FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Simon and Garfunkel Quizzes, Trivia and Puzzles
Simon and Garfunkel Quizzes, Trivia

Simon and Garfunkel Trivia

Simon and Garfunkel Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S

Fun Trivia
28 quizzes and 304 trivia questions.
1.
  "Simon and Garfunkel's Greatest Hits" (1972)   popular trivia quiz  
Collection Quiz
 14 Qns
It was the duo's first compilation album released in 1972, two years after they had separated. What tracks were on this album?
Easier, 14 Qns, sw11, Feb 19 24
Easier
sw11 gold member
Feb 19 24
577 plays
2.
  Anatomy of a Song: "Sounds Of Silence"   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Just how much do you know about Simon and Garfunkel's classic "Sounds Of Silence"? Pit yourself against 10 questions about the song and/or associated facts. Song #25 in the 'Anatomy' series.
Average, 10 Qns, FussBudget, Feb 10 13
Average
FussBudget gold member
8637 plays
3.
  Simon and Garfunkel Lyrics Quiz Challenge   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
How well do you remember the words to 15 Simon and Garfunkel songs?
Average, 15 Qns, CellarDoor, Sep 22 20
Average
CellarDoor gold member
Sep 22 20
10992 plays
4.
  Sounds of Simon and Garfunkel   best quiz  
Match Quiz
 10 Qns
I'll give you words from a Simon and Garfunkel song, and you match that set to the title of the song in which that set can be found. For example, given "weary", "mind", "sail", and "silver", you would match these with "Bridge over Troubled Water".
Easier, 10 Qns, alaspooryoric, Nov 11 17
Easier
alaspooryoric gold member
Nov 11 17
1223 plays
5.
  Anatomy of a Song: "The Boxer"   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Just how much do you know about Simon and Garfunkel's classic "The Boxer"? Pit yourself against 10 questions about the song and/or associated facts. Song #2 in the 'Anatomy' series.
Easier, 10 Qns, FussBudget, Jul 09 11
Easier
FussBudget gold member
5807 plays
6.
  Bridge Over Troubled Water   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you remember this classic album from Simon and Garfunkel? Or, if you weren't listening to them in 1970, maybe you'd like to explore the lyrics of Paul Simon (but you won't hear the wonderful harmony work here).
Average, 10 Qns, looney_tunes, May 28 22
Average
looney_tunes editor
May 28 22
577 plays
7.
  Simon & Garfunkel Match    
Match Quiz
 10 Qns
I love Simon and Garfunkel, so when the opportunity came along to share the love, I took it. For this quiz, match the first line with the title of a Simon and Garfunkel song. Enjoy!
Easier, 10 Qns, Trivia_Fan54, Sep 23 21
Easier
Trivia_Fan54 gold member
Sep 23 21
494 plays
8.
  Bridge over Troubling Silence   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Help - I've signed up to sing at a Simon and Garfunkel cover concert, but rossian's dog has gotten into my sheet music and now I'm missing a word in each song! Can you help me bridge those troubled gaps and not sound like silence?
Easier, 10 Qns, WesleyCrusher, Mar 12 20
Easier
WesleyCrusher editor
Mar 12 20
665 plays
9.
  Sweet and Sassy Simon & Garfunkel Songs    
Multiple Choice
 10 Qns
Simon & Garfunkel, the folk duo from the '60s and '70s, have many great songs, though some are more famous than others. See how many of these lesser-known titles you can guess from the clues given. This is a fill-in-the-blank quiz!
Average, 10 Qns, shuehorn, Aug 01 17
Average
shuehorn gold member
Aug 01 17
1432 plays
10.
  Song By Song: "The Boxer"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz delves into the context and content of Simon & Garfunkel's popular song "The Boxer."
Average, 10 Qns, skylarb, Feb 15 20
Average
skylarb
Feb 15 20
444 plays
trivia question Quick Question
To the best of our knowledge, what can we assume the weather conditions were during the song?

From Quiz "Anatomy of a Song: "Sounds Of Silence""




11.
  Song by Song: "Bridge Over Troubled Water"   top quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz surveys the context, lyrics, and covers of the Simon & Garfunkel song "Bridge Over Troubled Water"
Average, 15 Qns, skylarb, Nov 05 21
Average
skylarb
Nov 05 21
460 plays
12.
  Song by Song: "Homeward Bound"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Learn more about the popular Simon & Garfunkel song "Homeward Bound."
Easier, 10 Qns, skylarb, Jun 15 20
Easier
skylarb
Jun 15 20
352 plays
13.
  Simon and Garfunkel Trivia   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Some questions about Simon and Garfunkel's music and history. Enjoy!
Tough, 10 Qns, ltc717, Feb 05 02
Tough
ltc717
4223 plays
14.
  The Ultimate Simon and Garfunkel Lyrics Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
I love Simon and Garfunkel so much. This quiz shouldn't be tough for fans of their music. I'll just give you the lyric and you tell me what song it is from. Some of the songs are Paul Simon songs, from after the split.
Average, 15 Qns, pepperdrinks, Mar 13 12
Average
pepperdrinks
5551 plays
15.
  Song by Song: "Richard Cory"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the Simon & Garfunkel song "Richard Cory"?
Average, 10 Qns, skylarb, Jan 19 20
Average
skylarb
Jan 19 20
301 plays
16.
  Did You Find Everything Alright?   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A couple of lovers once "walked off to look for America". Have you ever wondered if they found everything all right? While you think about that, take a wander through Simon and Garfunkel's "America" and see how well you remember the lyrics to this song
Average, 10 Qns, alaspooryoric, Mar 11 12
Average
alaspooryoric gold member
502 plays
17.
  Song by Song: "I Am A Rock"   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz contains ten questions related to the Simon and Garfunkel song "I Am A Rock."
Average, 10 Qns, skylarb, Jan 23 20
Average
skylarb
Jan 23 20
283 plays
18.
  Song by Song: "The Dangling Conversation"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz takes a deep dive into one of Simon & Garfunkel's most subtle and complex songs, offering interpretation of the lyrics in the interesting info section.
Average, 10 Qns, skylarb, Jan 13 20
Average
skylarb
Jan 13 20
308 plays
19.
  Song by Song: "A Most Peculiar Man"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Learn more about this haunting Simon & Garfunkel song and test your memory of the lyrics.
Easier, 10 Qns, skylarb, Jul 10 20
Easier
skylarb
Jul 10 20
186 plays
20.
  Song by Song: "At the Zoo"    
Multiple Choice
 10 Qns
Learn the history of this upbeat Simon & Garfunkel song.
Average, 10 Qns, skylarb, Mar 26 20
Average
skylarb
Mar 26 20
214 plays
21.
  Simon & Garfunkel - "Bookends" Album   top quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Click here to take a quiz on Simon and Garfunkel's phenomenal fourth album, "Bookends."
Average, 15 Qns, Wolfie36, Nov 01 15
Average
Wolfie36
296 plays
22.
  All About "Mrs. Robinson."    
Multiple Choice
 10 Qns
This a quiz on my favorite Simon and Garfunkel. The quiz will be over the lyrics and the history of this great song.
Average, 10 Qns, AlchemyGirl, Aug 07 17
Average
AlchemyGirl
Aug 07 17
3012 plays
23.
  Hello Darkness My Old Friend   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Not all of the music from this popular duo left us 'feelin' groovy'. This quiz focuses on some of Simon and Garfunkel's songs containing darker themes and messages. Good luck!
Average, 10 Qns, Bheth, May 21 15
Average
Bheth
609 plays
24.
  Groovy Simon and Garfunkel Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Are you sure you know the lyrics to these five Simon and Garfunkel songs? Give your mind the ultimate test!
Average, 10 Qns, angelofmusic15, Aug 07 17
Average
angelofmusic15
Aug 07 17
1656 plays
25.
  Simon and Garfunkel Songs and Lyrics   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my quiz! I hope you will enjoy it and test your knowledge on how well you know Simon and Garfunkel music. Good luck!
Tough, 10 Qns, angelofmusic15, Nov 25 06
Tough
angelofmusic15
2860 plays
26.
  Simon and Garfunkel, The Albums   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Excluding 'The Graduate' soundtrack, Simon and Garfunkel released only 5 albums whilst they were together. The questions in this quiz are about these 5 albums. I hope you enjoy the quiz. Thank you for playing.
Average, 10 Qns, rubytops, Apr 27 21
Average
rubytops gold member
Apr 27 21
706 plays
27.
  Simon & Garfunkel - "Bridge" Album    
Multiple Choice
 10 Qns
This simple quiz will cover Simon and Garfunkel's "Bridge Over Troubled Water" album, which consists of eleven songs. A line from one of these songs will be provided- you finish it up. Enjoy!
Average, 10 Qns, Wolfie36, Nov 01 15
Average
Wolfie36
427 plays
28.
  The Paul Simon song quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Many of the S&G songs share particular elements in their lyrics. It is up to you to find which one of the four choices does not match the other three. (Not all the songs are written by Simon)
Difficult, 10 Qns, emka, Mar 02 04
Difficult
emka
1295 plays
Related Topics
  Simon, Paul [Music] (6 quizzes)


Simon and Garfunkel Trivia Questions

1. What, according to Paul Simon, inspired the song "A Most Peculiar Man"?

From Quiz
Song by Song: "A Most Peculiar Man"

Answer: Four lines in an article in a London paper

On his 1967 album "Live from New York City," Paul Simon recounts the inspiration for this song. "I wrote this song," he says, "when I was living in England. The seeds of the song were planted one day when I saw an article in a London paper about a man who had committed suicide. Four lines in the paper ... And I thought: 'That's a very bad way to go out. Bad eulogy. Four lines.'"

2. In what year was the Simon and Garfunkel single, "Homeward Bound," released?

From Quiz Song by Song: "Homeward Bound"

Answer: 1966

"Homeward Bound" was released on January 19, 1966 as a single from Simon and Garfunkel's third U.S. studio album "Parsley, Sage, Rosemary, & Thyme." However, it was originally recorded on December 14, 1965 for their second album, "Sounds of Silence," and it was included on that album in the U.K. The recording was produced by Bob Johnston.

3. "The words of the prophets Are written on the _____ walls"

From Quiz Bridge over Troubling Silence

Answer: Subway

"The Sound of Silence" was released in 1964 on Simon and Garfunkel's first album, "Wednesday Morning 3 am". It was originally not a success at all, reaching the charts only in the last weeks of 1965 and topping out at the number one Billboard slot on January 1, 1966. The original recording is in the rather unusual key of D# minor, requiring six sharps.

4. Complete this lyric: "When you're weary, feeling _____ / When tears are in your eyes, I'll dry them all."

From Quiz Song by Song: "Bridge Over Troubled Water"

Answer: small

The song "Bridge Over Troubled Water" peaked at number one on the Billboard Hot 100 and held the position for six weeks. After the Eastern China flood in 1991, the song was translated into Cantonese and sung by Hong Kong singers to raise money for disaster relief.

5. "Richard Cory" was recorded on Simon & Garfunkel's second studio album. What was the name of that album?

From Quiz Song by Song: "Richard Cory"

Answer: Sounds of Silence

"Sounds of Silence" was Simon & Garfunkel's second studio album, after "Wednesday Morning, 3 AM" and before "Parsley, Sage Rosemary, and Thyme." Their fourth studio album was "Bookends," and their final studio album was "Bridge Over Troubled Water." The fourth choice, "Highway 61 Revisited," is a Bob Dylan album. "Sounds of Silence" was released in January of 1966 and peaked at number 21 on the Billboard 200 and at number 13 on the UK Official Albums Chart.

6. "The Dangling Conversation" was released as a single from which Simon & Garfunkel album?

From Quiz Song by Song: "The Dangling Conversation"

Answer: Parsley, Sage, Rosemary, and Thyme

"Hearts And Bones" and "Graceland" are both Paul Simon albums. "Bridge Over Troubled Water" was Simon & Garfunkel's fifth studio album, but the song "The Dangling Conversation" can be found on their second studio album, "Parsley, Sage, Rosemary, and Thyme," which was released in October of 1966. The album peaked at number four on the U.S. Billboard 200.

7. What is the only song in Simon and Garfunkel's "Bookends" album that was a number one hit on the "Billboard Hot 100"?

From Quiz Simon & Garfunkel - "Bookends" Album

Answer: Mrs. Robinson

Possibly because of its prominent feature in the classic movie "The Graduate," "Mrs. Robinson" was a huge hit, and the duo's second number one Billboard Hot 100. When Paul Simon originally penned the song, he called it "Mrs. Roosevelt." For the sake of "The Graduate," he changed the name. "The Sounds of Silence," too, was a number one hit, but it is not a track in the "Bookends" album.

8. How did Richard Cory commit suicide?

From Quiz Hello Darkness My Old Friend

Answer: He shot himself

Paul Simon wrote the song "Richard Cory" based on a poem by the same name, written by Edwin Arlington Robinson and first published in 1897. Both the poem and the song tell the story of a wealthy man who is envied by others. The song is written from the perspective of a worker in one of Richard Cory's factories and ends with Cory's suicide. However, in the song, the discovery of Cory's death ("So my mind was filled with wonder when the evening headlines read: 'Richard Cory went home last night and put a bullet through his head'") is followed by a final repetition of the chorus, implying that even though the worker is aware of Cory's death, he still wishes he could be... Richard Cory.

9. Complete this lyric: "When you're weary..."

From Quiz Simon & Garfunkel - "Bridge" Album

Answer: "...feeling small"

"When you're weary, feeling small..." -"Bridge Over Troubled Water" Art's voice is just incredible in this song. And when they sing "sail on, silver girl..." together, its magical! Paul Simon allowed Art to sing it because he had written it a bit too high. Unfortunately, Art's incredible performance was not entirely appreciated by Paul, who was upset when people supposed that Art had written it; this is one factor that induced their break up.

10. Simon and Garfunkel's song "America" opens with what line?

From Quiz Did You Find Everything Alright?

Answer: Let us be lovers, we'll marry our fortunes together

"I'm sittin' in the railway station" is the opening line to their song "Homeward Bound", and "I am just a poor boy" is the first line of "The Boxer", another song of theirs. "I've got some real estate here in my bag" is the second line of "America", not the first. Looking at the first two lines of "America", you'll notice that this song does not possess rhyming lyrics.

11. Who is it that loves Mrs. Robinson more then she will ever know?

From Quiz All About "Mrs. Robinson."

Answer: Jesus

The opening lyrics to this song are " And here's to you Mrs. Robinson Jesus loves you more than you will know, wo wo wo God bless you please, Mrs. Robinson" This song was used in the 1967 movie, "The Graduate."

12. Fill in the missing lyric to the song, "Feelin' Groovy"- "...I'm dappled and _________ and ready to sleep..."

From Quiz Groovy Simon and Garfunkel Quiz

Answer: drowsy

"Feelin' Groovy" is also known as "The 59th Street Bridge Song." Simon and Garfunkel had a break-up in 1970.

13. From what song are these lyrics? "...just kickin' down the cobblestones..."

From Quiz Simon and Garfunkel Songs and Lyrics

Answer: The 59th Street Bridge Song (Feelin' Groovy)

The 59th Street bridge is located in New York and was completed in 1908.

14. In the opening to the the song, who/what is the singer talking to?

From Quiz Anatomy of a Song: "Sounds Of Silence"

Answer: Darkness

"Hello darkness, my old friend I've come to talk with you again" This is a great way of setting the scene for the song. As a youngster I remember rationalising this by asking "Why doesn't he turn on the light?" Life was so much easier then!

15. In the first line of the song, we begin to hear the story of what type of boy?

From Quiz Anatomy of a Song: "The Boxer"

Answer: Poor boy

The opening line sets the scene: "I am just a poor boy though my story's seldom told".

16. Paul Simon seems to like sitting by the window. In which song doesn't the word "window" appear?

From Quiz The Paul Simon song quiz

Answer: The Dangling Conversation

"gazing from my window to the streets below" - (I am a Rock) "sitting on the window sill" - (Overs) "through the window of my eyes" - (Kathys Song)

17. Which song was Simon and Garfunkel's first number one single in the United States?

From Quiz Simon and Garfunkel Trivia

Answer: The Sound of Silence

The released single had been remixed, with drums, bass, and electric guitar added to the original recording.

18. 'Look around you, all you see are sympathetic eyes'

From Quiz Simon and Garfunkel Lyrics

Answer: 'Mrs. Robinson'

'We'd like to know a little bit about you for our files. We'd like to help you learn to help yourself. Look around you, all you see are sympathetic eyes. Stroll around the grounds until you feel at home.'

19. What is the name of "the most peculiar man"?

From Quiz Song by Song: "A Most Peculiar Man"

Answer: The song never says

The song never mentions a name, which adds to the sense of the peculiar man's isolation from the world. Throughout the song, he is simply "a most peculiar man." The name "Richard Cory" comes from another song on the same album. Frank Lloyd Wright was an architect and Simon & Garfunkel recorded a song titled "So Long, Frank Lloyd Wright" on their 1970 album "Bridge Over Troubled Water."

20. "It's a light and _____ journey From the East Side to the park"

From Quiz Bridge over Troubling Silence

Answer: Tumble

Like many songs from the 1967 album "Bookends", "At the Zoo" was written for the "The Graduate" soundtrack. However, the track was not actually used in the movie's zoo scene it was intended for. The rather funny lyrics later inspired Paul Simon to release an elaborately illustrated children's book.

21. This song is based on a narrative poem, also titled "Richard Cory," by what late-19th century American poet?

From Quiz Song by Song: "Richard Cory"

Answer: Edwin Arlington Robinson

The poem was first published in 1897 as part of an anthology called "The Children of the Night." The poem was written during the depression that followed the Panic of 1893, which lasted until 1897. The economic crisis began with the collapse of the nation's two largest employers and led to a panic on the stock market and a run on the banks. The poor economic conditions for the average man, who often subsisted on day-old bread, are reflected in the poem.

22. In the original recording, the melody of "The Boxer" was played in unison on which two instruments?

From Quiz Song By Song: "The Boxer"

Answer: pedal-steel guitar and piccolo trumpet

According to an article on BMI.com, session musician Curly Chalker "cut the part on pedal-steel guitar. While recording their lead vocal tracks in a Columbia University chapel a month later, however, Simon and Garfunkel came up with the idea of using a wind instrument as an alternate solo, and the call went out for a piccolo trumpeter. Rather than choose one part over the other, Halee, back in his East 52nd Street control room, experimented by making a single dub of the two diverse instruments." Charlie McCoy played bass harmonica on the second and last verses of the song. The drumbeat, played only during the refrain (the "lie-la-lie" part) using a snare drum, was laid down by session drummer Hal Blaine.

23. Which song, which asks "Do people have a tendency to dump on you?", was on the B-Side of "The Dangling Conversation" single?

From Quiz Song by Song: "The Dangling Conversation"

Answer: The Big Bright Green Pleasure Machine

"Bridge Over Troubled Water" was not on the same album as the other choices. The "Dangling Conversation" was released as a single in September of 1966 with "The Big Bright Green Pleasure Machine" on the B-Side. Deeper but less catchy than many of the other songs on the album, "The Dangling Conversation" never charted in the U.K., and it did not reach the top ten in the U.S. It peaked at number 25 on the U.S. Billboard Hot 100 and at number 27 on the Canada 100.

24. The second track on the album represented Paul Simon's first foray into World Music. Which song, based on what he thought was a traditional song from the Peruvian Andes, starts with the line, "I'd rather be sparrow than a snail"?

From Quiz Bridge Over Troubled Water

Answer: El Condor Pasa (If I Could)

Paul Simon wrote the lyrics, using an arrangement of the musical piece 'El Cóndor Pasa' performed by Los Incas, which he was told had been arranged by them from a traditional piece of Andean music. Actually, it was composed in 1913 by Daniel Alomía Robles, who is now given credit in the song's listings. Paul Simon provided the words, which surprisingly do not mention a condor. However, when you listen to them, you can readily picture someone watching an elegant condor soaring overhead, apparently free of care, and able to go where it pleases. Herewith the second verse: "Away, I'd rather sail away Like a swan that's here and gone. A man gets tied up to the ground, He gives the world its saddest sound, Its saddest sound."

25. How did the 'peculiar man' meet his end?

From Quiz Hello Darkness My Old Friend

Answer: He gassed himself

The peculiar man committed suicide by gas. "He turned on the gas and he went to sleep, with the windows closed so he'd never wake up, to his silent world and his tiny room." "A Most Peculiar Man" was recorded on December 22, 1965. Both "Richard Cory" and "A Most Peculiar Man" are songs about a man's suicide, and are back-to-back tracks on "Sounds of Silence".

26. Complete the lyric: "I'd rather be a sparrow than a..."

From Quiz Simon & Garfunkel - "Bridge" Album

Answer: "...snail"

"I'd rather be a sparrow than a snail" -"El Condor Pasa (If I Could)" Throughout the song, Paul Simon tells us all the things he'd rather be in comparison to another: sparrow, snail; hammer, nail; forest, street. Paul was inspired by an Andean folk song for this track.

27. In line three of "America" by Simon and Garfunkel, we are told that the singer and his companion buy two items. What are they?

From Quiz Did You Find Everything Alright?

Answer: A pack of cigarettes and Mrs. Wagner pies

Mrs. Wagner pies were an actual food item sold in the United States for much of the twentieth century up until 1969. They were individually wrapped single-serving pies created by Mrs. Wagner's Home Made Pies.

28. Album 'Sounds of Silence'. In what year was this album first released?

From Quiz Simon and Garfunkel, The Albums

Answer: 1966

1966 was the year this album was first released. The song 'The Sound of Silence' also appeared on the first album 'Wednesday Morning 3am'. Following in the steps of Bob Dylan, who had used electric guitars at the Newport Folk Festival, much to the horror of some folk traditionalists, the producer of this album, Tom Wilson, also decided to give 'The Sound of Silence' a similar electric treatment.

29. In the early stages of this song, it was not about a Mrs. Robinson. What was the name that Paul Simon first planned on using for the song?

From Quiz All About "Mrs. Robinson."

Answer: Mrs. Roosevelt

This song was first written about presidential wife, Eleanor Roosevelt, but was changed when the song was needed for the movie that made it famous. Eleanor Roosevelt was a female rights and black rights activist and she helped everyone as much as she could during the Great Depression.

30. Fill in the missing lyric from "Fakin' It"- "I'm such a ___________ soul..."

From Quiz Groovy Simon and Garfunkel Quiz

Answer: dubious

Simon and Garfunkel did The Concert in Central Park, which was very succesful and attracted 500,000 people.

This is category 1673
Last Updated Apr 13 2024 5:44 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.