FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sloan Lyrics
Quiz about Sloan Lyrics

Sloan Lyrics Trivia Quiz


I will give you the lyrics of a Sloan song and you give the title.

A multiple-choice quiz by taycanada. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S

Author
taycanada
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
228,751
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
160
- -
Question 1 of 10
1. What song has the lyrics "She said, "You is funny" I said, "You are funny" She said, "Thank you"?

Hint


Question 2 of 10
2. What is
"But if you think that it's cold when you're swimming in the ocean
It's hard to believe you're a Nova Scotian boy"
from?
Hint


Question 3 of 10
3. Which song from 1998 is
"I'm kind of level headed too
But this loose lip of yours could sink Fifth Avenue"
from?

Hint


Question 4 of 10
4. On the "One Chord to Another" album, the lyrics
"In your life, you get so high
There's nowhere left to go but down"
are from what song?
Hint


Question 5 of 10
5. What song asks the question, "Who'll make a man out of me?" ? Hint


Question 6 of 10
6. An early Sloan song has the lyrics
"Halloween
The night the artist caused a scene
The night I heard about his queen " Which song is it?

Hint


Question 7 of 10
7. A popular Sloan single has the words
"At the heart of the travelling band
You have to understand
There's a driving need to hit the yellow line"?
Hint


Question 8 of 10
8. "Jolene
You were the best friend I ever had
It's beyond me how you could go and treat me oh so bad"
is from what song?
Hint


Question 9 of 10
9. What song has the lyrics
"Since we're very important
People we can skip the line
I can do you one better
I'll skip it all together" ?
Hint


Question 10 of 10
10. Jay Ferguson sings
"Pushed off of the silver swings
I got my braces full of sand"
in what 1994 song?

Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 10 2024 : Guest 216: 10/10
Feb 29 2024 : glenjue: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song has the lyrics "She said, "You is funny" I said, "You are funny" She said, "Thank you"?

Answer: Underwhelmed

This was the first Sloan single, released in 1992.
2. What is "But if you think that it's cold when you're swimming in the ocean It's hard to believe you're a Nova Scotian boy" from?

Answer: The N.S.

"The N.S." is the first track on "Between the Bridges" and is about where Sloan's band began, the Canadian province of Nova Scotia.
3. Which song from 1998 is "I'm kind of level headed too But this loose lip of yours could sink Fifth Avenue" from?

Answer: Sinking Ships

"Sinking Ships" is written by the drummer Andrew Scott and features a horn section.
4. On the "One Chord to Another" album, the lyrics "In your life, you get so high There's nowhere left to go but down" are from what song?

Answer: Everything You've Done Wrong

"Everything You've Done Wrong" is a Patrick Pentland song and also features a horn section. It is on "One Chord To Another".
5. What song asks the question, "Who'll make a man out of me?" ?

Answer: Rest Of My Life

This song was the first single off of "Action Pact" and was a popular song the summer it was released.
6. An early Sloan song has the lyrics "Halloween The night the artist caused a scene The night I heard about his queen " Which song is it?

Answer: Marcus Said

"Marcus Said" is by Chris Murphy and is on Sloan's first ep and their first album, "Smeared".
7. A popular Sloan single has the words "At the heart of the travelling band You have to understand There's a driving need to hit the yellow line"?

Answer: Money City Maniacs

This may be the most well known Sloan song and is from "Navy Blues". The band performed it on the 1999 Juno Awards.
8. "Jolene You were the best friend I ever had It's beyond me how you could go and treat me oh so bad" is from what song?

Answer: Friendship

This song is on "Between the Bridges" and is about, you guessed it, friendship.
9. What song has the lyrics "Since we're very important People we can skip the line I can do you one better I'll skip it all together" ?

Answer: Try To Make It

This song is the final track on the 2005 "Greatest Hits" compilation.
10. Jay Ferguson sings "Pushed off of the silver swings I got my braces full of sand" in what 1994 song?

Answer: Snowsuit Sound

"Snowsuit Sound" is my personal favourite Sloan song and is by Jay Ferguson. The band says that it is one of the fan favourites and it was part of the "Twice Removed" album. "Twice Removed" was named the greatest Canadian album of all time by "Chart" Magazine.
Source: Author taycanada

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us