FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Stewart Rod Quizzes, Trivia and Puzzles
Stewart Rod Quizzes, Trivia

Rod Stewart Trivia

Rod Stewart Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S

Fun Trivia
8 Rod Stewart quizzes and 80 Rod Stewart trivia questions.
1.
  Anatomy of a Song: "Maggie May"   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Just how much do you know about Rod Stewart's classic "Maggie May"? Pit yourself against ten questions about the song and/or associated facts. Song #29 in the 'Anatomy' series.
Easier, 10 Qns, FussBudget, May 28 11
Easier
FussBudget gold member
4844 plays
2.
  Rod Stewart Album Match    
Match Quiz
 10 Qns
Rod Stewart has had a solo career dating back to the late 1960s. Do you know which studio album each of these songs of his first appeared on?
Easier, 10 Qns, Dizart, Aug 03 18
Easier
Dizart gold member
Aug 03 18
260 plays
3.
  Rod Stewart - Songs and Lyrics   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Rod Stewart is my all-time favorite singer. These are just a few of my favorite songs performed by him. I'll give you some lyrics and you pick the song they belong to! Have fun!
Average, 10 Qns, AnneBonney, Jan 15 08
Average
AnneBonney
2985 plays
4.
  Rod Stewart Lyrics   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
There don't appear to be many quizzes about Rod Stewart on here so I thought I would make up one of my own!
Average, 10 Qns, Dizart, Jul 05 06
Average
Dizart gold member
3632 plays
5.
  Rod Stewart's Classy Classics   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is intended as a tribute to one of rock's most memorable and successful musicians - Rod Stewart!
Tough, 10 Qns, logcrawler, Nov 21 13
Tough
logcrawler gold member
730 plays
6.
  Rod Stewart - The Great American Songbook   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
My friend called this, 'Rod Stewart sings songs for old farts!'. Well I must be an old fart, because I absolutely had to have it from the first time I heard Rod sing 'It Had To Be You.' Name the song.
Average, 10 Qns, skunkee, Jul 05 06
Average
skunkee editor
804 plays
7.
  "Sailing" : Story Of A Song    
Multiple Choice
 10 Qns
"I am sailing, I am sailing Home again, 'cross the sea..." These are the opening words of a song indelibly linked with Rod Stewart. See how much you know about it.
Difficult, 10 Qns, darksplash, Jun 10 08
Difficult
darksplash gold member
533 plays
8.
  Rod the Mod!    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about one of the most enduring rockers of all time, and my personal favourite, Rod Stewart!
Tough, 10 Qns, Fifiscot, Aug 15 17
Tough
Fifiscot gold member
Aug 15 17
245 plays
trivia question Quick Question
In September 2015, for a UK Prostate Cancer Benefit concert, Rod reunited with two surviving members of which former band?

From Quiz "Rod the Mod!"





Rod Stewart Trivia Questions

1. Roderick David Stewart was born in one of London's most expensive suburbs, Highgate, in 1945. He was the youngest of five children, but tell me this - with what group was he FIRST associated as he began his singing career in rock music?

From Quiz
Rod Stewart's Classy Classics

Answer: Cyril Davies and the All Stars

Rod Stewart was first "discovered" by a blues musician named John William "Long John" Baldry, of the All Stars, and it was he who gave Rod the moniker, "Rod The Mod" Stewart, due to his manner of dress and his spiked-up hair. During this time, Rod not only sang with the group, but went solo with some of his work as well. Jeff Beck recruited Rod Stewart into his group in 1967, yet Rod admitted that the band's relationship was less than a friendly one, due to all the angst and animosity that had developed between the almost constantly changing members of the group. He later recalled: "It was a great band to sing with but I couldn't take all the aggravation and unfriendliness that developed.... In the two and a half years I was with Beck I never once looked him in the eye - I always looked at his shirt or something like that." Later, Rod and another former Jeff Beck Group member, Ronnie Wood, joined up with the band known as The Faces (previously The Small Faces). After a tenure with them, Rod again struck out on his own, but maintained a good relationship with the group and even verbally mentioned the possibility of having a reunion tour with them in 2008, although that never materialized.

2. On which album did Rod Stewart first record 'Sailing'?

From Quiz "Sailing" : Story Of A Song

Answer: Atlantic Crossing

'Atlantic Crossing' was released in 1975 and was Stewart's sixth solo album. It hit number one in the UK album charts and peaked at number 9 in the US Billboard charts. The song attracts mixed response, with some accusing it of being "mawkish" and "dull" while others, such as Neil McCormick, music critic of the Daily Telegraph, have claimed:"This is a song full of emotion that people do know and it's a song about aspiration, wishing to be somewhere. It's a magical song that captures a magical moment. It's got a fantastic melody and it's one of those songs that's bigger than it ever has any right to be."

3. In which month of the year is the song set?

From Quiz Anatomy of a Song: "Maggie May"

Answer: September

"Wake up Maggie, I think I got something to say to you, It's late September and I really should be back at school" When I was younger I had a vague idea what this song was about, but could never reconcile why Rod was talking about a month rather than a time of day! According to songfacts.com, this is a song Rod wrote about his initial experience with the opposite sex.

4. Which song of Rod's includes the line 'Four and twenty blackbirds in a cake and bake them all in a pie'?

From Quiz Rod Stewart Lyrics

Answer: Handbags and Gladrags

'Handbags and Gladrags' appeared on Rod's debut solo album "An Old Raincoat Won't Ever Let You Down" in 1969 and was covered by the Stereophonics in 2001.

5. '...we may never meet again. Before you go make this moment sweet again. We won't say 'Good Night' until the last minute. I'll hold out my hand and my heart will be in it.'

From Quiz Rod Stewart - The Great American Songbook

Answer: For All We Know

Written by Sam Lewis and J. Fred Coots. Produced by Phil Ramone. Orchestra arranged, and conducted by Don Sebesky and Philippe Saisse.

6. His dad retired at 65 and bought what kind of business? (The family lived above the shop.)

From Quiz Rod the Mod!

Answer: A newsagent

Rod came from a middle class family, was extremely close to his parents, and as the youngest child, was spoiled! His love of soccer came from his dad, who had played in a local amateur team.

7. Rod's debut album in 1970 was called "An Old Raincoat Won't Ever Let You Down", at least, that was its name in the U.K. What was the title of this album in the U.S.?

From Quiz Rod Stewart's Classy Classics

Answer: The Rod Stewart Album

I have absolutely NO IDEA why the album had two names; one for each side of the Atlantic, but below are listed the tunes found on it. (One possibility is that marketing played a big part in the title, since we Americans might not be as prone to understand the nuances of English weather.) "An Old Raincoat Won't Ever Let You Down" aka "The Rod Stewart Album" Side One 1."Street Fighting Man" 2."Man of Constant Sorrow" 3."Blind Prayer" 4."Handbags and Gladrags" Side Two 1."An Old Raincoat Won't Ever Let You Down" 2."I Wouldn't Ever Change a Thing" 3."Cindy's Lament" 4."Dirty Old Town"

8. Do you know the name of the song that contains these lyrics? "If I listened long enough to you, I'd find a way to believe that it's all true."

From Quiz Rod Stewart - Songs and Lyrics

Answer: Reason To Believe

This song was written and originally recorded by Tim Hardin in 1965. Bobby Darin also recorded it in 1967. Rod Stewart recorded and released it in 1971 as the "A" side to "Maggie May". He re-released it in 1993, live on his album "Unplugged and Seated", with Ron Wood of the Rolling Stones. Ron Wood and Rod Stewart were both members of Small Faces in 1975. The album reunited the two musicians after almost 20 years.

9. What did Maggie 'steal'?

From Quiz Anatomy of a Song: "Maggie May"

Answer: The singer's heart

"You led me away from home just to save you from being alone, You stole my heart and that's what really hurt" Uh oh, seems like our Rod was used. For good measure, later in the song, Rod laments: "You stole my soul and that's a pain I can do without". "Maggie May" was included on Rod's solo album, "Every Picture Tells a Story".

10. 'When the weather's better and the rails unfreeze and the wind don't whistle 'round my knees' is a line from which Rod Stewart song?

From Quiz Rod Stewart Lyrics

Answer: Gasoline Alley

'Gasoline Alley' is the title song from Rod's second solo album released in 1970.

11. 'There's no love song finer, but how strange the change from major to minor...'

From Quiz Rod Stewart - The Great American Songbook

Answer: Every Time We Say Goodbye

Written by Cole Porter, and produced by Phil Ramone. Arranged and conducted by Doug Katsaros.

12. In 1963 Rod joined another band as a part time singer and harmonica player. What was it?

From Quiz Rod the Mod!

Answer: The Dimensions

The band performed at Studio 51 in London, which is where the Rolling Stones sometimes headlined.

13. Rod Stewart's second solo album in 1970 had several contributions from his most recent band, Faces. What was the title of this album?

From Quiz Rod Stewart's Classy Classics

Answer: Gasoline Alley

The album, Gasoline Alley featured all of these songs, including the title song "Gasoline Alley", which had been written by Rod Stewart and former Faces member, Ronnie Wood. "Cut Across Shorty" was written by Wayne P. Walker and Marijohn Wilkin; "Country Comfort" had been penned by Elton John and Bernie Taupin, while "Only A Hobo" had been written by Bob Dylan.

14. What was the 'B' side of 'Sailing on its release by Rod Stewart in 1975?

From Quiz "Sailing" : Story Of A Song

Answer: All in the Name of Rock 'N' Roll

All these featured on the 'Atlantic Crossing' album. Stewart lined up some top musicians for the record, including The Memphis Horns

15. This lovely song was released in 1977 on Rod's "Footloose and Fancy Free" album. Name the song from these lyrics: "I didn't know what day it was, When you walked into the room. I said hello, I noticed, You said goodbye too soon."

From Quiz Rod Stewart - Songs and Lyrics

Answer: You're In My Heart

Rod was standing outside the Hyatt Regency Hotel, in Toronto, Canada at 10:00 a.m., when the lyrics for this song popped into his head. There was no tape recorder available, so Rod sang while his producer wrote the lyrics on a cigarette package! He attracted quite a crowd!

16. What is it that shows Maggie's age?

From Quiz Anatomy of a Song: "Maggie May"

Answer: The morning sun

"The morning sun when it's in your face really shows your age, But that don't worry me none in my eyes you're everything" As a tender lyric, the first line doesn't really cut it! It is very expressive but let's face it, I wonder if he ever expressed this thought to the song's subject? The following line wouldn't exactly make up for it, I wouldn't have thought!

17. Which Rod Stewart song features the following lyrics? 'The morning sun when it's in your face really shows your age'.

From Quiz Rod Stewart Lyrics

Answer: Maggie May

'Maggie May' was a number one hit in the UK in October 1971.

18. 'I wandered around and finally found the somebody who could make me be true, could make me be blue. And even be glad just to be sad thinking of you.'

From Quiz Rod Stewart - The Great American Songbook

Answer: It Had To Be You

Written by Gus Kahn and Isham Jones, and produced by Phil Ramone. Orchestra arranged and conducted by Don Sebesky.

19. This song has been called the sequel to "Maggie May". Do you know which one it is? "You're driving home late one night and on the radio, Comes an old, familiar song, you used to know so well."

From Quiz Rod Stewart - Songs and Lyrics

Answer: Ain't Love a Bitch

"Ain't Love a Bitch" was written by Rod Stewart and Gary Grainger for the 1978 album "Blondes Have More Fun". It was released as a single in 1979.

20. What does Maggie do to the singer's bed?

From Quiz Anatomy of a Song: "Maggie May"

Answer: Wrecks it

"But you turned into a lover, and mother what a lover, you wore me out, All you did was wreck my bed" I've heard of home wreckers but this takes the cake. A bed wrecker? "Maggie May" found it's bed-totalling way straight to Number 1 in both the U.S. and U.K. charts.

21. 'Don't have much but what I've got is yours except of course my steel guitar' is a line from which Rod Stewart song?

From Quiz Rod Stewart Lyrics

Answer: Mandolin Wind

'Mandolin Wind' is a song from Rod's third solo album, "Every Picture Tells a Story".

22. 'Once again I seem to feel that old yearning. And I knew the spark of love was still burning.'

From Quiz Rod Stewart - The Great American Songbook

Answer: That Old Feeling

Written by Sammy Fain and Lew Brown, and produced by Phil Ramone.

23. Rod signed his first solo contract in 1964 and released his first single. What was the title?

From Quiz Rod the Mod!

Answer: Good Morning Little Schoolgirl

He has had a 50 year career and is number 59 on Rolling Stone's 100 Greatest Singers of all time.

24. 'Sailing' was a number one hit for Rod Stewart in 1975 and a year later it was used as the theme music of a TV documentary. What was the show called?

From Quiz "Sailing" : Story Of A Song

Answer: Sailor

The BBC TV show examined the lives of the crew on board the aircraft carrier HMS Ark Royal. The carrier was commissioned in 1955 and decommissioned in 1978

25. "And when you finally fly away, I'll be hoping that I served you well. For all the wisdom of a lifetime, no one can ever tell. But whatever road you choose, I'm right behind you, win or lose." What song are the above lyrics from?

From Quiz Rod Stewart - Songs and Lyrics

Answer: Forever Young

"Forever Young" was written by Rod Stewart, Jim Cregan and Kevin Savigan for the "Out of Order" album, which was released in 1988. It's one of my favorites by Rod Stewart. I wrote the words in my son's "baby book" to be given to him when he's eighteen years old.

26. What does Maggie do to the singer "in the morning", straight after the 'bed' incident?

From Quiz Anatomy of a Song: "Maggie May"

Answer: Kicks him in the head

"and in the morning kick me in the head" Whilst I now realise this is a metaphoric statement, again, as a younger listener my thought processes were along the lines of "Why is he staying there then?" In retrospect, the literal nature of the interpretation makes me laugh!

27. 'I am flying, passing high clouds, to be with you, to be free' comes from which massive hit single of Rod's?

From Quiz Rod Stewart Lyrics

Answer: Sailing

'Sailing' spent four weeks at number one in the UK charts in September 1975.

28. 'The way you wear you hat, the way you sip your tea, the memory of all that...'

From Quiz Rod Stewart - The Great American Songbook

Answer: They Can't Take That Away From Me

Written by George and Ira Gershwin, produced by Richard Perry. Basic track arranged by Richard Perry.

29. In 2005, a local councillor in the West Midlands of England suggested that 'Sailing' should replace another well-known song at Remembrance services. Which song did he wish to ditch?

From Quiz "Sailing" : Story Of A Song

Answer: Land Of Hope And Glory

A BBC website recorded: "...Peter O'Neill, a councillor in Wolverhampton... said the words, [of 'Land of Hope and Glory'] which were added to Elgar's music, were 'too political'. He suggested the song be replaced with 'Sailing' by Rod Stewart, for the city's November festival, although he later dropped the proposal."

30. Do you know which song these lyrics belong to? "I know your window and I know it's late. I know your stairs and your doorway. I walk down the street and past your gate"...

From Quiz Rod Stewart - Songs and Lyrics

Answer: Downtown Train

"Downtown Train" hit number two on the US single charts in 1990. It's a beautiful song, written by Tom Waites and taken from Rod Stewart's four CD set, "Storyteller".

This is category 15461
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.