Quiz about David Bowie Lyrics 1967  1987
Quiz about David Bowie Lyrics 1967  1987

David Bowie Lyrics 1967 - 1987 Quiz


Are you a David Bowie fan? Test your knowledge of his songs here. I will give you a lyric and you tell me which song it comes from. Good luck!

A multiple-choice quiz by Velvet_Rain. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. David Bowie

Author
Velvet_Rain
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
390,393
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
424
Last 3 plays: steelman86 (6/10), Guest 75 (5/10), Guest 97 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which number one hit song would you find the following lyrics?

"Do you remember a guy that's been
In such an early song
I've heard a rumour from Ground Control
Oh no, don't say it's true."
Hint

Diamond Dogs
Ashes to Ashes
Aladdin Sane
Drive-In Saturday

2. In which early David Bowie song would you find these lyrics?

"I was walking down the high street,
When I heard footsteps behind me.
And there was a little old man (Hello!)
In scarlet and gray, chuckling away."
Hint

Scary Monsters (And Super Creeps)
There Is A Happy Land
Glass Spider
The Laughing Gnome

3. Originally recorded by The McCoys, these lyrics come from which song?

"I tried to find her
'Cause I can't resist her
(I tried to find her)
I never knew just how much I missed her."
Hint

Sorrow
Lady Stardust
Modern Love
The Prettiest Star

4. In which successful David Bowie song would you find these lyrics?

"You shouldn't mess with me
I'll ruin everything you are
I'll give you television
I'll give you eyes of blue
I'll give you man who wants to rule the world."
Hint

China Girl
Loving the Alien
Shining Star (Makin' My Love)
Never Let Me Down

5. The following lyrics come from which 1970s David Bowie song?

"You've torn your dress, your face is a mess
You can't get enough, but enough ain't the test."
Hint

Let's Dance
Rebel Rebel
Blue Jean
Fashion

6. In which David Bowie song would you find the following lyrics?

"If our love song
Could fly over mountains
Could laugh at the ocean
Just like the films."
Hint

Absolute Beginners
Knock on Wood
Golden Years
Tonight

7. A top ten hit in the UK which song has these lyrics?

"But the film is a saddening bore
For she's lived it ten times or more
She could spit in the eyes of fools
As they ask her to focus on."
Hint

Space Oddity
Heroes
Fame
Life on Mars?

8. The following lyrics come from which David Bowie song?

"I had to phone someone so I picked on you
Hey, that's far out so you heard him too!
Switch on the TV
We may pick him up on channel two."
Hint

Starman
Ziggy Stardust
Sound And Vision
White Light/White Heat

9. Which Glam Rock track has these lyrics?

"She's so swishy in her satin and tat
In her frock coat and bipperty-bopperty hat
Oh God, I could do better than that."
Hint

Queen Bitch
She Shook Me Cold
Oh! You Pretty Things
Under Pressure

10. The following lyrics come from which David Bowie song?

"Scanning life through the picture window (Whoo)
She finds a slinky vagabond (Whoo)
He coughs as he passes her Ford Mustang, but
Heaven forbid, she'll take anything."
Hint

Young Americans
Unwashed And Somewhat Slightly Dazed
The Man Who Sold The World
Rock 'N' Roll Suicide


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which number one hit song would you find the following lyrics? "Do you remember a guy that's been In such an early song I've heard a rumour from Ground Control Oh no, don't say it's true."

Answer: Ashes to Ashes

"Ashes to Ashes" (1980) was written and recorded by David Bowie and can be found on the album "Scary Monsters (And Super Creeps)" (1980). It was a number one hit in the UK and got to number three in Norway and Australia. There have been many cover versions recorded including artists such as Happy Rhodes, Bojan Z and A Perfect Circle.
2. In which early David Bowie song would you find these lyrics? "I was walking down the high street, When I heard footsteps behind me. And there was a little old man (Hello!) In scarlet and gray, chuckling away."

Answer: The Laughing Gnome

"The Laughing Gnome" (1967) was written and recorded by David Bowie and released as a single in April 1967. It failed to chart but upon re release in 1973 it got to number six in the UK. The song used a sped up recording of David Bowie's voice to portray the Gnome.
3. Originally recorded by The McCoys, these lyrics come from which song? "I tried to find her 'Cause I can't resist her (I tried to find her) I never knew just how much I missed her."

Answer: Sorrow

"Sorrow" was originally recorded by American rock band The McCoys in 1965. It was written by Bob Feldman, Jerry Goldstein and Richard Gottehrer. David Bowie's version was released in 1973 and was a number one hit in New Zealand, Australia and South Africa, it got to number three in the UK. It can be found on his 1973 album "Pin Ups".
4. In which successful David Bowie song would you find these lyrics? "You shouldn't mess with me I'll ruin everything you are I'll give you television I'll give you eyes of blue I'll give you man who wants to rule the world."

Answer: China Girl

"China Girl" was first recorded by Iggy Pop in 1977 and David Bowie co wrote it with him. In 1983 David Bowie recorded his own version and included it on his album "Let's Dance" (1983). It got to number two in the UK, six in Canada and ten in the US.
5. The following lyrics come from which 1970s David Bowie song? "You've torn your dress, your face is a mess You can't get enough, but enough ain't the test."

Answer: Rebel Rebel

"Rebel Rebel" was written and recorded by David Bowie in 1974 and can be found on the album "Diamond Dogs" (1974). It got to number five in the UK but didn't fare so well in the US only getting to number sixty four. Several artists have covered the song including Bay City Rollers, Def Leppard and Bryan Adams.
6. In which David Bowie song would you find the following lyrics? "If our love song Could fly over mountains Could laugh at the ocean Just like the films."

Answer: Absolute Beginners

"Absolute Beginners" (1986) was written and recorded by David Bowie and can be found on the album "Absolute Beginners: The Original Motion Picture Soundtrack" (1986). It was the theme song to the movie of the same name which was a rock musical starring David Bowie and Patsy Kensit. It got to number one in Poland, two in the UK and Austria and three in Belgium.
7. A top ten hit in the UK which song has these lyrics? "But the film is a saddening bore For she's lived it ten times or more She could spit in the eyes of fools As they ask her to focus on."

Answer: Life on Mars?

"Life on Mars?" (1971) was written and recorded by David Bowie and can be found on his 1971 album "Hunky Dory". It was released as a single in 1973 and got to number three in the UK and France. Among artists who have covered the song are Barbra Streisand, The Flaming Lips and The Dresden Dolls.
8. The following lyrics come from which David Bowie song? "I had to phone someone so I picked on you Hey, that's far out so you heard him too! Switch on the TV We may pick him up on channel two."

Answer: Starman

"Starman" (1972) was written and recorded by David Bowie and is included on his 1972 album "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars". It got to number four in France, five in Spain and six in the UK. Some of the artists who have covered the song include Culture Club, 10,000 Maniacs and Nena.
9. Which Glam Rock track has these lyrics? "She's so swishy in her satin and tat In her frock coat and bipperty-bopperty hat Oh God, I could do better than that."

Answer: Queen Bitch

"Queen Bitch" (1971) was written and recorded by David Bowie and is from his 1971 album "Hunky Dory". David Bowie enjoyed the music of The Velvet Underground and this was a tribute to their music.
10. The following lyrics come from which David Bowie song? "Scanning life through the picture window (Whoo) She finds a slinky vagabond (Whoo) He coughs as he passes her Ford Mustang, but Heaven forbid, she'll take anything."

Answer: Young Americans

"Young Americans" (1975) was written and recorded by David Bowie and is included on his 1975 album of the same name. It got to number eighteen in the UK and did fairly well in the US getting to number twenty eight. Both The Cure and Luther Vandross have recorded cover versions of the song.
Source: Author Velvet_Rain

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : steelman86: 6/10
Jan 23 2023 : Guest 75: 5/10
Jan 22 2023 : Guest 97: 3/10
Jan 19 2023 : Guest 174: 3/10
Jan 19 2023 : Guest 78: 8/10
Jan 16 2023 : Guest 86: 9/10
Jan 02 2023 : Guest 90: 8/10
Jan 01 2023 : Guest 174: 9/10
Dec 06 2022 : Guest 51: 10/10

Related Quizzes
This quiz is part of series More lyrics:

A few more of my lyrics quizzes

  1. David Bowie Lyrics 1967 - 1987 Average
  2. Marc Bolan & T.Rex Lyrics Average
  3. Queen Lyrics 1973-1991 Average
  4. Buddy Holly Lyrics Average
  5. Elton John Lyrics 1969 - 1985 Average
  6. The Rolling Stones Lyrics 1965 -1990 Average

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us