FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Ramones Quizzes, Trivia and Puzzles
Ramones Quizzes, Trivia

Ramones Trivia

Ramones Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S

Fun Trivia
12 Ramones quizzes and 155 Ramones trivia questions.
1.
  One two Three Four RAMONES!    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know your Ramones songs? Good! Do you know which albums they are from? Take this quiz and check out if you're a true fan! I name a song and you pick the album.
Tough, 10 Qns, gabba, Oct 30 04
Tough
gabba
1175 plays
2.
  The Ramones    
Multiple Choice
 15 Qns
Some random trivia (lyrics and facts) about one of my favorite bands, the Ramones.
Average, 15 Qns, blue_icicle, Jun 14 06
Average
blue_icicle
1748 plays
3.
  A Tribute to the Ramones   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
On the 15th September, 2004, the world lost another punk legend, as Johnny Ramone died at the age of 55. This quiz is dedicated to the memory of all the Ramones band members.
Average, 10 Qns, silverginger, Jan 31 23
Average
silverginger gold member
Jan 31 23
1665 plays
4.
  Ramones Mania!    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten questions about lyrics of Ramones songs that appear on the album "Ramones Mania". I love the Ramones.
Average, 10 Qns, blue_icicle, May 15 05
Average
blue_icicle
1360 plays
5.
  Test yourself! Ramones Lyrics Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
These are early Ramones songs (before 1980). I'll give you a line of lyrics and you tell me the song it's from. The interesting information gives a short biography of the band.
Average, 10 Qns, emmie582, Aug 10 07
Average
emmie582
1245 plays
6.
  It's Alive!    
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is about arguably the best live album of all time, "It's Alive!" by the Ramones. I hope you enjoy it.
Tough, 20 Qns, blue_icicle, Aug 24 05
Tough
blue_icicle
607 plays
7.
  What Have The Ramones Ever Done For Us?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is about one of my favorite bands, The Ramones.
Average, 10 Qns, elpheba, Dec 20 17
Average
elpheba
Dec 20 17
596 plays
8.
  RamonesMania    
Multiple Choice
 20 Qns
Ramones trivia based on their albums, songs, and some history... Gabba Gabba Hey!
Tough, 20 Qns, raskol, Feb 23 17
Tough
raskol
1378 plays
9.
  Lifestyles Of The Ramones    
Multiple Choice
 20 Qns
Questions about this great punk rock band.
Tough, 20 Qns, donovansbrain, Feb 23 17
Tough
donovansbrain
1761 plays
10.
  Ramones All Over Again    
Multiple Choice
 10 Qns
If you love the Ramones as much as I do, this quiz should be a piece of cake.
Average, 10 Qns, ShesTheOne, Feb 23 17
Average
ShesTheOne
850 plays
trivia question Quick Question
Where was the album "It's Alive!" recorded?

From Quiz "It's Alive!"




11.
  A Great American Band    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is for "real" Ramones fans. Ready to take the challenge? 1-2-3-4... Hey ho! Let's go!
Tough, 10 Qns, bas29, Jan 03 18
Tough
bas29
Jan 03 18
1302 plays
12.
  10 Questions: Ramones Lyrics Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
The answer is absolutely positively never, I repeat, NEVER, 'I Wanna be Sedated'. Dedicated to the memory of Joey Ramone.
Average, 10 Qns, cheeseboy, Jul 25 09
Average
cheeseboy
2082 plays
Related Topics
  Punk Rock [Music] (62 quizzes)


Ramones Trivia Questions

1. Where did the band The Ramones form?

From Quiz
What Have The Ramones Ever Done For Us?

Answer: Queens, New York

The band was formed in early 1974. There were originally three members.

2. "You're getting better and better. It's getting easier than ever." Which song is this line from?

From Quiz Ramones Lyrics

Answer: Ramona

This is a great song from "Rocket to Russia" (1977). The three founding members of the band, Joey, Johnny, and Dee Dee Ramone, lived in Forest Hills, Queens, New York when they joined the band.

3. What song does this live album open with?

From Quiz It's Alive!

Answer: Rockaway Beach

"I Wanna Be Sedated" was not yet written; the others are played later. At the beginning of this song, Johnny and Tommy start playing; Dee Dee says "Wait!" so that Joey can announce the band, and then they jump right into the song.

4. Complete the lyric: "Sheena is a...".

From Quiz The Ramones

Answer: Punk Rocker

"Sheena is a Punk Rocker", one of the Ramones' most famous (and catchy!) songs.

5. Which song contains the lyrics: "They're piling in the back seat, they're generating steam heat"?

From Quiz Ramones Mania!

Answer: Blitzkrieg Bop

"Blitzkrieg Bop" is one of the Ramones' most famous songs. Who hasn't heard the infectious "Hey, ho, let's go!"?

6. What is Johnny Ramone's real name?

From Quiz Ramones All Over Again

Answer: John Cummings

Jeffrey Hyman is actually Joey Ramone's real name.

7. All of the band members over the years had the 'Ramones' monicker as their stagename, and Johnny was no different. What was his real name?

From Quiz A Tribute to the Ramones

Answer: John Cummings

Johnny was born on 8th October, 1948, in Long Island, New York. Johnny played with the band from their debut album, right through to their final release.

8. What year saw the release of the Ramones' first album?

From Quiz RamonesMania

Answer: 1976

The Ramones' first album, 'RAMONES', was released by Sire Records in 1976.

9. 'She said she's going to L.A., but she never got there.' Why not?

From Quiz Ramones Lyrics

Answer: Abducted by the Klan

from 'The KKK took my baby away'.

10. To what movie theme did The Ramones usually enter the stage?

From Quiz Lifestyles Of The Ramones

Answer: The Good, The Bad, And The Ugly

Once you hear that song start, stop chanting 'Hey Ho, Let's Go', and start to pogo.

11. What 1979 musical comedy about super fan Riff Randall featured The Ramones?

From Quiz What Have The Ramones Ever Done For Us?

Answer: Rock & Roll High School

This movie is a very cheesy but fun movie. Riff is a high school student trying to get to meet Joey Ramone so she can give him a song she wrote. In the end, The Ramones and the students blow up the school.

12. "Just get me to the airport, put me on a plane. Hurry, hurry, hurry, before I go insane." This line is from which song?

From Quiz Ramones Lyrics

Answer: I Wanna Be Sedated

This is one of the Ramones' biggest hits. It's from "Road to Ruin" (1978). The Ramones got their name from Paul McCartney's fake name, Paul Ramone.

13. Who was the guitarist for the Ramones?

From Quiz The Ramones

Answer: Johnny

Johnny Ramone played the 'buzzsaw' guitar, with only a few power chords.

14. Which song begins with: "You've got to pick up the pieces, c'mon, sort your trash You better pull yourself back together, maybe you've got too much cash"?

From Quiz Ramones Mania!

Answer: Bonzo Goes to Bitburg

"Bonzo Goes to Bitburg" was written about Ronald Reagan's controversial trip to Germany. It's played in the movie "School of Rock." It's the longest song on "Ramones Mania" at almost four minutes.

15. Which two members of the Ramones were in a band together prior to the Ramones?

From Quiz Ramones All Over Again

Answer: Johnny and Tommy

Johnny and Tommy were in the Tangerine Puppets together.

16. Name the song from these lyrics: "You can't lock me in a cage/This ain't the Stoneage/Beter get outta my way/Someone's gonna have to pay"

From Quiz RamonesMania

Answer: Animal Boy

The correct answer is 'Animal Boy', from the album 'Animal Boy'. All of the above songs are on that album.

17. What did the 'Indian Giver' take away?

From Quiz Ramones Lyrics

Answer: Love

Not very P.C., but hey who said punk was pretty?

18. At the end of the 1990s, what was the song that The Ramones opened with?

From Quiz Lifestyles Of The Ramones

Answer: Durango 95

That's the instrumental that leads into 'Pinhead'.

19. Which Ramones' song did The Offspring cover in the 1999 movie "Idle Hands"?

From Quiz What Have The Ramones Ever Done For Us?

Answer: I Wanna Be Sedated

This is played during the dance where Devon Sawa's character is trying to stop his evil hand. They also recorded this song for the album "We're a Happy Family: A Tribute to The Ramones" released in 2003, which Johnny Ramone helped produce.

20. "Sitting here in Queens, eating refried beans." Which song is this from?

From Quiz Ramones Lyrics

Answer: We're A Happy Family

This is another from "Rocket to Russia" (1977). The band members were brought together through a shared love of bands like New York Dolls, MC5, The Stooges, and other 60s garage rock.

21. Where was the album "It's Alive!" recorded?

From Quiz It's Alive!

Answer: London, England

It was recorded at the Rainbow Theatre in London, as evidenced by Joey saying "It's good to be back in England" before "Blitzkrieg Bop". The show was on New Year's Eve, 1977.

22. Which Ramone was a right-wing conservative?

From Quiz The Ramones

Answer: Johnny

Yes, Johnny the guitarist was also a Republican; the title of "Bonzo Goes to Bitburg" was changed to "My Brain is Hanging Upside Down" because of him (the song was a political statement about Ronald Reagan). He was known to be a hard worker.

23. Complete the lyric: "Beat on the brat, beat on the brat, beat on the brat..."

From Quiz Ramones Mania!

Answer: With a baseball bat

This should have been an easy one! "Beat on the brat with a baseball bat" are most of the lyrics to this two-and-a-half minute song. It's quite catchy and very funny.

24. Which famous record producer worked with the Ramones?

From Quiz RamonesMania

Answer: Phil Spector

Phil Spector produced the Ramones' album 'End of the Century' in 1980. Although it contained the popular song 'Rock 'N' Roll High School', the Ramones found the experience less than enjoyable.

25. 'Beat on the brat'?

From Quiz One two Three Four RAMONES!

Answer: 'The Ramones'

...with a baseball bat!

26. How are we going to get to 'Rockaway Beach'?

From Quiz Ramones Lyrics

Answer: Hitchhike

I bet you thought all you had to do was finish the line huh?

27. Who stands on Joey's right during the show (left hand side when facing the stage)?

From Quiz Lifestyles Of The Ramones

Answer: Johnny

That's where I would always wind up at the concerts.

28. How many members of The Ramones were related?

From Quiz What Have The Ramones Ever Done For Us?

Answer: 0

None of the members were related. When they first formed Dee Dee Ramone changed his name first and convinced the other members to do the same.

29. "What they want, I don't know. They're all revved up and ready to go." This line is from which song?

From Quiz Ramones Lyrics

Answer: Blitzkreig Bop

This is from the first album "Ramones" (1976). The original band was Douglas Colvin (Dee Dee Ramone) on bass and lead vocals, John Cummings (Johnny Ramone) on guitar, and Jeffry Hyman (Joey Ramone) on drums.

This is category 1584
Last Updated Jul 13 2024 5:44 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.