FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about David Bowie Album Match
Quiz about David Bowie Album Match

David Bowie Album Match Trivia Quiz


Do you know which studio album each of these David Bowie songs first appeared on?

A matching quiz by Dizart. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. David Bowie

Author
Dizart
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
392,975
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
428
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: kevalex34 (10/10), Guest 67 (7/10), Guest 126 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Fame  
  Tonight
2. Starman  
  The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars
3. Drive-In Saturday  
  Let's Dance
4. Golden Years  
  Hunky Dory
5. Ashes to Ashes  
  Scary Monsters (And Super Creeps)
6. 1984  
  Station to Station
7. Modern Love  
  Young Americans
8. Life on Mars?  
  Aladdin Sane
9. Blue Jean  
  Low
10. Sound and Vision  
  Diamond Dogs





Select each answer

1. Fame
2. Starman
3. Drive-In Saturday
4. Golden Years
5. Ashes to Ashes
6. 1984
7. Modern Love
8. Life on Mars?
9. Blue Jean
10. Sound and Vision

Most Recent Scores
Jun 06 2024 : kevalex34: 10/10
Jun 05 2024 : Guest 67: 7/10
May 13 2024 : Guest 126: 10/10
May 12 2024 : Guest 12: 5/10
May 07 2024 : Guest 152: 6/10
May 04 2024 : Guest 91: 10/10
May 02 2024 : Guest 217: 10/10
Apr 26 2024 : TERRYHURST22: 8/10
Apr 21 2024 : Guest 80: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Fame

Answer: Young Americans

The 1975 album "Young Americans" saw Bowie leave behind his glam rock roots and experiment with soul and R&B music. The album made number two in the UK and number nine in the USA. "Fame" was released as a single and gave him his first US Billboard number one, although in Britain it stalled at number 17.
2. Starman

Answer: The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars

"Ziggy Stardust", as the album is usually referred, to was released in 1972 and reached number five in the UK. "Starman" was the only single taken from the album, and it cracked the top ten in Britain.
3. Drive-In Saturday

Answer: Aladdin Sane

"Aladdin Sane" was released in 1973 and was Bowie's first UK number one album. "Drive-in Saturday" was set in the year 2033 and reached number three on the UK singles chart.
4. Golden Years

Answer: Station to Station

The 1976 album "Station to Station" saw Bowie introduce a new persona, "The Thin White Duke". The album reached number three in the USA and number five in Britain. "Golden Years" was released as a single, making it to number eight in the UK.
5. Ashes to Ashes

Answer: Scary Monsters (And Super Creeps)

Released in 1980, "Scary Monsters" gave Bowie his first UK number one album since "Diamond Dogs" in 1974. "Ashes to Ashes" was released as a single and was also a British number one. The lyrics to this song reference Major Tom, the protagonist of his previous UK number one hit, "Space Oddity".
6. 1984

Answer: Diamond Dogs

"Diamond Dogs", released in 1974, gave Bowie his third UK number one album. It also reached number five in the USA, his highest placing there to that date. The album is influenced by George Orwell's novel "Nineteen Eighty-Four", with "1984" and "Big Brother" taking their titles directly from that book.
7. Modern Love

Answer: Let's Dance

Released in 1983, "Let's Dance" topped the UK album chart and made number four in the USA. The title track also topped the UK singles chart, whilst "Modern Love" and "China Girl" both reached number two. All three tracks made the US Billboard top ten.
8. Life on Mars?

Answer: Hunky Dory

"Hunky Dory", released in 1971, made it to number three on the UK album chart. "Life on Mars?" wasn't released as a single until 1973, when it also made number three in Britain. The surreal lyrics have nothing to do with the planet Mars!
9. Blue Jean

Answer: Tonight

"Tonight" was released in 1984 and topped the UK album chart. "Blue Jean" was released as a single and reached number six in the UK and number two in the USA, his highest placed single there since "Fame" topped the Billboard chart in 1975.
10. Sound and Vision

Answer: Low

Released in 1977, "Low" was the first album in Bowie's "Berlin Trilogy", the others being "Heroes" and "Lodger". "Low" made it to number two in the UK and number 11 in the USA. "Sound and Vision" was released as a single, making number three in the UK.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Song/Album Matches:

In this series of quizzes, you have to match a number of songs by a particular group or artist with the studio albums on which they originally appeared.

  1. Elton John Album Match Average
  2. Stevie Wonder Album Match Easier
  3. Sting (and The Police) Album Match Easier
  4. Rush Album Match Average
  5. Pink Floyd Album Match Easier
  6. Genesis Album Match Easier
  7. Deep Purple Album Match Average
  8. David Bowie Album Match Average
  9. The Rolling Stones Album Match Average
  10. Queen Album Match Easier
  11. Bob Dylan Album Match Easier
  12. The Beatles Album Match Average

6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us