FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Small Faces Quizzes, Trivia and Puzzles
Small Faces Quizzes, Trivia

Small Faces Trivia

Small Faces Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S

Fun Trivia
2 Small Faces quizzes and 20 Small Faces trivia questions.
1.
  All or Nothing    
Multiple Choice
 10 Qns
"All or Nothing" was a hit song by one of my favourite bands of the 1960s, The Small Faces. Find out if you know all or nothing about them!
Tough, 10 Qns, Dizart, Mar 13 16
Tough
Dizart gold member
202 plays
2.
  The Small Faces - Maximum Mods    
Multiple Choice
 10 Qns
Know about The Small Faces? Know about the 60's? Well here's a tough quiz that'll test your knowledge. Good luck and enjoy.
Difficult, 10 Qns, hedzashed, Oct 20 18
Difficult
hedzashed
Oct 20 18
250 plays

Small Faces Trivia Questions

1. The Small Faces were formed in 1965 in which UK city?

From Quiz
All or Nothing

Answer: London

The band were formed in Manor Park, in the east end of London, by founding members Steve Marriott, Ronnie Lane, Kenney Jones and Jimmy Winston.

2. Founder member Jimmy Winston was soon replaced by Ian McLagan. What instrument did they both play for the band?

From Quiz All or Nothing

Answer: Keyboards

Winston was originally a guitarist rather than a keyboard player, and his talents on this instrument were not regarded as being up to scratch. That, along with a clash of personalities with Marriott, led to him being replaced by McLagan just months after the band's formation.

3. Who was it that first managed The Small Faces?

From Quiz The Small Faces - Maximum Mods

Answer: Don Arden

Pete Meaden and Kit Lambert were keen to sign The Small Faces as they also co-managed The Who, but Arden beat them too it.

4. The band soon hit the top of the charts, with "All or Nothing" reaching number one in the UK in 1966. Which studio album did the song appear on?

From Quiz All or Nothing

Answer: From the Beginning

"From the Beginning" was the band's second studio album. Tracks include three other UK top ten singles, "Hey Girl", "My Mind's Eye" and "Sha-La-La-la-Lee".

5. Don Arden has a famous daughter, who is she?

From Quiz The Small Faces - Maximum Mods

Answer: Sharon Osbourne

Don Arden went on to manage Black Sabbath where Sharon and Ozzy met.

6. The Small Faces switched record labels from Decca to Immediate Records in 1967, and around this time changed their sound from Rhythm & Blues to which other style of music?

From Quiz All or Nothing

Answer: Psychedelic Pop

The band had been dabbling with LSD and this influenced their music as they matured as a band. Their first hit on the Immediate label was "Here Comes the Nice" which made it to number 12 on the UK singles chart.

7. Who did Ian McLagan replace to become a member of The Small Faces?

From Quiz The Small Faces - Maximum Mods

Answer: Jimmy Winston

It was said that Winston was only in the band because he had a van.

8. Which "park" gave The Small Faces a number three UK hit single in 1967?

From Quiz All or Nothing

Answer: Itchycoo Park

The BBC banned "Itchycoo Park" from the airwaves for what it considered overt drug-taking references in the lyrics, but, as with most songs banned by the Beeb, this just caused sales of the record to soar.

9. The 1967 hit single "Tin Soldier" featured backing vocals by which American soul singer?

From Quiz All or Nothing

Answer: P. P. Arnold

Steve Marriott originally wrote the song for Arnold, but liked it so much, decided to keep it for his own band. Arnold (real name Patricia Ann Cole) was invited to sing backing vocals on the track.

10. But what was The Beatles single that shared the number 1 spot with 'All or Nothing' by The Small Faces?

From Quiz The Small Faces - Maximum Mods

Answer: Yellow Submarine

Yellow Submarine was the only one released in 1966, the rest were released in 1967.

11. "Lazy Sunday", a number two UK hit single in 1968, dealt with which social issue?

From Quiz All or Nothing

Answer: Noisy neighbours

Marriott wrote the song as a joke after problems with neighbours, and never meant it to be released as a single, but it soared to number two in the UK charts, the band's second highest placing ever.

12. Which member of The Small Faces was affectionately nicknamed 'plonk'?

From Quiz The Small Faces - Maximum Mods

Answer: Ronnie Lane

He was given the nickname because thats what he did when he first played guitar-'plonk'!

13. What was unusual about the sleeve of the band's 1968 album "Ogden's Nut Gone Flake"?

From Quiz All or Nothing

Answer: It was round

"Ogden's Nut Gone Flake" came in a circular sleeve, designed to look like a large tin of rolling tobacco. The album was the band's most successful, enjoying a six-week stint at number one on the UK chart.

14. The Marriot/Lane songwriting partnership penned a series of songs for other artists, but who was it that sang 'If You Think You're Groovy'?

From Quiz The Small Faces - Maximum Mods

Answer: P.P.Arnold

P.P.Arnold, as well as The Small Faces were contracted at the time to the Immediate label.

15. Steve Marriott quit The Small Faces in late 1968, and the band officially split the following year. Marriott formed Humble Pie, whilst Lane, Jones and McLagan formed The Faces with which vocalist recruited from the Jeff Beck Group?

From Quiz All or Nothing

Answer: Rod Stewart

Their record company wanted the band to keep the old Small Faces name, but the band members refused. The new band would enjoy a number of chart hits in the early 1970s before splitting, with Stewart concentrating on his burgeoning solo career.

16. On new years eve 1968, The Small Faces were to play together for the last time in the UK, but where was it?

From Quiz The Small Faces - Maximum Mods

Answer: Alexandra Palace

This was not to be the group's final appearance together, as they were contracted to do a tour of Germany in January 1969.

17. A Small Faces reunion between 1975 and 1978 proved to be commercially unsuccessful, and they split again, this time permanently. They were given some belated recognition when they were inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in which year?

From Quiz All or Nothing

Answer: 2012

Sadly, neither Steve Marriott nor Ronnie Lane lived to see the band inducted into the Hall of Fame. Stevie van Zandt officially presented The Small Faces/The Faces at the 2012 induction ceremony.

18. How many albums did The Small Faces release before they officially split in March 1969?

From Quiz The Small Faces - Maximum Mods

Answer: Four

'The Autumn Stone', their fifth and final album, was released after the split in November 1969.

This is category 22054
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.