Quiz about A David Bowie Quiz
Quiz about A David Bowie Quiz

A David Bowie Quiz


As the title suggests, a quiz filled with a selection of David Bowie questions.

A multiple-choice quiz by 100017266. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. David Bowie

Author
100017266
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
245,438
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3155
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 213 (3/10), Guest 203 (5/10), David_M (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these acts has David Bowie not produced? Hint

Iggy Pop
Mott The Hoople
Lou Reed
Devo

2. Which album cover features a picture of David Bowie in profile? Hint

"Low"
"Diamond Dogs"
"Reality"
"Scary Monsters (And Super Creeps)"

3. In 1975, David Bowie wrote the song "Fame" with Carlos Alomar and which other musician? Hint

Mick Jagger
John Lennon
Paul Simon
Bob Dylan

4. Which was the first album to feature the full Spiders From Mars line-up? Hint

"Aladdin Sane"
"The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars"
"Pin Ups"
"Hunky Dory"

5. What book inspired Bowie to create the "Diamond Dogs" album in 1974? Hint

"The Lord of the Rings" by J. R. R. Tolkien
"1984" by George Orwell
"The Picture of Dorian Gray" by Oscar Wilde
"Great Expectations" by Charles Dickens

6. Which of the following guitarists played on David Bowie's 2002 album "Heathen"? Hint

Pete Townsend
The Edge
Brian May
Eric Clapton

7. What was the name of theme tune David Bowie wrote to the 1986 film "Labyrinth"? Hint

"Underground"
"I'm Deranged"
"That's Motivation"
"Art Decade"

8. Who produced David Bowie's 1995 album "1.Outside" with David Bowie? Hint

Tony Visconti
Ken Scott
Nile Rodgers
Brian Eno

9. Which of these Jacques Brel songs has Bowie covered? Hint

Funeral Tango
My Death
If We Only Have Love
Madeleine

10. What was Bowie wearing on the album cover of "The Man Who Sold The World" album cover? Hint

Egyptian Headwear
A Tank Top
A Top Hat
A Dress


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these acts has David Bowie not produced?

Answer: Devo

David Bowie produced Mott the Hoople's album "All The Young Dudes" in 1972. He produced Lou reed's album "Transformer" in 1972. he has produced Iggy Pop three times: "The Idiot" in 1977, "Lust For Life" in 1977 and "Blah Blah Blah" in 1986. Although David Bowie announced he was to produce Devo's debut album "Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!", he had to back out due to a touring commitment.
2. Which album cover features a picture of David Bowie in profile?

Answer: "Low"

The picture used for the cover of Low was an altered still from the movie "The Man Who Fell To Earth", which Bowie starred in.
3. In 1975, David Bowie wrote the song "Fame" with Carlos Alomar and which other musician?

Answer: John Lennon

During the sessions for David Bowie's 1975 album "Young Americans", Bowie recorded two songs with his live band of the time and John Lennon; who sang backing vocals and played acoustic guitar. The first song was "Fame", and the second was a cover of the Beatles' song "Across The Universe".
4. Which was the first album to feature the full Spiders From Mars line-up?

Answer: "Hunky Dory"

The Spiders From Mars line-up (Mick Ronson, Trevor Boulder and Mick "Woody" Woodmansey) first played together on Bowie's 1971 album "Hunky Dory", even though they were not named The Spiders From Mars until 1972's Bowie album "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars".

In total they played on three of Bowie's albums ("Hunky Dory" in 1971, "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars" in 1972, and "Aladdin Sane" in 1973).
5. What book inspired Bowie to create the "Diamond Dogs" album in 1974?

Answer: "1984" by George Orwell

Originally it had been Bowie's wish to write a musical based on Orwell's novel "1984", but when his wife rejected giving Bowie the rights, he started work on Diamond Dogs; with some of his work on the musical used in it (songs like "1984" and "Big Brother").
6. Which of the following guitarists played on David Bowie's 2002 album "Heathen"?

Answer: Pete Townsend

Pete Townsend plays on the song "Slow Burn" on "Heathen". He had also previously played with David Bowie on the David Bowie song "Becaus You're Young", which is featured on David Bowies's 1980 album "Scary Monsters (and Super Creeps)".
7. What was the name of theme tune David Bowie wrote to the 1986 film "Labyrinth"?

Answer: "Underground"

In total, Bowie wrote five songs for "Labyrinth", which he also starred in. The songs were "Underground" (the theme tune), "Magic Dance", "Chilly Down", "As The World Falls Down" and "Within You". Bowie performed on all songs except "Chilly Down".
8. Who produced David Bowie's 1995 album "1.Outside" with David Bowie?

Answer: Brian Eno

When Eno and Bowie met up again in 1994, Eno suggested they worked on a new album together. He also played keyboards (but didn't produce) Bowie's Berlin Trilogy, made up of "Low", "Heroes" and "Lodger".
9. Which of these Jacques Brel songs has Bowie covered?

Answer: My Death

After being introduced to Jacques Brel through the work of Scott Walker, Bowie has often played the song live in the Ziggy Stardust and Outside tours. It was also featured in the "Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" film released in 1983.
10. What was Bowie wearing on the album cover of "The Man Who Sold The World" album cover?

Answer: A Dress

Bowie wore a Mr. Fish dress on the album cover of his 1970 album "The Man Who Sold The World". This proved a controversial decision for some, with the cover change to a pop art picture on its original US release, and to a Ziggy Stardust picture for its 1972 reissue.
Source: Author 100017266

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 22 2023 : Guest 213: 3/10
Jan 22 2023 : Guest 203: 5/10
Jan 20 2023 : David_M: 10/10
Jan 19 2023 : Guest 78: 7/10
Jan 14 2023 : Guest 82: 3/10
Jan 12 2023 : Guest 51: 4/10
Jan 12 2023 : TERRYROYHURST: 6/10
Jan 11 2023 : Guest 194: 9/10
Jan 11 2023 : Guest 90: 9/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us