Quiz about Statler Brothers Songs
Quiz about Statler Brothers Songs

Statler Brothers Songs Trivia Quiz


The Statler Brothers are without a doubt one of the most popular vocal groups in country music with a career spanning over three decades. Here's a simple quiz to see how much you know some of the Statlers' biggest hits.

A multiple-choice quiz by ElvisFan67. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S

Author
ElvisFan67
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
110,772
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1375
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: GoodwinPD (10/10), Guest 174 (9/10), Guest 216 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "_________ on the Wall" Hint

Pictures
Mirrors
Paintings
Flowers

2. "Do You Know You Are My ___________" Hint

Girl
Lady
Sunshine
Everything

3. "Whatever Happened to ___________" Hint

Smiley Burnette
Randolph Scott
Gene Autry
Tim Holt

4. "Hello, _______
_______"
Hint

Mary Jane
Betty Lou
Dorothy Jane
Mary Lou

5. "Thank You _______" Hint

Friends
Fans
World
Folks

6. "More Than a ______ on a ______" Hint

Carving, Stone
Name, Wall
King, Throne
Man, Horse

7. "Do You ___________
________?"
Hint

Remember These
Recall It
Cherish Them
Understand Me

8. "Class of ____" Hint

'58
'57
'59
'60

9. "_______ Street Memories" Hint

Oak
Maple
Elm
Pine

10. "You've Been Like a __________ to Me" Hint

Father
Mother
Brother
Sister


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "_________ on the Wall"

Answer: Flowers

The Statlers' first big hit, "Flowers on the Wall," was a country and pop crossover in the mid 60s.
2. "Do You Know You Are My ___________"

Answer: Sunshine

The Statlers appeared in the movie "Smokey and the Bandit II" singing this song.
3. "Whatever Happened to ___________"

Answer: Randolph Scott

Smiley Burnette, Gene Autry, and Tim Holt were mentioned in the song, but not in the title.
4. "Hello, _______ _______"

Answer: Mary Lou

A big hit for Ricky Nelson in the '50s, the Statlers covered this song in the mid-80s.
5. "Thank You _______"

Answer: World

The Statlers usually closed their shows with this song.
6. "More Than a ______ on a ______"

Answer: Name, Wall

This song was about a soldier who died in Vietnam. The title refers to the Vietnam Veterans Memorial in Washington.
7. "Do You ___________ ________?"

Answer: Remember These

This nostalgic song was about growing up in the Fifties.
8. "Class of ____"

Answer: '57

Perhaps the most famous Statler Bros. hit of all time, this song was about Statlers' bass singer Harold Reid's high school graduating class.
9. "_______ Street Memories"

Answer: Maple

Another nostalgic tune reflecting on childhood.
10. "You've Been Like a __________ to Me"

Answer: Mother

The Statlers have always been a patriotic group, singing the praises of our great nation. This song is my personal favorite of the Statlers' songs about America.
Source: Author ElvisFan67

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : GoodwinPD: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 174: 9/10
Nov 20 2022 : Guest 216: 8/10
Nov 13 2022 : Guest 131: 9/10
Oct 22 2022 : Guest 74: 8/10
Oct 17 2022 : Guest 172: 7/10
Oct 13 2022 : Guest 50: 9/10
Oct 10 2022 : Guest 174: 9/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us