FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Sinatra Frank Music Quizzes, Trivia and Puzzles
Sinatra Frank Music Quizzes, Trivia

Frank Music Sinatra Trivia

Frank Music Sinatra Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S

Fun Trivia
8 quizzes and 85 trivia questions.
1.
  The Great American Songbook - Sinatra Edition editor best quiz   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Has anyone made a greater vocal contribution to the Great American Songbook than Sinatra? I don't think so! Be sure to read the info sections. Lots of song and Sinatra trivia revealed.
Easier, 15 Qns, maddogrick16, Jan 19 16
Easier
maddogrick16 gold member
1167 plays
2.
  Sinatra Song Lyrics   top quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Frank Sinatra did not write his own material, but did have impeccable taste in the tunes he selected, always giving credit to the songwriter when performing them. This quiz will deal with the lyrics to some of Sinatra's most popular numbers.
Average, 15 Qns, LeeRoyBoy, Apr 22 10
Average
LeeRoyBoy
3417 plays
3.
  Lyrics Of Frank Sinatra   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
From 1953-1966 Frank Sinatra had 59 top 100 songs. From the lyrics given, can you name these ten (all in the top 20). [All songs listed by Frank Sinatra.] Sources: "Joel Whitburn's Pop Hits:Singles And Albums 1940-1954" (JW) and Billboard's Top/Hot 100.
Easier, 10 Qns, lowtechmaster, Nov 20 17
Easier
lowtechmaster
Nov 20 17
434 plays
4.
  Popular Sinatra Song Lyrics Part 1   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Sinatra recorded thousands of songs, but there are a handful of those that especially stand out and their lyrics resonate long after the song is over. This quiz will challenge your knowledge of the lyrics and songs Sinatra made famous over his career.
Average, 10 Qns, mrbondskin, Mar 20 18
Average
mrbondskin
Mar 20 18
3329 plays
5.
  Popular Sinatra Song Lyrics Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Sinatra recorded thousands of songs, but there are a handful of those that especially stand out and their lyrics resonate long after the song is over. This quiz will challenge your knowledge of the lyrics and songs Sinatra made famous over his career.
Average, 10 Qns, mrbondskin, Jan 30 02
Average
mrbondskin
2241 plays
6.
  Sinatra At The Sands    
Multiple Choice
 10 Qns
Frank Sinatra's legendary 1966 concert with Count Basie and his orchestra at the Sands in Las Vegas. Some questions for those who love this album.
Tough, 10 Qns, sectant, Apr 29 16
Tough
sectant
205 plays
7.
  Frank Sinatra Lyrics    
Multiple Choice
 5 Qns
Do you know Frankie?
Average, 5 Qns, AlisonP, Feb 17 08
Average
AlisonP
2755 plays
8.
  Frank Sinatra Sings His Favorites    
Multiple Choice
 10 Qns
Frank Sinatra never wrote his own lyrics or melodies, but he consistently gave credit to the composers and lyricists he worked with. I will supply the favorite Sinatra-covered titles, and you select the person or team that created the song.
Difficult, 10 Qns, mrbondskin, Jan 14 02
Difficult
mrbondskin
927 plays
trivia question Quick Question
"Days may be cloudy or sunny We're in or we're out of the money But I'm with you always I'm with you __________" Finish the lyric.

From Quiz "Lyrics to Even More Jazz Standards"




Related Topics
  Crooners [Music] (9 quizzes)

  Sinatra, Frank Celebrity [Celebrities] (9 quizzes)

  Standards - Great American Songbook [Music] (34 quizzes)


Frank Music Sinatra Trivia Questions

1. From which Frank Sinatra song come these lyrics? "Through the ripples how they shine. Just one wish will be granted, One heart will wear a valentine."

From Quiz
Lyrics Of Frank Sinatra

Answer: Three Coins In The Fountain

All four songs rated by (JW). "Three Coins In The Fountain" was number four in 1954. In 1953, "I've Got The World On A String" reached number 14, "From Here To Eternity" made number 15, and "South Of The Border (Down Mexico Way)" got to number 18.

2. Which wonderful Sinatra tune starts out with these lines: 'Hey drink up all you people, Order anything you see, And have fun you happy people, The laugh and the drinks on me'?

From Quiz Popular Sinatra Song Lyrics Part 2

Answer: 'Angel Eyes'

'Angel Eyes' was written by Dennis and Brent. There is a memorable cover of this song sung by Sting for the movie soundtrack of 'Leaving Las Vegas'.

3. 'All or nothing at all, Half a ____, never appealed to me'. What is the missing word?

From Quiz Popular Sinatra Song Lyrics Part 1

Answer: Love

Lyrics from the song 'All or Nothing At All' written by Lawerence and Altman.

4. 'Come Fly With Me'

From Quiz Frank Sinatra Sings His Favorites

Answer: Cahn and Van Heusen

Did you get know that one? Okay, let's fly away, let's fly away to the next question.

5. Which song do these lyrics come from ' Carry moonbeams home in a jar or be better off than you are' ?

From Quiz Frank Sinatra Lyrics

Answer: Swinging On A Star

6. The singer: Frank Sinatra. The lines: "Something in your eyes was so inviting, Something in your smile was so exciting, Something in my heart told me I must have you." The song:?

From Quiz Lyrics Of Frank Sinatra

Answer: Strangers In The Night

On the Hot 100 in 1966, "Strangers In The Night" was a super smash number one hit, "It Was A Very Good Year" reached number 28, and "Summer Wind" got to number 25. In 1962, "Pocket Full Of Miracles" made number 34.

7. Which song does Frank tell the audience is one of the greatest American standards?

From Quiz Sinatra At The Sands

Answer: Don't Worry 'Bout Me

Frank always sang this great Ted Koehler/Rube Bloom song with the air of someone who had lost a great love, like he did with countless other torch songs. The great love was Ava Gardner, his second wife, eternal muse and a woman he could never shake out of his system even years after their divorce and his subsequent marriages to Mia Farrow and Barbara Marx.

8. Sinatra could sing a barroom ballad like none other. Which of his "boozin'" songs did these lyrics belong to: "I could tell you a lot, but a gentleman's got to be true to his code".

From Quiz Sinatra Song Lyrics

Answer: One For My Baby (And One More For The Road)

Written by Johnny Mercer and Harold Arlen and frequently performed with a more lively beat, Sinatra's classic rendition features just his voice, accompanied by the piano of Bill Miller. Very effective heartbreak song.

9. Sinatra sang these lyrics from what song: 'The days may be cloudy or sunny, We're in or out of the money, But I'm with you always...'

From Quiz Popular Sinatra Song Lyrics Part 2

Answer: 'Come Rain or Come Shine'

Again, you might recently remember this from Don Henley's rendition for 1995's 'Leaving Las Vegas'.

10. 'I've been in love more times than I can remember, And love's kept me cool in July and warm in ____'. What is the missing word?

From Quiz Popular Sinatra Song Lyrics Part 1

Answer: December

From the song 'L.A. is My Lady.'

11. Which song do these lyrics come from ' We're after the same rainbow's end, waiting round the bend' ?

From Quiz Frank Sinatra Lyrics

Answer: Moon River

12. "And I've got no defense for it, The heat is too intense for it, What good would common sense for it do?" Name the Frank Sinatra song.

From Quiz Lyrics Of Frank Sinatra

Answer: Witchcraft

In 1958, the Top 100 listed "Witchcraft" at number 20, "Mr. Success" at number 41, and "How Are You Fixed For Love" (with Keely Smith) at number 97. In 1959, "High Hopes" made it to number 30 on the Hot 100.

13. On which song does Frank ask a smitten lady in the audience if they can meet on Monday and pick out the furniture?

From Quiz Sinatra At The Sands

Answer: I've Got A Crush On You

A great song enlivened by several comic intrusions in this live performance as it appears two women are fighting over Frank's affections and he makes great comedy mileage out of it. "I've Got A Crush On You" is just one of many classics composed by George and Ira Gershwin.

14. "Life's a beautiful thing Long as I hang on to the string I'd be a silly so and so If I should ever let it go" So, what was it that Frank had at the end of his string that made life so beautiful?

From Quiz The Great American Songbook - Sinatra Edition

Answer: the world

By the end of 1952, Frank Sinatra's career was in a shambles. His record label for the previous ten years, Columbia Records, did not renew his contract. His TV series was cancelled. He hadn't been cast in a movie for over a year. Live concert gigs had all but dried up and for the few he was booked, 300 people would show up in a hall that could hold ten times that. He was on the verge of bankruptcy! April 30th, 1953 was the red letter date when the great comeback commenced. He was about to begin a recording session for his new label, Capitol, but his old favorite Alex Stordahl was not conducting the orchestra. An earlier album with that combination had bombed and Capitol brought in a new guy to do the orchestrations. Gone were the lush string tinged ballads. The new sound was snappy and jazzy with horns. The first song, ironically, was "I've Got the World on a String", not exactly what Sinatra was feeling at the time but a song he had performed in concert occasionally. After finishing it up, Sinatra was reported to have asked "Who wrote that arrangement?" When advised it was the conductor, Nelson Riddle, he responded "That's beautiful... let's do another!" "South of the Border" was the second song put on vinyl that day and one of the greatest artist/arranger partnerships was born and it would last for well over a decade. Sinatra was turning a new page in his career! "I've Got the World on a String" was written in 1932 by Harold Arlen and Ted Koehler, a combo who had hit pay dirt in 1930 with "Get Happy" and would later go on to compose "I Gotta Right to Sing the Blues" and "Stormy Weather" in 1933. Koehler related that he was lounging on a sofa one day when Arlen started working out the melody at the piano. He left the room with the tune in his head and returned a short time later with the lyric, it having just "dropped out of the sky". He modestly claimed that many lyrics came to him that way and if it ever stopped happening, his career as a songsmith was over! The song was recorded back then by Cab Calloway and Bing Crosby who had minor hits with it. The only other cover to garner charting success was Sinatra's peaking at Number 14. Like many songs that become American Songbook standards, it never was a hit for anyone during the rock era but is a song oft recorded on albums by artists who specialize in easy listening or jazz. Sinatra tidbit - In February, 1995, he made his last concert appearance in Palm Springs at a gala performance for the Dinah Shore LPGA golf tournament. Just as this song was the first one he recorded to kick off his career resurgence in 1953, his opening number of his final live "set" was "I've Got the World on a String". I doubt if it was coincidence!

15. Which early Sinatra classic features the lyrics: "I swear to goodness, you can't resist her, sorry for you, she has no sister"?

From Quiz Sinatra Song Lyrics

Answer: Nancy (With the Laughing Face)

Written by comedian Phil Silvers, Sinatra sang this as a love song to his daughter.

16. Sinatra sang what became a signature song for himself and the magnificent city of New York. What is the missing word in the following lyric: 'These little town ____, are melting away, I'm gonna make a brand new start of it - in old New York'

From Quiz Popular Sinatra Song Lyrics Part 2

Answer: blues

Sinatra does a fabulous rendition of this song,'New York, New York,' in his return to Madison Square Garden in 1973, the concert where he is formally introduced by none other than Howard Cosell.

17. The lyrics, 'I did what I had to do, And saw it through without exemption,' are from what late-career signature song of Sinatra?

From Quiz Popular Sinatra Song Lyrics Part 1

Answer: My Way

Written by Jacques Reveaux, Claude Francois, Gilles Thibault, and Paul Anka. You might also recall this song was used by Elvis Presley as a theme song in the early and mid-1970s.

18. 'It Was A Very Good Year'

From Quiz Frank Sinatra Sings His Favorites

Answer: Ervin Drake

Isn't it strange that the lyrics almost make it sound like life is over not long after 35?

19. Finish this song lyric, 'Start spreading the news...'

From Quiz Frank Sinatra Lyrics

Answer: I'm leaving today

20. "Making Whoopee" is one of two instrumentals on this album which showcase the peerless playing of the Basie orchestra. The brilliant trumpet solo is by Harry Edison. What was his nickname?

From Quiz Sinatra At The Sands

Answer: Sweets

Sweets also featured on many of the great Capitol recordings of Frank's, arranged by the brilliant Nelson Riddle.

21. Which Sinatra song contained the lyric "Now I look at my life as vintage wine in fine old kegs"?

From Quiz Sinatra Song Lyrics

Answer: It Was a Very Good Year

Sung from an old man's perspective, Sinatra was just 50 when this song was released.

22. From what song are the lyrics: 'If I don't see her each day, I miss her, Gee what a thrill, each time I kiss her'?

From Quiz Popular Sinatra Song Lyrics Part 1

Answer: 'Nancy'

Written by Silvers and Van Heusen. This song was originally sung by Frank to his daughter, Nancy Sandra Sinatra, on the occasion of her 4th birthday. It's a beautiful song period, but particularly if you are a father with a little girl.

23. The artist: Frank Sinatra. The couplet: "I've been a puppet, a pauper, a pirate, a poet, a pawn, and a king. I've been up and down and over and out and I know one thing." The melody:?

From Quiz Lyrics Of Frank Sinatra

Answer: That's Life

These are four Frank Sinatra songs on the Hot 100 from the mid-1960s. "That's Life" was a solid number four hit in 1966. "Softly, As I Leave You" reached number 27 in 1964. In 1965, "Somewhere In You Heart" got to number 32, and "Any Time At All" made number 46.

24. This concert performance was arranged and conducted by Quincy Jones who less than twenty years later would collaborate with what mega selling singer on the most mega selling album of all time?

From Quiz Sinatra At The Sands

Answer: Michael Jackson

The album of course was "Thriller" and Quincy Jones was its producer. Personally I think "Off The Wall", also with Quincy as producer, is a better album, Jackson's best, in fact, with a strangely appropriate title considering future events.

25. What song included the invitation from Frankie "If you could use some exotic booze, there's a bar in far Bombay"?

From Quiz Sinatra Song Lyrics

Answer: Come Fly With Me

This song first appeared on an album of the same name, released in the 1950's on Capitol Records.

26. From what song are the lyrics, 'Is your figure less than Greek, Is your mouth a little weak, When you open it to speak'?

From Quiz Popular Sinatra Song Lyrics Part 1

Answer: 'My Funny Valentine'

Written by Rodgers and Hart.

27. 'Fly Me To The Moon (In Other Words)'

From Quiz Frank Sinatra Sings His Favorites

Answer: Bart Howard

28. Which song do these lyrics belong to 'That's how it's got to feel Deeper than the deep blue sea is' ?

From Quiz Frank Sinatra Lyrics

Answer: All the Way

29. "I am just as steady As that clock on the shelf. Maybe you're accusing me of What you're doing yourself." Frank Sinatra included these lines in which song?

From Quiz Lyrics Of Frank Sinatra

Answer: Hey! Jealous Lover

The Top 100 in 1956 had "Hey! Jealous Lover" as a number six hit, "(How Little It Matters) How Little We Know" at number 30, and "Flowers Mean Forgiveness" as a number 35. "Talk To Me" reached number 38 on the Hot 100 in 1959.

30. Track nine is a monologue where Frank engages in a stand-up comedy routine for more than eleven minutes. It contains references to Dean Martin, Sammy Davis Junior and several others including which restaurant owner who was a great friend of Frank's?

From Quiz Sinatra At The Sands

Answer: Toots Shor

Toots is also referenced in the song "Me And My Shadow" which Frank sang in a duet with Sammy Davis Junior, though not on this album. Irving Lincoln is mentioned at the end of this recording but I think Frank made the name up. Jackie Gleason and Joe E Lewis were comedian/actors.

This is category 2103
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.