FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Nirvana Quizzes, Trivia and Puzzles
Nirvana Quizzes, Trivia

Nirvana Trivia

Nirvana Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
25 Nirvana quizzes and 295 Nirvana trivia questions.
1.
  Tribute To Kurt Cobain   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
Of all the musical artists of the my generation, I probably identified most with Kurt Cobain. Here is my tribute to him and his band.
Tough, 25 Qns, ralzzz, Jun 12 20
Tough
ralzzz gold member
Jun 12 20
8021 plays
2.
  Song by Song: "Smells Like Teen Spirit"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Rolling Stone magazine rated Nirvana's "Smells Like Teen Spirit" one of the greatest songs of all time. Test your knowledge of the song, or learn more about it.
Average, 10 Qns, skylarb, Nov 05 21
Average
skylarb
Nov 05 21
357 plays
3.
  Lyrics Nirvana   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is made for the lovers of the American rock band Nirvana.
Average, 10 Qns, obelisk94, Jun 21 08
Average
obelisk94
2424 plays
4.
  "Nevermind" - The Ultimate Nirvana LP    
Multiple Choice
 10 Qns
Launching grunge in the early 1990s, Nirvana first hit the music scene with the LP "Bleach". It was, however, with the album "Nevermind" Nirvana hit it big and released one of the best albums ever made. Just how much do you know about it?
Average, 10 Qns, freddy_krueger, Jul 04 19
Average
freddy_krueger
Jul 04 19
5665 plays
5.
  Nirvana Lyrics: 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz I will write a lyric and you have to say which Nirvana song it is from.
Average, 10 Qns, sexybex88, Oct 13 12
Average
sexybex88
8167 plays
6.
  Rockin' Nirvana    
Multiple Choice
 25 Qns
This is a quiz on one of the most influential bands of the 90s. Nirvana. Including band member related questions.
Tough, 25 Qns, rockette, Oct 25 11
Tough
rockette
4060 plays
7.
  Take this Nirvana Lyrics Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my quiz that is based on Nirvana lyrics. Some are unreleased and rare, but they're all written or performed by former grunge rock star Kurt Cobain, so have fun, and good luck!
Average, 10 Qns, Wickson, Jul 04 05
Average
Wickson
3109 plays
8.
  10 Nirvana Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
This is all about Nirvana and their songs. It's not hard so have a go. Have fun!
Average, 10 Qns, Limpbizkit11, May 28 05
Average
Limpbizkit11
5672 plays
9.
  Name the Song from "MTV Unplugged"    
Multiple Choice
 10 Qns
Nirvana is the best band I've heard. And we all love Kurt Cobain too! But if you call yourself a fan, you should be able to answer which the song is without any difficulty! Have fun!
Average, 10 Qns, luvsnoopy, Feb 14 07
Average
luvsnoopy
2360 plays
10.
  Nirvana Mania!    
Multiple Choice
 10 Qns
Nirvana is my favorite band of all time! I have come up with ten questions that I hope are both challenging and entertaining! Enjoy.
Tough, 10 Qns, bored91, Nov 04 12
Tough
bored91
2056 plays
trivia question Quick Question
What was the name of the record label that produced Nirvana's first album?

From Quiz "Nirvana Random Questions"




11.
  Stupid/Contagious: the Nirvana quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about Nirvana in general. It's fairly easy, but some of it will be tough if you're not reasonably familiar with Nirvana. Best of luck.
Average, 10 Qns, cobainiac, Mar 26 06
Average
cobainiac
3706 plays
12.
  Kurt Cobain and NIRVANA: Musical Pursuit   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
With the powers of Cobain, Novoselic, and Grohl, NIRVANA pushed its way into the mainstream, left an impression on music forever, and made us claw our faces for more.
Tough, 10 Qns, ninny490, Feb 06 08
Tough
ninny490
1911 plays
13.
  What do you know about Nirvana?    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz for all of you Nirvana maniacs (or wannabes).
Average, 10 Qns, Kyle12271, Feb 07 12
Average
Kyle12271
695 plays
14.
  Nirvana Random Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
Just some random questions about Nirvana's music.
Average, 10 Qns, gamesmastaliam, Oct 15 10
Average
gamesmastaliam
478 plays
15.
  About A Girl: About Nirvana    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will focus on Nirvana's early years. Have fun!
Average, 10 Qns, tacoface916, Jan 29 07
Average
tacoface916
1434 plays
16.
  Kurt Cobain Fans Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome! This quiz is about Kurt Cobain, his life, and music. Enjoy :)
Average, 10 Qns, sway15, Feb 03 08
Average
sway15
3416 plays
17.
  Lyrics From Nirvana's Whole Career    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz includes lyrics from all Nirvana's albums, and some unreleased stuff. All you have to do is say which song the lyric is from, or finish the lyric. Good Luck!
Average, 10 Qns, cobain freek, Oct 17 09
Average
cobain freek
1790 plays
18.
  10 Question Nirvana Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Some Nirvana questions for you.
Difficult, 10 Qns, decampos, Oct 12 20
Difficult
decampos
Oct 12 20
5150 plays
19.
  Random Nirvana    
Multiple Choice
 10 Qns
Hi I would like to ask some random Nirvana questions to test how much you know.
Average, 10 Qns, clasonic13, Oct 20 09
Average
clasonic13
697 plays
20.
  Nirvana "Bleach" Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
Nirvana's first album "Bleach," was largely ignored by the commercial public until its follow-up "Nevermind" went HUGE! How well do you know the lyrics?
Average, 10 Qns, bmcskim, Sep 12 04
Average
bmcskim
2239 plays
21.
  Nirvana Music    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz and it will be about Nirvana's music! Hope you enjoy!
Tough, 10 Qns, kckndg, May 02 15
Tough
kckndg
196 plays
22.
  I Hate Myself and Want To Die: A Nirvana Quiz    
Multiple Choice
 25 Qns
A few moderately hard to tough questions in here. Thanks and have fun.
Difficult, 25 Qns, luckyduckie, Jun 30 17
Difficult
luckyduckie
3923 plays
23.
  The Life of Kurt Cobain    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the life of Kurt Cobain. There are questions at various different levels so there should be something for all. Please enjoy.
Average, 10 Qns, Benjamin050389, Jun 12 12
Average
Benjamin050389
350 plays
24.
  Nirvana - Live Shows    
Multiple Choice
 10 Qns
Nirvana's live shows facts
Average, 10 Qns, Amywinehouse, Jun 19 12
Average
Amywinehouse
162 plays
25.
  Still know Nirvana "With the Lights Out"?    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz to prove how much you know about the kings of grunge.
Average, 10 Qns, OnlyInDreams, Feb 26 11
Average
OnlyInDreams
264 plays

Nirvana Trivia Questions

1. What is Nirvana's best selling album?

From Quiz
Nirvana Music

Answer: Nevermind

"Nevermind" has sold 30 million copies to date. In the 2003 issue of Rolling Stone, "500 Greatest Albums of All Time", it ranked number 17.

2. In which TV show did Kurt Cobain sing "Smells Like Teen Spirit" in a lower register and changed the lyrics to "Load up on drugs, kill your friends"?

From Quiz Nirvana - Live Shows

Answer: Top of the Pops

It was in 1991, and Kurt was complaining because the show made them play with a pre-recorded backing track.

3. What instrument did Kurt play before the guitar?

From Quiz The Life of Kurt Cobain

Answer: Drums

His auntie got him a single drum for his seventh birthday and it grew from there.

4. Who was Nirvana's first drummer?

From Quiz Nirvana

Answer: Aaron Burckhard

Aaron Burckhard was the first Nirvana drummer. He was followed by Chad Channing, then the master Dave Grohl. (This does not include drummers that simply went on tour with the band).

5. How many drummers were in the band from 1987-1994?

From Quiz Random Nirvana

Answer: Six

There were six drummers in Nirvana from 1987-1994 they were: Aaron Burckhard (1987-1988) Dale Crover (1988, 1990) Dave Foster (1988) Chad Channing (1988-1990) Dan Peters (1990) Dave Grohl (1990-1994) Including tour members, there were thirteen members of Nirvana from 1987-1994.

6. What is the name of the Nirvana song that has high school cheer leaders in its music video?

From Quiz Nirvana Random Questions

Answer: Smells Like Teen Spirit

'Smells Like Teen Spirit' has on many occasions been recognised as one of the greatest songs of the nineties and was the first ever song to be played on the music channel 'Kerrang'.

7. From which song would you find this lyric: "She eyes me like a pisces when I am weak"?

From Quiz Lyrics Nirvana

Answer: Heart-Shaped Box

It was the first single from the 1993 album "In Utero". The song reached number one on Billboard's Modern Rock Tracks, staying there for three weeks and was a top five hit in the UK.

8. When did Nirvana release their first album?

From Quiz About A Girl: About Nirvana

Answer: 1989

Nirvana's first album "Bleach" sold 1.9 copies in the United States alone.

9. What is the only song on the box set "With the Lights Out", in which Kurt Cobain does not sing?

From Quiz Still know Nirvana "With the Lights Out"?

Answer: Marigold

Dave Grohl wrote and sang "Marigold".

10. From which Nirvana song, recorded during their "MTV Unplugged" performance would you find the following lyrics: "Find my nest of salt, everything's my fault"?

From Quiz Name the Song from "MTV Unplugged"

Answer: All Apologies

"I usually don't put any meaning into my lyrics. But later I end up trying to find meanings for them when interviewed and stuff. My lyrics are normally at the last second." - Kurt Cobain

11. In the early days of Nirvana, why did lead singer Kurt Cobain sometimes spell his name Kurdt Kobain?

From Quiz Nirvana Mania!

Answer: It was the name of the stage alter-ego Kurt had created for himself.

More info on Kurt and the band can be found in the great book, "Come As You Are" by Michael Azerrad.

12. Who first suggested the band's name be always capitalized?

From Quiz Kurt Cobain and NIRVANA: Musical Pursuit

Answer: Kurt Cobain

He always insisted it be spelled in all capitals so that it wasn't confused with the Buddhist 'Nirvana".

13. Which song is this from: "Grass is greener, over here, you're the fog that keeps it clear"?

From Quiz Lyrics From Nirvana's Whole Career

Answer: Verse Chorus Verse

This is not the only song called "Verse Chorus Verse", "Sappy" was also called "Verse Chorus Verse" for a while, although it was officially released under the name "Sappy".

14. What Nirvana song are these lyrics from: "The animals I've trapped, all become my pets"?

From Quiz Nirvana Lyrics

Answer: Something In The Way

This song was played live at "Unplugged In New York" and is over 20 minutes long on the album "Nevermind", with a secret track after it.

15. In which song does Kurt claim to have had a "pee-pee pressed against his lips"?

From Quiz Nirvana "Bleach" Lyrics

Answer: Floyd The Barber

"Floyd breathes hard I hear the zip, pee-pee pressed against my lips."

16. When was Kurt born?

From Quiz Kurt Cobain Fans Quiz

Answer: February 20th, 1967

He was born on the day of an American victory at Quang Ngai City, and JCPenney was having a sale of flannel shirts for $2.48. Interesting, eh?

17. Hitting number 1 on the US Billboard albums chart in January 1992, the LP knocked which Michael Jackson album off the top spot?

From Quiz "Nevermind" - The Ultimate Nirvana LP

Answer: Dangerous

This showed that pop was truly being ruled out in the early 1990s, and being replaced by the ever-increasing popularity of grunge metal.

18. Complete the quote: "I'm so tired I can't sleep/I'm ..."

From Quiz Stupid/Contagious: the Nirvana quiz

Answer: a liar and a thief

This is taken from "Pennyroyal Tea", which was on the studio album "In Utero" and "Unplugged in New York".

19. What year did Kurt Cobain marry Courtney Love?

From Quiz Nirvana

Answer: 1992

Kurt married Courtney on a beach in Hawaii!

20. At what fast-food restaurant did Krist meet Buzz Osbourne?

From Quiz I Hate Myself and Want To Die: A Nirvana Quiz

Answer: Taco Bell

Kurt was actually introduced to Krist through Buzz.

21. Who were the final members of Nirvana?

From Quiz Rockin' Nirvana

Answer: Kurt Cobain, Dave Grohl and Krist Novoselic

Taylor is the drummer in Dave's band, The Foo Fighters. Pat Smear was also playing regularly with the band towards the end.

22. "Nature is a whore"

From Quiz Nirvana Lyrics

Answer: In Bloom

Kurt Cobain died on the 5th of April 1994.

23. What's the last track on 'Incesticide'?

From Quiz Nirvana

Answer: Aneurysm

A huge favorite among the fans. I have no idea why this track wasn't included on the recent "Best Of" compilation album.

24. When was Kurt born?

From Quiz Tribute To Kurt Cobain

Answer: Feb 20, 1967

Kurt was born Kurt Donald Cobain in Aberdeen, WA.

25. When was "Smells Like Teen Spirit" released?

From Quiz Song by Song: "Smells Like Teen Spirit"

Answer: 1991

The single, which was in the grunge or alternative rock genre, was released in September 10, 1991 by DGC. The B-side contained three songs: "Drain You," "Even in His Youth," and "Aneurysm." It was produced by Butch Vig. "Smells Like Teen Spirit" peaked at number six on the U.S. Billboard Hot 100 and is often credited with making grunge mainstream.

26. Who was the drummer on the album "Bleach"?

From Quiz Nirvana Music

Answer: Chad Channing

Chad Channing was Nirvana's drummer from June of 1988 to April of 1990. The next permanent drummer was Dave Grohl.

27. In which city was Nirvana's first live show ever?

From Quiz Nirvana - Live Shows

Answer: Raymond

It was March 7, 1987.

28. The track 'Rape Me' was censored in some large American outlet stores. What was the track known as on these edited versions of the album?

From Quiz The Life of Kurt Cobain

Answer: Waif Me

The outlets that demanded censorship were Wal Mart and K-mart.

29. What was Nirvana's first album called?

From Quiz Nirvana

Answer: Bleach

'Bleach' had some famous songs on it, like 'About a Girl' and 'Love Buzz'. It was released in 1989, with Chad Channing on drums, Kurt Cobain on vocals and guitar, and Krist Novoselic on bass.

30. What is the name of Nirvana's first album?

From Quiz Nirvana Random Questions

Answer: Bleach

'Bleach' was Nirvana's first record and was released in 1989. Amongst the many songs on it were the hits 'About a Girl', 'Floyd the Barber' and 'School'.

This is category 1615
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.