Quiz about The Man Who Sold The World Lyrics
Quiz about The Man Who Sold The World Lyrics

The Man Who Sold The World Lyrics Quiz


A quiz about this lesser-known, but excellent, Bowie album. Have fun!

A multiple-choice quiz by holl_poll. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. David Bowie

Author
holl_poll
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
109,345
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
882
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "My libido's split on me, give me some good old lobotomy..." Hint

She Shook Me Cold
Black Country Rock
All The Madmen
After All

2. "She sucked my dormant will" Hint

Black Country Rock
Saviour Machine
She Shook Me Cold
The Man Who Sold The World

3. "I searched for form and land, For years and years I roamed" Hint

Supermen
After All
She Shook Me Cold
The Man Who Sold The World

4. "The world held his hand, Gave their pledge, So he told them his scheme for a..." Hint

Saviour Machine
The Man Who Sold The World
All The Madmen
Black Country Rock

5. "There's no room for anger, We're all very small (Oh, by jingo)"

Answer: (Two Words)
6. "Some say the view is crazy but you may adopt another point of view" Hint

After All
Heroes
Supermen
Black Country Rock

7. "I count the corpses on my left, I find I'm not so tidy" Hint

After All
Running Gun Blues
The Man Who Sold The World
Black Country Rock

8. "How many songs are on 'The Man Who Sold The World'?" Hint

15
12
9
10

9. "Which band covered 'The Man Who Sold The World' in their famous 'Unplugged in New York' session?"

Answer: (The drummer now has his own band.)
10. "Zane, zane, zane. Ouvre ma chien." Hint

Supermen
After All
All The Madmen
Black Country Rock


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "My libido's split on me, give me some good old lobotomy..."

Answer: All The Madmen

This song was inspired by David Bowie's elder half-brother, Terry, who had mental problems and later committed suicide.
2. "She sucked my dormant will"

Answer: She Shook Me Cold

3. "I searched for form and land, For years and years I roamed"

Answer: The Man Who Sold The World

Copied by Nirvana- not very well. Kurt Cobain could at least have learnt the right words!
4. "The world held his hand, Gave their pledge, So he told them his scheme for a..."

Answer: Saviour Machine

This song is about a scientist with an interesting idea to save the world.
5. "There's no room for anger, We're all very small (Oh, by jingo)"

Answer: After All

This song is the quietest on the album, and a contrast to the other songs, which tend to be roughly classed as an early form of heavy metal.
6. "Some say the view is crazy but you may adopt another point of view"

Answer: Black Country Rock

"Heroes" isn't from this album. It's from 'Heroes', surprisingly.
7. "I count the corpses on my left, I find I'm not so tidy"

Answer: Running Gun Blues

This seems to have been inspired by a current event of the time- the Vietnam War.
8. "How many songs are on 'The Man Who Sold The World'?"

Answer: 9

Quite a short album, but not as short as 'Station To Station', which only had six tracks.
9. "Which band covered 'The Man Who Sold The World' in their famous 'Unplugged in New York' session?"

Answer: Nirvana

They took away some of the folk-rock sound of the original, in favour of their own grungey sound.
10. "Zane, zane, zane. Ouvre ma chien."

Answer: All The Madmen

Certainly mad. Does anyone know what it means? Something about a dog, I think...
Source: Author holl_poll

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us