FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Rascal Flatts Quizzes, Trivia and Puzzles
Rascal Flatts Quizzes, Trivia

Rascal Flatts Trivia

Rascal Flatts Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S

Fun Trivia
13 Rascal Flatts quizzes and 130 Rascal Flatts trivia questions.
1.
  Rascal Flatts: "Melt"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Rascal Flatts' second CD, "Melt". Fill in the missing word(s) to finish the lyric.
Average, 10 Qns, zh1322, Dec 22 06
Average
zh1322 gold member
3668 plays
2.
  Rascal Flatts - Country Crossover Kings   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will focus on Rascal Flatts songs that are at least Top Five on the US Billboard Hot Country Songs chart and Top 40 on the US Billboard Hot 100. Can you identify them from their first lines?
Easier, 10 Qns, tazman6619, Apr 29 11
Easier
tazman6619 gold member
572 plays
3.
  Rascal Flatts: "Feels Like Today"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the wonderful country group's third album, "Feels Like Today", and a few other songs. I will give you a lyric and you tell me which song the lines appear on.
Average, 10 Qns, Disney101, Mar 22 08
Average
Disney101
3100 plays
4.
  "Me and My Gang" Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
I love the rascal Flatts Country/Pop band! This is a quiz about their album "Me and My Gang"!
Average, 10 Qns, cowlover01092, Nov 26 13
Average
cowlover01092
3405 plays
5.
  Fractured Flatts   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The band Rascal Flatts wants to perform on stage, but somehow their song titles got messed with and now they can't sing. To help Rascal Flatts perform on stage again, each song title must be figured out.
Difficult, 10 Qns, pennie1478, May 16 07
Difficult
pennie1478 gold member
1017 plays
6.
  Video Voyeur #6: Rascal Flatts    
Multiple Choice
 10 Qns
After a long vacation, the video voyeur is back and she has chosen Rascal Flatts as her latest video victims.
Average, 10 Qns, pennie1478, Aug 24 10
Average
pennie1478 gold member
274 plays
7.
  Still Feels Good    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz on my favorite band, Rascal Flatts', CD "Still Feels Good"! Hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, meredithgrey44, Jul 20 09
Average
meredithgrey44
1168 plays
8.
  "Feels Like Today" Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the Rascal Flatts album "Feels Like Today". Enjoy!
Average, 10 Qns, dnc_12, Mar 29 13
Average
dnc_12
1843 plays
9.
  Do You Know: Rascal Flatts?    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the country music group, Rascal Flatts? Test your knowledge here!
Difficult, 10 Qns, Beasuare, Mar 20 11
Difficult
Beasuare
927 plays
10.
  Rascal Flatts Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on Rascal Flatts. Rascal Flatts are a country band that consists of Gary Levox, Joe Don Rooney, and Jay Demarcus.
Average, 10 Qns, soccer_15, Feb 11 15
Average
soccer_15
1100 plays
trivia question Quick Question
What was the title of their first album?

From Quiz "Rascal Flatts 2"




11.
  Rascal Flatts Quiz for Experts    
Multiple Choice
 10 Qns
Just some information on the country group Rascal Flatts.
Tough, 10 Qns, kuntreegirl84, Aug 12 06
Tough
kuntreegirl84
2815 plays
12.
  Rascal Flatts 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second round at a Rascal Flatts quiz. I hope you enjoy it!
Tough, 10 Qns, kuntreegirl84, Feb 17 07
Tough
kuntreegirl84
1990 plays
13.
  Rascal Flatts Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the best country band out there, RASCAL FLATTS! These lyrics are from their first self-titled album. I'll give you the lyric, you guess the song. Have fun!
Difficult, 10 Qns, garth_2430, Apr 21 08
Difficult
garth_2430
2780 plays
Related Topics
  Country Music [Music] (406 quizzes)


Rascal Flatts Trivia Questions

1. Rascal Flatt's first video was called what?

From Quiz
Video Voyeur #6: Rascal Flatts

Answer: Prayin' For Daylight

"Prayin' for Daylight" was the first video for group Rascal Flatts. The video shows the three guys in the recording studio and driving around in an old Cadillac dropping off TVs with their video on it.

2. Finish the lyrics: "I wanna know, everything about you. And I wanna go, down every road you've been. Where your hopes and dreams and wishes live, where you keep the rest of..."

From Quiz Still Feels Good

Answer: Your life hid

From "Take Me There", their first single off "Still Feels Good". This song was written by Kenny Chesney. He was originally going to cut it for his album, but he didn't think it sounded right when he sang it. He thought it would sound better if Gary LeVox sang it. This is the only song off this album with a video.

3. The lead vocalist for Rascal Flatts is Gary LeVox. What is Gary's full name?

From Quiz Do You Know: Rascal Flatts?

Answer: Gary Wayne Vernon, Jr

Gary's real name is, Gary Wayne Vernon, Jr. He was born July 10, 1970, in Columbus, Ohio.

4. From "These Days": "...after college you ran off to Vegas, you married a _____________ "

From Quiz Rascal Flatts: "Melt"

Answer: Rodeo Cowboy

This is the first song in the CD. The song is about a former couple, and how their lives have changed since they broke up.

5. What song are these lyrics from? "Life's like a novel with the end ripped out. The edge of a canyon with only one way down."

From Quiz "Me and My Gang" Lyrics

Answer: Stand

These lyrics are listed on the inside cover of the booklet with the c.d.

6. Which member of Rascal Flatts is from Picher, Oklahoma?

From Quiz Rascal Flatts

Answer: Joe Don Rooney

Joe Don was born and raised in Picher, Oklahoma. He is the guitar player for Rascal Flatts, and also sings back-up vocals.

7. What song are these lyrics from? "I thought about calling you when I got off the plane Every time I see the city through the clouds I get that way."

From Quiz Rascal Flatts: "Feels Like Today"

Answer: Then I Did

This song is "Then I Did". It's about a guy who is always wanting to give up and she tells him not to, but he tells her she's wroung because the only thing he has wanted is love. Rascal Flatts' previous albums were their first, which is a self-titled cd, and their second, which is titled "Melt".

8. "Feels Like Today" is the ______ studio album released by Rascal Flatts.

From Quiz "Feels Like Today" Quiz

Answer: 3rd

The first album is "Rascal Flatts", and the second album is called "Melt".

9. "And daddy's hands were strong and fair and a momma understands because she's been there"?

From Quiz Rascal Flatts Lyrics

Answer: One Good Love

They sing this song at their concerts. It sounds awesome! This song was written by Annie Roboff and Marcus Hummon.

10. At the 2003 Academy of Country Music Awards, how many awards did Rascal Flatts win?

From Quiz Rascal Flatts 2

Answer: 2

These two awards made a total of three ACM awards for Rascal Flatts.

11. A woman comes to visit her father's grave as her son prepares to take his grandfather to heaven. What is the last word in the video, "Here Comes _______"?

From Quiz Video Voyeur #6: Rascal Flatts

Answer: Goodbye

The video was directed by Shaun Silva. A woman returns to her family home to visit her father's grave. Standing in the distance watching are her father and son, who prepares to take his grandfather to Heaven. KaDee Strickland (Charlotte, "Private Practice") portrays the grieving mother and daughter visiting her father's grave.

12. What song are these lyrics from: "It's amazing what I let my heart go through, to get me where it got me, in this moment here with you."?

From Quiz Still Feels Good

Answer: Here

Originally Jay Demarcus did not like this song. He didn't want to cut it for the album, but the other guys really believed in the song so Jay agreed. He now likes the song a lot.

13. Rascal Flatts bass Player is Jay DeMarcus. When was Jay born?

From Quiz Do You Know: Rascal Flatts?

Answer: April 26, 1971

Jay was born Stanley Wayne DeMarcus, on April 26, 1971, in Columbus, Ohio.

14. Blast Zebra Oak Enroute

From Quiz Fractured Flatts

Answer: Bless the Broken Road

"Bless the Broken Road" was performed by Rascal Flatts on the CBS show "Yes, Dear". It was written and performed by the Nitty Gritty Dirt Band and performed by four other singing sensations before making it big with Rascal Flatts. They won a Grammy Award for best country song in 2004.

15. From "Too Good Is True": "I guess its ___________, your heart and mine."

From Quiz Rascal Flatts: "Melt"

Answer: cause and effect

This song plays on the phrase "too good to be true", and is co-written by Jay DeMarcus and Danny Orton.

16. What song are these lyrics from? "Sitting on the porch drinking ice cold cherry coke."

From Quiz Rascal Flatts

Answer: Mayberry

"Mayberry" is a song written by Arlos Smith. It was based on the town Mayberry from "The Andy Griffith Show".

17. What song are these lyrics from? "I woke up this morning with this feeling inside me that I can't explain."

From Quiz Rascal Flatts: "Feels Like Today"

Answer: Feels Like Today

This was the first single from this album and it's also the first video (in the U.S.) that they made off of the album. It's about how everything goes right for one day, and feeling that everything will be okay.

18. What year was "Feels Like Today" released?

From Quiz "Feels Like Today" Quiz

Answer: 2004

This excellent cd hit shelves in 2004, containing 11 songs plus a hidden track.

19. "I made a bad miscalculation, Betting you would never leave"?

From Quiz Rascal Flatts Lyrics

Answer: Prayin' For Daylight

This was Rascal Flatts' first single and first video. In this video, the guys are singing in a studio and people are watching them on T.V.

20. What was one of the awards they won?

From Quiz Rascal Flatts 2

Answer: Song of the Year

They won this award for their song "I'm Movin On." The award was issued to the writers of the song.

21. Finish the lyrics to this song: "I'm gonna stand on a rooftop, ______ __ __ ____________."

From Quiz Rascal Flatts

Answer: climb up a mountaintop

This song is called "Love You Out Loud." It is cut number 5 on their sophomore album entitled "Melt."

22. Fans sing on this seasonal inspired video by Rascal Flatts. Which season is missing from the title "______ Nights"?

From Quiz Video Voyeur #6: Rascal Flatts

Answer: Summer

Rascal Flatts is only shown in the first minute of the five minute video with Jay remarking "maybe we don't have to be in the video at all". Fans are seen at a beach party taking their turns singing the song "Summer Nights".

23. In what song does the band say "Rascal Flatt'n"?

From Quiz Still Feels Good

Answer: Bob That Head

"Tricked out truck kit, Runnin' boards, black lit, KC roll bar, Had to mow an extra yard, Just so he could. Install satellite, Rascal Flattin' all night, King cab, bass tubes Stop light, boom-boom Five days, all week Two jobs so he can..." Gary Levox helped write this song.

24. From "I Melt": "This burn in me is the ________ thing I've ever felt."

From Quiz Rascal Flatts: "Melt"

Answer: coolest

"I Melt" reached number 34 on the Billboard Hot 100 and also made it to number two on the US Country Music charts.

25. Finish this line: "But that's what you get when you play a country song _________".

From Quiz "Me and My Gang" Lyrics

Answer: Backwards

"Backwards" pokes fun at some of the country songs that artists sing these days.

26. Which Rascal Flatts video takes place in a bowling alley?

From Quiz Rascal Flatts

Answer: This Everyday Love

"This Everyday Love" was the guys second music video they ever made. "Prayin" for Daylight" was their first.

27. Which song are these lyrics from? "They got three in the front and four in the back of a Civic. Camped out all night on the sidewalk just to get a ticket."

From Quiz Rascal Flatts: "Feels Like Today"

Answer: Here's To You

This song was made for all of the Rascal Flatts fans and a kind of payback to the fans for all of their support. Rascal Flatts' first big tour was actually named "Here's To You".

28. What was the first single Rascal Flatts released from this album?

From Quiz "Feels Like Today" Quiz

Answer: Feels Like Today

This music video won Group Video of the Year at the 2005 CMT Music Video Awards.

29. "But I'm still getting used to having you around"?

From Quiz Rascal Flatts Lyrics

Answer: See Me Through

This is #5 on the CD that I listen to constantly! Gary Levox helped to write this song, along with Bruce Miller and Eddie Schwartz.

30. In how many songs on their album, "Melt", does the word "melt" appear?

From Quiz Rascal Flatts 2

Answer: 2

It appears in the songs "Love You Out Loud" and the title song "I Melt."

This is category 9571
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.