Quiz about David Bowie Lyrics
Quiz about David Bowie Lyrics

Music Quiz: David Bowie Lyrics | 10 Questions


I'll write some lyrics, and you choose what David Bowie song they come from.

A multiple-choice quiz by JasonOgg. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. David Bowie

Author
JasonOgg
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
234,952
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1253
Last 3 plays: Guest 86 (4/10), Guest 174 (6/10), DeepHistory (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In what song would you find the lyrics:
"Those who feel me near pull the blinds and change their minds"?
Hint

Ziggy Stardust
Cat People (Putting Out Fire)
Scary Monsters (And Super Creeps)
All the Madmen

2. In what song would you find the lyrics:
"If you say run, I'll run with you"?
Hint

Life on Mars?
Let's Dance
The Man Who Sold the World
Suffragette City

3. In what song would you find the lyrics:
"She had a horror of rooms, she was tired, you can't hide beat"?
Hint

Hallo Spaceboy
Ashes to Ashes
Scary Monsters (And Super Creeps)
Up the Hill Backwards

4. In what song would you find the lyrics:
"No-one needs anyone, they don't even just pretend"?
Hint

Fashion
I'm Afraid of Americans
Modern Love
Rebel Rebel

5. In what song would you find the lyrics:
"But the day breaks instead so you hurry home"?
Hint

1984
Letter to Hermione
Rock'n'Roll Suicide
The Secret Life of Arabia

6. In what song would you find the lyrics:
"And the pills that I took made my fingers disappear"?
Hint

Time Will Crawl
Sound and Vision
Look Back in Anger
Loving the Alien

7. In what song would you find the lyrics:
"Where it's pointless to be high, 'cause it's such a long way down"?
Hint

All the Madmen
Cat People (Putting Out Fire)
Space Oddity
Golden Years

8. In what song would you find the lyrics:
"I leaned back on my radio"?
Hint

Underground
Starman
Drive-in Saturday
Aladdin Sane

9. In what song would you find the lyrics:
"You'll catch your death in the fog"?
Hint

Alabama Song
Rock'n'Roll Suicide
Diamond Dogs
When the Wind Blows

10. In what song would you find the lyrics: "Believing the strangest things"? Hint

Loving the Alien
Look Back in Anger
Velvet Goldmine
All the Madmen


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what song would you find the lyrics: "Those who feel me near pull the blinds and change their minds"?

Answer: Cat People (Putting Out Fire)

"Cat People (Putting Out Fire)" was originally recorded for a remake of the film "Cat People". When released as a single, this song went to Number 26 in the UK and Number 67 in the US. David Bowie also performed a version of this song during his "Serious Moonlight Tour".
2. In what song would you find the lyrics: "If you say run, I'll run with you"?

Answer: Let's Dance

"Let's Dance" went to Number One in both the UK and the US, when released in 1983. The music video for this song was made in Australia.
3. In what song would you find the lyrics: "She had a horror of rooms, she was tired, you can't hide beat"?

Answer: Scary Monsters (And Super Creeps)

Released as a single in 1981, "Scary Monsters (And Super Creeps)" made it to Number 20 in the UK charts. He performed this song on "Saturday Night Live" in February of 1997.
4. In what song would you find the lyrics: "No-one needs anyone, they don't even just pretend"?

Answer: I'm Afraid of Americans

"I'm Afraid of Americans" is from the album "Earthling". The US relese of this song made it to Number 66.
5. In what song would you find the lyrics: "But the day breaks instead so you hurry home"?

Answer: Rock'n'Roll Suicide

"Rock'n'Roll Suicide", when released as asingle, made it to Number 22 in the UK charts. It was originally used as the closing song of "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars".
6. In what song would you find the lyrics: "And the pills that I took made my fingers disappear"?

Answer: Time Will Crawl

When released as a single, "Time Will Crawl" made it to Number 33 on the UK charts. It appears on the album "Never Let Me Down".
7. In what song would you find the lyrics: "Where it's pointless to be high, 'cause it's such a long way down"?

Answer: All the Madmen

"All the Madmen", from the album "the Man Who Sold the World", was written by David Bowie in 1971.
8. In what song would you find the lyrics: "I leaned back on my radio"?

Answer: Starman

David Bowie performed "Starman" on "Top of the Pops". When released in 1972, the song went to Number Ten in the UK and Number 65 in the US.
9. In what song would you find the lyrics: "You'll catch your death in the fog"?

Answer: Diamond Dogs

"Diamond Dogs" was released as a single in 1974, making it to Number 21 in the UK. It has a great starting line: "This ain't rock'n'roll, this is genocide!"
10. In what song would you find the lyrics: "Believing the strangest things"?

Answer: Loving the Alien

From the album "Tonight", the single of "Loving the Alien" made it to Number 19 in the UK in 1985. It was released eight months after the actual "Tonight" album.
Source: Author JasonOgg

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 16 2023 : Guest 86: 4/10
Jan 01 2023 : Guest 174: 6/10
Dec 27 2022 : DeepHistory: 10/10
Dec 20 2022 : Guest 76: 9/10
Nov 29 2022 : Guest 92: 9/10
Nov 29 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. David Bowie Average
2. Anatomy of a Song: "Space Oddity" Easier
3. David Bowie Average
4. A David Bowie Quiz Tough
5. Ziggy Stardust Lyrics Average
6. David Bowie Albums Average
7. David Bowie's 'Hunky Dory' Average
8. David Bowie Lyrics Average
9. Ten Bowie Songs Average
10. Easy Bowie Personas Average
11. Questionsbowie Average
12. David Bowie Lyrics Average

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us