FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Elton John Album Match
Quiz about Elton John Album Match

Elton John Album Match Trivia Quiz


See if you can work out which studio album each of these Elton John songs first appeared on.

A matching quiz by Dizart. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Elton John

Author
Dizart
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
392,985
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
509
Awards
Editor's Choice
Last 3 plays: andymuenz (10/10), Guest 121 (5/10), Aaron321333 (8/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Crocodile Rock  
  Ice on Fire
2. Rocket Man  
  Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player
3. Sad Songs (Say So Much)  
  Blue Moves
4. Your Song  
  Goodbye Yellow Brick Road
5. Nikita  
  Too Low for Zero
6. Sorry Seems to be the Hardest Word  
  Honky Chateau
7. I'm Still Standing  
  Sleeping with the Past
8. Bennie and the Jets  
  Elton John
9. Sacrifice  
  Caribou
10. Don't Let the Sun Go Down on Me  
  Breaking Hearts





Select each answer

1. Crocodile Rock
2. Rocket Man
3. Sad Songs (Say So Much)
4. Your Song
5. Nikita
6. Sorry Seems to be the Hardest Word
7. I'm Still Standing
8. Bennie and the Jets
9. Sacrifice
10. Don't Let the Sun Go Down on Me

Most Recent Scores
Feb 11 2024 : andymuenz: 10/10
Feb 07 2024 : Guest 121: 5/10
Feb 01 2024 : Aaron321333: 8/10
Jan 30 2024 : Guest 78: 7/10
Jan 21 2024 : paper_aero: 10/10
Jan 13 2024 : Guest 50: 2/10
Jan 06 2024 : evilmoderate: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Crocodile Rock

Answer: Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player

Released in January, 1973, "Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player" was Elton's first UK number one album, and his second to top the US chart. Two singles were released from the album, "Daniel" and "Crocodile Rock", both of which cracked the UK top five. The latter, about a fictional dance, was a live favourite for many years.
2. Rocket Man

Answer: Honky Chateau

"Honky Chateau", released in 1972, topped the US albums chart, and made it to number two in the UK. "Rocket Man" was released as a single and reached number two in Britain. The song was inspired by Ray Bradbury's book "The Illustrated Man".
3. Sad Songs (Say So Much)

Answer: Breaking Hearts

Released in 1984, "Breaking Hearts" reached number two in the UK, his best placing there for almost a decade. "Sad Songs" reached number seven on the UK singles chart, and made the top five in the USA.
4. Your Song

Answer: Elton John

"Elton John", released in 1970, was actually the singer's second album - "Empty Sky" was his debut release the previous year. The album made the top five in both the UK and USA. "Your Song" made the top ten on both sides of the Atlantic and has been an enduring favourite of his well into the 21st century.
5. Nikita

Answer: Ice on Fire

The 1985 album "Ice on Fire" made number three on the UK chart but didn't sell well in the USA, stalling at number 48. "Nikita", which featured George Michael on backing vocals, was about an East German border guard during the cold war, and reached number three on the UK singles chart.
6. Sorry Seems to be the Hardest Word

Answer: Blue Moves

The 1976 album "Blue Moves" was Elton's second double album, after "Goodbye Yellow Brick Road". It reached number three in both the UK and USA. "Sorry Seems to be the Hardest Word", which peaked at UK number 11, was the follow-up to his number one duet with Kiki Dee, "Don't Go Breaking My Heart".
7. I'm Still Standing

Answer: Too Low for Zero

"Too Low for Zero" was released in 1983 and made it to number seven on the UK albums chart. "I'm still standing" reached number four on the UK singles chart, his highest placing since "Song for Guy" in 1978. The song also sold well in the USA, making it to number 12 on the Billboard chart.
8. Bennie and the Jets

Answer: Goodbye Yellow Brick Road

Released in October, 1973, "Goodbye Yellow Brick Road" was Elton John's first double album and was available on yellow vinyl. It hit number one in both the UK and USA. "Bennie and the Jets", a song about a fictional band, topped the US Billboard singles chart, although it only reached number 37 in the UK.
9. Sacrifice

Answer: Sleeping with the Past

Released in 1989, "Sleeping with the Past" was Elton John's first UK number one album since "Caribou" fifteen years earlier. In addition, the song "Sacrifice" gave him his first ever solo UK number one single - he had previously only ever topped the chart in a duet with Kiki Dee.
10. Don't Let the Sun Go Down on Me

Answer: Caribou

The 1974 album "Caribou" was Elton's third straight chart-topper in the UK and fourth straight in the USA. "Don't Let the Sun Go Down on Me" was released as a single, reaching number two in the USA but only number 16 in the UK.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Song/Album Matches:

In this series of quizzes, you have to match a number of songs by a particular group or artist with the studio albums on which they originally appeared.

  1. Elton John Album Match Average
  2. Stevie Wonder Album Match Easier
  3. Sting (and The Police) Album Match Easier
  4. Rush Album Match Average
  5. Pink Floyd Album Match Easier
  6. Genesis Album Match Easier
  7. Deep Purple Album Match Average
  8. David Bowie Album Match Average
  9. The Rolling Stones Album Match Average
  10. Queen Album Match Easier
  11. Bob Dylan Album Match Easier
  12. The Beatles Album Match Average

Also part of quiz list
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us