Quiz
Pet Shop Boys Song Facts

Answer: New York

The lyrics are from the song "The Way it Used to Be". The song was found on their "Yes" album, released in 2009. The song "King of Rome" was another track on the album.

2. What was the duo's second single after 'West End Girls', in the UK?

From Quiz Think You Know the Pet Shop Boys?

Answer: Love Comes Quickly

'Love Comes Quickly' charted at a disappointing number 19 in the UK.

3. What was the Pet Shop boys first number 1 single called?

From Quiz Pet Shop Boys medium quiz

Answer: West End Girls

"West End Girls" was number 1 in the UK single charts for 2 weeks.

4. Despite its fanciful title, this song was actually a moving lament for victims of the AIDS epidemic. Which one is it?

From Quiz Songs of the Pet Shop Boys

Answer: Dreaming of the Queen

"There were no more lovers left alive, no one had survived," went the melancholy chorus.

5. "We're lying in the gutter but we're looking at the stars" Whose quote did they paraphrase in this lyric?

From Quiz Pet Shop Boys References

Answer: Oscar Wilde

The quote was a quote from Oscar Wilde's "Lady Windermere's Fan". The actual quote was, "We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars".

6. Name the early hit where the Boys suggest that "on occasions, it would be preferable for one's life to be extinguished, seeing that a firearm is in one's possession and is aimed in the direction of a part of the anatomy."

From Quiz PSB Lyrics With A Twist

Answer: West End Girls

"Sometimes, you're better off dead/There's a gun in your hand and it's pointing at your head." Massive hit from 'Please'.

7. A very nice enumeration dating back to 1995: "Passion, love, sex, money, violence, religion, _______ and death." What word fills the Pet Shop Boys' lyric?

From Quiz Pet Shop Boys Song Facts

Answer: injustice

"Paninaro '95" was one of their hits from "Alternative". The '95 version had a slight change of lyrics, a much more dynamic rhythm, and a brand new clip. They actually burnt an Armani suit in the clip!

8. What was the running theme in the Pet Shop Boys' albums?

From Quiz Think You Know the Pet Shop Boys?

Answer: One word album titles

The one word album title theme has ran all the way through all their albums. Titles include 'Please', 'Yes', 'Fundamental', and 'Behaviour'.

9. Finish the lyrics 'I've got the brains you've got the looks...'

From Quiz Pet Shop Boys medium quiz

Answer: lets make lots of money

"Opportunities (Lets Make Lots of Money)" didn't make the top 40 in the UK when it was first released in 1985. However when it was re-released in 1986 it made it to number 11.

10. In live performances, singer Neil Tennant introduced this one, "And now, for some country music!" What song was he talking about?

From Quiz Songs of the Pet Shop Boys

Answer: You Only Tell Me You Love Me When You're Drunk

It's a poignant story told in funny lyrics, and the title is a full sentence. Maybe he's right?

11. "A famous writer in the nineteen-twenties" Which writer are the Boys referencing to in this song, "Being Boring"?

From Quiz Pet Shop Boys References

Answer: F. Scott Fitzgerald

Although the song also references his wife, Zelda, the answer is Scott Fitzgerald.

12. Which song begged, "please excuse me, Heavenly Creator, as I attempted to avoid that behaviour"?

From Quiz PSB Lyrics With A Twist

Answer: It's A Sin

"Father forgive me/I tried not to do it." An influential video accompanied this Number One song taken from 'Actually'.

13. What was the Pet Shop Boy's last UK No.1 in the 20th Century?

From Quiz Pet Shop Boys

Answer: 'Heart'

'Heart' reached No.1 in 1988, 'West End Girls' was No.1 in October 1985, 'It's A Sin' was No.1 in June 1987 and 'Go West' made No.2 in September 1993.

14. Where did Neil Tennant and Chris Lowe meet?

From Quiz Think You Know the Pet Shop Boys?

Answer: Electrical shop

According to "Smash Hits" magazine, Neil Tennant met up with Chris Lowe in an electrical store where Neil was looking for some pieces for a keyboard and got chatting to Chris. Why? No-one knows.

15. What was special about the 'Very' CD version of the album?

From Quiz Pet Shop Boys medium quiz

Answer: It was moulded orange with dimples

The CD cover was orange with dimples on it, the first ever moulded the first of its kind.

16. This song made fun of U.K. Prime Minister Tony Blair for his support of U.S. President George Bush in the war in Iraq. What was the title?

From Quiz Songs of the Pet Shop Boys

Answer: I'm With Stupid

The harsh satire compared the political climate to an ill-fated affair.

17. "...and Debussy to a disco beat" Who, along with Debussy, is referenced here?

From Quiz Pet Shop Boys References

Answer: Che Guevara

Che Guevara was a Cuban revolutionary; Debussy was a classical music composer.

18. This song noted that "the person referred to previously at no time made an effort to throw a glance your way." What was it?

From Quiz PSB Lyrics With A Twist

Answer: Later Tonight

"That boy never cast a look in your direction." Wonderfully atmospheric song from 'Please', the first song performed live by them (on 'The Old Grey Whistle Test', I seem to remember).

19. What was the first song to be released from the 'Very' LP?

From Quiz Pet Shop Boys

Answer: 'Can You Forgive Her?'

'Can You Forgive Her?' (06/93), 'Go West' (09/93), 'Liberation' (04/94), 'Yesterday When I Was Mad' (08/94)

20. The blond-haired kid that appears in the "New York City Boy" video appears in another of the Pet Shop Boys' clips. What is the name of the clip? (Hint: in this video, he wears no shirt).

From Quiz Pet Shop Boys Song Facts

Answer: I Get Along/E-Mail

"I Get Along" starts with the image of the blond-haired boy running half naked in a garden. You can see him getting ready to hit the streets and gazing at the "hardware at the latest deal" in "New York City Boy".

21. What was the name of the single on 'Please' that had a mathematical title?

From Quiz Think You Know the Pet Shop Boys?

Answer: 2 Divided By 0

The song was notable for being a little bit odd.

22. What was the name of the song the Pet Shop Boys released for charity?

From Quiz Pet Shop Boys medium quiz

Answer: Absolutely Fabulous

Both Jennifer Saunders and Joanna Lumley from the TV 'Absolutely Fabulous' series were in the video.

23. This song was described by Neil Tennant as depicting "a conversation between a reasonable person and a fascist," and by Chris Lowe as one of his least favorite songs of the group. To which track did they both refer?

From Quiz Songs of the Pet Shop Boys

Answer: The Sound of the Atom Splitting

The song appears on the b-sides compilation, "Alternative." Their comments are in the liner notes.

24. "To feast with panthers every night" This quote from "Jack the Lad" references Oscar Wilde. Which work is it from?

From Quiz Pet Shop Boys References

Answer: De Profundis

Oscar Wilde's apologia to Lord Afred Douglas was De Profundis. In it, Wilde describes his life; "It was like feasting with panthers. The danger was half the excitement."

25. Who released a cover version of 'West End Girls' in the early 90's?

From Quiz Pet Shop Boys

Answer: East 17

I believe the song featured on their debut album.. but I don't know much about East 17...

26. In which city was Chris Lowe born?

From Quiz Think You Know the Pet Shop Boys?

Answer: Blackpool

Chris was born in Blackpool and Neil was born in Newcastle.

27. Which Blur song did the Pet Shop Boys cover in 1994?

From Quiz Pet Shop Boys medium quiz

Answer: Girls and Boys

This was a huge hit for the Pet Shop Boys in clubs throughout Europe.

28. On this track, the narrator's friends tease him about a new relationship and imply it can't possibly go well. What song is it?

From Quiz Songs of the Pet Shop Boys

Answer: Bet She's Not Your Girlfriend

"Oh no, you've gotta make her happy," the friends pester him. Tennant has said it was loosely based on an actual friendship from his school days.

29. Which Pet Shop Boy's song's title was derived from an Anthony Trollope novel?

From Quiz Pet Shop Boys References

Answer: Can You Forgive Her?

The novel was written in 1864.

30. The Boys were sometimes a bit pretentious, as witness the song implied by these words: "member of the French Resistance, would you like to inform me as to your movements in the near future?" So, would you please name that tune?

From Quiz PSB Lyrics With A Twist

Answer: In The Night

"Zazou, what you gonna do?" The notes to the double reissue of 'Please' gave me the information used in the clue, as that's who Zazou was supposed to be.

This is category 14396
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.