FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Punk Rock Quizzes, Trivia and Puzzles
Punk Rock Quizzes, Trivia

Punk Rock Trivia

Punk Rock Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Alternative Rock

Fun Trivia
62 Punk Rock quizzes and 868 Punk Rock trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  You Say You Want a Revolution?   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
This is the first in a series of four quizzes that looks at the bands that influenced, defined and then reformulated punk rock. This one covers the years from 1970 to 1977. Match the influential album (or song) with the band that released it.
Easier, 10 Qns, pollucci19, Mar 14 22
Easier
pollucci19 gold member
Mar 14 22
340 plays
2.
  You Say You Want a Revolution Pt. 3   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Part three of this series takes us further into the late 1970s as punk began exploring new realms such as hardcore and toying with alternative sounds. Match the (or song) with the band that released it.
Easier, 10 Qns, pollucci19, Mar 15 22
Easier
pollucci19 gold member
Mar 15 22
229 plays
3.
  You Say You Want a Revolution Pt. 2   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Our second look at the bands that influenced, defined or reformulated punk rock. This quiz will take you through the late 1970s. Match the album (or song) with the band that released it.
Easier, 10 Qns, pollucci19, Mar 14 22
Easier
pollucci19 gold member
Mar 14 22
284 plays
4.
  You Say You Want a Revolution Pt. 4 editor best quiz   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Welcome to part four of our look at the bands that shaped punk rock. This quiz looks at the bands that paved the way in the early 1980s. Match the album (or song) with the band that released it.
Average, 10 Qns, pollucci19, Mar 17 22
Average
pollucci19 gold member
Mar 17 22
263 plays
5.
  Name That Tune (Punk Rock Version)   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
The ten most iconic Punk Rock songs of all-time are listed. Simply match them with the first three lyrics of the song, and you will Name That Tune.
Average, 10 Qns, mj20, Feb 26 22
Average
mj20
Feb 26 22
186 plays
6.
  So You Think You're Punk    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz wants to test your knowledge of both "old school" and "new school" punk... no matter what your definiton of "punk" is...
Average, 15 Qns, AcademicChick, Oct 05 19
Average
AcademicChick
Oct 05 19
3260 plays
7.
  In Other Words: Classic Punk Songs    
Multiple Choice
 10 Qns
For each of ten classic punk songs I'll give you the actual band's name, and then a song title in different words. The answer is the actual title of the song. Clues may be in a different order than the words in the song's title.
Tough, 10 Qns, ArlingtonVA, Dec 04 10
Tough
ArlingtonVA gold member
353 plays
8.
  Punk: Dead Or Alive? Part II    
Multiple Choice
 15 Qns
Was punk an English or American "invention"? Who cares? Here's some trivia about US punk and hardcore, '70s-'80s.
Tough, 15 Qns, thula2, Jun 19 12
Tough
thula2
243 plays
9.
  Punk Rock Lyrics Quiz for Experts    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about a few bands I like. I give the lyrics to a punk rock band, you pick who it is. If you have a general idea of punk rock, this will be easy. I'm not going too deep with it.
Average, 10 Qns, maroney, May 05 09
Average
maroney
610 plays
10.
  Punk: Dead Or Alive?    
Multiple Choice
 15 Qns
Crass declared it dead, The Exploited revived it, and it's been dragged kicking and screaming from then on. Trivia about European punk (n.b. UK is in Europe!), late '70s - 80s.
Difficult, 15 Qns, thula2, Oct 26 11
Difficult
thula2
274 plays
trivia question Quick Question
When Sid sung 'My Way', which band did he dedicate the 'fast bit' to?

From Quiz "Sid Vicious"




11.
  Obscure Punk    
Multiple Choice
 15 Qns
Compared to most of the 'punk' quizzes on here this one is about pretty obscure bands. I've tried to mix it up with both 80's and early 90's stuff.
Tough, 15 Qns, cheesy_rice, Jan 27 16
Tough
cheesy_rice
3684 plays
12.
  Random Punk Rock Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about band line-ups, albums, collaborations, gigs etc. In a punk rock stylee.
Difficult, 10 Qns, hootch, Dec 12 07
Difficult
hootch
860 plays
13.
  So You Think You Know PUNK!    
Multiple Choice
 10 Qns
Punk music has taken me through my teenage years and, to somehow repay the debt I owe, I will test you all on how well you know your punk music. Real Punkers should get on allright, but if you don't, worry not as it's only a bit of fun.
Average, 10 Qns, mr fresh, Jan 17 21
Average
mr fresh
Jan 17 21
1629 plays
14.
  Punk and Emo!    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz on Punk and Emo! Here goes..
Tough, 10 Qns, runaway_drive, Oct 05 19
Tough
runaway_drive gold member
Oct 05 19
532 plays
15.
  10 Question Punk Rock Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz about Punk Rock.
Tough, 10 Qns, jamiegrrrl, Apr 24 11
Tough
jamiegrrrl
1792 plays
16.
  More Than Blink    
Multiple Choice
 20 Qns
Different punk bands--some you may have never heard of, others from way back in the day. On a side note, all answers are who did the song first.
Very Difficult, 20 Qns, takina, Dec 12 07
Very Difficult
takina
1344 plays
17.
  Girl Punk Rock    
Multiple Choice
 10 Qns
I used to be really into this stuff. If you're familiar with West coast indie music, it'll probably be easy.
Very Difficult, 10 Qns, dsoul, Dec 12 07
Very Difficult
dsoul
944 plays
18.
  Punk / Rock Girls    
Multiple Choice
 15 Qns
It's all multiple choice! How well do you know the girls sang about by popular punk and rock bands? Test your knowledge on their names, their likes and their dislikes.
Difficult, 15 Qns, dawlphin715, Sep 06 04
Difficult
dawlphin715
470 plays
19.
  Real Punk    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's some Punk more in Depth than the recent outburst of pop-punk. You MUST know more than Blink 182 to proceed.
Tough, 10 Qns, Dropkick34, Apr 25 11
Tough
Dropkick34
2262 plays
20.
  Connect The Punk Song    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a fairly simple quiz dealing with mostly Punk bands: I will give you the title of a song, and you match it up with the band that performs it. But beware, the final question is a bit different.
Tough, 10 Qns, kerouaccat, Apr 08 17
Tough
kerouaccat
782 plays
21.
  Multiple Choice Quiz about Punk Rock Lyrics    
Multiple Choice
 20 Qns
I'll give you some lyrics from a song. Your job is to tell me what band plays it.
Very Difficult, 20 Qns, punkrock101, Dec 12 07
Very Difficult
punkrock101
546 plays
22.
  Punk/Hardcore Music    
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is 20 questions long and tests your knowledge about the Punk/Hardcore Music.
Difficult, 20 Qns, riseagainst, Mar 21 10
Difficult
riseagainst
651 plays
23.
  6 Degrees of Punk    
Multiple Choice
 10 Qns
Inspired by a game Epitaph records has on their website. I'll give you five bands or people: you fill in the sixth.
Difficult, 10 Qns, cheeseboy, Oct 02 18
Difficult
cheeseboy
Oct 02 18
1319 plays
24.
  Punk Lyrics    
Multiple Choice
 15 Qns
Punk is the best style of music out there. For all you people with a good taste for music, here is a lyrical quiz. I give you the lyric, you tell me who sings it.
Difficult, 15 Qns, IndyRocker_Bri, Dec 12 07
Difficult
IndyRocker_Bri
483 plays
25.
  Punk Songs and Punk Covers    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a mixture of questions about some punk songs/bands. If you don't consider some of the bands/songs I've included to be "punk", then I'm sorry.
Very Difficult, 15 Qns, the_lesser_weevil, Dec 12 07
Very Difficult
the_lesser_weevil
822 plays
26.
  Punk/Pop-Punk Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
I give the lyrics, you give the band. This is gonna be super easy. If it's fill in the blank, put the band name in.
Difficult, 10 Qns, loudoggydogg, Dec 12 07
Difficult
loudoggydogg
974 plays
27.
  Punk Rock Songs    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz all about some of my favorite punk rock bands... you may have heard of them.
Difficult, 10 Qns, Umpa555, Dec 12 07
Difficult
Umpa555
594 plays
28.
  Punk Bands    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you the name of a song and you tell me who sang it.
Difficult, 10 Qns, original_prankster, Dec 12 07
Difficult
original_prankster
997 plays
29.
  Punk Songs    
Multiple Choice
 10 Qns
Match song title to the band.
Difficult, 10 Qns, theunseen55, Dec 12 07
Difficult
theunseen55
858 plays
Related Topics
  Bad Religion [Music] (9 quizzes)

  Ramones [Music] (12 quizzes)

  Sex Pistols [Music] (16 quizzes)


Punk Rock Trivia Questions

1. Which rock star-turned-producer produced the Dead Boys' second album "We Have Come For Your Children"?

From Quiz
Punk: Dead Or Alive? Part II

Answer: Felix Pappalardi (Mountain)

Dead Boys guitarist Chrome slams the album, due to its production, in his hilarious autobiography "A Dead Boy's Tale". To my ears it's still a pinnacle of US punk, despite the fact that Pappalardi was blatantly out of his depth and misunderstood the bands' raison d'ĂȘtre. Pappalardi also produced Cream and Hot Tuna, much more within his range. Rik Ocasek produced hardcore band Bad Brains' debut album, "Rock For Light". Alex Chiltern produced The Cramps' debut, "Songs The Lord Taught Us". Todd Rundgren has produced a host of bands, including The New York Dolls, The Tubes and Bad Religion.

2. Which UK punk band named their debut album "City Baby Attacked by Rats" after seeing it as a headline in their local newspaper?

From Quiz Punk: Dead Or Alive?

Answer: Charged GBH

I wondered for years what it meant, especially as the follow up album, "City Baby's Revenge" continued the saga. Vocalist Colin explains : "We were walking to a pub when we passed the little kiosk that sells our local paper, the Birmingham Evening Mail, and as usual they had a poster with the daily headline written in magic marker behind a metal grille. It said "CITY BABY ATTACKED BY RATS" and Jock (guitarist) remarked "what a great song title". I stole the poster and still have it somewhere in my loft, it should make me a few quid when Sotherby's have their next rock memorabilia auction!" (Burning Britain: The History Of UK Punk 1980 - 1984) The story is reminiscent of how fellow Brummies Black Sabbath got their name, but that's another story.

3. Dead Kennedys - "Vacation in the Land of the Khmer"

From Quiz In Other Words: Classic Punk Songs

Answer: Holiday in Cambodia

"Holiday in Cambodia" was released in May of 1980 by the Dead Kennedys, a U.S. punk band fronted by Jello Biafra. It can also be found on the band's first album, "Fresh Fruit for Rotting Vegetables." The album was ranked 46th in "Spin" magazine's "50 Most Essential Punk Records" list, with "Holiday in Cambodia," "Kill the Poor," "Viva Las Vegas," "California Uber Alles," and "Chemical Warfare" being frequently pointed to as influential tracks. "Holiday in Cambodia" is also somewhat famous because songwriter Jello Biafra was sued by former members because he did not allow the song to be used in a Dockers slacks commercial!

4. Which band sings this song? "Chewing out a rhythm on my bubble gum The sun is out and I want some It's not hard, not far to reach We can hitch a ride To Rockaway Beach"

From Quiz Punk Rock Lyrics

Answer: Ramones

None of the Ramones were actually related, they all used the fictitious last name "Ramone".

5. What was the name of the girl in the song "Riot Girl" by Good Charlotte on "The Young And The Hopeless"?

From Quiz Punk / Rock Girls

Answer: her name's not mentioned

This song is about the band's version of a punk rock girl. "Good punk rock girls are hard to find. They're always mean." - Benji, GC's lead guitarist

6. "I am an anarchist." If you can't name the seminal punk band who sings this line, please stop taking this quiz right now.

From Quiz So You Think You're Punk

Answer: Sex Pistols

The Sex Pistols were almost punk's first boy band, as their manager Malcolm McLaren put them together, chose their outfits, and ran a fantastic marketing campaign. Unfortunately, like the New Kids on the Block of later years, fame isn't always enough to keep a band together.

7. One of Anti-Flag's albums, 'Cover Art', was censored by big chain music stores. Which album is it?

From Quiz Punk/Hardcore Music

Answer: The Terror State

You can read all about why and what happened to the Cover Art here - http://www.anti-flag.com/terror/censorship/#

8. Who sings the song "I Woke Up In A Car"?

From Quiz Punk Rock Songs

Answer: Something Corporate

This song is off Something Corporate's CD "Leaving Through the Window"

9. "Here we go, thinking about the promises that kept you walking, wandering in time."

From Quiz Punk Lyrics

Answer: Authority Zero

This is off of Authority Zero's album "A Passage in Time". Good stuff!

10. Start off easy. The Clash album where the cover picture has Paul Simonon is about to smash his bass onstage is called

From Quiz So You Think You Know PUNK!

Answer: London Calling

The others are album names I have made up. Unlucky if you choose one of them. The photo on the cover, shot by Pennie Smith on The Clash's "Clash Take The Fifth" tour, was voted by "Q" magazine the best rock'n'roll photograph of all time (Though there was a rather good photograph of Kurt Cobain which I thought was slightly better).

11. Easy first question: Who sings "Seventeen"?

From Quiz Punk Songs and Punk Covers

Answer: Jimmy Eat World

I think this song has appeared in a couple of movies, but I remember it mostly from "Never Been Kissed".

12. "Nobody cares cause I'm alone in the world. Nobody wants to be alone in the world."

From Quiz Punk/Pop-Punk Lyrics

Answer: Simple Plan

This song, "I'm Just A Kid", is just about being a kid.

13. "He knows he'll be alone tonight, while contemplating, 'What can I do?'"

From Quiz Punk Rock Lyrics

Answer: Anti-Flag, "Angry, Young & Poor"

Off the Fat Wreck Chords release, "Underground Network".

14. The first name of the singer for Buzzov*en was?

From Quiz Obscure Punk

Answer: Kirk

I have no idea if these guys are still around. Last I saw Kirk he was junk sick in New Orleans. At one time this was a great band.

15. (1)Nomeansno did an album with: (2)Jello Biafra. Former vocalst of: (3)Dead Kennedys. Whose drummer: (4)D.H.Peligro was temporarily in the: (5)Red Hot Chili Peppers. Whose well known bassist was in: (6)?

From Quiz 6 Degrees of Punk

Answer: Fear

He can be seen wearing a Fear shirt in the movie 'subUrbia'

16. Which band is defined as 'East Bay Hard Core'?

From Quiz More Than Blink

Answer: AFI

Not that too many Hard Core fans define AFI as such.

17. Which Bad Religion album contains the song 'Skyscraper'?

From Quiz Real Punk

Answer: Recipe for Hate

The Tower of Babel in a punk song? Interesting...

18. What all-girl punk band was Joan Jett in before going solo?

From Quiz Girl Punk Rock

Answer: The Runaways

19. Which US punk band were fronted by Lee Ving, who appeared in the film "Flashdance" as a strip club owner?

From Quiz Punk: Dead Or Alive? Part II

Answer: Fear

Fear formed in 1977. They appeared in the film "The Decline of Western Civilization" and quickly gained a reputation for their rambunctious performances. They also came to the attention of actor/comedian John Belushi, who personally championed the band and got them on "Saturday Night Live". Their wild sense of comedy gained them as many enemies as fans, songs like "New York's Alright If You Like Saxophones" and "Let's Start A War" not exactly currying favour amongst the more po-faced in the punk scene. The band are mentioned in Brett Easton Ellis' novel "Less Than Zero", playing at a party. In the film version the Red Hot Chili Peppers (whose bassist, Flea, had a stint in "Fear") were filmed for the sequence, but it was cut from the final edit.

20. Which UK punk band's singer published his book "The Primal Screamer" in 1995?

From Quiz Punk: Dead Or Alive?

Answer: Rudimentary Peni

Rudimentary Peni carved out a niché for themselves, partly because nobody has ever sounded even remotely like them, and also due to vocalist/guitarist Nick Blinko's distinctive lyrics and artwork. They have never split up since forming in 1980, although they only record sporadically. About the semi-autobiographical novel Blinko says : "The fun is trying to figure out what's true and what isn't! I did used to collect fungi spore patterns, and I did play chess for the county third team, and I continue to aspire to mediocrity. Regression therapy - a cornerstone of the book - seems to skew the imagination occasionally, highlighting old paths in new lights; that is to say, it's not a self-help piece". (The Day The Country Died by Ian Glasper) Blinko has also published other work and exhibited as an artist.

21. Iggy and the Stooges - "Look for and Annihilate"

From Quiz In Other Words: Classic Punk Songs

Answer: Search and Destroy

"Search and Destroy" is from the 1973 album by the Stooges, "Raw Power." Its title refers to the Vietnam War. Iggy Pop and James Williamson are the writers. The song is ranked 468th on "Rolling Stone" magazine's 2004 list of "The 500 Greatest Songs of All Time," and the network VH1 named it "the 49th best hard rock song of all time." It's been covered by numerous bands, including the Sex Pistols and the Red Hot Chili Peppers.

22. What was the name of the girl in the song "Amphetamine" by Everclear on "So Much For The Afterglow"?

From Quiz Punk / Rock Girls

Answer: Amy

"Amy goes to school all day but at night in the neighborhood they call her amphetamine." Amy has two meanings in this song. She is a personification of amphetamine, and she is also a girl recovering from a drug addiction.

23. This band was from New York City, and were noted as being one of the worst bands out there; even the owner of CBGB's said they would be hated by everyone, since they couldn't play. Name this band, who just wanted to be "sedated".

From Quiz So You Think You're Punk

Answer: The Ramones

What they lacked in musicianship, the Ramones more than made up for with their commitment to the punk scene. There is not a punk band around today who can claim that they haven't been influenced by one of America's first punk bands.

24. Members of Lagwagon, NOFX, Swingin' Utters, and No Use for a Name make up the Cover Band "Me first and the Gimme Gimmes". Which band is the lead vocalist from?

From Quiz Punk/Hardcore Music

Answer: Swingin' Utters

The lead vocalist is Spike Slawson from Swingin' Utters. He plays bass and sings for Swingin' Utters.

25. Who "believes in a thing called love"?

From Quiz Punk Rock Songs

Answer: The Darkness

This band is a new group from Britain. Their CD is entitled "Permission to Land." Check it out!

26. Belinda Carlisle, Darby Crash, Don Bonebrake, Donna Rhia, Lorna Doom, Nickey Beat, Pat Smear - they've all been members of what band?

From Quiz Random Punk Rock Questions

Answer: the Germs

Belinda Carlisle used to be the drummer for the seminal LA punk outfit the Germs. Guitarist Pat Smear went on to play with Death Folk, Nirvana and the Foo Fighters. Singer Darby Crash (aka Bobby Pynn) died from a heroin overdose on December 7, 1980.

27. "Truth is, you could slit my throat. And with my last gasping breath, I'd apologize for bleeding on your shirt."

From Quiz Punk Lyrics

Answer: Taking Back Sunday

TBS is an awesome band. I am so excited to see them at "Warped" Tour this year! They have played at many "Warped" Tours, and I am just as excited for this one!

28. Finish this lyric: "A little flattering, but way too strange, that..."

From Quiz Punk Songs and Punk Covers

Answer: Jacob thinks I'm gay & jacob thinks im gay

This is my fave ever punk song. It's from the album "Dead Ends and Girlfriends".

This is category 17650
Last Updated May 25 2024 5:49 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.