Quiz about Simon and Garfunkel Lyrics
Quiz about Simon and Garfunkel Lyrics

Simon and Garfunkel Lyrics Quiz Challenge - How Much Do You Know? | Music


How well do you remember the words to 15 Simon and Garfunkel songs?

A multiple-choice quiz by CellarDoor. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Simon and Garfunkel

Author
CellarDoor
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
14,445
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
10597
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Squalus (8/15), aandp1955 (13/15), Guest 184 (13/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Let's start with a famous one. 'Like a ______ over troubled water, I will lay me down . . .'

Answer: (One Word)
2. 'And here's to you, Mrs. _________ ... Jesus loves you more than you will know ... Whoa, whoa, whoa.' Hint

Garfunkel
Smith
Robinson
Jameson

3. 'Look around, ... The grass is high ... The fields are ripe ... It's the _________ of my life!' Hint

summer
springtime
harvest
winter

4. 'You can end your daily strife ... At reasonable price ... You've seen it advertised in life, your future's fine now ... Buy the Big Bright _____ Pleasure Machine' Hint

Blue
Green
Treasure
Mean

5. 'Are you going to ____________ Fair?' Hint

Sorington
Marlboro
Scarborough
Montgomery

6. 'I am a _______; I am an island!'

Answer: (One Word)
7. 'And I wish that I could be ... oh, I wish that I could be __________!' Hint

Richard Cory
Art Garfunkel
Ozymandias
Emily

8. The chorus of what song consists of drumbeats interspersed with the syllables 'Lie-la-lie'? Hint

'The Boxer'
'The Only Living Boy in New York'
'Homeward Bound'
'Fakin' It'

9. What song from 'Parsley, Sage, Rosemary and Thyme' is sometimes called 'Feelin' Groovy'? Hint

'We've Got a Groovey Thing Goin'
'A Simple Desultory Philippic'
'A Poem on the Underground Wall'
'The 59th Street Bridge Song'

10. What song begins, 'Gee but it's great to be back home ... Home is where I want to be ... I've been on the road so long my friend ...'? Hint

'Somewhere They Can't Find Me'
'Homeward Bound'
'Keep the Customer Satisfied'
'So Long, Frank Lloyd Wright'

11. 'Counting the cars on the New Jersey Turnpike ... They've all come to look for ____________' Hint

their souls
America
the universe
the exit

12. 'Oh _______, you're breaking my heart! You're shaking my confidence daily!'

Answer: (One Word)
13. Why does a singer on the album 'Sounds of Silence' have to go 'Somewhere They Can't Find Me'? Hint

He held up a liquor store
He got the school bully angry
He angered his girlfriend's father
He evaded the draft

14. 'At the Zoo,' we find that what animals are reactionaries (while 'antelopes are missionaries')? Hint

monkeys
elephants
giraffes
zebras

15. '____ where my thought's escaping, ______ where my music's playing, _____ where my love lies waiting silently for me'

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Let's start with a famous one. 'Like a ______ over troubled water, I will lay me down . . .'

Answer: bridge

The song is entitled 'Like a Bridge Over Troubled Water' and appears on the album of the same name. The Australian parody group Wickety Wak seems to have done a parody of this song, entitled 'My Old Fridge Overflowed with Water.'
2. 'And here's to you, Mrs. _________ ... Jesus loves you more than you will know ... Whoa, whoa, whoa.'

Answer: Robinson

The song, 'Mrs. Robinson,' appears on the album 'Bookends' and is on the soundtrack of the Dustin Hoffman movie 'The Graduate.'
3. 'Look around, ... The grass is high ... The fields are ripe ... It's the _________ of my life!'

Answer: springtime

The song is 'A Hazy Shade of Winter' from the album 'Bookends.'
4. 'You can end your daily strife ... At reasonable price ... You've seen it advertised in life, your future's fine now ... Buy the Big Bright _____ Pleasure Machine'

Answer: Green

The song: 'Big Bright Green Pleasure Machine' from the album 'Parsley, Sage, Rosemary, and Thyme.'
5. 'Are you going to ____________ Fair?'

Answer: Scarborough

The song: 'Scarborough Fair and Canticle' from the album 'Parsley, Sage, Rosemary, and Thyme.' It's very pretty.
6. 'I am a _______; I am an island!'

Answer: rock

'... And a rock feels no pain, And an island never cries.' The song 'I am a Rock' is from the album 'Sounds of Silence.'
7. 'And I wish that I could be ... oh, I wish that I could be __________!'

Answer: Richard Cory

'Richard Cory' from the album 'Sounds of Silence.'
8. The chorus of what song consists of drumbeats interspersed with the syllables 'Lie-la-lie'?

Answer: 'The Boxer'

This is from the album 'Bridge Over Troubled Water'
9. What song from 'Parsley, Sage, Rosemary and Thyme' is sometimes called 'Feelin' Groovy'?

Answer: 'The 59th Street Bridge Song'

10. What song begins, 'Gee but it's great to be back home ... Home is where I want to be ... I've been on the road so long my friend ...'?

Answer: 'Keep the Customer Satisfied'

It's on the album 'Bridge Over Troubled Water'
11. 'Counting the cars on the New Jersey Turnpike ... They've all come to look for ____________'

Answer: America

'America,' from 'Bookends.'
12. 'Oh _______, you're breaking my heart! You're shaking my confidence daily!'

Answer: Cecilia

From 'Bridge Over Troubled Water'. Simon and Garfunkel spelled the name "Cecilia," but there are many spellings of the name in use.
13. Why does a singer on the album 'Sounds of Silence' have to go 'Somewhere They Can't Find Me'?

Answer: He held up a liquor store

This singer has quite a larcenous streak (or a thing against liquor stores): he also holds up a liquor store in 'Wednesday Morning 3 a.m.' on the album of the same title, Simon and Garfunkel's debut release. 'Somewhere They Can't Find Me' is clearly a reworking of that early song; the situations are the same, but the lyrics are redone. Thanks to player Matwandless for pointing this out!
14. 'At the Zoo,' we find that what animals are reactionaries (while 'antelopes are missionaries')?

Answer: zebras

According to this song from 'Bookends': 'Monkeys stand for honesty, giraffes are insincere, and the elephants are kindly but they're dumb ...'
15. '____ where my thought's escaping, ______ where my music's playing, _____ where my love lies waiting silently for me'

Answer: home

This is 'Homeward Bound' from 'Parsley, Sage, Rosemary and Thyme'. Thank you for playing!
Source: Author CellarDoor

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Squalus: 8/15
Feb 03 2023 : aandp1955: 13/15
Feb 03 2023 : Guest 184: 13/15
Feb 01 2023 : Guest 104: 15/15
Jan 30 2023 : Guest 76: 10/15
Jan 30 2023 : Guest 142: 8/15
Jan 28 2023 : Guest 75: 14/15
Jan 28 2023 : rainbowriver: 15/15
Jan 28 2023 : Guest 137: 15/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series My Favourite Music:

I started my love of music when I was a teenager listening to these artists. I hope this inspires you to go and have a listen to some darn good music from back then!

  1. How Sweet James Taylor Is Average
  2. Mother and Child Reunion Tour Average
  3. All About Carly Simon Average
  4. Who Played Which King? Average
  5. Simon and Garfunkel Lyrics Average
  6. Bob Dylan's Topical Songs Average
  7. Rolling Stones Albums of the Sixties Tough
  8. Beatles' Five-Word Song Titles Average
  9. Elton John Album Match Average
  10. The Albums of Pink Floyd Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us