FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Queen Album Match
Quiz about Queen Album Match

Queen Album Match Trivia Quiz


Can you match these songs by the rock band Queen with the albums on which they first appeared?

A matching quiz by Dizart. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Queen
  8. »
  9. Albums by Queen

Author
Dizart
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
393,056
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
408
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 68 (8/10), Guest 148 (7/10), Guest 91 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Tie Your Mother Down  
  Made in Heaven
2. Another One Bites the Dust  
  Jazz
3. Radio Ga Ga  
  The Game
4. Bicycle Race  
  A Kind of Magic
5. I Want It All  
  The Works
6. Brighton Rock  
  News of the World
7. We Are the Champions  
  The Miracle
8. One Vision  
  A Night at the Opera
9. Bohemian Rhapsody  
  Sheer Heart Attack
10. You Don't Fool Me  
  A Day at the Races





Select each answer

1. Tie Your Mother Down
2. Another One Bites the Dust
3. Radio Ga Ga
4. Bicycle Race
5. I Want It All
6. Brighton Rock
7. We Are the Champions
8. One Vision
9. Bohemian Rhapsody
10. You Don't Fool Me

Most Recent Scores
May 12 2024 : Guest 68: 8/10
May 07 2024 : Guest 148: 7/10
May 04 2024 : Guest 91: 10/10
Apr 23 2024 : Guest 82: 9/10
Apr 20 2024 : Guest 109: 10/10
Apr 09 2024 : Guest 65: 5/10
Apr 04 2024 : Guest 82: 1/10
Mar 28 2024 : Guest 72: 10/10
Mar 27 2024 : vykucek: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Tie Your Mother Down

Answer: A Day at the Races

Queen's fifth studio album. released in 1976, "A Day at the Races" topped the UK chart and reached number five in the USA. The album's title was taken from a Marx Brothers film of the same name. "Tie Your Mother Down" was released as a single, making UK number 31, and became a live favourite of the band's for many years.
2. Another One Bites the Dust

Answer: The Game

The 1980 album "The Game" gave Queen their first USA chart-topper, and also made number one in the UK. "Another One Bites the Dust" was one of two single released from the album to top the Billboard chart, along with "Crazy Little Thing Called Love".
3. Radio Ga Ga

Answer: The Works

"The Works", released in 1984, made number two in the UK, but didn't do so well in the USA, struggling to number 23. "Radio Ga Ga" was song about the declining popularity of radio, in particular with the advent at the time of MTV. The song was a number two hit in the UK.
4. Bicycle Race

Answer: Jazz

The 1978 album "Jazz" was released in 1978 and made it to number two in the UK and number six in the USA. "Bicycle Race" was released as a double-A side single alongside "Fat Bottomed Girls", with the former being inspired by the Tour de France race, which passed through the town of Montreux where the band were recording the album.
5. I Want It All

Answer: The Miracle

"The Miracle" was released in 1989, topping the UK chart, but only making it to number 24 in the USA. "I Want It All" was released as a single, reaching number three on both sides of the Atlantic. The song was never performed live during Freddie Mercury's lifetime.
6. Brighton Rock

Answer: Sheer Heart Attack

"Sheer Heart Attack", released in November, 1974, was Queen's third studio album. reaching number two in the UK and number twelve in the USA. "Brighton Rock", the story of a young coupe spending a Bank Holiday in the English seaside resort, was never released as a single, but became a live favourite of the band's over the years.
7. We Are the Champions

Answer: News of the World

"News of the World" was released in 1977, and reached number four in the UK and number three in the USA. "We Are the Champions" and "We Will Rock You" were released as a double-A side single and made number two in the UK and number three in the USA. Both songs became anthems of sports fans.
8. One Vision

Answer: A Kind of Magic

The 1986 album "A Kind of Magic" fared very differently on opposite sides of the Atlantic, topping the UK chart but only reaching number 46 in the USA. "One Vision" alluded to a speech by Martin Luther King and reached number seven on the UK singles chart.
9. Bohemian Rhapsody

Answer: A Night at the Opera

Queen's fourth studio album, released in 1975, "A Night at the Opera", which took its title from a Marx Brothers film, gave them their first UK chart-topper, whilst in the USA it reached number four. "Bohemian Rhapsody", arguably the band's most famous song, spent nine weeks on top of the UK singles chart first time around, and another five when re-released following Freddie Mercury's death in 1991.

It became the first song to be the UK Christmas number one twice.
10. You Don't Fool Me

Answer: Made in Heaven

"Made in Heaven" was Queen's last studio album of the 20th century. It was released in 1995, four years after the death of singer Freddie Mercury, with unreleased vocals from previous sessions being augmented by new instrumental recordings. The album topped the UK chart. "You Don't Fool Me" was released as a single, making it to number 17 on the UK chart.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Song/Album Matches:

In this series of quizzes, you have to match a number of songs by a particular group or artist with the studio albums on which they originally appeared.

  1. Elton John Album Match Average
  2. Stevie Wonder Album Match Easier
  3. Sting (and The Police) Album Match Easier
  4. Rush Album Match Average
  5. Pink Floyd Album Match Easier
  6. Genesis Album Match Easier
  7. Deep Purple Album Match Average
  8. David Bowie Album Match Average
  9. The Rolling Stones Album Match Average
  10. Queen Album Match Easier
  11. Bob Dylan Album Match Easier
  12. The Beatles Album Match Average

5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us