Quiz about Elton John Lyrics  1969  1985
Quiz about Elton John Lyrics  1969  1985

Elton John Lyrics 1969 - 1985 Quiz


How well do you know Elton John's songs? In this quiz I will give you a lyric and you will tell me which song it comes from. Good luck!

A multiple-choice quiz by Velvet_Rain. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. John, Elton
  8. »
  9. Elton John Lyrics

Author
Velvet_Rain
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
346,002
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
835
Last 3 plays: steelman86 (8/10), Guest 75 (9/10), Guest 97 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which Elton John song would you find the following lyrics?

"I never knew me a better time and I guess I never will
Oh Lawdy mama those Friday nights
when Suzie wore her dresses tight"
Hint

Grow Some Funk of Your Own
Susie (Dramas)
Philadelphia Freedom
Crocodile Rock

2. "I entertain by picking brains
Sell my soul by dropping names
I don't like those, my God, what's that"

What song do these lyrics come from?
Hint

Ball and Chain
The Bitch Is Back
I Don't Care
Spiteful Child

3. These are the first three lines to which Elton John song?

"You could never know what it's like
Your blood like winter freezes just like ice
And there's a cold lonely light that shines from you"
Hint

Bad Side Of The Moon
Restless
I'm Still Standing
Empty Sky

4. In which song would you find the following lyrics?

"What have I got to do to make you love me
What have I got to do to make you care
What do I do when lightning strikes me"
Hint

Sorry Seems to Be the Hardest Word
We All Fall in Love Sometimes
Sartorial Eloquence
Victim Of Love

5. These are the first three lines to which Elton John song?

"Guess there are times when we all need to share a little pain
And ironing out the rough spots
Is the hardest part when memories remain"
Hint

Love Lies Bleeding
Breaking Hearts (Ain't What It Used To Be)
Sad Songs (Say So Much)
Where Have All The Good Times Gone?

6. The following lyrics are from one of Elton John's most well loved songs, can you name it?

"If I was a sculptor, but then again, no
Or a man who makes potions in a travelling show"
Hint

Song For Guy
Love Song
Your Song
Elton's Song

7. The following lyrics are the opening lines from which Elton John song?

"She packed my bags last night pre-flight
Zero hour nine a.m.
And I'm gonna be high as a kite by then"
Hint

Wrap Her Up
Rocket Man (I Think It's Going To Be A Long Long Time)
From Denver to L.A.
Honky Cat

8. The following are lyrics from an Elton John song which acheieved great success in many countries. Can you name the song?

"Do you ever dream of me
Do you ever see the letters that I write
When you look up through the wire"
Hint

Chloe
Daniel
Little Jeannie
Nikita

9. "Did I hear you saying that I'm too hard hearted
Wipe those stars from your eyes
And you'll get quite a surprise"

What Elton John song do these lyrics come from?
Hint

Part-Time Love
Love Lies Bleeding
Warm Love In A Cold World
I Guess That's Why They Call It The Blues

10. Which song do the following lyrics come from?

"My old man's drunker than a barrel full of monkeys
And my old lady she don't care
My sister looks cute in her braces and boots
A handful of grease in her hair"
Hint

Bennie and the Jets
Saturday Night's Alright for Fighting
Bite Your Lip (Get Up and Dance!)"
Your Sister Can't Twist (But She Can Rock 'n Roll)


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which Elton John song would you find the following lyrics? "I never knew me a better time and I guess I never will Oh Lawdy mama those Friday nights when Suzie wore her dresses tight"

Answer: Crocodile Rock

"Crocodile Rock" is from Elton John's 1973 album "Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player". It went to number one in the US and number five in the UK.
2. "I entertain by picking brains Sell my soul by dropping names I don't like those, my God, what's that" What song do these lyrics come from?

Answer: The Bitch Is Back

"The Bitch Is Back" is from Elton John's 1974 album "Caribou". It went to number 15 in the UK charts and did even better in the US by reaching number four. It was written by Elton John and Bernie Taupin.
3. These are the first three lines to which Elton John song? "You could never know what it's like Your blood like winter freezes just like ice And there's a cold lonely light that shines from you"

Answer: I'm Still Standing

"I'm Still Standing" is from Elton John's album "Too Low for Zero" (1983). It went to number 12 in the US and number four in the UK.
4. In which song would you find the following lyrics? "What have I got to do to make you love me What have I got to do to make you care What do I do when lightning strikes me"

Answer: Sorry Seems to Be the Hardest Word

"Sorry Seems to Be the Hardest Word" is from Elton John's album "Blue Moves" (1976). It went to number 11 in the UK and number six in the US. It has been covered by many artists including Joe Cocker, Jimmy Scott and boy band Blue.
5. These are the first three lines to which Elton John song? "Guess there are times when we all need to share a little pain And ironing out the rough spots Is the hardest part when memories remain"

Answer: Sad Songs (Say So Much)

"Sad Songs (Say So Much)" is from Elton John's 1984 album "Breaking Hearts". It went to number seven in the UK and number five in the US. It was also a top ten hit in Canada, Austria, New Zealand and Switzerland.
6. The following lyrics are from one of Elton John's most well loved songs, can you name it? "If I was a sculptor, but then again, no Or a man who makes potions in a travelling show"

Answer: Your Song

"Your Song" is a ballad that appears on the album "Elton John" (1970). It reached number seven in the UK and number eight in the US. "Your Song" was listed at number 136 on Rolling Stone's list of "The 500 Greatest Songs of All Time".
7. The following lyrics are the opening lines from which Elton John song? "She packed my bags last night pre-flight Zero hour nine a.m. And I'm gonna be high as a kite by then"

Answer: Rocket Man (I Think It's Going To Be A Long Long Time)

"Rocket Man (I Think It's Going to Be a Long, Long Time)" is from Elton John's album "Honky Château" (1972). It went to number two in the UK and number six in the US. It has been covered by artists such as Kate Bush, The Nixons and Hank Marvin.
8. The following are lyrics from an Elton John song which acheieved great success in many countries. Can you name the song? "Do you ever dream of me Do you ever see the letters that I write When you look up through the wire"

Answer: Nikita

"Nikita" is a song from Elton John's 1985 album "Ice on Fire". It was a number one hit in many countries including France, Ireland, and New Zealand. It went to number three in both the US and UK.
9. "Did I hear you saying that I'm too hard hearted Wipe those stars from your eyes And you'll get quite a surprise" What Elton John song do these lyrics come from?

Answer: Part-Time Love

"Part-Time Love" is from Elton John's 1978 album "A Single Man". It reached number 15 in the UK and number 21 in the U.S. It was written by Elton John with lyrics by Gary Osborne.
10. Which song do the following lyrics come from? "My old man's drunker than a barrel full of monkeys And my old lady she don't care My sister looks cute in her braces and boots A handful of grease in her hair"

Answer: Saturday Night's Alright for Fighting

"Saturday Night's Alright for Fighting" is from Elton John's album "Goodbye Yellow Brick Road" (1973). It went to number seven in the UK and number 14 in the US. The song was banned on some radio stations because people feared it would incite violence.
Source: Author Velvet_Rain

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : steelman86: 8/10
Jan 23 2023 : Guest 75: 9/10
Jan 22 2023 : Guest 97: 6/10
Jan 22 2023 : Jamesy6470: 7/10
Jan 21 2023 : Zirkon: 7/10
Jan 21 2023 : Guest 99: 8/10
Jan 19 2023 : Guest 216: 9/10
Jan 19 2023 : Guest 99: 9/10
Jan 19 2023 : awr1051: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series More lyrics:

A few more of my lyrics quizzes

  1. David Bowie Lyrics 1967 - 1987 Average
  2. Marc Bolan & T.Rex Lyrics Average
  3. Queen Lyrics 1973-1991 Average
  4. Buddy Holly Lyrics Average
  5. Elton John Lyrics 1969 - 1985 Average
  6. The Rolling Stones Lyrics 1965 -1990 Average

2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us