Quiz about Nirvana Random Questions
Quiz about Nirvana Random Questions

Nirvana Random Questions Trivia Quiz


Just some random questions about Nirvana's music.

A multiple-choice quiz by gamesmastaliam. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Nirvana

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
298,130
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
443
Last 3 plays: Guest 50 (8/10), Guest 208 (8/10), teachdpo (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of the Nirvana song that has high school cheer leaders in its music video? Hint

Polly
Beans
Been A Son
Smells Like Teen Spirit

2. What is the name of Nirvana's first album? Hint

Nirvana
Bleach
Muddy Banks Of The Wishkah
Nevermind

3. What was the name of the last song ever released by Nirvana on CD, which was actually released after Kurt Cobain died? Hint

All Apologies
Blew
You Know You're Right
Where Did You Sleep Last Night

4. What was the name of Nirvana's bassist? Hint

Tom Howell
Kurt Cobain
Krist Novoselic
Dave Grohl

5. Dave Grohl was Nirvana's last drummer.

True
False

6. What was the name of the record label that produced Nirvana's first album? Hint

Pub Pop
Sub Pop
Pop Sub
Big Bop

7. Which of Nirvana's songs was about a girl who was kidnapped and murdered? Hint

Been A Son
Smells Like Teen Spirit
Polly
In Bloom

8. What does the word 'Nirvana' mean? Hint

The state of being trapped in both misery and pain for all time
The state of being free from both suffering and the cycle of rebirth
A state of total bliss from drugs
A place you go if you commit suicide

9. Which of these songs has backing vocals from Dave Grohl in it? Hint

School
Heart Shaped Box
Love Buzz
Pennyroyal Tea

10. Which of Nirvana's songs did Cobain make out was a copy of the Boston song 'More than a Feeling' when he performed it live? Hint

Smells Like Teen Spirit
Heart Shaped Box
More Than A Dream
France's Farmer Will Have Her Revenge On Seattle


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the Nirvana song that has high school cheer leaders in its music video?

Answer: Smells Like Teen Spirit

'Smells Like Teen Spirit' has on many occasions been recognised as one of the greatest songs of the nineties and was the first ever song to be played on the music channel 'Kerrang'.
2. What is the name of Nirvana's first album?

Answer: Bleach

'Bleach' was Nirvana's first record and was released in 1989. Amongst the many songs on it were the hits 'About a Girl', 'Floyd the Barber' and 'School'.
3. What was the name of the last song ever released by Nirvana on CD, which was actually released after Kurt Cobain died?

Answer: You Know You're Right

'You Know You're Right' was released on the greatest hits album 'Nirvana' in 2002, after Cobain had died.
4. What was the name of Nirvana's bassist?

Answer: Krist Novoselic

Novoselic met Cobain through his younger brother who introduced them because he liked punk music. Novoselic and Cobain formed a band in 1985 and were the only constant members over the years, as they occasionally changed drummers.
5. Dave Grohl was Nirvana's last drummer.

Answer: True

Nirvana went through a few drummers in their time (Chad Channing, Dan Peters, Dave Foster, Dale Crover and Aaron Burckhard.) Grohl joined the band in 1990 and was with them until the end.
6. What was the name of the record label that produced Nirvana's first album?

Answer: Sub Pop

'Sub Pop' was the independent Seattle based record label that produced Nirvana's early work.
7. Which of Nirvana's songs was about a girl who was kidnapped and murdered?

Answer: Polly

One day when Cobain was looking through a paper he found a story about a girl who was kidnapped and murdered with a blowtorch. Thus he wrote the song 'Polly'.
8. What does the word 'Nirvana' mean?

Answer: The state of being free from both suffering and the cycle of rebirth

Nirvana is a word taken from the Buddhist religion. It is a vital part of their belief, often used to compare things to bliss and pure happiness.
9. Which of these songs has backing vocals from Dave Grohl in it?

Answer: Heart Shaped Box

In the song 'Heart Shaped Box' you can hear Grohl's backing vocals during the verses. The songs 'School' and 'Love Buzz' were before he joined the band, and 'Pennyroyal Tea' was performed by Cobain alone.
10. Which of Nirvana's songs did Cobain make out was a copy of the Boston song 'More than a Feeling' when he performed it live?

Answer: Smells Like Teen Spirit

On many occasions when Nirvana played live they would play the intro of 'Smells Like Teen Spirit' and then start singing 'More Than A Feeling.' This is because the chorus riff of 'More Than A Feeling' and intro riff of 'Smells Like Teen Spirit' are virtually the same power chord played at a different rhythm.
Source: Author gamesmastaliam

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 12 2023 : Guest 50: 8/10
Jan 11 2023 : Guest 208: 8/10
Jan 06 2023 : teachdpo: 9/10
Jan 06 2023 : Guest 98: 9/10
Dec 22 2022 : Guest 108: 8/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us