FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Stevie Wonder Album Match
Quiz about Stevie Wonder Album Match

Stevie Wonder Album Match Trivia Quiz


Stevie Wonder has had a long and successful career in the music industry. Can you match each of these songs of his with the studio album it first appeared on?

A matching quiz by Dizart. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Stevie Wonder

Author
Dizart
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
393,894
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
224
Last 3 plays: Guest 136 (2/10), Guest 50 (8/10), Guest 172 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Skeletons  
  Conversation Peace
2. For Your Love  
  Hotter than July
3. Superstition  
  Innervisions
4. Part-Time Lover  
  Talking Book
5. If You Really Love Me  
  Characters
6. Happy Birthday  
  Fulfillingness' First Finale
7. Yester-Me, Yester-You, Yesterday  
  In Square Circle
8. Boogie on Reggae Woman  
  Where I'm Coming From
9. Living for the City  
  Songs in the Key of Life
10. Sir Duke  
  My Cherie Amour





Select each answer

1. Skeletons
2. For Your Love
3. Superstition
4. Part-Time Lover
5. If You Really Love Me
6. Happy Birthday
7. Yester-Me, Yester-You, Yesterday
8. Boogie on Reggae Woman
9. Living for the City
10. Sir Duke

Most Recent Scores
May 24 2024 : Guest 136: 2/10
May 09 2024 : Guest 50: 8/10
Apr 27 2024 : Guest 172: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Skeletons

Answer: Characters

The 1987 release "Characters" was Stevie Wonder's worst-performing album for fifteen years, stalling at number 17 in the USA and 33 in the UK. Despite this, it was nominated for a Grammy for Best Male R&B Vocal Performance. "Skeletons" was released as a single, reaching number 19 on the US Billboard chart.

The 12" version features soundbites by the likes of Ronald Reagan and Oliver North.
2. For Your Love

Answer: Conversation Peace

"Conversation Peace" was released in 1995 and charted at number eight in the UK and 16 in the USA. "For Your Love" was a number 23 hit single in the UK and won two Grammys, for Best R&B Male Vocal Performance and Best R&B Song.
3. Superstition

Answer: Talking Book

The 1972 album "Talking Book" was number three hit in the USA and reached number 16 in the UK. The album spawned two US Billboard number one singles - "You Are the Sunshine of My Life" and "Superstition". The latter saw Wonder employ a clavinet synthesiser.
4. Part-Time Lover

Answer: In Square Circle

Released in 1985, "In Square Circle" made the top five in both the UK and USA. The album won a Grammy for Best Male R&B Vocal Performance. "Part-Time Lover" featured backing vocals by Luther Vandross, Philip Bailey and Syreeta Wright. Released as a single, it topped the US Billboard chart and reached number three in Britain.
5. If You Really Love Me

Answer: Where I'm Coming From

"Where I'm Coming From" was released in 1971, with all the tracks being written by Wonder and his then-wife Syreeta Wright. The album made a disappointing number 62 in the USA and failed to chart in the UK. "If You Really Love Me", released as a single, performed much better, reaching number eight in the USA and cracking the UK top 20.
6. Happy Birthday

Answer: Hotter than July

"Hotter than July" was released in 1980, reaching number two in the UK and three in the USA. "Happy Birthday" was a tribute to Martin Luther King, and was part of a campaign to make the anniversary of his birth a national holiday - this eventually happened, with the first such commemoration taking place in January, 1986.

The song was released as a single, reaching number two in the UK, but failing to crack the US Billboard top 100.
7. Yester-Me, Yester-You, Yesterday

Answer: My Cherie Amour

"My Cherie Amour" was released in 1969, reaching number 17 in the UK and 34 in the USA. "Yester-Me, Yester-You, Yesterday" was recorded two years earlier, and was a cover of a Chris Clark song. Released as a single, it went all the way to number two in Britain and made number seven on the US Billboard chart.
8. Boogie on Reggae Woman

Answer: Fulfillingness' First Finale

The 1974 release "Fulfillingness' First Finale" gave Stevie Wonder his first US number one since "Recorded Live: The 12 Year Old Genius" in 1963. In Britain, it reached number five, his best chart performance there up to that date. "Boogie on Reggae Woman" includes Stevie playing the harmonica, and reached number three on the Billboard singles chart.
9. Living for the City

Answer: Innervisions

"Innervisions" was released in 1973, peaking at number four in the USA and eight in the UK. An edited version of "Living for the City" was released as a single, reaching number eight on the US Billboard chart. The full-length version of the song on the album is almost seven and a half minutes long .

The song tells the story of a young man from Mississippi who travels to New York to escape racial discrimination and find work, but ends up in prison for a crime he didn't commit.
10. Sir Duke

Answer: Songs in the Key of Life

Released in 1976, "Songs in the Key of Life" gave Stevie Wonder his second consecutive US number one album, whilst in Britain it reached number two, the equal highest placing of any of his albums there in the 20th century. "Sir Duke" was a tribute to Duke Ellington, with a number of other jazz musicians/singers being mentioned in the lyrics. Released as a single, the song topped the US Billboard chart and reached number two in the UK.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Song/Album Matches:

In this series of quizzes, you have to match a number of songs by a particular group or artist with the studio albums on which they originally appeared.

  1. Elton John Album Match Average
  2. Stevie Wonder Album Match Easier
  3. Sting (and The Police) Album Match Easier
  4. Rush Album Match Average
  5. Pink Floyd Album Match Easier
  6. Genesis Album Match Easier
  7. Deep Purple Album Match Average
  8. David Bowie Album Match Average
  9. The Rolling Stones Album Match Average
  10. Queen Album Match Easier
  11. Bob Dylan Album Match Easier
  12. The Beatles Album Match Average

6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us