FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Simon Carly Quizzes, Trivia and Puzzles
Simon Carly Quizzes, Trivia

Carly Simon Trivia

Carly Simon Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S

Fun Trivia
3 Carly Simon quizzes and 30 Carly Simon trivia questions.
1.
  "You're So Vain" Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This is one of Carly Simon's greatest hits. These are just some easy questions regarding the lyrics. Enjoy!!
Average, 10 Qns, PhoebeGrl21, Jan 28 04
Average
PhoebeGrl21
1726 plays
2.
  All About Carly Simon    
Multiple Choice
 10 Qns
I love Carly Simon. She's one of my favorite female singers. Match wits with me, and let's see how much you know about one of the most influential musicians of the 1970's.
Average, 10 Qns, ressas, Apr 01 21
Average
ressas
Apr 01 21
794 plays
3.
  Carly Simon-Life and Songs    
Multiple Choice
 10 Qns
Carly Simon? What a gal. Here are some general question. Know some stuff about her, know some songs? This should be easy...
Average, 10 Qns, barberwife1, Oct 02 04
Average
barberwife1
577 plays

Carly Simon Trivia Questions

2. "You walked in to the party like you were walkin' _____ _ _____"

From Quiz "You're So Vain" Lyrics

Answer: onto a yacht

3. Which Carly Simon song was, reportedly, written about Warren Beatty?

From Quiz All About Carly Simon

Answer: You're So Vain

I love this song. Apparently, Carly didn't think too highly of Warren, do you think?

4. Carly won an academy award for which song?

From Quiz Carly Simon-Life and Songs

Answer: Let the River Run

"Working Girl" starred Melanie Griffith, Harrison Ford, and Sigourney Weaver

5. What color was the scarf that she sings about?

From Quiz "You're So Vain" Lyrics

Answer: apricot

6. Which First Lady of the United States was Carly a good friend of, and who a song off of her "Letters Never Sent" LP is about?

From Quiz Carly Simon-Life and Songs

Answer: Jackie Kennedy

Jackie was a respected editor and publisher of the Simon family--the co-owners of Simon & Schuster

7. "You had one ____ __ ___ ______"...

From Quiz "You're So Vain" Lyrics

Answer: eye in the mirror

Hence the title of the song...

8. What was the name of the uncle mentioned in the song 'Waited So Long'?

From Quiz All About Carly Simon

Answer: Paul

Do you think she really had an uncle Paul or did it just flow right?

9. ..."as you watched yourself ________". What dance was he watching himself do?

From Quiz "You're So Vain" Lyrics

Answer: gavotte

The gavotte is a French dance that requires the lifting of the foot rather than the sliding.

10. Which movie featured the song 'Waited So Long'?

From Quiz All About Carly Simon

Answer: If These Walls Could Talk

'Waited So Long' is at the beginning of the second segment in the movie.

11. "But you gave away the things you _______"...

From Quiz "You're So Vain" Lyrics

Answer: loved

..."and one of them was me".

12. On the cover of which album does Carly appear pregnant?

From Quiz All About Carly Simon

Answer: Hotcakes

Carly's excitement about her upcoming baby was evident - - - one of the songs on the album is called 'Think I'm Going To Have a Baby'

13. "I had some dreams they were clouds in my ______".

From Quiz "You're So Vain" Lyrics

Answer: coffee

14. Which nursery rhyme is mentioned in 'Coming Around Again'?

From Quiz All About Carly Simon

Answer: Itsy Bitsy Spider

This is the only song I've ever heard of where a nursery rhyme is part of the chorus.

15. What place did he go to where his horse "naturally won"?

From Quiz "You're So Vain" Lyrics

Answer: Saratoga

16. Finish the lyric from "Like A River", a song about her mother's death..."I fought over the pearls, with the other ______."

From Quiz Carly Simon-Life and Songs

Answer: girls

This song, like a lot of her songs, is quite biographical. Listen to enough of her songs, even though she is very private and gives few interviews and appearances? You can learn a lot about her.

17. Which form of cancer did Carly have?

From Quiz All About Carly Simon

Answer: Breast

Carly's one of many who have suffered from breast cancer - the list also includes Peggy Fleming and Betty Ford. There is a beautiful song on 'Bedroom Tapes' about her struggle with the cancer.

18. What childrens' song did Carly "integrate" with the song "Coming Around Again", on the LP by the same name?

From Quiz Carly Simon-Life and Songs

Answer: Itsy Bitsy Spider

On the album, you can hear children's voices, and on the "Live" album, one of those voices is her young daughter, Sally.

19. When he's not "where he should be all the time", who is the first person she says he'd be with?

From Quiz "You're So Vain" Lyrics

Answer: some underworld spy

20. How many times does Carly Simon say "coffee" in this song?

From Quiz "You're So Vain" Lyrics

Answer: 4

Just a little trivia, this song was supposedly about Warren Beatty, although there is some speculation as to whether or not this is true. It's still a mystery to her fans. Hope you enjoyed this!

21. Which member of Carly's family is part of a large publishing firm?

From Quiz All About Carly Simon

Answer: Father

Carly's father is the 'Simon' from the 'Simon and Schuster' publishing firm!

This is category 10702
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.