FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  Music QS Quizzes, Trivia and Puzzles
  Music QS Quizzes, Trivia

Music Q-S Trivia

Music Q-S Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »

Fun Trivia
1,374 Music Q-S quizzes and 19,236 Music Q-S trivia questions.
Popular Music Q-S Topics
All Sub-Categories:
1.
  Waxing Lyrical with Jonathan Richman   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Jonathan Richman's music is impossible to categorise but one thing that all of his songs have in common is their 'memorableness'.
Tough, 10 Qns, 50ftqueenie, Apr 25 07
Tough
50ftqueenie
221 plays
2.
  Statler Brothers Songs   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Statler Brothers are without a doubt one of the most popular vocal groups in country music with a career spanning over three decades. Here's a simple quiz to see how much you know some of the Statlers' biggest hits.
Average, 10 Qns, ElvisFan67, Apr 15 05
Average
ElvisFan67
1420 plays
3.
  Collin Raye Hits    
Multiple Choice
 10 Qns
23 of 25 of his singles reached the top 10. 15 of them went to number 1 in the US. See how much you know about this great country singer's songs.
Tough, 10 Qns, funnyx4, Mar 13 16
Tough
funnyx4
314 plays
4.
  Suede's in Fashion    
Multiple Choice
 10 Qns
All about the band Suede - pretty basic stuff!
Average, 10 Qns, larygit, May 23 06
Average
larygit
358 plays
5.
  Name The Sleater-Kinney Song    
Multiple Choice
 10 Qns
Can you name this Sleater-Kinney song? See if you can guess which of my favorite Sleater-Kinney songs these lyrics belong to. They should be pretty easy for any fans of the band.
Average, 10 Qns, deirdresmom, Mar 13 16
Average
deirdresmom
154 plays
6.
  Sloan Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you the lyrics of a Sloan song and you give the title.
Average, 10 Qns, taycanada, Jun 27 07
Average
taycanada
158 plays
7.
  Strait Up    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is for people aware of Lynn Strait of Snot!
Average, 10 Qns, JasonsRealm, Dec 31 03
Average
JasonsRealm
256 plays
trivia question Quick Question
Who wrote the opening riff of "(I Can't Get No) Satisfaction"?

From Quiz "Song by Song: "(I Can't Get No) Satisfaction""




Related Topics
  Smith, Will [Celebrities] (8 quizzes)


Music Q-S Trivia Questions

2. What song has the lyrics "She said, "You is funny" I said, "You are funny" She said, "Thank you"?

From Quiz Sloan Lyrics

Answer: Underwhelmed

This was the first Sloan single, released in 1992.

3. What song are these lyrics from "If it all falls apart I will know deep in my heart the only dream that mattered had come true"?

From Quiz Collin Raye Hits

Answer: In This Life

This album went platinum and the single was #1 in 1992. "In This Life" appears on "Love Songs", "In This Life", "Super Hits", "Direct Hits" and "16 Biggest Hits".

4. "_________ on the Wall"

From Quiz Statler Brothers Songs

Answer: Flowers

The Statlers' first big hit, "Flowers on the Wall," was a country and pop crossover in the mid 60s.

5. Which Suede videos feature their fans?

From Quiz Suede's in Fashion

Answer: The Drowners, Filmstar and Obsessions

The UK video for "The Drowners" did not feature fans, but the US version did. For "Obsessions", fans were encouraged to bring along their personal obsessions.

6. Who was not a singer on the Strait Up album?

From Quiz Strait Up

Answer: Burton of Fear Factory

Lynn of Snot would be the answer if 'Sad Air' and 'Absent' didn't appear on the album courtesy of Snot's prior recording company.

7. Can you name the song these lyrics come from: "...but are we innocent, paragons of good"?

From Quiz Name The Sleater-Kinney Song

Answer: Combat Rock

I love this one from "One Beat", released in 2002.

8. What is "But if you think that it's cold when you're swimming in the ocean It's hard to believe you're a Nova Scotian boy" from?

From Quiz Sloan Lyrics

Answer: The N.S.

"The N.S." is the first track on "Between the Bridges" and is about where Sloan's band began, the Canadian province of Nova Scotia.

9. In "That's My Story", where did he claim to fall asleep?

From Quiz Collin Raye Hits

Answer: hammock in the yard

This song appears on "16 Biggest Hits", "Direct Hits" and "Extremes".

10. "Do You Know You Are My ___________"

From Quiz Statler Brothers Songs

Answer: Sunshine

The Statlers appeared in the movie "Smokey and the Bandit II" singing this song.

11. What does Suede have to call themselves in the USA?

From Quiz Suede's in Fashion

Answer: The London Suede

There's already an American country act called Suede, who kicked up a copyright fuss.

12. What band did Snot's guitarist go to after Snot broke up?

From Quiz Strait Up

Answer: Soulfly

13. Jonathan is well known for writing humorous lyrics. "In the park, nearly dark what do I now hear, hark hark."

From Quiz Waxing Lyrical with Jonathan Richman

Answer: Rockin' Rockin' Leprechauns

"Rockin' Rockin' Leprechauns" - Only Jonathan could get away with singing about Rockin' Leprechauns! All the listed choices can be found on Jonathan's third release "Rock 'n' Roll With the Modern Lovers", a classic album which everyone should own.

14. Name the song: "...nothing says forever like our very own grave".

From Quiz Name The Sleater-Kinney Song

Answer: Funeral Song

Another one from "One Beat". Sleater-Kinney is: Carrie Brownstein, Corin Tucker, and Janet Weiss.

15. Which song from 1998 is "I'm kind of level headed too But this loose lip of yours could sink Fifth Avenue" from?

From Quiz Sloan Lyrics

Answer: Sinking Ships

"Sinking Ships" is written by the drummer Andrew Scott and features a horn section.

16. What song are these lyrics from "You saved my heart from being broken apart, You gave your love away."?

From Quiz Collin Raye Hits

Answer: The Gift

The next lines to this song are, "And I'm thankful everyday for the gift". This single went #1 in 1997. This song appears on "Love Songs" and "Direct Hits".

17. "Whatever Happened to ___________"

From Quiz Statler Brothers Songs

Answer: Randolph Scott

Smiley Burnette, Gene Autry, and Tim Holt were mentioned in the song, but not in the title.

18. What is the name of the lead singer?

From Quiz Suede's in Fashion

Answer: Brett

He was named after a soap character.

19. What's Lynn known for at Ozzfest 98 in Great Woods, Mass.?

From Quiz Strait Up

Answer: Standing on a giant toilet naked.

20. Which song is this from: "...I'm so good at playing dead, words just don't seem to come out"?

From Quiz Name The Sleater-Kinney Song

Answer: Youth Decay

From "All Hands on the Bad One", releaseed in 2000. This song brings attention to eating disorders in young women.

21. On the "One Chord to Another" album, the lyrics "In your life, you get so high There's nowhere left to go but down" are from what song?

From Quiz Sloan Lyrics

Answer: Everything You've Done Wrong

"Everything You've Done Wrong" is a Patrick Pentland song and also features a horn section. It is on "One Chord To Another".

22. Which song has these lyrics "Without you baby I'm not me"?

From Quiz Collin Raye Hits

Answer: Little Rock

This single went #1 in 1994. This song appears on "Super Hits", "16 Biggest Hits", "Direct Hits" and "Extremes".

23. What was Suede's first single called?

From Quiz Suede's in Fashion

Answer: The Drowners

Got to number 49 in the UK charts.

24. "Strait Up" is dedicated to Lynn and his dog .....

From Quiz Strait Up

Answer: Dobbs

25. Name the song: "...don't tell me your name if you don't want it sung".

From Quiz Name The Sleater-Kinney Song

Answer: Turn it On

This is one of my favorites from "Dig Me Out", from 1997.

26. What song asks the question, "Who'll make a man out of me?" ?

From Quiz Sloan Lyrics

Answer: Rest Of My Life

This song was the first single off of "Action Pact" and was a popular song the summer it was released.

27. What did the band call their B-sides album?

From Quiz Suede's in Fashion

Answer: Sci-Fi Lullabies

A line in 'Introducing the Band'.

28. What does Lynn's tattoo say that's across his stomach?

From Quiz Strait Up

Answer: Insecure

This is category 1561
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.