FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Suedes in Fashion
Quiz about Suedes in Fashion

Suede's in Fashion Trivia Quiz


All about the band Suede - pretty basic stuff!

A multiple-choice quiz by larygit. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S

Author
larygit
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
103,560
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
369
Last 3 plays: Guest 92 (7/10), Guest 95 (6/10), Guest 208 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which Suede videos feature their fans? Hint


Question 2 of 10
2. What does Suede have to call themselves in the USA? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the lead singer? Hint


Question 4 of 10
4. What was Suede's first single called? Hint


Question 5 of 10
5. What did the band call their B-sides album? Hint


Question 6 of 10
6. Complete the song and video title: "Lost in..." Hint


Question 7 of 10
7. Original member and girlfriend of the lead singer, Justine, went on to form her own band. What was it called? Hint


Question 8 of 10
8. On the B-side of 'Filmstar', there was a live performance with the band and Neil Tennant. Which Pet Shop Boys song did they cover? Hint


Question 9 of 10
9. As they put the finishing touches to their second album, their guitarist upped and left. Who replaced him? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following was not a previous name of the band? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 01 2024 : Guest 92: 7/10
Mar 24 2024 : Guest 95: 6/10
Mar 19 2024 : Guest 208: 3/10
Mar 15 2024 : Guest 112: 8/10
Mar 15 2024 : Guest 80: 8/10
Mar 14 2024 : Guest 174: 9/10
Mar 14 2024 : Guest 99: 10/10
Mar 14 2024 : Guest 86: 6/10
Mar 14 2024 : Guest 51: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Suede videos feature their fans?

Answer: The Drowners, Filmstar and Obsessions

The UK video for "The Drowners" did not feature fans, but the US version did. For "Obsessions", fans were encouraged to bring along their personal obsessions.
2. What does Suede have to call themselves in the USA?

Answer: The London Suede

There's already an American country act called Suede, who kicked up a copyright fuss.
3. What is the name of the lead singer?

Answer: Brett

He was named after a soap character.
4. What was Suede's first single called?

Answer: The Drowners

Got to number 49 in the UK charts.
5. What did the band call their B-sides album?

Answer: Sci-Fi Lullabies

A line in 'Introducing the Band'.
6. Complete the song and video title: "Lost in..."

Answer: TV

The song was premiered at the famous Iceland gig; the video featured all the single videos at the time.
7. Original member and girlfriend of the lead singer, Justine, went on to form her own band. What was it called?

Answer: Elastica

She also dated Brett's arch rival Damon Albarn.
8. On the B-side of 'Filmstar', there was a live performance with the band and Neil Tennant. Which Pet Shop Boys song did they cover?

Answer: Rent

Neil sang along on 'Saturday Night'also.
9. As they put the finishing touches to their second album, their guitarist upped and left. Who replaced him?

Answer: Richard

The little 17-year-old from Poole amazed them with his audition piece of 'Heroine'.
10. Which of the following was not a previous name of the band?

Answer: Hypodermic

They finally choose Suede because Brett liked the sound of it. Since then the charity PETA have tried to persuade them that Velour would be just as good.
Source: Author larygit

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us