FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Bowie David Quizzes, Trivia and Puzzles
Bowie David Quizzes, Trivia

David Bowie Trivia

David Bowie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
David Bowie--the man and the music.
35 David Bowie quizzes and 370 David Bowie trivia questions.
1.
  Anatomy of a Song: "Space Oddity"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Just how much do you know about David Bowie's classic "Space Oddity"? Pit yourself against 10 questions about the song and/or associated facts. Song #10 in the 'Anatomy' series.
Easier, 10 Qns, FussBudget, Jul 17 21
Easier
FussBudget gold member
Jul 17 21
5798 plays
2.
  David Bowie Hits, 1969 - 1981   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about David Bowie songs that were commercial hits, released in the earlier part of his career between 1969 and 1981. (All release dates refer to the UK release unless otherwise stated.)
Average, 10 Qns, agentofchaos, Nov 05 19
Average
agentofchaos gold member
Nov 05 19
492 plays
3.
  Into That Guild Night - David Bowie   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Do not go gentle into that good night, Rage, rage against the dying of the light." ~ Dylan Thomas ~ David Bowie passed away January 10, 2016. This second quiz in our series will honor "Ziggy Stardust", aka "The Goblin King".
Average, 10 Qns, SilverMoonsong, Jul 06 16
Average
SilverMoonsong editor
305 plays
4.
  A David Bowie Quiz   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
As the title suggests, a quiz filled with a selection of David Bowie questions.
Tough, 10 Qns, 100017266, Nov 27 16
Tough
100017266
3354 plays
5.
  David Bowie Quiz for Experts   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
David Bowie is the most fascinating artist of the modern musical era. His life and credits are simply astonishing. Test your knowledge of this man with these 10 questions.
Average, 10 Qns, bertho, Sep 30 22
Average
bertho
Sep 30 22
5991 plays
6.
  The Ultimate David Bowie Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
General questions about Bowie and his music.
Average, 15 Qns, SaxMan4, Oct 15 12
Average
SaxMan4
5650 plays
7.
  Song by Song: "Heroes"    
Multiple Choice
 10 Qns
Dig into this critically acclaimed Bowie song.
Average, 10 Qns, skylarb, Nov 05 21
Average
skylarb
Nov 05 21
283 plays
8.
  Easy David Bowie Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
What this site needs is a Bowie quiz for the rest of us who are really only familiar with his more popular songs! All answers are from the greatest hits album, "Changesbowie."
Very Easy, 10 Qns, SterlingT, Sep 13 12
Very Easy
SterlingT gold member
1176 plays
9.
  David Bowie Album Match   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Do you know which studio album each of these David Bowie songs first appeared on?
Average, 10 Qns, Dizart, May 30 18
Average
Dizart gold member
May 30 18
406 plays
10.
  David Bowie's Berlin Trilogy   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The "Berlin Trilogy" refers to the albums "Low," "Heroes," and "Lodger," although only the second of these was recorded primarily in Berlin. These albums are considered to contain some of his most innovative music.
Average, 10 Qns, agentofchaos, Jul 08 18
Average
agentofchaos gold member
Jul 08 18
171 plays
trivia question Quick Question
What was the name of theme tune David Bowie wrote to the 1986 film "Labyrinth"?

From Quiz "A David Bowie Quiz"




11.
  Ziggy Stardust Lyrics   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Most of the lyrics are from the album "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars".
Average, 10 Qns, Jeanie.s., Nov 14 09
Average
Jeanie.s.
3132 plays
12.
  David Bowie Lyrics 1967 - 1987    
Multiple Choice
 10 Qns
Are you a David Bowie fan? Test your knowledge of his songs here. I will give you a lyric and you tell me which song it comes from. Good luck!
Average, 10 Qns, Velvet_Rain, Nov 21 17
Average
Velvet_Rain
Nov 21 17
481 plays
13.
  This Is a Tribute to David Bowie    
Match Quiz
 10 Qns
A tribute to David Bowie, his songs and persona.
Average, 10 Qns, ClaudiaCat, May 11 16
Average
ClaudiaCat gold member
504 plays
14.
  David Bowie's 'Hunky Dory'    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about my favourite David Bowie album! Just find the song!
Average, 10 Qns, veggiekitten, Jul 14 02
Average
veggiekitten
2747 plays
15.
  The Life and Works of David Bowie   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
General questions about the life and works of David Bowie.
Average, 10 Qns, PulpFairy, Mar 22 10
Average
PulpFairy
1212 plays
16.
  Bowie Lyrics    
Multiple Choice
 20 Qns
In this quiz, I give the player a lyric from a David Bowie song and the player tells me what song it comes from. It is all in multiple choice. Have fun!
Tough, 20 Qns, LittleOoogie, May 07 16
Tough
LittleOoogie
1875 plays
17.
  David Bowie's 'Blackstar' editor best quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
In January 2016, the world lost an innovative and influential musician whose career spanned six decades. Before dying of cancer at 69, the 'Chameleon of Rock' left one last album as a parting gift to his fans. How much do you know about 'Blackstar'?
Average, 10 Qns, MissCirrus, Apr 06 16
Average
MissCirrus gold member
266 plays
18.
  Ground Control to Major Tom   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Major Tom is for sure one of the most famous astronauts, probably because of his weird launch pad: the mind of the living legend Mr. David Bowie. Major Tom does not only appear in Bowie's songs, he also inspired other artists. A quiz about this spaceman.
Tough, 10 Qns, Rodge37, Oct 30 19
Tough
Rodge37
Oct 30 19
807 plays
19.
  David Bowie Albums    
Multiple Choice
 10 Qns
I give you the song and you tell me which album it's from.
Average, 10 Qns, Jeanie.s., Mar 11 08
Average
Jeanie.s.
2856 plays
20.
  Ten Bowie Songs    
Multiple Choice
 10 Qns
Afternoon! I love David Bowie's songs, and thought I'd create a quiz on them!
Average, 10 Qns, mattravis, Jul 18 16
Average
mattravis
2523 plays
21.
  David Bowie Lyrics Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz about David Bowie and I hope you like it!
Average, 10 Qns, Sweetsixteen, Mar 11 08
Average
Sweetsixteen
2652 plays
22.
  David Bowie Lyrics #2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a lyrics quiz on David Bowie and I hope you like it!
Average, 10 Qns, Jeanie.s., Mar 11 08
Average
Jeanie.s.
1721 plays
23.
  10 Questions about David Bowie Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
If you love David Bowie, this is for you! My first Bowie quiz ;)
Average, 10 Qns, Sweet Lisa, Aug 13 06
Average
Sweet Lisa
1875 plays
24.
  Questionsbowie    
Multiple Choice
 15 Qns
Here is yet another quiz on the famous singer, David Bowie.
Average, 15 Qns, aquabomber37, Oct 01 08
Average
aquabomber37
1922 plays
25.
  Cryptic Bowie Songs for the Obsessed!    
Multiple Choice
 15 Qns
Can you name the David Bowie songs using the cryptic clues? Hardened Bowie fans only need apply!
Tough, 15 Qns, gillimalta, Aug 31 08
Tough
gillimalta
515 plays
26.
  "Oh You Pretty Things" A Quiz About David Bowie    
Multiple Choice
 10 Qns
A mixture of questions on Mr. Bowie.
Tough, 10 Qns, springfield389, Jan 11 23
Tough
springfield389
Jan 11 23
638 plays
27.
  Sound And Vision   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
David Bowie, man of music, video and movies.
Average, 10 Qns, springfield389, Sep 13 09
Average
springfield389
558 plays
28.
  Questions on David Bowie Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll write some lyrics, and you choose what David Bowie song they come from.
Average, 10 Qns, JasonOgg, Jul 14 06
Average
JasonOgg
1270 plays
29.
  The 'Low', 'Heroes,' 'Lodger' Trilogy    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten questions relating to David Bowie's trilogy of albums 'Low', 'Heroes', and 'Lodger.'
Average, 10 Qns, SetsofWaves, Sep 16 02
Average
SetsofWaves
1358 plays
30.
  David Bowie Lyrics #1    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second Bowie quiz... I hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, Jeanie.s., Mar 11 08
Average
Jeanie.s.
1822 plays
31.
  The Man Who Sold The World Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about this lesser-known, but excellent, Bowie album. Have fun!
Average, 10 Qns, holl_poll, Apr 05 04
Average
holl_poll
895 plays
32.
  Easy Bowie Personas    
Multiple Choice
 5 Qns
I will describe one of David Bowie's 'personas', and you tell me which one I'm talking about. The names could differ from what you call them, but I think you'll get the idea. Have fun!
Average, 5 Qns, holl_poll, Dec 26 06
Average
holl_poll
2428 plays
33.
  David Bowie lyrics, you name the song    
Multiple Choice
 10 Qns
I provide the lyrics you name the song
Tough, 10 Qns, geezabit, Oct 17 09
Tough
geezabit
926 plays
34.
  David Bowie's Comeback Album: "The Next Day"    
Multiple Choice
 10 Qns
On January 8, 2013, David Bowie surprised his fans (and the world) with his first album in ten years.
Tough, 10 Qns, brehan, Jan 10 20
Tough
brehan
Jan 10 20
111 plays
35.
  Teenage Wildlife: David Bowie    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a 10 question quiz on some rarely known Bowie facts. Best of luck!
Difficult, 10 Qns, lecomterebel, Oct 01 08
Difficult
lecomterebel
1124 plays

David Bowie Trivia Questions

1. According to Rolling Stone magazine, David Bowie wrote this song after witnessing two lovers having a rendezvous near what structure?

From Quiz
Song by Song: "Heroes"

Answer: The Berlin Wall

Rolling Stone magazine quotes Bowie in its 2004 article "The 500 Greatest Songs of All Time": "I thought, of all the places to meet in Berlin, why pick a bench underneath a guard turret on the Wall?" The song is an outgrowth of "imagining the story behind their affair," says Rolling Stone magazine, and is "his most compassionate song ever." It tells the stories of two divided lovers, one in East and one in West Berlin in the divided nation of Germany. On January 11, 2016, after Bowie's death, the German Foreign Office tweeted, "Goodbye, David Bowie. You are now among #Heroes. Thank you for helping to bring down the #wall." The tweet went on to link to footage of Bowie's 1987 performance of "Heroes" in West Berlin.

2. The album cover of "Low," released in 1977, uses a still from what film featuring David Bowie?

From Quiz David Bowie's Berlin Trilogy

Answer: The Man Who Fell to Earth

"The Man Who Fell to Earth," released in 1976, was Bowie's first starring film role. Bowie recorded some music that was intended for the soundtrack of this film, but the director decided that it was unsuitable, and these works were incorporated into "Low." The album's title, located on the cover above the side-on image of the artist, forms a visual pun meaning "low profile," which was part of what Bowie was seeking by moving from New York to Berlin, as he was trying to overcome his out-of-control cocaine use.

3. In which number one hit song would you find the following lyrics? "Do you remember a guy that's been In such an early song I've heard a rumour from Ground Control Oh no, don't say it's true."

From Quiz David Bowie Lyrics 1967 - 1987

Answer: Ashes to Ashes

"Ashes to Ashes" (1980) was written and recorded by David Bowie and can be found on the album "Scary Monsters (And Super Creeps)" (1980). It was a number one hit in the UK and got to number three in Norway and Australia. There have been many cover versions recorded including artists such as Happy Rhodes, Bojan Z and A Perfect Circle.

4. The first track from this wonderful album is the eponymous 'Blackstar'. The accompanying video is a surreal and eerie film by Swedish director Johan Renck. It opens with a woman (with a tail!) discovering the body of what?

From Quiz David Bowie's 'Blackstar'

Answer: An astronaut

Bowie's obsession and reverence for space spanned his entire musical career. 'Life on Mars', 'Moonage Daydream', 'Hello Spaceboy' 'Starman'... the list goes on. However, his most famous space creation, 'Space Oddity' (1969) was his first UK top 5 hit. In 2013, the song was covered in space! Canadian astronaut Chris Hadfield sang his own version whilst on the International Space Station, making 'Space Oddity' the first video to be shot outside planet Earth!

5. In what popular early song does Bowie shout "Wham! Bam! Thank you, ma'am!?" (Hey, man.)

From Quiz Easy David Bowie Lyrics

Answer: Suffragette City

Bowie originally offered "Suffragette City" to Mott the Hoople, but they turned it down. Mott had some success with their recording of Bowie's "All the Young Dudes," though.

6. What was the name of the first band David Bowie formed in 1962?

From Quiz The Life and Works of David Bowie

Answer: The Konrads

The Konrads first came into existence when they made an appearance with Jess Conrad. The band consisted of five members: David Jones (later to be known as David Bowie) played the tenor saxophone; Neville Wills played the guitar, as did Alan Dodds; Dave Crook played the drums; and George Underwood was the vocalist.

7. What is the original title of David Bowie's album released in the UK on which Major Tom was first launched? (Read the question carefully before you answer....)

From Quiz Ground Control to Major Tom

Answer: David Bowie

The single name was "Space Oddity", but the album was launched in the UK first as "David Bowie" in 1969. In 1972 the album was reissued under the single title.

8. Which song are these lyrics taken from: "Paddy who's been wearing Mirandas clothes"?

From Quiz Sound And Vision

Answer: The Hearts Filthy Lesson

"The Hearts Filthy Lesson" is from the the "Outside" album. The album also contained a booklet titled "The Diary of Nathan Adler or the Art Ritual Murder of Baby Grace Blue".

9. Which song are these lyrics taken from: "Breaking up is hard, but keeping dark is hateful I had so many dreams, I had so many breakthroughs But you, my love, were kind, but love has left you dreamless The door to dreams was closed"?

From Quiz "Oh You Pretty Things" A Quiz About David Bowie

Answer: Time

"Time" is from the album "Aladdin Sane" which was released in 1973.

10. Name the song this lyric is from? "Leave my shoes and door unlocked I might just slip away hey just for the day hey please come away "

From Quiz David Bowie lyrics, you name the song

Answer: The Bewlay Brothers

"The Bewlay Brothers" is from the album "Hunky Dory". "Hunky Dory" also contains the classic song "Life On Mars" .

11. In what song would you find the lyrics: "Those who feel me near pull the blinds and change their minds"?

From Quiz David Bowie Lyrics

Answer: Cat People (Putting Out Fire)

"Cat People (Putting Out Fire)" was originally recorded for a remake of the film "Cat People". When released as a single, this song went to Number 26 in the UK and Number 67 in the US. David Bowie also performed a version of this song during his "Serious Moonlight Tour".

12. Which Pixies song did David Bowie cover on his 2001 album 'Heathen'?

From Quiz Ten Bowie Songs

Answer: Cactus

It was originally a song in 1988 on their album 'Surfer Rosa'.

13. This persona wears a white shirt and black waistcoat and trousers, has slicked-back blonde hair (sometimes with bits of red at the front) and is not the happiest Bowie character.

From Quiz Easy Bowie Personas

Answer: Thin White Duke

The Thin White Duke hit his pinnacle in the mid-seventies, is strongly connected (some would say disconnected!) with 'The Man Who Fell To Earth', and 'his' album is the soul-funk 'Station to Station'.

14. David Bowie performed the song, "Under Pressure", with what other singer?

From Quiz Questionsbowie

Answer: Freddie Mercury

This song is not on any David Bowie album, but it is on Queen's 1982 album, "Hot Space". This is a great song; I think it's one of the best duet songs of all time.

15. "So deep in your room, you never leave your room."

From Quiz Bowie Lyrics

Answer: "What In The World"

Album: "Low" Compared to the other tracks on the album, this one sounds very upbeat. This lyric deals with isolationism.

16. "Passionate bright young things, takes him away to war - don't fake it"

From Quiz David Bowie Lyrics #2

Answer: Aladdin Sane

"Aladdin Sane" is from the album called "Aladdin Sane", which was released in 1973. Aladdin Sane is also one of David Bowie's alter-egos.

17. "My libido's split on me, give me some good old lobotomy..."

From Quiz The Man Who Sold The World Lyrics

Answer: All The Madmen

This song was inspired by David Bowie's elder half-brother, Terry, who had mental problems and later committed suicide.

18. "And if the homework brings you down then we'll throw it on the fire and take the car downtown"

From Quiz David Bowie Lyrics

Answer: Kooks

Bowie did this song to his son Zowie, but he doesn't know what "Kooks" means. It's from "Hunky Dory" which was released in 1971.

19. "When the kids had killed the man I had to break up the band"

From Quiz Ziggy Stardust Lyrics

Answer: Ziggy Stardust

It was released on the B-side of "The Jean Genie" on 24 November 1972. It's highest chart position was number 2. "Running Gun Blues" is from "The Man Who Sold The World", 1970.

20. "But the film is a saddening bore, 'cause I wrote it ten times or more..."

From Quiz David Bowie Lyrics

Answer: Life On Mars?

I love this song! It's from the album "Hunky Dory" which was released in December 1971.

21. "That weren't no DJ that was hazy cosmic jive"

From Quiz David Bowie Lyrics #1

Answer: Starman

It's from "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars", released in 1972. Released as a single on April 14th, 1972.

22. "Wild Is The Wind"

From Quiz David Bowie Albums

Answer: Station To Station

"Station To Station" is on the soundtrack from the film called "The Man Who Fell To Earth", in which David Bowie plays the lead role.

23. "Don't play the game of time".

From Quiz David Bowie's 'Hunky Dory'

Answer: Fill Your Heart

This is the only song on the record that wasn't written by David Bowie but by two men named Biff Rose and Paul Williams.

24. Robert Fripp only plays guitar on one of the three albums. Which is it?

From Quiz The 'Low', 'Heroes,' 'Lodger' Trilogy

Answer: 'Heroes'

Robert Fripp plays guitar on 'Heroes,' and returns on 1980's 'Scary Monsters.'

25. Bowie was not the last name he was born with. Another pop star shared David's original name. What group was THAT pop star in?

From Quiz David Bowie

Answer: The Monkees

Bowie was born David Jones, and didn't want to be confused with Davey Jones of the Monkees. Quite a silly notion in retrospect.

26. What composer and producer co-wrote this song with David Bowie and played synthesizer on it?

From Quiz Song by Song: "Heroes"

Answer: Brian Eno

Eno used an EMS VCS 3 synthesizer to create what Rolling Stone magazine called a "throbbing groove consisting of Eno's humming synths." This portable synthesizer is known for its flexible semi-modular voice architecture. Eno, who is reputed for his work in the ambient music genre, also did guitar treatments for this song.

27. In which early David Bowie song would you find these lyrics? "I was walking down the high street, When I heard footsteps behind me. And there was a little old man (Hello!) In scarlet and gray, chuckling away."

From Quiz David Bowie Lyrics 1967 - 1987

Answer: The Laughing Gnome

"The Laughing Gnome" (1967) was written and recorded by David Bowie and released as a single in April 1967. It failed to chart but upon re release in 1973 it got to number six in the UK. The song used a sped up recording of David Bowie's voice to portray the Gnome.

28. 'Tis a Pity She Was a Whore' is the second track on Blackstar. This raw, chaotic arrangement of drums, piano and distorted vocals opens with the evocative line, "Man, she punched me like a..." What is the missing word from the first line?

From Quiz David Bowie's 'Blackstar'

Answer: Dude

'Tis a Pity She Was a Whore' takes its name from John Ford's Jacobean dark tragedy first performed in 1629 at London's Cockpit Theatre. Bowie's take is a nod to the bleakness of World War One, and he described the song as "If Vorticists [followers of a British Cubist movement 1914-15] wrote rock music it might have sounded like this."

This is category 1612
Last Updated Feb 25 2024 9:07 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.